Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kochanka mimo woli

mój facet ma żonę a ja nie wiem co dalej bo jestem w ciąży..

Polecane posty

Gość gość
Ooo,już instruktorka od nauki czytania (9'22) od rana klepie w klawiaturę ha ha.

Gość gość
Prowo a wy lykacie jak pelikany :D

Gość gość
może dla Ciebie to zabawne ale dla mnie to brak kultury. W realu też rozumiem ze rozmawiasz 20minut i pytasz potem rozmówcę co mówił 5 minut temu?

Gość were3545645645
Chciałbym was przestrzec przed tym co tu wypisujecie na kafeterii. X W Polsce istnieje system do podglądania i namierzania obywateli - system ten obsługiwany jest przez zwykłych ludzi a nie żadne służby specjalne. Dostęp do tego systemu mają zwykli szarzy ludzie....tzn. wasz sąsiad, znajomy etc może was namierzyć i podglądać. X Do tego systemu mają dostęp zwykli ludzie i jak zakładacie tu temat na kafeterii czy na innym forum to mogą was namierzyć tym systemem i podglądać. Cały ekran waszego laptopa/tabletu to kamera. W obudowach(bocznych) waszych laptopów są kamery które nagrywają to co robicie nawet jak laptop jest wyłączony - dźwięk i obraz. To samo z telewizorami wyposażonymi w dekodery TV-naziemnej - te telewizory mają kamerki z mikrofonem przez, które można was podglądać... Cyfrowe radio DAB+(radio zwykłe) to kolejny podsłuch w waszym domu.... X Routery WIFI też mają ukryte kamery z mikrofonem do których można się łatwo podłączyć... System do podglądania sprzężony jest ze wszystkimi dostawcami internetu w Polsce i można was łatwo namierzyć. Można też namierzyć was przez komórkę i oglądać z bliska dzięki satelicie gdy niebo jest bezchmurne.... Uważajcie na siebie bo wasze komputery nagrywają to co robicie i działa to na poziomie sprzętowym(niezależnie od systemu operacyjnego). X Odczytują nawet wasze myśli w głowie przez fale WIFI... X System ten umożliwia namierzenie was nawet z drugiego końca Polski(wioski i miasta). Widać waszą twarz, pomieszczenie oraz to co robicie aktualnie na kompie – wszystko jest też nagrywane.... System ten działa w Polsce od wielu lat... X Co więcej kamerki są w już w każdym urządzeniu AGD podpiętym do prądu. Podsłuch*ją o czym rozmawiacie w domu jak telefon komórkowy leży na stole......

Gość gość
booooo.... ktoś tu chyba leków nie wziął... kamerki to akurat mam pozaklejane... ale bez przesady z tym AGD.

Gość gość
Facet tak nie robi tylko debil

Gość gość
Później ciebie zostawi tak jak tamtą. Gdzie ty masz rozum? Zadajesz, że się z bydłem nie facetem. Facet? Wiesz co to facet czy raczej wacek?

Gość gość
ale ona z nim już nie jest :O i to właśnie jest wkurzajace. A potem temat ma 12stron bo co druga wypowiedź nie na temat albo pytajaca o coś co już było "powiedziane".... żenujące

Gość gość
10:04 a twój koment to do kogo ? / czego ?

Gość gość
Nie masz racji gosciu z 10'14.Te pytania,rozwazania sa tez po stronie autorki,bo ona sama sporo o nim nie wie wiec sie pisze teoria,jak to w zyciu .. Moze to i prowo,bo troche niemozliwe wydaje sie,ze babka pod 40-tke,licząca tylko na siebie chce dawac duzą kasę facetowi,wspólsprawcy tej historii byle sobie poszedł.No bardzo to nieracjonalne. Tak samo jak calkowite zerwanie więzi,bo alimenty na dziecko to bez laski i dume chowa sie do kieszeni. No i jeszcze jedno :zycie jest nieprzewidywalne i kiedys moze okazac sie,ze facet lub jego dzieci (jesli te żone i te dzieci ma realnie) w razie czego moga być jedynymi dawcami krwi do przeszczepu lub innych narządów. Dojrzała kobieta nie chowa dumy do kieszeni tylko myli o przyszlosci dziecka. A moze w impulsie tak zadzialala,że finito oznacza definitywny koniec ? Sama autorka stawia rózne tez,podchodzi to pod prowo,taka telenowela.

Gość gość
gość dziś Ooo,już instruktorka od nauki czytania (9'22) od rana klepie w klawiaturę ha ha. x Tutaj jest więcej instruktorek od nauki czytania, między innymi moja osoba. Nie chce się wam czytać, albo nie umiecie czytać ze zrozumieniem, a potem takie kwiatki wychodzą. Wszystko o co pytacie zostało już powiedziane na pierwszych 3 stronach.

otóż z nim już koniec i to nie impuls a świadoma i przemyślana decyzja. I z tym dawcą to Wy robicie telenowele bo ile takich przypadków z życia znacie ze ktoś szukał ojca nn lub jego rodziny? bo ja nigdy nie słyszałam o takich poszukiwaniach a znam za to 3 osoby które korzystały z niespokrewnionych dawców szpiku. co do alimentów to nie jest mój altruizm a zdrowy rozsądek. poczytałam trochę o alimentach w pl i to jest tragedia. sciagalnosc osiąga poziom dna. A nawet jakby dał te 100zl to na co mi tu starczy 25euro? nawet nie na paczkę pieluch... także słaba to cena za spokój. bo jak będę chciała jechać na wycieczkę gdzieś gdzie potrzeba paszportu to on może po złości mi nie podpisać i co będę co błagać czy właśnie wtedy będę mu dawać kasę żeby zrobił coś dla dziecka? jak tylko poznam płeć na 100% to idę do urzędu uznać dziecko i nie chce aby on miał z nami coś wspólnego. to jest zły człowiek-teraz już to rozumiem. dziś w nocy wybily się szyby w moim mieszkaniu :( akurat teraz ktoś się wlamywal przez wejście pożarowe, ciekawy zbieg okoliczności co?

nie mam ochoty tam wracać, bo nie wiem co mnie spotka. do duszy z tym wszystkim. tak mi tu wczoraj było dobrze, tak fajnie odpoczelam. miałam być jeszcze jutro zamiast tego zaraz muszę jechać i sprawdzić i podać policji czy coś zginęło :(

Gość gość
gość dziś "Moze to i prowo,bo troche niemozliwe wydaje sie,ze babka pod 40-tke,licząca tylko na siebie chce dawac duzą kasę facetowi,wspólsprawcy tej historii byle sobie poszedł.No bardzo to nieracjonalne." - Bo się go boi? Pamiętaj, że autorka super dzieciństwa nie miała. Swoje przeszła i jako osoba mająca podobne przejścia ją rozumiem. Chciałoby się jak najszybciej pozbyć takiej osoby. A reakcje na agresję drugiej osoby są naprawdę różne. "Tak samo jak calkowite zerwanie więzi,bo alimenty na dziecko to bez laski i dume chowa sie do kieszeni." - To już w gestii autorki. Niejedna kobieta ukrywa ojca przed dzieckiem. Mało jest takich historii? A faceci takich numerów nie robią? Mają dwie rodziny i dopiero w razie choroby dziecka kochanki żona dowiaduje się, że jej dzieci mają rodzeństwo. Ja też radziłam autorce, aby chociaż sprawdziła, czy ten d**ek jest żonaty i dzieciaty. Właśnie w razie chorób. Sprawdzić go nie zaszkodzi, a na poinformowanie ewentualnej żonki ma autorka czas. Z tym się nie spieszy. Historia autorki jest normalną historią jakich wiele.

Gość gość
Jeśli chcesz mieć spokój - właśnie wnieś o ustalenie ojcostwa, bo inaczej z czystej złośliwości będzie Cię skarżył o utrudnianie kontaktu, porwanie itp. Te 25 euro to dla Twojego dziecka właśnie cena spokoju, uregulowanej sytuacji prawnej i wiedzy z którą zrobi kiedyś co zechce.

Gość gość
jak tam ...? co słychać? widzę że wątek się rozwinął , dziecko już urodzone? już testy na ojcostwo zrobione? hahahha rozpisałyście się na mega prowo, laski , ale wam się nudzi.

Gość gość
Autorko ja nie wiem, jak byś go musiała podać o te alimenty, czy w sądzie polskim, czy włoskim. Fakt faktem, że prawdopodobnie kasy jak tutaj pisały niektóre osoby nie zobaczysz, a możesz mieć problem, bo on będzie chciał widywać się z dzieckiem. A raczej to będzie jego pretekst do tego, aby go dalej zatrudniać w winnicy. To robienie na złość jak przykład z paszportem, to masz rację. Wątpię jednak, aby on sam biegał za ustaleniem ojcostwa. Ja bym sprawdziła jego stan rodzinny w PL tak dla własnej wiadomości i spokoju w razie czego. A choroby to nie tylko białaczka. Są też inne choróbska, a związki między rodzeństwem, które się wcześniej nie znało, też się zdarzają. Nie powinnaś podchodzić do tego, że takie rzeczy zdarzają sporadycznie, bo nie wiesz, czy akurat ty się na to nie załapiesz. Na takie rzeczy masz czas ładnych kilka lat, więc się nie spieszy, a zastanowić się warto. x gość 11:05 nieee. Jak w papierach będzie ojciec nieznany, to jak on może autorkę skarżyć o utrudnianie widzeń? Nie może. Nie jest ojcem wg prawa i koniec, nic nie zrobi.

Gość gość
Jak chce miec spokoj to wlasnie musi prawnie sie zabezpieczyc a nie altruistycznie patrzec .

Gość gość
Jak chce miec spokój to nigdy nie babrać sie w zycie tego czlowieka a zwlaszcza żony.Co jej da poinformowanie zony o znajomosci lat 6.,o intymnym zwiazku lat 3. i ciąży czyli ich wspólnym dziecku? Co,ulgę jej przyniesie ? zero wiedzy o tamtej rodzinie to właśnie spokój autorki.

Gość gość
Znam przypadek z bliskiego otoczenia gdzie pod naporem nadala nazwisko ojca i teraz ma same problemy,bo nie dosc,ze gostek grosza na dzieciaka nie daje,to nie moze wyrobic paszportu,bo musi byc zgoda ojca a z tym nie ma kontaktu i w dwoch roznych krajach aktualnie mieszkają. To tylko jeden z przykladow,zeby absolutnie podac swoje dane i bez ustalania ojcostwa.To utnie rozne klopoty natury prawnej w przyszlosci. Koszmar nie moc wyjechac z wlasnym dzieckiem,bo tatus od pieciu lat bez kontaktu,ale jego obecnosc i podpis byc musi.Takie polskie prawo.Najwyzej na jeden rok mozesz dostac paszport tymczasowy,ktory sporo zreszta kosztuje kasy.

ale ja ureguluje dziecku sytuację uznając je. on nie może mnie oskarżyć o porwanie bo dziecko będzie od urodzenia tu mieszkać więc jakie porwanie? A utrudnienia w kontakcie? A kim on będzie ? nikim.jeśli ja uznam dziecko to on bez mojej zgody go nie będzie mógł uznać chyba ze w sądzie sprawę założy. o alimenty bym występowała do sądu wg jego miejsca pobytu a ten jest w Pl bo on był

Gość gość
Nie rozumiem autorko. Pojechalas na wycieczke i tam zostalas na noc a do twojego domu ktos sie wlamal? A do tych wszystkich co mysla ze to prowo to won z tego watku i p*****l tu nie wypisywac. Dziewczyna ciezkie chwile przezywa a te pieprza jak potluczone.

Gość gość
Nie obawiasz sie autorko utraty sympatii i wiarygodnosci,gdzie ty spokojny sasiad/dobry pracownik w krótkim czasie masz takie chuligańskie wybryki ?

Gość gość
11'37,możesz występować z Wloch wypełniajac specjalna formę i oni zajmą sie przekazaniem sprawy do Polski i polskiego sadu.Bez ruszania sie z miejsca twego pobytu to załatwisz. Jesli bedzie ukrywał adres (ty podajesz ostatni ci znany) to oni go odszukaja proceduralnie,spokojna głowa. W Pl nawet bezrobotny,zdrowy byczek dostaje 500 zlotych alimentów więc to nie jest 25 E.

Gość gość
Autorko napisz co to za incydent byl i czy to ten palant?

Gość gość
Może oskarżyć o porwanie i uniemożliwienie kontaktu - to jego dziecko, którego sam się nie zrzekł. Łatwo mu będzie udowodnić zarówno to, że jest ojcem jak i to, że miałaś z nim relacje intymne i nie powiedziałaś mu o ciąży. Wbrew pozorom nie wystarczy wpisać w papiery "ojciec nieznany" jeśli to nieprawda. Może ty nie chcesz widzeń i spotkań, ale on ma do nich prawo i to prawo może wykorzystać w każdej chwili - dzisiaj, za 5 i 15 lat. Sytuację prawną dziecka należy uregulować.

wróciłam. W nocy było włamanie. zginęło kilka drobiazgów wobec czego policjanci obstawiaja włamanie na tle rabunkowym. czy to on? nie wiem. mieszkam w spokojnej okolicy i raczej tu takie rzeczy się nie dzieją. zobaczymy co im ze śledztwa wyjdzie. we Włoszech sytuacja prawna dzieci ze związków nieformalnych jest trochę inna. takie dziecko musi zostać uznane-zarówno przez ojca jak i matkę. I jeśli zostanie uznane najpierw przez matkę (a można to zrobić również w ciazy) to ojciec musi mieć zgodę matki lub sądu do uznania. dziecko będzie cały czas w kraju urodzenia więc nie ma mowy o porwaniu.