Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fili80

CHCĘ SCHUDNĄĆ :)

Polecane posty

Gość PHUERKA
Hejka ,hejka jestem i ja! rano na was czekałam a wy pózniej sie tak rozpisałyscie! Nie uwierzycie jak wam opowiem co mi sie dzisiaj przytrafiło.Pojechałam na zakupy z dzieckiem i wiecie jak to jest , siaty, dziecko i przechodziłam nad kratką sciekową i wyjmowałam klucze od auta i ....przy okazji te od mieszkania wpadły mi wprost do kratki, jakis metr z wodą! nawet nie przeszło mi przez mysl by je łowic,pierwsze to dziekowałam Bogu ze to nie klucze od auta bo maz by mnie zabił, pojechałam jego autem :-P Ale najgorsze było przede mną! Mąz 150 km od domu i nie mialam zapasowych kluczy! Musiałampojechac do UKOCHANEJ tesciowej i poprosic ja o klucze ,bo ma zapasowe, a ze nie potrafie klamac to sie jeszcze skompromitowalam i powiedzialam jej prawde co sie stało !! Amen P.s.Odezwe się jeszcze pózniej, ide zrobic kolacje maluszkowi i połozyc go spac,mam nadzieje ze nie zgubie go po drodze do łózeczka bo dzisiaj wszystko mozliwe ;-D :-D

Fili ale się Kochana spisałas bardzo dobrze :) Głowa bolała dosyć ale po tabletce przeszło najgorszy ten posmak w ustach porażka czyli stan ketozy u mnie się utrzymuje. Phuerka współczuję sytuacji pech i to wielki dobrze że to inne klucze ale mimo wszystko nie zazdroszczę. Ja dziś byłam na rehabilitacji i na kijkach zaraz kąpiel nawet kolacji nie zjadłam dziś a teraz już za późno. Spokojnej nocy

Gość PHUERKA
Agdula- swietny pomysł z bajeczkami,moj malutki lubi sluchac bajek ale jak chce zeby usiadł i zblizamy sie do kibelka to wdrapuje sie na mnie i krzyczy "ne ne" Fili, moze tez masz racje ze na wszystko przyjdzie pora,musze mu troszke odpuscic. Wiecie ze jak miał 11 i 12 miesiecy to akurat wypadło lato i przed domem chodził w samych majteczkach i wysikiwałam go co 20 minut i bardzo rzadko zdarzyło mus sie posiusiac. A wogóle, to musze go pochwalic,choc nie wiem czy mi uwierzycie,ale kupke na nocnik zaczął robic tydzien przed skonczeniem 6 miesiąca zycia,w dzien babci . Nie wiemjakmi ise to udało, jakos tak intuicyjnie i jestem tak mu za to wdzieczna...Jak byłam w ciązy to mówiłamze najgorsze bedzie przebieranie kupek a tu taka niespodzianka! jestem z niego dumna ! teraz jak chce kupke to przynosi nocnik i mówi sisi Ok, wystarczy to nie dział dla mamusiek tylko dietowiczek , wiec juz nie marudze !

PHUERKA CZYLI TERAZ NIE CHCESZ GO NAUCZYĆ ROBIĆ KUPKI TYLKO PRZESTAWIĆ go z nocnika na kibelek jeśli tak to daj mu czas jak się boi wszystko na spokojnie.

Gość PHUERKA
Azja- dokładnie tak,chciałam żeby robił na kibelek a nie do nocnika :-) Ale racja, mamy czas,nie będę go męczyć :-)

Hej laski :) Ha zaniedbać was 2 dni i odrazu jest co czytać.... będę odpisywać powoli bo oczywiście nie ma podglądu. Zacznę od tego że week przeleciał jaka bumerang... kolacja z mężem się udała, jadłam krewetki i warkocza z polędwicy w sosie serowym do tego warzywa na parze.... pyszności ... No ale potem poszliśmy do pubu jednego , drugiego i stweirdziliśmy że jednak się starzejemy .. haha i 22 byliśmy w domu.... oj już nie te lata. obydwoje marzyliśmy by zalegnąć w łóżku i obejrzeć jakiś film i oczywiście poprzytulać się :P No niedziel jak niedziela ... jakiś spacer , rosół u teściów bez makaranou oczywiście i poniedziełak .. jak bumerang przeleciał ... w ogóle się w wczoraj nie ogarnełam żeby do was wpaść. No ale już jestem :) FILI - kupie Ci perfumy jak pojadę do Niemiec - myślę że w ciągu miesiąca się wybiorę więc przed świętami powinnyśmy się wyrobić . Bo coś czuję że gucii rash 1 i tak będzie na zamówienie. No jak kupię to w tedy dopiero robisz mi przelew i wyślę do Ciebie przesyłkę. Azja czasami można znaleźć coś w promocji ale niestety z tych co ja używam to większość jest na zamówienie i zazwyczaj nie ma promocji . Jeszcze mój kuzyn pływa na promach to jak uda mi się z nim spotkać to kupuje na bezcłowym o połowę tańsze ale to raz na rok uda nam się taki manewr zrobić. No dobra czytam dalej :>)

PHUERKA - co do teściowej .... niestety w ludziach jest duża zawiśc, przekonałam się na swojej własnej skórze. Do tego robią zazwyczaj z siebie ofiary losu. Dużo by gadać. ja zawiodłam się na wielu osobach , najgorsze jest to że właśnie one są zazwyczaj w rodzinie. Mało którzy są szczerzy wobec nas a najgorzej żeby byli wobec siebie. Teraz z wiekiem i z czasem dużo widzę, kiedyś niebyła aż taka spostrzegawcza na tą zawiść, ale od 2 lat widzę ją strasznie. Moja teściowa to już nawet nie jest w stanie mi powiedzieć w twarz że fajnie mi włosy fryzjerka zrobiła , tylko za moimi plecami do męża mówi, że" ale ona ma teraz te włosy" . ah, wiem że ja też się zmieniłam i już nie jestem taka ślepa i miła aaa no i najważniejsze nie daje się już wykorzystywać. Dużo miałam takich sytuacji ale to też przez swoją naiwność. Pisałam kiedyś że to mój partner otworzył mi oczy na wiele rzeczy. i dlatego też powiedziałam dość mojej wadze. Ciężko mi idzie ale jeszcze nigdy nie miałam w sobie tyle sił ile ma teraz żeby zrzucić te 20kg , choćby miało to trwać i dwa lata:>) Ja cię chwalę , bo jesteś wytrwała i pomimo tego że jesteś i tak wagowo ok to dążysz do celu i właśnie z was czerpię swoją lmotywację do dązenia do celu ...

Gość PHUERKA
Morning, kobiecekształty- dobrze ze jestes!! Kurcze, zupełnie jakbym czytała o sobie!Widze ze mamy podobne charaktery, ja tez zawsze bylam taka naiwna,miła jak to moja siostra mowiła"lizodup" i wchodziłam kazdemu w tyłek". Chcialam byc mila dla wszystkich ale tak sie nie da! bo zaczynają wykorzystywac itd. Jezdzilismy so niej na niedzielne obiadki, czesto sie widywalismy. Było dobrze dopóki robiłam co mi mówiono,przytakiwałam i nie miałam wlasnego zdania. U mne było wszystko dobrze dokladnie do dnia narodzin naszego dziecko, ten dzien zmienił wszystko:-) Wydarzyło sie kilka rzeczy i uswiadomiłam sobie ze byłam marionetką. Wszystko zaczelo sie jeszcze w szpitalu po porodzie! Nie bede wchodzic w szczegóły.Ale powiem jeszcze tylko, ze wolałaby zeby mi powiedziano w twarz to co ktos do mnie ma, zamiast do wszystkich innych wokół , natomiast ona nie powie wprost tylko zali sie innym.Teraz jak tam juz pojade to nie ma o czym rozmawiac, jest taki chłód ze masakra.Nawet wzroku unikamy swojego, nie czuje sie tam dobrze .Dobrze ze jest mały to na nim skupiam uwage:-)

Haaa no otworzyłam was w drugim oknie i teraz może uda się odpisać na raz. W każdym razie but o którym mówicie - pięknie wygląda, ale dla mnie zapach do kitu. Ale to mój właśnie ciężki gust :) W sumie może to i nie głupie żeby się powymieniać linkami na fb...no nie wiem, co o tym myślicie? czy jednak lepiej być anonimowy ... ja mam w znajomych starą kafeterkę co kiedyś prowadziłyśmy razem blok. PHUERKA - GRATULACJE LASECZKO !!! A a jak tam dzieciaczki , gorączki i katary mineły czy dalej się utrymują? Ja rodziłam swoimi własnymi siłami hahah cały szpital mnie słyszał... tak się darłam z bólu bo do szpitala przyjechałam z rozwarciem na 8 palcy :>) hahah .... ogólnie mieli ze mną nie wesoło , bo ich tam nawyzywałam jak rodziłam.. no ale syn duży 4,2kg :) Co do kawy własnie z olejem kokosowym w week sobie zrobiłam, kurcze nie wypiłam.... jakoś mi strasznie nie podeszło. ale spróbuje jeszcze raz .... Oczywiście witam wszystkie nowe koleżanki :) Kurczze mój syn ma już 9 lat, nie wiem jak to było z tym kibelkiem, nie miałam jakoś problemów żeby siadał... sam się nauczył, bo chyba musiał, bo jak gdzieś wyjeżdzalismy to nocnika nie brałam ze sobą ... AGA126- nie poddawaj się jesteśmy z tobą, zaraz lato i będziesz się wściekać na siebie że się poddałaś... no dasz radę, jak ja daję to ty tym bardziej dasz :) PHUERKA - JA pierdziele z tymi kluczami - mnie to by szlak trafił gdyby mi tak klucze wpadły... o ludzie.... to i tak z przymrużeniem oka do tego podeszłaś..... cierpliwa jesteś :) Wow doczytałam.... A FILI i wogóle dziewczyny - zapomniała was napisać że te kabanosy z biedronki są zarąbiste po usmażeniu np na grillu... o wiele lepsze niż na surowo :)

PHUERKA - niestety ten chłód wyczuwam już na km od wielu osób ,a to dlatego właśnie że tak jak ty przekonałam sie bardzo mocno na swojej własnej skórze . Ja zobaczyłam to własnie jakieś dwa lata temu, jak chcieliśmy z mężem zmienić mieszkanie.... uuuu to dopiero ciekawych rzeczy się dowiedziałam. No ale jesteśmy mądrzejsi, jeszcze popełniamy błędy bo jednak mam miękkie serce .... ale.. nie m a tego złego co by na dobre nie wyszło ......

Gość PHUERKA
kobiecekształty- wysłałam Ci maila

No dokłądnie PHUERKA - własnie o tym mówie, póki robiłam to co ktoś chciał to było dobrze, ale jak w końcu przyszedł dzień że zaczełam mówić jak to wygląda i jak ja jestem źle traktowana to w tedy się właśnie zaczeło. Dokładnie tak jak piszesz..... A jak się w czymś przeciwstwiłam to gadanie za plecami... oj to jest straszny temat , mogła bym też pisać i pisać.. Fakt zżuciłam na drugi albo i trzeci tor swoją rodzinę bo są toksyczni, i najgorsze jest to że odkąd tak zrobiałam czuję się lepiej, myślę o sobie... mam mniej stresu... jest inaczej , ale kontakty gorsze.

cześć Dziewczyny;-) przeglądam wpisy i dochodzę do wniosku, że znam tylko Fili i Dobob...ale nic to, poznamy się..długo mnie nie było, bo musiałam zająć się zdrowiem mojego malucha. Pamiętasz Fili, jak pisałam, że ciągle choruje?..."ciągle" przerodziło się w permanentnie i nieskończenie, przestał jeść, zrobił się bardzo chudziutki, a każdy lekarz tylko antybiotyki pompował. Powiedziałam stop, zrobiłam mu wszystkie wyniki. Zaczęło się od niedoboru żelaza, potem wit. D, zła wchłanialnośc witamin, bezdechy nocne ( nie spaliśmy z mężem na zmianę). Długo szukaliśmy lekarza, który nam pomoże, a nie tylko kasę zedrze. Znalazłam 300 km od domu....i okazało się, że natychmiast migdały do wycięcia...ale znowu beton - NFZ. W szpitalach mówiono nam, że czas oczekiwania w kolejce to ok. rok..nie miałam tyle czasu, bo mały nikł w oczach. I co? oczywiście zabieg prywatny...dziś już 1,5 miesiąca po zabiegu, Szymek przytył ponad 3 kilo, je chętnie, nie jest taki ciągle zmęczony, miał tylko lekki katar, ale obyło się bez lekarza..kamień z serca, mogę oddychać, mogę wrócić do życia;-))

Gość PHUERKA
hahha, dzieki kochana! :-*

Gość PHUERKA
Agdula- moj mały jak ma katar to ja juz przezywam, aktualnie ma :-) Dodatkowo jestem przewrazliwiona bo kilka miesiecy temu mojej przyjaciółki córeczka zmarła dwulatka , TRAGEDIA To przezyliscie horror, ja to wykonczyłabym sie nerwowo... Ciesze sie ze juz lepiej!!

AGDULA - mój syn miał to samo, blady, chorował mi non stop 3lata , faszerowali go czym się dało , gorączki po 40 stopni utrzymywały się po 8 dni w szpitalu leżał kila razy, aż w końcu jak miał 5lat wyciełam mu migdała, po roku kolejne 2 . Więc wiem co przechodziłaś. Teraz będzie już tylko lepiej , mój syn choruje już raz w roku.... chroniczny kaszel minoł... jest duża poprawa, teraz tylko ćwiczymy umiejętność czytania i poprawnego mówienia. Bo niestety przez migdały nie dotleniał odpowiednio mózgu i bardzo późno zaczoł mówić.... jak masz pytania to pisz... na wszystkie odpowiem :)

Gość aga126
Hej dziewczyny, moja rodzina to także toksyczni ludzie, do tego stopnia że jak odciełam od ich wykorzystywania przestali odzywac a mi z tym tak dobrze. Teraz czuję że odzyłam, juz mi nikt nie rozkazuje i nie pcha do mojego domu bez pukania. W dietce ok dopiero pije pierwsza kawkę bo musiałam jechac na badanie keratyniny rano. Dziś drguga zmiana w pracy więc za godzinkę będę juz w drodze do pracy. Zakwasy są po cwiczeniach ale jestem zadowolona. ie wiem ile ważę ale pomierzę dopiero w niedzielę . Jak mi się nie chce do pracy, chce wolne, w domu bałagan a nie chce sie ruszyć , zawsze jest na odwrót wszystko . Jak wolne to nic się nie robi

KObiecekształty, dzięki;-)Phuerka, buziaki;-)gdy Szymek był w najgorszej formie, uwierz mi, sama bałam się, że dojdzie do najgorszego- ale nie jestem w stanie wyobrazić sobie cierpienia Twojej przyjaciółki...to przerasta każdą matkę, ogromnie współczuję.. Teraz juz jest dużo lepiej, przed wycięciem migdałów prawie nie rozumiałam, co mój synek mówi- zaczął mówić bardzo niewyraźnie. Mieliśmy stracha, ale już powoli wracamy do normalności, tylko żal pozostał, że tylu lekarzy obeszliśmy, prosiliśmy o pomoc a zostaliśmy sami..działałam "na czuja", bo bałam się jakiejś poważnej choroby z rakiem w tle...na szczęście przyczyną wszystkiego były migdały..wiecie, jak miło patrzeć jak dziecko normalnie je, nawet mówi, że jest głodny..na początku płakałam ze szczęścia, nie mogłam uwierzyć,..

Cześć :) jestem i ja dziś wolne jutro zresztą także :) już nie mogę się doczekać kwietnia bo będę cały na urlopie :) wczoraj byłam na basenie trzymam dietę na 100% Agdula :) kochana pamiętam, pamiętam !!! ja także przeszłam migdały u najstarszej i szkoda, że nie pisałaś bo mam fajnego specjalistę w Lesznie a to nie daleko i bez problemu tam na NFZ robili migdałki w ciągu 3 msc chyba, że coś pilnego. Ale najważniejsze, że z synkiem już lepiej - mogę się tylko domyśleć co musiałaś przejść. Kobiecekształty:) dietę wysłałam no tylko mnie u niego nie sprzedaj to jest dieta ketonowa niskowęglowodanowa fajna a co najbardziej w niej fajnego, że się głodu nie czuję bardzo wymagająca. Jeśli będziesz zainteresowana jeszcze moimi starymi dietami - 5 zdrowych posiłków to pisz fajne przepisy na zupy moje córki je lubią ale u mnie nie do końca się sprawdziło. Czekam na info o perfumy i z góry bardzo dziękuję. Tak czytałam i dosłownie Ty cała ja jesteś - serio ja. Faktycznie dużo by pisać o tej zawiści a najbardziej boli u najbliższych ja się poznałam po narodzinach bliźniaczek oj ile wypłakałam niepotrzebnie teraz wydaje mi się, że jestem mądrzejsza i energię przekazuję dla dzieci męża tylko, że z relacjami porządek będę robić na dniach - koniec goszczenia wszystkich a później w zamian nawet na głupią kawę nie mogę liczyć - pewnie obraza będzie i dobrze bo ileż można być w dupę kopanym a tu zero pomocy do dzieci (nie licząc mojej mamy) a co święta bez zaproszenia cały dom ludzi. Kabanosy fajne ale dietetyk zabronił mi je jeść więc zaraz po rozmowie z nim prawie paczkę zjadłam i były pyszne. PHUERKA:) no kochana - kolejny mój klonie. U mnie było tak samo !!! Jak byłam z bliźniaczkami w ciąży i ważyłam coś około 110 kg to każdy mi mówił jaka ja gruba jestem jak szafa dwudrzwiowa, że się spasłam. Jakie ja deklaracje pomocy słyszałam ale szybko wyszło kto jaki jest i tak samo cieszę, że mam dzieci i na nich się skupiam. Masz się czym pochwalić u Twojego synusia moje gratulacje - moje to mega łobuziary ale próbę zrobię w tym roku bo szybciej się nie nadawały po prostu. Azja :) no ten posmak w ustach - bleee ale z drugiej strony to jak u mnie choć pragnienie większe i lepiej się pije wodę. Musze kończyć bo moje bliźniaczki na stole lampami dzwonią

Jeśli chodzi o główny wątek - odchudzanie - to jestem na etapie " chcę"..;-))..schudłam, gdy biegałam po lekarzach..ale wróciło..teraz mam 78 i muszę powalczyć. w międzyczasie okazało się, że nie mogę biegać ze względu na kręgosłup, ale mam kijki;-))niech tylko zrobi sie cieplej:-))najważniejsze, że nawyki żywieniowe mam dobre, choć diabełek czasem kusi... czytam o waszych doświadczeniach ze złą energią bliskich ludzi...miałabym trochę do opowiedzenia. Najsmutniejsze jest to, że dostajesz nóż w plecy od kogoś, kogo uważałaś za najbliższą rodzinę, za bezwarunkowe wsparcie..a teraz jest tylko żal, nieodzywanie się i smutek...mówię o moich rodzicach, którzy okazali się inni niż myślałam...ale jeden z tego pozytyw - spokój, zero wtrącania i tekstów" musisz to czy tamto". Nie przyjeżdżają do mnie, ja woże tam małego i odbieram w 5 minut. Tłumaczę sobie, że takie jest życie...

Kobieceksztalty :) to jedynie na początku tak się wydaję. Nie dowierzalam a spokojnie nie muszę niekiedy i o 13 jeść a były takie dni że jadłam jeden posiłek o 16. Jak będę mieć dziś chwilę to Ci maila napiszę. Agdula :) to fakt, że później boli choć z wiekiem coraz chyba mniej bo zdarzają się sytuacje życiowe jak poród, choroba i wychodzi kto jaki jest naprawdę.

Ja już po pierwszym posiłku i o dziwo zjadłam ok 15 bo tak jakoś wyszło.bo u mnie tak wiosennie że zgrabilam podwórko w słoneczku. No a co u Was?