Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uleczka90

Planujemy ciążę

Polecane posty

Gość gośćAla
Hej :) Jestem w 26dc (cykle mam 30-31dniowe) i dzis rano zrobiłam test (ten bardzo czuły) i wyszła jedna krecha. Wróciłam z pracy, patrzę na test a tam w miejscu drugiej kreski jakaś rozmazana plama.. Zdaję sobie sprawę, że test odczytany po czasie jest nieważny, ale mimo to pojawiła się nadzieja, że może jednak coś jest na rzeczy oczko.gif Na dodatek mdli mnie i odrzuca od niektórych produktów, ale to za wcześnie na takie objawy. Pewnie zbieg okoliczności. Niemniej trzymajcie kciuki dziewczyny! usmiech.gif

Anne no to trzymam kciuki :) Znów jakiś oszołom od 500+ przypałętał się nam na wątek... jak ja nie lubię tego gadania. Jakby to 500 zł to był jakiś majątek otwierający nowe możliwości w życiu ...

Gość gość migotka
anne 92 ja tez trzymam kciuki za ciebie

Dziewczyny czemu się tak nakręcacie? Nie ma jeszcze daty Waszej miesiączki, albo upłynęła ona dwa dni temu a już lecicie robić testy. Nie lepiej podejść do tego spokojnie, poczekać aż faktycznie okres spóźni się te dwa trzy tygodnie i wtedy zrobić test? A i ten test góra po 10 minutach od zrobienia wyrzucić? Ja rozumiem, że tak bardzo czekacie na te dwie kreski, bo sama nie mogę się doczekać tego, ale nie można dać się zwariować. Przecież to powoduje tylko niepotrzebny stres przez co nasze organizmy zaczynają świrować i stąd się biorą opóźnienia w cyklach, bóle, mdłości etc. Więcej spokoju dziewczyny, wkońcu się doczekamy tych naszych brzuszków :)

Gość gość migotka
agaape masz racje ,

Gość Anne92
Hej dziewczyny. Okresu dalej brak. Chyba dziś umówię się na wizytę do lekarza :-)

Gość Anne92
I nie chodzi o nakręcanie się, ale mój lekarz ma termin wolny na marzec dopiero ;-) Myślę, że do tego czasu powinno się wyjaśnić.

Gość gośćAla
Agaape, masz rację z tym nakręcaniem się.. Sama jestem na siebie zła za to ;) ale to mój pierwszy cykl starań od bardzo dawna.. Pierwszą ciążę poronilam. Teraz mam jeszcze inny problem, bo w związku z tym że kiedys poronilam poszłam zbadać progesteron i wyszedł bardzo niski :( 4,99 ng/ml Jutro idę do lekarza zobaczymy co powie, ale bez duphastonu się chyba nie obędzie...

Gość michalina92
tez jestem tego zdania nie nakrecac sie,choc przed wpisem na bloga myslalam ze jestem juz bardzo nakrecona ale czytajac to ze seks i najlepiej zaraz test zrobic to stwierdzam ze nie jest ze mna jeszcze az tak zle.w ndz bylam na spotkaniu z rodzina i byly 2 ciezarne gdybym byla juz bardzo sfiskowana nie dalabym rady tam jechac a bylo spoko

Gość Planujacaxxxx
Hej :) ja dziś 27dzien cyklu :) a jak u was?

Gość gość Ola
Ja mam 26 dc, jak do weekendu nic się nie pojawi, to pewnie kupię test. W pierwszej ciąży druga kreska pojawiła się bardzo szybko. Tylko że ja robię rano, wtedy jest największy poziom tego hormonu. Ale w sumie jeśli spóźnia się ponad tydzień to obojętnie o jakiej porze się robi, powinien być wiarygodny.

Gość Anne92
Hej. Ja rano idę na betę. Już 5 dzień i cisza. Na teście jest słaba kreska. Zobaczymy co będzie dalej

Gość Planujacaxxxx
Trzymam kciuki Anne!

Gość gość
Anne trzymam kciuki!! Daj znać

Gość uleczka90
Dziewczyny co slychac? Jak minął tłusty czwartek?

Gość michalina92
na odwiedzinach u chrzesnicy,kawka i oczywiscie paczek:)

Gość Planujacaxxxx
Ja wsunelam 2 paczki :p a wy jak tam?

Hej dziewczyny, ja dziś wsunęłam aż 6 pączków :) raz do roku można :) a poza tym dalej czekam na okres i zaczyna mnie to już denerwować powoli.

Gość gość migotka
ja zapomniałam że wczoraj był tłusty czwartek i dziś to nadrobię ...

Gość michalina92
Agaape-to dlugo juz czekasz?

Gość Agaape
Niby dopiero 5 dni ale denerwuje mnie ta niepewność co do długości cykli i tego kiedy ten okres będzie.

Cześć dziewczyny! Dołączam do Was :) staramy się o dzidziusia od 6 miesięcy, z małą przerwą, bo okazało się, że mam za wysoki poziom TSH i trzeba było uregulować najpierw :) wiem też, że nie w każdym cyklu mam owulację, bo staram się chodzić do ginekologa w środku cyklu, żeby przy okazji spojrzał co tam się dzieje ;) no i tak na 3 wizyty w ciągu tych 6 miesięcy raz miałam dużo pęcherzyków, żaden dominujący. Pozostałe 2 razy było ok. Teraz jak już mam TSH w normie, to nie muszę tak często latać do gin, więc jedynie sama obserwuje swój cykl :) mam 27 lat, mąż tak samo. Ogólnie się nie spinamy strasznie, jeszcze mamy trochę czasu, chociaż trochę zaczynam się martwić :( dodam, że to staranie o pierwsze dziecko :)

Gość gość
do betti123 a clo bierzesz na wzrost tych pęcherzyków czy na razie bez wspomagaczy się starcie?

Gość gość migotka
betiii123 witamy i powiedz jak długie masz cykle i w którym teraz jesteś dc?

Gość gośćAla
hej dziewczyny Już sama nie wiem co mam myśleć. Mam bardzo niski progesteron i lekarz przepisał mi duphaston, ale również Clo! A miałam monitorowanie cyklu i wszystko było w porządku.. Miałam ładny, duży pęcherzyk i jajeczkowanie. Czy jest sens brać Clo? Boję się że jeszcze sobie tylko zaszkodzę :( Dodam, że własnie skończyłam 37 lat, to dopiero bedzie mój drugi cykl starań, parę lat temu poroniłam. Może on przepisał to Clo tylko ze względu na wiek? Miałyście podobnie?

Gość gość migotka
ala a wiesz że clo żle bardzo dział na śluzówkę tak mi gin mówiła to podaję się jak nie rosną pęcherzyki i nie pękają trzeba być ostrożnym z tym lekiem ,on ma dużo skutków ubocznych, mojej koleżance pekł jajowód bo urosła jej duża torbiel i wylało do otrzewnej szpital był wtedy i zagrożenie życia ,była bez monitoringu wtedy

Gość gość migotka
ala strasz się o pierwsze ciaze?

Gość gośćAla
Parę lat temu byłam w ciąży i poroniłam w 8 tyg. Potem nie starałam się i teraz postanowiłam postarać się znowu. Minął pierwszy cykl starań, miałam monitoring cyklu, żeby zobaczyc czy wszystko jest dobrze. W międzyczasie robilam badania i wyszedł mi bardzo niski progesteron. Byłam wczoraj u lekarza i przepisał mi duphaston - co jest słuszne, ale również ten Clo.. Teraz jak zaczęłam o tym czytać to się przestraszyłam :( Nie wiem co mam robić.. to jest dobry ginekolog, ale mam mnóstwo wątpliwości :(

Gość michalina92
Agape a jakis test robilas albo bete? no nie dziwie sie ze Cie to wkurza bo jeden cykl tez tak mialam