Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie podoba mi się "naturalność"

Polecane posty

Gość gość
nie pamiętam żebym ostatnio widziała kobietę w reklamie która nie była poprawiana dużą ilością makijażu i programem graficznym. Kiedy mówi coś a'la francuzka chodzi ci o makijaż lat 50? (gruba kreska, mocne brwi, czerwone usta)

Gość gość
nie, wtedy bym powiedziała lata 50' a nie Francuzka. Wiesz o co chodzi. O to że to reklamy ubrań, a nie np. pomadki czy tuszu do rzęs. czekaj wkleję coś.

Gość gość
na tych reklamach kobiety mają bardzo mocny makijaż, do tego są poprawione programem - to nie jest naturalny wygląd, a konturowanie wymaga kilku warstw bardzo ciężkiej tapety

Gość gość
14,12 nie wiem ,kiedyś się przejmowałam,za bardzo mnie osaczali,teraz się wycwaniłam i wiem jak ich unikać,a ogólnie nie lubię jak się na mnie gapią,a co kobiety mają na udach w ogóle nie jest moją sprawą

Gość gość
np takie zdjęcie, wyraźnie widać gdzie miała domalowane kreski pod koścmi policzkowymi, rozświetlacz nawet na nosie, kontur nosa, pomadka, błyszczyk, kreska na oku, pomalowane brwi, cienie do oczy...i to wszystko poprawione photoshopem. Oczywiscie bez makijażu też jest pewnie piękną dziewczyną, ale na reklamach to standard nakładać bardzo mocną tapetę http://www.superdrug.com/medias/custom-content/brandshops/2015/event13/maybelline/images/e1315bs-maybelline-face.jpg

Gość gość
widzisz, taki makijaż jak ma ta blondynka na zdjęciu (udający lekki) pasuje osobą które maja takie zwiewny, lekki styl. Długie loki, sukienka w kwiatki...nie moje klimaty.

Gość gość
Nie mówię że tam nie ma makijażu, chodzi o ogólny look który jest naturalny. W reklamach przeważnie jest wydobyty wdzięk tych kobiet, jakaś subtelność, kobiecość, dziewczęcość, świeżość. Kiedy makijaż jest ostry, to wszystko ulatuje.

Gość gość
to jest reklama malowideł gdyby nic nie miała to by była antyreklama produktu jako zbędny dla twarzy :-)

Gość gość
mnie osobiście taki styl nie interesuje. Nie jestem w ogóle subtelna i wychodzę z założenia, że skoro chcę wyglądać naturalnie to po prostu mogę się nie umalować (co też często robię w dni kiedy mi się nie chce i zwykły tshirt+jeansy to szczyt mojej kreatywności)

Gość gość
niektóre reklamy podkładów działają na mnie odpychająco, po prostu widać że to jest sztuczne, a przy tym podpis "efekt naturalności", smiech na sali, to są antyreklamy.

Gość gość
15:26 no i super, rozumiem, nie jest to mój look, ale lubię zobaczyć kogoś kto ma jakiś odważny barwny styl, wyróżniający się z tłumu.

Gość gość
Co do podkładów wypowiadać się nie mogę bo niespecjalnie używam, jak już to na jakieś wyjście dla trwałości, ale generalnie używam tylko pudru

Gość Jula8980808880
"tym, że się ładnie wygląda naturalnie (zdrowa cera, lekko zaróżowione policzki, ciemna oprawa oczu, zdrowy naskórek warg), tym, że się nie wydaje kasy na masę kosmetyków i tym że się ma w d trend lansowany przez gwiazdki z insta." XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX Ja np. nie mam zbyt ciemnej oprawy oczu naturalnie dlatego bez pomalowania choćby rzes wyglądam dość mdło. jeszcze rano ujdzie sie komuś pokazać, ale na codzien niby dlaczego mam sie czuc niekomfortowo? Zresztą nie trzeba sie wcale malować mocno, ale troche podkreslic oczy czy usta, policzki rózem. A co do kasy to ja np. nie wydaje wcale jakoś bardzo wiele na kosmetyki. Tylko fluid i korektor mam droższy, a poza tym to są kosmetyki ze średniej półki, wiec czy to aż takie wielkie finansowe poświecenie dla mnie? Raczej nie

Gość Jula8980808880
Ale zgadzam się, że dobrze malują się Japonki czy Koreanki. Sama kiedyś włączyłam sobie na yt jak pewna Japonka robiła makijaż krok po kroku i wyszedł mi całkiem nieźle bo kilka razy usłyszałam jak ładnie jestem pomalowana, nawet mój facet to zauważył, a żeby on zauważył jakas zmiane w moim wygladzie to juz cos :P Bo wiadomo jacy faceci sa malo spostrzegawczy... To był ten filmik- troche mocniejsze oko, ale robiłam tan make up na jakieś wyjscie np. ostatnio na Sylwestra https://www.youtube.com/watch?v=U_S2LIS5zSA

Gość gość
Zjatki stawiają na makijaż który ma wyglądać uroczo i zdrowo (chociaż podobno teraz popularny jest "skacowany" makijaż - dużo różu pod oczami :p)

Gość gość
malujcie się ale nie gadajcie o tym cały dzień to strata czasu,macie coś w głowie oprócz tych pierdół ?

Gość gość
prawdę mówiąc mam bardzo dużo w glowie i do robienia, dlatego kiedy mam dzień wolny i nic nie muszę robić oglądam horrory, głaszczę kota i rozmawiam o makijażu cały dzień.

Gość Jula8980808880
A zresztą - jak ktoś lubi to niech się maluję, a jak ktoś nie lubi to też nie musi się malować, ale nie rozumiem wzajemnego obrażania siebie z tego powodu :P w koncu wolny kraj

Gość gość
Jula - ludzie w ten sposób wyładowują frustrację. Bo co to ich tak naprawdę obchodzi? Czytałam temat od początku i kilka wpisów było naprawdę obrzydliwych, a autorami byli niby faceci którzy najchętniej pobiliby by wymalowane kobiety....

Gość Jula8980808880
Też nie sądzę, że to byli akurat faceci ;) Ale jeśli o nich chodzi to często mówią, ze wolą "naturalność". Tyle, ze oni nie odróżniają delikatnego makijazu od naturalności, tylko kobieta to rozpozna, oni nieraz nie. Tak samo jak często nabierają się na photoshop. A poza tym chyba to nie jest do konca tak jak mowia, bo ile widziałam lasek na fb kompletnie nienaturalnych, z powiekszanymi ustami i dosc mocnym makijazem i zbierały wiele komplementow od facetów. Mnie bardziej podoba się delikatny makijaz, ale jednak wielu facetow idać, ze" leci "też na mocniejszy

Gość gość
Za to lubię swojego partnera, on otwarcie mówi, że podobają mu się mocne makijaże co mnie jest bardzo na rękę :P

Gość gość
Ja maluje sie baardzo rzadko, wlasciwie na jakies wieksze okazje i to malutko. Jestem na tyle pewna siebie kobieta ( mimo kompleksow, kazdy jakies ma ), ze nie przeszkadza mi moj brak jakiegokolwiek makijazu na codzien :) Natura byla tez dla mnie laskawa, mam ciemna oprawe oczu dlugie rzesy, ciemne, wyrazne brwi itp. W zyciu nie bylam " mdla ". Ale nie mam nieskazitelnej cery, mam piegi, zaczerwienienia.. i nie zakrywam tego, nie tuszuje, nie wyrownuje kolorytu itp. Cere, wlosy mam zdrowe, blyszczace to kwestia pielegnacji i odzywiania, nie malowania.. Nie mam sincow czy cieni pod oczami.. nie swieci mi sie skora bym musiala ja matowic, nie luszcza mi sie skorki, nie mam wypryskow.. Oczy mam duze, ciemne, wyrazne.. Jak juz sie maluje to ewentualnie nakladam bezowy cien na gorna powieke i tuszuje rzesy.. Czasami dodam zielonkawy cien.. wtedy tez uzywam konturowki i szminki o zdecydowanym , ciemnym kolorze, ale nie czerwonej , bo kojarzy mi sie to jednoznacznie. Nie bede poprawiac tego co jest dobre.. Lepsze jest wrogiem dobrego :)

Gość gość
i znowu ta sugestia kompleksów u malujących się kobiet....

Gość Jula8980808880
To zazdroszczę Ci bo też bym chciała nie musiec sie malować :P Niestety naturalnie mam ciemne-blond wlosy, wiec, no cóż i brwio i rzes nie mam za ciemnych także ta henne raz na 2 tygodnie na brwi i tusz do rzes to dla mnie niezbedne minimum :) Choc moj facet niby mowi, ze mi ladniej bez makijazu, ale widze w lustrze, ze lepiej wygladam z , także uważam ,ze sciemnia :P

Gość Jula8980808880
Ale też nie uważam tego za jakis powod do zmartwienia, faceci maja gorzej bo u nich makijaz wyglada dziwnie, a kobieta sobie moze na niego pozwolic, wiec czemu sobie tego odmawiac :P Co do kompleksów to jakieś mam np. dosc szerokie biodra, ale nie dotycza one twarzy bo w sumie nie jest to dla mnie wielki problem zrobić tą hennę raz na jakiś czas czy pomamować rzesy, a juz sie o wiele lepiej wyglada :)

Gość gość
albo nie ściemnia. Teraz jest moda na podłudniową urodę tak jak kiedyś była moda na blond wlosy i opaleniznę. Mam jasnobrązowe włosy czy tam ciemny blond, zalezy kogo pytam (ładny kolor, ale zazwyczaj jest inni) więc moje brwi i rzęsy też są jasnobrązowe, ale nie wyglądam mdło bo mój koloryt pasuje do mojej urody. Rzęsy mam długie więc jak ich nie pomaluje to nic się nie stanie. Jedyne co to brwi moglabym mieć gęstsze, ale przecież SAMA je sobie wyrywam więc to nie kwestia natury :P

Gość gość
swoją drogą to nie wiem czy chciałabym mieć ciemne włosy. Moja siostra jest sporo ode mnie ciemniejsza i ma zupełnie inną tonację i nie wiem czy to taka frajda mieć bardzo ciemne brwi i ogólnie włosy na ciele.