Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę... archiwum 17

Polecane posty

otulona_snem dziś Shatyn widac od razu,ze pojecie o wyjazdach zagranicznych do pracy przed 89r to masz zerowe i ogolnie zerowe jezeli chodzi o wyjazdy za granice do pracy-o kontraktach zagranicznych slyszales? czy dopiero jak sobie wygoglujesz to cie nagle oswieca? x x :D:D Czy tobie zdarza się czasem myśleć otulona? Już ci kiedyś pisałem, że ja pracuję od 1976 roku. Nie wiem czy wtedy byłaś na świecie ale chyba nie. A ja już wtedy pracowałem, moim otoczeniem prywatnym byli technicy i inzynierowie, znajomi i koledzy ojca, którzy czesto pracowali na kontraktach, mój ojciec jezdził wiele razy do Libii i Iraku, co prawda nie na kontrakty tylko na odbiory techniczne ale zawsze... To moje środowisko naturalne... To czasy i srodowisko w którym żyłem... A ty o googlowaniu...:D:D

gość dziś kontrakty dotyczą umów pomiędzy [państwami a przedsiębiorstwami. płace na kontraktach były marne, ludzie wykorzystywani. shatyn pisał o masowych wyjazdach jakie są teraz. otulona tu ziemia! pisal o wyjazdach wtedy kiedy ktoś chciał a nie wtedy kiedy jest kontrakt. x x Dokładnie... Płace były marne... Pamiętam jak mój ojciec opowiadał, że polski inżynier w Libii zarabiał 1/10 tego co zarabiał niemiecki inżynier na sasiedniej budowie...

Gość gość
dziadek to już emeryturka skoro pracujesz 41 lat :D

gość dziś To może kilka wspomnień pt. "jak wyglądała operacja wyjazdu na zachód w latach 70. czy 80.": 1. Bzdurą jest twierdzenie, że największą przeszkodą było Państwo. Państwo nie pozwalało obywatelom wyjeżdżać - co do zasady - w latach 50., a dosyć reglamentowało wyjazdy w latach 60. To wówczas wstrzymywano paszporty za działalność polityczną - vide Kisielewski. W latach 70. czy 80. Państwu generalnie było to obojętne. Z wyjątkiem wojskowych, bo ci zdaje się mieli niewielkie szanse na otrzymanie paszportu, chyba, że w misji wywiadowczej oczko.gif . Osobiście nie znam żadnego przypadku odmowy paszportu w latach 70. czy 80. Nie wykluczam oczywiście takiego prawdopodobieństwa, ale nawet opozycjonistom władze - zdaje się - chętnie by je wydawały, by się ich pozbyć x x No to już poznałeś. Przez net ale zawsze... Nie tylko paszportu ale nawet wkładki paszportowej nie chcieli mi dać w drugiej połowie lat siedemdziesiątych... Druga przeszkoda to wizy w zasadzie do wszystkich państw na zachodzie... I wielu moich kolegów paszportu nie dostało. Uzasadnienie odmowy brzmiało: "Z innych waznych powodów państwowych"... Tak było prawie do konca lat osiemdziesiątych...

gość dziś Paszport dostawalo sie na okreslony czas po powrocie trzeba bylo oddac. Do wszystkich krajow zachodu potrzrbne byly wizy i dostawalo sie tylko turystyczne i na nich nie wolno bylo pracowac legalnie x x No własnie. Potwierdzam.

Witold Waszczykowski powiedział, że spotkał się w Nowym Jorku ze swoim odpowiednikiem z kraju San Escobar. Problem w tym, że nie ma takiego kraju. x - Mamy okazję prawie do 20 spotkań z różnymi ministrami. Z niektórymi, jak np. krajami na Karaibach po raz pierwszy chyba w historii naszej dyplomacji. Na przykład z takimi krajami, jak San Escobar albo Belize - powiedział w Nowym Jorku szef MSZ Witold Waszczykowski. x x Nasza "dyplomacja"...:D:D:D

Gość gość
Tego jeszcze nie grali.Ojciec w Libii i i w Iraku:D:D:D Shatyn z Brunonem i psycholozka,czy moze ze znajomym esbekiem?:D:D:DJa pird co za chory mitoman:D:D:D

Gość gość
Bruno Shatyn dziś xxx.powinni mu odciac gugla.:D

- Nie ma możliwości porozumienia, bo PiS uważa, że to, co się stało w Sali Kolumnowej, było zgodne z prawem - powiedział Ryszard Petru (Nowoczesna) po spotkaniu z marszałkiem Senatu. x x Dokładnie i tak trzymać.

Gość gość
Odjechales dziadek ksiazkowo z Libia i Irakiem.:D:D:D

Cel PO też jest jasny – protest aż do: x -cofnięcia wykluczenia z obrad posła PO Michała Szczerby, -uznania przez PiS, że posiedzenie w Sali Kolumnowej było nielegalne, -zgody PiS na wznowienie trzeciego czytania ustawy budżetowej w Sejmie i dopiero wtedy zakończenie 33 posiedzenia Sejmu.

Gość gość
xxx.zebys durniu nie plotl bzdurek.bo sie gugla naczytasz i odlatujesz w swiat bajek.

gość dziś Odjechales dziadek ksiazkowo z Libia i Irakiem. x x To do mnie? Nie jestem twoim dziadkiem. Na szczęście. Niby dlaczego miałem z tym odjechać? Kazde swoje słowo, jak zwykle potrafię udowodnić. Warunki są powszechnie znane i się nie zmienią.

Gość gość
Aby zrozumieć jakie grożą nam niebezpieczeństwa ze strony żydów, musimy poznać sposób ich działania. Zamieszkując jakiekolwiek tereny danego państwa, siali niezgodę, zdradę i chęć przejęcia władzy. Są najbardziej niebezpieczną nacią w historii świata. Ich siłą, która stanowi przewagę nad okupowanymi narodami jest dostęp do każdej ilośc****eniędzy. Dzięki temu w łatwy sposób wykupują nieruchomości i władzę w danym kraju. Najgorszą cechą, którą posiadają to zdrada. Są w stanie sprzedać najuczciwsze osoby czy całe narody, za cenę swoich interesów.

gość dziś xxx.zebys durniu nie plotl bzdurek.bo sie gugla naczytasz i odlatujesz w swiat bajek. x x Jak widze argumentów merytorycznych nie masz za to zabrałeś sie za próbę obrażenia mnie... Nic z tego. Za mały pikuś jesteś...

33. posiedzenie Sejmu 16 grudnia nie zostało zakończone - tak brzmi jedna z dwóch opinii prawników zlecona przez wicemarszałek Sejmu Małgorzatę Kidawę-Błońską. Krytyczne opinie nie znalazły się jednak na stronie internetowej kancelarii. x Na zamówienie wicemarszałek Sejmu Małgorzaty Kidawy-Błońskiej (PO) powstały dwie opinie prawników odnoszące się do do legalności grudniowego posiedzenia w Sali Kolumnowej. Opinie zleciło na wniosek Kidawy-Błońskiej Biuro Analiz Sejmowych. x Obie ekspertyzy są krytyczne - nie trafiły dotychczas na stronę internetową Sejmu. Jak wyjaśniała kancelaria, zamówione przez wicemarszałek opinie "nie zostały przekazane Marszałkowi Kuchcińskiemu". x Całość: http://tnij.org/aib2jpw

Gość gość
s********j klamliwa szmato:D:D:D

Gość gość
Sam s********j rozbawiony ułomie :D

Gość gość
Arecki tak rumakowal, podawał dane i groził, miały być aresztowania, aż w końcu spiertolił do swojej norki i się nie wychyla :D

Do Prokuratury Rejonowej w Pruszkowie wpłynęło zawiadomienie ws. podejrzenia oszustwa na szkodę KOD - podało Radio Zet. Miało do niego dojść przy zbiórkach publicznych. Chodzi o faktury, które wystawiała dla KOD firma Mateusza Kijowskiego. Prokuraturę zawiadomiła osoba prywatna. x Fakturami Kijowskiego powinna się zająć prokuratura - oceniła w poniedziałek rzeczniczka PiS Beata Mazurek. "Mateusz Kijowski kłamał jeszcze kilka dni temu. Na pytanie, z czego się utrzymuje, odpowiadał, że wspiera go rodzina. Tymczasem faktury pokazują zupełnie co innego" - dodała. x x Mazurek jak zwykle bez sensu. Co faktury mogą pokazać jeśli chodzi o utrzymanie Kijowskiego? Co jedno z drugim ma wspólnego? x Dobrze, że prokuratura się tym zajmie...

gość dziś Arecki tak rumakowal, podawał dane i groził, miały być aresztowania, aż w końcu spiertolił do swojej norki i się nie wychyla x x Zachowuje się jak zwykły obszczymurek i goowniarz...:O

Tyszka: Wpisać do Konstytucji zakaz zadłużania państwa x x Zapomniał dodać : "I ostatni gasi światło"...:O

Gość gość
Kijowski wcale nie kłamał mówiąc że wspiera go finansowa rodzina, przecież go utrzymuje żona :-D

Gość gość
nawet jak byles w libii to w jaki sposob bys to udowodnil :D

Gość gość
k***a ja p*****le 10 lat tu siedza i p*****la jeden po drugim jakies bzdury :D:D:D kabaret normalnie :D ten broni demokracji ten nie broni potem zmiana wladzy tamten broni demokracji ten huj go wie czego broni :D powinno sie was zlapac w siatke i zamknac w p**du w jakims lochu i zabrac dostep do internetu przez 3 miesiace moze by cos pomoglo :D banda idiotow

Gość gość
sram na to kto byl w tej libii :D ja na was generalnie szczam a na ciebie nawet sram debilu :D