Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie podoba mi się "naturalność"

Polecane posty

Gość gość
Są na poprzednej stronie, twój atak na dziewczynę której czarny kojarzył się z teatrem i na tą której kojarzył się z eleganckimi, czarnymi meblami. Skończysz już? To się żałosne robi, sama wiesz co pisałaś.

Gość gość
Cytat ataku!

Gość gość
gość wczoraj Czerwień - kojarzy się z erotyką, miłością, żarliwością. Pomarańcz, zółty - z pogodą, słońcem, optymizmem. Zielony - ze spokojem, lasem, przyrodą. A czarny - z żałobą i smutkiem do cholery, a nie teatrem bo grałam w teatrze albo skórzanymi kanapami rodziców!!!!!!! Ludzie!!!!!!! - negowanie czyjejś opini -przekleńswto -duża ilość wykrzykników -przedstawianie swojej opinii (którą dopiero potem rozszerzyłaś o inne skojarzenia po tym jak inni zwrócili na nie uwagę) jako jedynej słusznej prawy

Gość gość
A teraz jakby to tak grzecznie przekazać - uspokój się bo nie jestem ani twoja matką ani koleżanką żebyś do mnie ze swoim chamstwem wyskakiwała i zwracała sie bezosobowo.

Gość gość
jak dla mnie po prostu ja się trzymałam skojarzeń uniwersalnych. i trafiłam na kogoś kto idzie na ślub w czarnej sukni. Żegnam bo nie wyrabiam.

Gość gość
Bo żaloba jest słusznym odniesieniem w naszej kulturze do czerni, a nie ślub wesele i radość. Jesteś w stanie to zrozumieć?

Gość gość
Już wielokrotnie udowodniono ci, a ty przyznałaś nam racje, że to nie jedyne uniwersalne skojarzenia. Więc tak, idź już bo z tej złości co ci się stanie.

Gość gość
Rozumiem i mnie to absolutnie nie obchodzi. Nie wiem po co tego tak bronisz. Napisałaś z czym tobie się to kojarzy, inni wymienili swoje skojarzenia, a tobie odbiło bo ich skojarzenia były niezgodne z twoimi. :)

Gość gość
Tak, to nie jest jedyne. Ale jest główne i chyba najtrwalsze. i na pewno nie zalicza się do pozostałych unwiersalnych skojarzeń ani ślub, ani radość, ani teatr, ani kanapa rodziców. Rozumiesz to ?

Gość gość
16:46 nie, bo trafiłam na osobę która się wybiera na ślub w czarnej sukni a na pogrzeby chodzi na bardziej kolorowo :D

Gość gość
Nie zgadzam się z tym. Większość osób z kolorem czarnym będzie miało styczność na co dzień w neutralnych kolicznościach, a nie na pogrzebie. Dlatego dużo osób pisało o "małej czarnej" bo to bardzo silne skojarzenie. I trochę się zastanawiam czy po prostu nie masz jakiegoś urazu i po prostu nie byłaś ostatnio na wielu pogrzebach dlatego reagujesz tak emocjonalnie. Trochę przesadzona reakcja

Gość gość
Kobieta ktora najczesciej zaklada na siebie czarne ciuchy kojarzy mi sie ze smutkiem, i jest to kolor ktory niesamowicie postarza powinny go unikac dojrzale kobiety

Gość gość
Nie mówimy akurat o czarnej mini sukience. Tylko o czerni w ogóle. Muszę to powtarzać 100 razy jak widzę.

Gość gość
Wściekasz się i oburzasz bo ktoś na własny ślub idzie w eleganckiej, czarnej sukni? Ty normalna jesteś? I tak, wiemy z czym ci sie to kojarzy, juz o tym duzo pisałaś, po co się powtarzasz?

Gość gość
Ale skojarzenie czarnego z czarną mini sukienką było najwyraźniej dla wielu osób silniejsze niż to z pogrzebem. Weź pod uwagę, że teraz nikt żałoby nie nosi, a na pogrzeb nie chodzi się codziennie więc nie ma powodu żeby mieć takie ponure skojarzenia ze zwykłym kolorem który od paru sezonów jest modny i dosłownie jest wszędzie.

Gość gość
Teraz widzę, że po prostu nie ma sensu. Nie, po prostu nie mam co z tobą dyskutować. Opuszczam psychiatryk.Używam słowa "psychiatryk" jak najbardziej świadomie.

Gość gość
Opuszczasz ten temat od kilku stron i z każdą stroną twoje posty stają się coraz bardziej irracjonalne i przesadzone. Dla ciebie będzie lepiej jak po prostu przestaniesz się udzielać bo najwyraźniej ta rozmowa bardzo cię denerwuje.

Gość gość
skojarzenie czarnego z sukienką a nie z żałobą... tak takie silne... a może lepiej z torebką? butami? eyelinerem?

Gość gość
jeżeli komuś kojarzy się to z elegancją właśnie to dużo bardziej prawdopodobne skojarzenie niż z żałobą. To chyba normalne.

Gość gość
Mozesz strescic? Nie chce mi sie po raz kolejny czytac tego samego.

Gość gość
Jeżeli chodzi o ładne makijaże w Polsce to Doda jest zawsze bardzo ładnie umalowana. Można jej nie lubić, ale ktokolwiek ją maluje odwala kawał dobrej roboty.

Gość gość
Lady Gaga ma też fajne makijaże

Gość gość
jezuuuuuu........... 13 stron dyskusji o makijażu przerobione w 2 dni, wy naprawdę oprócz kredek i szminek nic więcej nie macie w głowach???

Gość gość
tak, tylko to nam w głowach, a teraz idź i ciesz się tą wiedzą :)

Gość gość
Pozwolić moze sobie każda :)

Gość gość
w tamtym temacie w linku po prostu wpisałam, że na kafeterii dowiedziałam się, że kojarzenie czerni ze smutkiem i żałobą jest dziwne i zaściankowe, że czerń może się kojarzyć pogodnie ze względu na wieczory panieńskie, imprezy i małą czarną i jest się ograniczonym, jeśli się tego nie rozumie :)

Gość gość
Witam, z ostatnich postów dowiedzialam sie, ze ktos idzie na wlasny slub w czarnej sukience. To slub satanistyczny, wedlug jakiegos obrzędu tajemnego?

Gość gość
Jak śmiesz być tak ograniczona, żeby na ślub tolerować tylko białe i jasne kolory :P