Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie podoba mi się "naturalność"

Polecane posty

Gość gość
Dlatego mówię - gadam z ludźmi, którzy próbują przeforsować zdanie, że 2+2 = 3,75, bo tak im wyszło i nic mi do tego - tak się czuję nieraz na kafeterii. Jak w psychiatryku.

Gość gość
No jak laska ubrana na imprezę w czarne ciuchy kojarzy się z pogrzebem to tak, twoje skojarzenie nie jest normalne. Jakby miała na sobie czarną garsonkę i makijaż rozmyty od płakania to jeszcze, ale tak? Poza tym to nie moja sprawa co ci się z czym kojarzy, tylko mi swoich skojarzeń nie wciskaj na siłę i nie wyskakuj na ludzi, że się mylą bo ty się z ich skojarzeniami nie zgadzasz.

Gość gość
gość dziś Czarny Ekstremalny, niepoznawalny, dominujący dzięki gęstości i kontrastowi. W kulturze Zachodu kojarzy się ze śmiercią. Tajemniczość czerni jest postrzegana jako ekskluzywna, formalna, sugerująca władzę, wyższość i godność. Daje poczucie perspektywy i głębi. Największą agresywność oraz moc uzyskuje się przez zestawienie czarnego z czerwonym lub pomarańczowym. blog.racymind.pl Nie, nie jest podstawowe :D

Gość gość
Wiesz, starałam się długo ignorować używanie nazwy szpitala dla osób umysłowo chorych do obrażania rozmówców, ale troszeczkę przesadzasz. Jesteś po prostu chamska, agresywna i nie potrafisz normalnie z ludźmi rozmawiać. Wałkujesz temat bo nie możesz znieść, że ktoś kogo nie znasz nie zgodził się z tobą. Może czas żebyś sama odwiedziła tę instytucję o której tak często wspominasz?

Gość gość
NIE PRZEKRĘCAJ MOICH SŁÓW!!!! Laska kojarzy się z ponurością i zmorą. Czerń kojarzy się z żałobą i smutkiem. I ta czerń złożyła się w jakimś stopniu na efekt ponurowatości w looku laski. IEEEZZZUUUU ratunku!!!!

Gość gość
Mogę założyć bloga i napisac, że czarny w kulturze zachodniej kojarzy się z elegancją, tajemniczością, klasą i sex-appeal'em. I też to zacytować. Zwłaszcza, że w tych czasach mało kto nosi żałobę.

Gość gość
16:12 może by tak jednak coś na temat? Udowodnij, że czerń nie jest kojarzona w naszej kulturze z żałobą.

Gość gość
Nie wszystkim się tak kojarzy, nie mam po co przekręcac twoich słów bo to twoja subiektywna opinia, ale pisanie jej dużymi literami nie przekona mnie, że mam ją podzielać.

Gość gość
16:13 tak, możesz, tylko jakoś wszyscy piszą na pierwszym miejscu o żałobie. Nie wiem czy jakiś kulturoznawca uzna Twoje wpisy za rzetelne.

Gość gość
Ja nigdzie nie napisałam, że nie jest, tylko, że to nie jest jedyne skojarzenie i nie wszyscy będą to tak kojarzyć. Zwłaszcza ludzie którzy nie są ponurzy i ich pierwszą myślą na widok czarnej barwy nie jest czyjś pogrzeb. No, ale skoro chcesz rozmawiać na temat to kończę odpowiadać na twoje zaczepki i wracam do tematu :) bardzo podoba mi się ten czerwony eyeliner: http://www.fashiongonerogue.com/wp-content/uploads/2016/08/Adela-Stenberg-Vogue-Russia-Makeup-2016-Editorial03.jpg

Gość gość
16:14 "IEEZZZUUU" to nie było meritum mojej opinii w tym poście. Ale co ci pozostało... odnosić się do wszystkiego tylko nie do udowodnienia że czerń nie jest kojarzona z żałobą.

Gość gość
No wlaśnie nie wszyscy, a teraz przestań robić z siebie wariatkę, naprawdę nie wiem o co tyle emocji. Poza tym nadużywasz capslocka i wykrzykników.

Gość gość
No więc jest. Takie. Uniwersalne. Skojarzenie. ... Czyli to co pisałam jakieś 5 stron temu. uniwersalne skojarzenie to jest żałoba, a nie teatr czy kanapa rodziców.

Gość gość
Ale też luksus, elegancja, tajemniczość, grafika. Więc nie masz racji, że każdemu się tak to będzie kojarzyć. Już daj spokój, nikogo nie przekonasz. Ciemny makijaz (a o tym jest temat) uniwersalnie kojarzy się z seksownością i tajemniczością na przykład :)

Gość gość
Dlatego że mam wrażenie że gadam z ludźmi którzy mnie przekonują że się mylę bo 2+2 to nie 4. Dlatego piszę wielkimi literami. Bo nie rozumiem jak można zaprzeczać prostym faktom.

Gość gość
Nie wytrzymam już.... Ratunku.....

Gość gość
Tamta kobieta ze zdjęcia nie kojarzyła się z luksusem i elegancją. To nie była elegancja.

Gość gość
Nikt cię nie przekonywał, że się mylisz, tylko, że masz ograniczony pogląd na kolory i to jak odbierają je ludzie. Pomijam juz fakt, że obchodzi to tylko ciebie i nikt ci nie każe się tak zawzięcie bronić. To trochę smieszne już jest.

Gość gość
Mam ograniczony pogląd na kolory dlatego że .....??

Gość gość
Dlatego, że nie dociera do ciebie jak ludzie mogą mieć silne skojarzenia które nie pokrywają się z twoimi. Ile razy ktoś ma to jeszcze powtórzyć zanim to do ciebie dojdzie?

Gość gość
W takim razie proszę o cytat potwerdzający powyższą opinię. I proszę nie mylić postów w których wyraźnie odnoszę się do skojarzeń uniwersalnych, kulturowych, a nie osobistych. miłego szukania :)

Gość gość
Twój atak był personalny, a potem po prostu przyznałaś rację jak ludzie wymienili inne uniwersalne skojarzenia i na tym powinno się skończyć.

Gość gość
Jeśli to jest na co dzień, to co jest na wyjątkowe okazje?

Gość gość
Odpowiednie cytaty juz wstawiłam, a teraz naprawdę mnie znudziłaś, nie będę więcej karmić twojej potrzeby zwracania na siebie uwagi. Jak chcesz pisać coś na temat to pisz, ale już się nie ośmieszaj.

Gość gość
Proszę o cytat personalnego ataku.

Gość gość
Nie, poproszony cytat albo wszystko co piszesz jest ośmieszające ciebie :D

Gość gość
Zalezy jaka to jest ta wyjątkowa okazja. Idąc na koncert albo do klubu makijaż miałabym dużo mocniejszy - np. długa kreska, więcej kolorów, może jakieś geometryczne wzory. Na uroczystoć typu czyjś ślub pewnie zrobiłabym makijaż w stylu lat 50tych.