Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uleczka90

Planujemy ciążę

Polecane posty

Gość gość
coś mi się posty nie wyświetlają..

Gość Betiii123
Cykle 30-32 dni zazwyczaj, chociaż w tym cyklu co nie miałam owulacji, to wydłużył się do 34 dni. Na razie nie biorę clo, przy takim (na razie) jednorazowym braku owulacji gin powiedziała, że jeszcze nie. Jakby przez kolejne pół roku się nie udało to wtedy monitoring cyklu i ewentualnie clo. Na razie biorę Dostinex - 1/4 tabletki raz w tygodniu, żeby zbić prolaktynę, no i Euthyrox na TSH nadal. Mam się jeszcze w przyszłym miesiącu przebadać i przyjść na wizytę, to też wyceluje w połowę cyklu, żeby sprawdzić :) Dziś mam 23 dc, aplikacja mówi, że 8 dni do @.

Gość Planujacaxxxx
Ja powinnam dostać (wczoraj) @ ale póki co cisza. :)

Michalina na razie nic nie robiłam, poczekam jeszcze tydzień lub dwa. Wątpię bym była w ciąży ... nosz wiatropylna nie jestem. Niby wiem, że stosunek przerywany to nie antykoncepcja ale tak szybko bym zaszła? Rok temu przez cztery miesiace bez jakiegokolwiek zabezpieczenia i nic a teraz nagle bym miała zajść ?

Gość gość
agaape zrób dziś test powinien już wyjść czy ewentualnie nie jesteś w ciąży?

Poczekam jeszcze te dwa tygodnie. To pierwszy cykl po odstawieniu tabletek więc na razie nie ma co tracić kasy na testy.

Gość gość
agaape a w którym dniu cyklu jesteś obecnie?

Gość gość
ja po odstawieniu tabletek miałam cykl 35 dniowy

Ja przed braniem miałam różne, między 20 a 50 dni. Jak pare razy nie brałam tabletek przez miesiąc- dwa to też miałam różne cykle. U mnie to rodzinn, tak samo jak bolesne miesiączki. Dlatego na razie nie panikuję, że okres spóźnia mi się te 6 dni. Jak za dwa tygodnie nie dostane to wtedy uznam, że coś jest nie tak.

Gość michalina92
to dobrze ze masz duzo cierpliwosci,wg mnie czekaj niz zrobic test i sie zdolowac czy cos takiego

Za wiele już przeszłam ze swoim cyklem by wpadać szybko w panikę. Wiem, że do tych dwóch tygodni jak się spóźnia to jeszcze nic nie znaczy. Wiem, że na 90% to nie ciąża i liczę na to, że to nie ciąża bo teraz to nie jest dobry moment

Gość gość
agaape a owulacje kiedy miałaś w tym cykli i czy jakies objawy bóle w jajnikach itd., czy ten cykl był u ciebie bez obserwcji?

Gość gość migotka
agaape a gin masz umowiną na jakies badania typu cytologia hormony itd.?

Gość ja nie obserwuję cykli. Nie mam na to czasu i za często mam jakieś nerwobóle, które są mylące. Z objawów to tylko bolały mnie strasznie piersi jeszcze dwa tygodnie temu. Teraz są tylko wrażliwe ale one często są wrażliwe. Wczoraj bolało mnie w okolicach jajnika i wyżej nerki. Migotka lekarza nie mam umówionego jescze. Dopiero się przeprowadziłam i jescze nie znalazłam żadnego, a poza tym nie mam chwilowo ubezpieczenia bo szukam nowej pracy.

Gość gość migotka
agaape to fakt musisz toche poczekać jak ten cykl będzie wyglądał i wtedy wszystko się okaze - a wiosna powoli małymi krokami się zbliża więc czas będzie szybciej może płynał

Migotka tylko najgorsze jest, że ten cykl może trwać 40 dni a następny 20 ... jest to strasznie irytujce. Idzie wiosna i mam nadzieje, że będzie coraz cieplej bo nie lubię zimna. Nie mogę się już doczekać jak wszystko sobie poukładam i będę się mogła na spokojnie zająć z męże płodzeniem potomka :P

Gość gość
no i kolejna samotna matka z gromadą dzieci, bo chłop sobie znajdzie młodszy i nie rozjechany porodami model

Gość gość
anne92 jak testowanie napisz ?

Gość gość
planująca xxx robiłaś test?

Gość Planujacaxxxx
Jeszcze nie robiłam, może wieczorem skończę do apteki i jutro zrobię. Albo we wtorek.. na spokojnie :)

Gość Planujacaxxxx
Dziewczyny, wyszły mi 2 grube krechy :) wiadomo ze ta decydująca jaśniejsza, ale jest na 100%!!! :o :)

Gość gość migotka
gratuluje planująca xxx ciaży, fajnie ze ci się udało

Gość Planujacaxxxx
Ja nie wierze w to ! :D za 2 dni powtórzę żeby były mocniejsze krechy i będę miała pewność i umówię się do lekarza :)

Gość gość migotka
planujaca xxx musisz na bete hcg się wybrać jak najszybciej i zobaczyć jak przyrasta beta

Gość gość migotka
trzeba wierzyć i się cieszyć przecież bardzo pragnęłaś dziecka- super idz na betę jutro bo jak coś to potrzebne leki jakby słabo pzryrastała szkoda czasy

Planujacaxxx super!!! Gratulacje. Tak jak dziewczyny mówią. Idź na betę. :):)

Gość Planujacaxxxx
Dziekuje dziewczyny. Będę musiała znaleźć trochę czasu w tygodniu :)

Gość gośćAla
Gratulacje Planująca! :)