Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

40 lat roznicy od tesciowej. Konflikt pokolen ? Jak jest u Was?

Polecane posty

Gość gość

Jak sie dogadujecie ? Czy sie lubicie ?

Gość gość
Ja ma 32 a teściowa 72 lata i jest ok. Nie mieszkamy razem, nie wchodzimy 9w drogę.

Gość gość
Teściowa ma 50 ja 29. Dobrze się dogadujemy. Mieszkamy w innych miastach.

Gość gość
Teściowa 79, ja 36. Jest ok, mieszkamy razem. A Ty autorko?

Gość gość
Lepiej się dogaduję z teściową 60+ niż z własną matką, która jest 40+. x Moim zdaniem to od wieku nie zalezy a od podejścia i teściowej i synowej

Gość gość
gość wczoraj Teściowa ma 50 ja 29. Dobrze się dogadujemy. Mieszkamy w innych miastach. x Po co się odzywasz jak autorka pyta o różnicę 40 lat, a nie 20?

Gość gość
Ja mam 23 a teściowa 73 . Porażka. Nie dogadujemy się w ogóle. Bardzo jej nie lubię. Mamy zupełnie inne poglądy inne wartości. Teściowa raz niemal doprowadziła do rozpadu mojego małżeństwa.

Gość gość
Do gościa powyżej. 50 lat różnicy z teściową to ile mąż jest starszy od Ciebie? Bo u mnie to jest 10 lat różnicy między mężem, a mną.

Gość gość
no jak babka ma 73 lata to jaby urodzila syna w wieku np 40 ki to maz moze miec 33 tak ? a u mnie z koleji maz ma po 40 ce ja 34l a tesciowa 74. tez sie nie dogaduje bo to dwa swiaty. tez nie jestem szczesliwa z przebywania razem.

Gość gość
no nie ma lukru... ciagle sprzeczki... i nie zyje sie fajnie...

Gość gość
U mnie dokladnie 40 lat roznicy. Bylo ciezko,jest lepiej,ale konflkt pokolen daje sue we znaki....

Gość gość
22.01 Tak moja teściowa miała późno dzieci ma dwoje urodziła w wieku 40 lat a mąż jest starszy ode mnie o ponad 10. Porażka, naprawdę. Dla mnie ona jest z kosmosu z rozumowaniem. Ogólnie ma konfliktowych charakter więc to oliwa do ognia.

Gość gość
22.16 a tu są takie co mówia że posiadanie niemowlaka po 40 to niekonfliktowe jest ..ciekawe jak będa się dogadywać z 40-45 lat młodszymi dziećmi :) albo z partnerami dzieci ...

Gość gość
Mi się wydaje, że dużo zależy od charakteru ale żeby dogadywać się w pewnych sprawach z kobietą młodsza o 50 lat trzeba naprawdę potrafić postawić się w sytuacji, być wyrozumiałym i cierpliwym. Absolutnie nie gorliwym i namolmym. Mojej teściowej się nudzi i naprawdę potrafi zepsuć nerwy. Jest w miarę sprawna i aktywną i męczy nas po prostu. Problem wynika z tego, że naprawde ona jest tym pokoleniem, które absolutnie nie odnajduje się w tych czasach. Oni przeżyli średniowiecze gdzie nie było łazienek, światła, bieżącej wody itd. Przepaść. A najgorsza ich cechą to zaborczosc. Wystarczy iść do lekarza w kolejkę i zaobserwować zachowanie starszych pań.

Gość gość
No widzicie, a ja sama jestem grubo po 30stce, mam matkę (69l), i teściową (79l). Z matką mam kontakt jak z rówieśnicą, ona dojrzewala i unowocześniała się wraz z czasem, przyjmowała świat i zmieniające się rzeczy, nawet to, że nie ma problemu z byciem na ty z osobami młodszymi o te 40 lat nawet. I patrząc na moją matkę, jej "psiapsiółki" w tym samym wieku, moją ciotkę (61l), to myślałam że wszyscy ludzie z tych roczników 47-57) są tacy normalni. Zwłaszcza, ze był okres kiedy byłam w związku z facetem młodszym od mojej matki raptem o 7 lat,więc starszym ode mnie o 27 lat, i wiadomo, że nie był to dziadek o "rydzykowych" poglądach. No i przeżyłam szok z teściową. Tak wyjątkowego konserwatyzmu, wręcz zacofania, braku tolerancji, przekonania tylko o swojej najswojszej racji przeracji to jeszcze nie spotkałam. Z nią nie da się nawet porozmawiać, do niej się mówi. Brak dialogu, ciepła, komunikacji, żartów, ale żeby nie było, z własnymi dziećmi taki mur buduje a nie że tylko z synową. Dzieci musza zwracać się do niej w 3 os l.poj "mamusiu, czy mama może mi podać sól" itp. I taaak, tu jest bardzooo duuużaaa przepaść.

Gość gość
To ja z 17.39. Mialo być, ze teściowa ma 71 lat a nie 79, w sumie rówieśnica mojej mamy.