Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MożeJednakTu

Żebromarchewka

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Olinko to nie byli katolicy znow sie czepiam Gostek wymienił słowo zbór a zbory sa w kosciele protestanckim i u jehowych 🌻 Masz racje. To są protestanci :) Jak dla mnie, osobiście nie ma to znaczenia bo oni moodlą się do Jeesusa. I to co się z tym chłopcem i jego ojcem działo było dziełem właśnie Jesusa :) którego wyznają jako swojego Pana i Zbaawiciela. 🌻 "Czy wszystkie r/eligie maja jednego B/oga " x Nie wszystkie mają tego samego Booga. Te, które zwalczają wyznawców Jesusa nie mają tego samego Booga. 🌻 " i czy B/og popiera wszystkie r/eligie w takim razie?" x Nie. Te które niszczą Jego wierrzących w Jesusa i zwalczają ich, tych nie popiera. Tylko popiera tych, którzy wierrzą w Jesusa. 🌻 "Bo skoro pomogl im protestantom i k/atolikom pomaga czy obojetne w jakiej r/eligii jestesmy ?" x Nie jest obojętne. Katolicyzm jest religią z której wyrósł protestantyzm. Protestantyzm odrzucił Saakramenty Św., moodlitwy za zmarłych i do Maryji i do wszystkich ś/więtych. Na szczęście nie odrzucili Jesusa :) I dzięki Niemu mają tyle pomocy :) Z tym, że jest wiele denominacji protestanckich i sami sobie ustalają różne interpretacje Biblii a to nigdy nie jest dobre i z reguły zwodzi na manowce np. kobiety pastorami albo akceptacja grrzechów sodomickich itd. Polecam Ci książeczkę do poczytania on-line "Ostrzeżenia z zaświatów" Ojca Bonawentury tam jest pokazana różnica pomiędzy wierrzącymi a niewierrzącymi. Np. ci z Saakramentem Chrrztu Świiętego otrzymują niezatarty ślad przynależności do Jesusa i w piekle są bardziej dręczone niż ci nie occhrzczeni. Ponieważ - jak tam mówią te demony przymuszone przez Matkę Boożą do mówienia prawdy w trakcie egzorcyzmu - ci którzy mieli szansę poznać Jesusa a ją odrzucili i mieli łaski poprzez Chrrzest Świięty dany ich duuszom mają większą winę niż ci bez i są bardziej dręczeni. Oli.n

Gość gość
gość dziś Kiciu, no... po bratersku Cię upomnę. Nie byłaś grzeczna ani kulturalna dla tego pana. Prawie no jak ci sodomici napadajacy na przechodniów... brrr Jak nam Kicia nie powściągnie swoich złości to następnym razem może wziąć siekierkę i powybijać pół osiedla. Dobrze, że tak daleko od Ciebie mieszkam :D Oli.n

Gość gość
"Oni chcieli mieć dziecko kiedy już się pogodzili. I przebaczyli sobie wcześniejsze akcje tzn. ona przebaczyła mężowi. Wiele Rozstania i powroty w małżeństwie się zdarzają " Tak Olinko kochana ale ta kurtka mnie wkurzyla. Mozna np miec rozne zdania o roznych sprawach i sie rozchodzic a pozniej powracać ale nie ze on nie pozwalał z domu wyjsc. On jej nie kochal Olinko :) K

Gość gość
Tak Olinko nie bylam grzeczna hehe Wredna paskuda ze mnie :) wiem o tym :) no ale zasluzyl , nienawidze takich odzywek, jego reakcji nie zauwazylam bo patrzylam przed siebie ale juz sie nie odezwal ;) oj wiele razy tak zalatwialam facetow i byli tez tacy trzy razy wieksi ode mnie i nie balam sie ich , oni chyba sie wystraszyli wszyscy mojej reakcji . Facet chyba nigdy nie spodziewa sie takiej reakcji i potem jest w szoku jak usłyszy ;) K

Gość gość
Hahaha teraz mi sie przypomnialo hahaha Bylam mala dziewczynka i ktos na tate podnosil glos, juz dokladnie nie pamietam ale tak dalam dżezu ze tata zaniemowil na dluzsza chwile. Chyba byl dumny z corki ;) K Aaaaa wiem tata pozyczal od kogos marki a oddał w złotówkach i facet przyszedl do nas do domu, to bylo rano dzien Wigilii , ale poszły konie po betonie hahaha facet byl w szoku uciekl, tata byl w szoku jahaha. Opieprzylam faceta ze nam swieta psuje i rozne slowa poszły. Facet juz nie przylazl hehe Centralnie stalam przy tacie i darlam sie na kolesia K

Gość gość
Hahaha teraz mi sie przypomnialo hahaha Bylam mala dziewczynka i ktos na tate podnosil glos, juz dokladnie nie pamietam ale tak dalam dżezu ze tata zaniemowil na dluzsza chwile. Chyba byl dumny z corki ;) K Aaaaa wiem tata pozyczal od kogos marki a oddał w złotówkach i facet przyszedl do nas do domu, to bylo rano dzien Wigilii , ale poszły konie po betonie hahaha facet byl w szoku uciekl, tata byl w szoku jahaha. Opieprzylam faceta ze nam swieta psuje i rozne slowa poszły. Facet juz nie przylazl hehe Centralnie stalam przy tacie i darlam sie na kolesia K

Gość gość
Kurde dwa razy to samo poszlo. Cos mam z telefonem. Nieraz wogole posta nie wypuści. "Kiciu, no... po bratersku Cię upomnę. Nie byłaś grzeczna ani kulturalna dla tego pana" Olinko to nie byl pan, to byla łajza :) ;) K

Gość gość
"Jak nam Kicia nie powściągnie swoich złości to następnym razem może wziąć siekierkę i powybijać pół osiedla. Dobrze, że tak daleko od Ciebie mieszkam " Hahahaha ;) Tobie Olinko krzywdy bym nie zrobila :) z dziewczynami dobrze zyje :) Hg tez bym krzywdy nie zrobila :) A takim łajzom ulicznym moj atak sie przyda :) K

Gość gość
Hg sie nie odzywa, chyba oglada jutube :) Olinko powiedz mi z tymi religiami? Np kiedys uslyszalam taki tekst , no bo zapytalam czy jesli czlowiek jest bardzo dobry ogolnie dla rodziny i dla wszystkich i dla zwierzat i wszystko wszystko naj ale nie uczestniczy ( tu chodzilo akurat o swiadkow) nie jest swiadkiem to czy trafi do nieba? Uslyszalam ze nie trafi. Uslyszalam ze tylko bedac swiadkiem trafi sie do nieba bo tylko ich religia jest prawdziwa i ze trzeba sie do nich zapisać. Mialam duzo znajomych swiadkow bo to bylo male miasteczko i wszyscy sie znali, tutaj nie znam zadnego świadka i cale szczescie ;) K

Gość gość
Olinko a zapytam ;) czy jestes katoliczka czy protestantka :):) K

Gość gość
gość dziś A jak tam samonawadniająca doniczka ? x Liście na badylku jeszcze wiszą ;) I badylek sam o własnych siłach trzyma się jeszcze pionu przez co wnioskuję, że doniczka działa :) Miernik poziomu lustra wody jeszcze nie opadł od tygodnia więc i nie podlewam jej bo ziemia lekko wilgotna. Zobaczymy jak dalej Kusi mnie produkcja kolejnej dla tych kwiatów co lubią mokre podłoża. Hmm... Tylko zastanawiam się czym zamienić tą długą buteleczkę po kosmetyku by mieć je w kolejnych. Myślę nad tym :) Oli.n

Gość gość
Ooo przypomnialo mi sie . Wiesz Olinko wkurza mnie tez to ze jest ta trójca . Jesli o mnie chodzi to mnie to wkurza przeciez bog to bog Jezus to Jezus . Bog w telefonie pisze mi sie z małej litery, Jezus z duzej idzie odrazu a bog nie wchodzi z duzej ale mysle ze bog i tak nie miałby nic przeciwko. Do rzeczy Kachna. Napisalas ze co za roznica ze on powiedzial na Jezusa bog bo przeciez to trójca. A jednak ja inaczej kumam jesli o to chodzi, dla mnie kazdy to osobnosc. Przeciez to powinno byc logiczne . Syn boga to nie bog . Prosze o wytłumaczenie mi tej kwestii ;) K

Gość gość
"Liście na badylku jeszcze wiszą I badylek sam o własnych siłach trzyma się jeszcze pionu przez co wnioskuję, że doniczka działa " PADŁAM ;) Hahaha K

Gość gość
Pomoge Ci wymyslec Olinko . Mam w domu takie wazoniki do pojedynczych wysokich kwiatków gdy sie dostaje na prezent :) mozna odràbać podstawke i rurka szklana idealna ;) odrazu o niej pomyslalam ;) ale zaraz pomysle logiczniej bo po pierwsze napewno nie masz takiej szklanej długiej rurki a po drugie szkoda by Tobie by bylo niszczyc wazoniku :) K

Gość gość
Hg zaraz by znalazl pomysl :) Tez mam takie pojemniki po kosmetykach dlugie ale jeszcze sa kosmetyki w nich . Co tu jeszcze pomyslec hehe

Gość gość
Moze bys znalazła gdzies w strychowych skarbach albo piwnicznych lub znajomych zapytac czy maja takie cos co by odpowiadało :) K

Gość gość
gość dziś " czy jestes katoliczka czy protestantka " x Jestem kaatoliczką. Nie mam agresji do protestantów czy innych wyznawców Jesusa. Do innych niecchrrześcijanskich też :) Szanuję inne reliigie choć uważam, że nie wszystkie mają racje. Po nawrooceniu zastanawiałam się gdzie iść bo do KK wówczas był dla mnie be i jakoś nie garnęłam się no i też wcześniej przez wiele lat omijałam go szerokim łukiem, no i wyśmiewałam a nawet walczyłam w pracy z wierrzącymi kolegami i koleżankami. Nie mieli ze mną lekko... No z czego teraz nie jestem raczej dumna. Ale, że nawroociłam się na tekstach z objjawień ze str. ostrzezenia.net i po lekturze "Ostrzeżeń z zaświatów" gdzie wiele jest o Saakramentach Świiętych wiele i też osobiście na sobie to odczuwałam, więc swoją dumę włożyłam do kieszeni i wróciłam do koościoła katolickiego. Wcale nie było mi łatwo na początku bo ludzie w tym i ksiięża też mocno mnie irytowali. Nie byli tacy jacy bym chciała żeby byli ;) No bo przecież powinni być święci ;) No nie byli. Zaakceptowałam to z czasem kiedy dotarło do mnie, że i ja też taka święta nie jestem. Bardzo pomógł mi przy alergii Róóżzaniec i na początku kiedy odmówienie jedej dziesiątki było dla mnie wyzwaniem i na przy końcu kiedy dzięki tej moodlitwie otrzymałam uzdrowienie i uwolnienie. Na początku to właśnie Róóżzaniec mi ratował życie. Dosłownie i w przenośni bo żadne leki działały. Także tutaj uważam protestanci odrzucający pomoc Matki Boożej nie mają racji. Bo wypraktykowałam to na sobie :) To samo z innymi Saakramentami Św. które odrzucają. Ale rozumiem też, że nie każdy może wszystko. Ważne, że wierrzą w Jesusa :) A z Jego Matką spotkają w wieczności :) Tak jak w tym kawale... Katolik rozmawia z protestantem. Protestant mówi: - Byłem w Niebie... A katolik pyta: - Była tam Maryja? - Nie. Na to katolik: - To nie byłeś w Niebie... ;) Oli.n

Gość gość
Strona sie zapchala ;) K

Gość gość
gość dziś "Tez mam takie pojemniki po kosmetykach dlugie ale jeszcze sa kosmetyki w nich" x Zastanawiam się nad jakimś cienkim wężykiem ale na tyle szerokim żeby można było swobodnie wodę wlać. W najgorszym wypadku pójdę do Rossmana i będę wybierać kosmetyki nie po zawartości ale po odpowiednim kształcie opakowania ;) Długie, cienkie i przeźroczyste :) Oli.n

Gość gość
"Po nawrooceniu zastanawiałam się gdzie iść bo do KK wówczas był dla mnie be i jakoś nie garnęłam się no i też wcześniej przez wiele lat omijałam go szerokim łukiem, no i wyśmiewałam a nawet walczyłam w pracy z wierrzącymi kolegami i koleżankami. Nie mieli ze mną lekko" Widzisz olinko, teraz role sie odwróciły i przyszedl czas na gnebienie Ciebie przeze mnie np ;) karma musi byc ;) spóźniona ale jest ;) K :P

Gość gość
A jakas butelka plastikowa od jakiegos soku ? Taniej Ci wyjdzie i nie bedziesz musiala marnować kosmetyku. K

Gość gość
Hahaha dobry kawal Olinko , przy sposobności go opowiem ;) jak ktos bedzie bredzil ze w śpiączce i niebo widzial to ja zapytam czy widzial maryje ;) hehe juz nie moge sie doczekac by komus dokopać :P K

Gość gość
gość dziś " teraz role sie odwróciły i przyszedl czas na gnebienie Ciebie przeze mnie np." x To jest normalna kolej rzeczy :) Wtedy byłam po drugiej stronie barykady i rozumiem jak potrafi zły w człowieku furgać ;) 🌻 "karma musi byc spóźniona ale jest " x Karma ? - mnie się zawsze kojarzy z karmą dla psa ;) Poza tym pojęcie karmy nie jest cchrześcijańskie. Cchrrześcijaństwo promuje miłłosierdzie a reliigia promujace ów powracającą karmę - sprawiedliwość. W objawieniach z Ostrzeżeń z zaświatów i też w Dzienniczach św. Faustyny demon się drze: - sprawiedliwości chcę a nie miiłosierdzia !!! Więc wnioskuję, że wymierzanie po ludzku "sprawiedliwosci" nie jest po cchrrześcijansku a ów "karma" to pojęcie jak najbardziej pochodzące od złego chcącego wymierzac karę wg oko za oko - ząb za ząb. Jesus w Nowym Testamencie to zmienił więc i demon się wścieka... Oli.n

Gość gość
Tez nie lubie slowa karma, nie wiem czemu go uzylam :) wole kara :) K

Gość gość
"Po nawrooceniu zastanawiałam się gdzie iść bo do KK wówczas był dla mnie be " Hahahaha gdzie isc haha K

Gość gość
gość dziś Taka butelka jak na fotce jest za duża do parapetowej doniczki. Do skrzynek balkonowych jak najbardziej pasowałyby z tym, że po małej wodzie mineralnej. 🌻 gość dziś & gość dziś Tutaj nie wiem o co chodzi z tymi wężykami. Nie znam zasady ich działania. Oli.n

Gość gość
Wezyki zasysaja wode :) K Hg juz by wymyslil jesli by tu byl teraz.