Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę... archiwum 17

Polecane posty

Gość gość
Lata okupacji sowieckiej skutkują raczej myśleniem prezesa, które popiera mała, ale zdyscyplinowana cześć narodu, w tym tutejsze tytanki komentarza politycznego :)

Gość gość
A skąd ty wiesz jak mu rodzina pomagała albo nie?

Gość gość
Czyli wiesz o dwóch publicznych faktach i na tej podstawie oceniasz cala historie działań rodziny. Czyli pewnie jakieś 25 lat..

Gość gość
Nołlajfy w doskonałej formie. Nadają od siódmej rano już. A shatyn pięści se prontzie w kącie,zadowolony,że rozruszał za pomocą brakorobów swój temacik.

Gość miasto Namysłów woj opolskie
otulona snem iftar i reszta odnieście sie do tego Zadyma w Namysłowie podczas spotkania z Mateuszem Kijowskim Nowa Trybuna Opolska-7 sty 2017 W czasie, gdy w Namysłowskim Ośrodku Kultury trwało spotkanie mieszkańców miasta z Mateuszem Kijowskim, byłym senatorem Józefem Piniorem i władzami ... Namysłów: Zamieszanie podczas wizyty lidera KOD. Pojawiły się ... rmf24.pl-7 sty 2017 Zadyma na spotkaniu z Mateuszem Kijowskim w Namysłowie ... Wiadomosci Gazeta.pl-8 sty 2017 Awantura podczas wizyty Mateusza Kijowskiego w Namysłowie Wiadomości RadioZet-8 sty 2017

Gość gość
Prawo i Sprawiedliwość, Platforma Obywatelska, Nowoczesna, Kukiz'15, SLD oraz Polskie Stronnictwo Ludowe weszłyby do Sejmu, gdyby wybory parlamentarne odbyły się na początku roku. Pozycję lidera zdecydowanie umocniło PiS. Aż 34,7 proc. Polaków oddałoby swój głos na partię Jarosława Kaczyńskiego, co daje największy wzrost w porównaniu z poprzednim miesiącem - wynika z najnowszego sondażu przeprowadzonego przez IBRiS specjalnie dla Onetu.

Gość gość
Na czele sondażu poparcia politycznego po raz kolejny znalazło się Prawo i Sprawiedliwość z wynikiem aż 34,7 proc. Partia Jarosława Kaczyńskiego otrzymałaby 217 mandatów w Sejmie. Z kolei zmiana nastąpiła na drugim miejscu, które ponownie przypadło Platformie Obywatelskiej (17,1 proc. - 93 mandaty). Partia Grzegorza Schetyny wyprzedziła Nowoczesną, która na początku stycznia br. odnotowała bardzo wysoki spadek poparcia. Tylko 13,3 proc. ankietowanych zagłosowałoby na partię Ryszarda Petru, co dałoby 66 mandatów w Sejmie.

Gość gość
Na czwartym miejscu ponownie znalazło się ugrupowanie Kukiz'15, którego poparcie bezzmiennie wynosi 8,6 proc. (42 mandaty). Zmiany w porównaniu z ubiegłym miesiącem nastąpiły na miejscach kolejnych: SLD z 5,9-procentowym poparciem (19 mandatów) wyprzedziło PSL, które wg najnowszego sondażu może liczyć na 5,7 proc. poparcia (22 mandaty). Symulację podziału mandatów przygotował dr Tomasz Jurkiewicz z Uniwersytetu Gdańskiego.

Gość gość
miasto Namysłów woj opolskie dziś x x Oni się do tego nie odniosą bo im za to akurat nie zapłacili.:D

gość dziś Nie nie było idoli... .smiech.gif głupa rżniesz obłudniku,albo to dowód że jesteś głupi bo nie pamiętasz co pisałeś dawniej!Jasne,lepiej nie pamiętać x x Pamiętam. Pisałem, że jedynym moim idolem, moim guru, jest ks.Tischner.

_iftar_ dziś Boshe...jakie to wszystko jest przewidywalne... I aż nie do wiary, że są ludzie, którzy się na ściemę KODu dali nabrać. x x Jaką ścieme?

Gość gość
o a o Donaldzie i Ryśku już nie pamiętasz starcze.. ;)

gość dziś o a o Donaldzie i Ryśku już nie pamiętasz starcze.. x x Pamiętam ale ani jeden ani drugi nigdy nie byli moimi idolami a ja nie jestem starcem. Czyli piszesz typowo tischnerowska goowno prawde.

Gość gość
wiem wiem dziadek skleroza nie boli :D 🖐️

gość dziś wiem wiem dziadek skleroza nie boli x x Widzę, że masz doświadczenia w tej sprawie a więc wierze ci na słowo bo ja jeszcze czegoś takiego jak skleroza nie doświadczyłem. Jednak wyrażam ubolewanie, że ciebie to spotkało i cieszę się, ze cie nie boli.

Gość gość
Pan Stanisław Koziej dzisiaj na tt "Nowoczesna rozpadnie się" Pytanie kiedy?

Gość gość
za pare lat

Gość gość
Nowoczesna tylko 13% Tylko? Też myślę że się rozpadna tak samo jak i KOD, znając życie służby stworzą szybko jakaś nową zabawkę który zagospodaruje najbardziej naiwny elektorat. Szkoda że ruch Kukiza stoi w miejscu, muszą się organizować bo stanowią na dziś jedyną sensowna alternatywę dla PiS. Dzisiaj w Newsweeku Lis napisał że "protest opozycji ma bardzo głęboki sens". Tak głęboki że oni sami nie bardzo wiedza jaki :-D

Gość gość
A co wy wiecie. Alkoholik musi chcieć SAM wyjść z nałogu. Rodzina jest bezradna wobec tej choroby. Przykładem może być syn ministra Tchórzewskiego, który siekiera rąbał drzwi sąsiadom - minister też mówił, że nic nie mogą zrobić. Co prawda - ten syn Tchórzewskiego został ostatnio dyrektorem w PZU - ciekawe, czy skończył tak naprawdę z alkoholem, czy tez dopóki PIS rządzi jego problem będą tuszować.

Gość gość
Nie Kaczka na taczkę tylko Rudy na taczkę !

Po tekście "Wyborczej" RPO przyjrzy się sprawie pedofila w sutannie. "Dlaczego z wyroku usunięto zapis o nadużyciu autorytetu księdza?" x Ksiądz Roman podstępnie wywiózł od rodziców 13-letnią Kasię, więził ją i przez kilkanaście miesięcy gwałcił. Pedofil odprawia dziś msze w Puszczykowie. I koresponduje z dziećmi na Facebooku x Całość: http://tnij.org/cuwdsn2

Mówimy o liderze skompromitowanej partii (PO), która zadłużyła nas na bilion złotych i wypchnęła 2,5 miliona osób z Polski. Stanisław Tyszka x Bilion złotych to liczba wyssana z palca, a przy tym zupełnie nierealistyczna. To niemal tyle, co 3 roczne budżety Polski i ponad połowa Produktu Krajowego Brutto. Gdyby zadłużenie faktycznie wzrosło tak mocno, to dawno przekroczylibyśmy wszystkie unijne ograniczenia (za co zostalibyśmy objęci procedurą nadmiernego deficytu), a kraj dawno pogrążyłby się w zapaści. Poseł Tyszka albo świadomie próbuje manipulować opinią publiczną, albo nie ma pojęcia, o czym mówi. x Jaka jest prawda? W trakcie ośmiu lat rządów Platformy zadłużenie sektora finansów publicznych wzrosło o ok. 350 mld. zł. Gdy PO obejmowała rządy na koniec 2007 roku odziedziczyła po swoich poprzednikach ok. 527 mld zł długu. Gdy kończyła drugą kadencję (koniec 2015 r.), wynosił on 877 mld zł. Nie wiadomo, skąd Stanisław Tyszka wziął ten bilion. x Ile nas wyjechało? x Trudno dokładnie sprawdzić liczbę obywateli opuszczających Polskę, odkąd nasz kraj został członkiem bezwizowej strefy Schengen. x W związku z tym GUS zbiera dane o polskich obywatelach przebywających zagranicą od instytucji w innych krajach. Nie jest to metoda doskonała, ale daje w miarę dokładny wgląd w skalę polskiej emigracji. Gdyby w latach 2007–2015 z kraju wyjechała tak olbrzymi liczba Polaków, GUS na pewno by to odnotował. x Na początku rządów PO (koniec 2007 r.) za granicą przebywało 1,925 mln, a po ośmiu latach rządów – 2 mln 98 tys. Oznacza to, że za Platformy liczba Polaków na emigracji wzrosła o 173 tys. – to ponad 14 razy mniej niż twierdzi poseł Tyszka. x Całość: http://tnij.org/n0z8afb x x I po co Tyszka plecie takie bzdury?

Gość gość
173 tys to wyjeżdża każdego miesiąca. chyba każdy z nas zna kogoś kto wyemigrował, ja sam w rodzinie mam kilka osób oficjalnie mieszkający w Polsce ale de facto żyjący poza granicami. z tym zadłużeniem to bardzo ciężko jest o wiarygodne dane, bo Rostowski kilka razy zmieniał sposób liczenia długu publicznego. zgadzam się że wypowiedz Tyszki była do końca trafna, bo Platforma ma na sumieniu dużo dużo więcej.

Gość gość
Tyszka to jedna wielka bzdura.

Gość gość
W związku z tym GUS zbiera dane o polskich obywatelach przebywających zagranicą od instytucji w innych krajach. Nie jest to metoda doskonała, ale daje w miarę dokładny wgląd w skalę polskiej emigracji. Gdyby w latach 2007–2015 z kraju wyjechała tak olbrzymi liczba Polaków, GUS na pewno by to odnotował. x Na pewno to każdy umrze.

Gość otulona_snem
znowu na Ukrainie zniszczono pomnik poswiecony Polakom na Ukrainie w Hucie Pieniackiej o o wklejam ciekawy komentarz z netu,wprawdzie nie bezposrednio dotyczacy tego czynu,ale oddajacy pewna idee,przyswiecajaca coponiektorym"przyjaciolom" o "Mój dziadek, który urodził się i studiował we Lwowie, a także babcia Anisja Czemierkin, pochodząca z rodziny zrusyfikowanych kozaków zaporoskich przeniesionych przez cara na Kaukaz zginęli oboje. Dodam, że co warte podkreślenia zginęli z rąk UPA mimo, że babcia była rodowitą Ukrainką, a dziadek lekarzem, który często „judymował” - leczył biednych Ukraińców za darmo. Kilkadziesiąt lat później, gdy byłem w Kisielinie, ukraińscy sąsiedzi wiele razy podkreślali jak wspaniały był to człowiek i jak niesamowicie dobry. Pewnego razu moja mama nie wytrzymała i zapytała: „To dlaczego go zamordowaliście?”. Odpowiedzieli: „Bo tak trzeba było”. „A nas też, gdyby trzeba było, zamordowalibyście?”. „No tak” – usłyszała."

Gość gość
Jeśli Nowak, to tylko Jeziorański :classic_cool: 🖐️