Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 43 cm w bicepsie

na spektaklu Klątwa aktorka zrobiła loda posągowi Jan Pawła II

Polecane posty

Gość gość
"A ja sobie nie zycze opierania tozsamosci o cos takiego i nie jestem w tym odosobniony. W ogole nie zycze sobie propagandowego prania mozgu czy innej "fabryki patriotow". I mam prawo protestowac przeciwko czemus takiemu. " x no widzisz, a my, ponieważ stanowimy większość obywateli mamy prawo chronić swoje świętości i wsadzić ciebie i tobie podobnych za ich obrażanie. i oby jak najszybciej.

Gość
@ gość dziś Lewactwo najgłościej krzyczy o tolerancji i miłości, a samo nie prezentuje owych wartości..<< Lewactwo? A kto to odmienia "milosc" przez wszystkie przypadki i to od 2000lat? A jak wygladalo realizacja tej "milosci" w tym czasie, to wie kazdy z odrobina wiedzy i inteligencji.

Gość gość
Stara zasada, ale działa bez zarzutu: jak masz przerośnięte ego i parcie na popularność, a talentu brak i nic sensownego tak naprawdę nie potrafisz to wywołaj skandal. Żadnej litości dla takich porąbańców.

Gość
@ gość dziś no widzisz, a my, ponieważ stanowimy większość obywateli mamy prawo chronić swoje świętości i wsadzić ciebie i tobie podobnych za ich obrażanie. i oby jak najszybciej ..<<< Nosze przy sobie szczoteczke do zebow, bo nie jest niespodzianka dla mnie, ani dla nikogo myslacego, ze sprawy w tym kraju ida wlasnie w tym kierunku.

Gość
@ gość dziś PiS został wybrany w demokratycznych wyborach, więc ból doopy lewaczków jest już śmieszny. ..<< Poprzednia wladza tez zostala wybrana w ten sam sposob, i tez prawikow bolala doopa.

Gość gość
"Lewactwo? A kto to odmienia "milosc" przez wszystkie przypadki i to od 2000lat? A jak wygladalo realizacja tej "milosci" w tym czasie, to wie kazdy z odrobina wiedzy i inteligencji. " x A co mnie obchodzi co było kilkaset lat temu? Liczy się teraźniejszość.

Gość gość
"To jak to okreslasz "lewackie s****wo" nigdy w tym kraju nie bylo przy wladzy, wiec takze jej nie stracilo. A chodzi im o "drobiazg"- wolnosc." x jasne. a 50 lat komuny to wcale nie "lewica" i to całe postkomunistyczne ścierwo III RP. i jakoś wam nie chodzi o "wolność" jak ktoś obraża imigrantów na przykład. za to chcecie wsadzać do więzień. ale jak chodzi o znieważanie katolików, papieża, krzyża to tacy z was "obrońcy wolności" że ho ho. x "Jezeli katole nie szanuja ich wrazliwosci, to dlaczego mieli by oczekiwac z drugiej strony czegos innego? " x bo tego właśnie przez ostanie lata się domagaliście. żeby karać tych którzy się ośmielają innych obrażać, dyskryminować ich z różnych powodów, tych którzy do "nienawiści" wzywają itd. tymczasem to wszystko kłamstwo jak się okazuje.

Gość gość
"Poprzednia wladza tez zostala wybrana w ten sam sposob, i tez prawikow bolala doopa." x Ale nie wystawiali sztuki na której obciągaliby jakiejś figurce lewicowca czy tuska ani nie robili innych tego typu obrzydlistw. Lewactwo właśnie pokazało swój "poziom".

Gość
@ gość dziś A co mnie obchodzi co było kilkaset lat temu? Liczy się teraźniejszość..<< Ale wlasnie na takiej przeszlosci "opieracie swoja tozsamosc". Lesni bandyci tez grasowali kilkadziesiat lat temu, a ich wspominacie.

Gość gość
"Nosze przy sobie szczoteczke do zebow, bo nie jest niespodzianka dla mnie, ani dla nikogo myslacego, ze sprawy w tym kraju ida wlasnie w tym kierunku. " x i bardzo słusznie. lepszy ten kierunek niż sytuacja że za spalenie kukły żyda idzie się w polsce do więzienia a za obrażanie polaków i katolików, czyli większości polskich obywateli - nie.

Gość gość
"Lesni bandyci tez grasowali kilkadziesiat lat temu, a ich wspominacie. " x byli przez was mordowani więc należy im oddać cześć na jaką zasłużyli.

Gość gość
A jeszcze co do tej "odpowiedzi", odpowiedzieć to można organizując protesty, manify, petycje itd. - i tak robi zdecydowana większość ludzi . W teatrze nie powinno być miejsca na takie polityczne manifestacje, a tym bardziej w tak obrzydliwej i ordynarnej formie.

Gość gość
"Ale nie wystawiali sztuki na której obciągaliby jakiejś figurce lewicowca czy tuska ani nie robili innych tego typu obrzydlistw. Lewactwo właśnie pokazało swój "poziom". " x i nie nakłaniali nikogo do zabicia tuska czy jakiegoś innego sukinsyna.

Gość
@ gość dziś bo tego właśnie przez ostanie lata się domagaliście. żeby karać tych którzy się ośmielają innych obrażać, dyskryminować ich z różnych powodów..<< Wykreslcie z Kodeksu Karnego paragraf o "obrazie uczuc religijnych", to lewica zgodzi sie na wykreslenie tych paragrafow o obrazaniu. Byly juz takie propozycje i kto je odrzucal?

Gość gość
I żadne "opieracie", bo nie jestem katolikiem, tak jak mnóstwo innych ludzi nieznoszących lewactwa.

Gość
@gość dziś <, Za to palili tecze, czy pikietowali "golgota piknik".

Gość gość
"Wykreslcie z Kodeksu Karnego paragraf o "obrazie uczuc religijnych", to lewica zgodzi sie na wykreslenie tych paragrafow o obrazaniu. Byly juz takie propozycje i kto je odrzucal? " x całe szczęście jesteśmy w takiej sytuacji że nie musimy was pytać o zgodę.

Gość gość
prostactwo i prymitywność wciskane przez opozycję nawet do sztuki! z tym trzeba walczyć!!!

Gość gość
Szok, teatr zawsze kojarzył mi się z kulturą wyższą. Z czymś nie zawsze pięknym i łatwym ale mądrym i skłaniającym do refleksji, czasem w kontrowersyjny sposób. Myślę, że niektórzy "artyści" zgubili granicę między prowokacją a sztuką. Wokół jest tyle nienawiści, agresji a sztuka już od XIX wieku posługuje się prowokacją i trudnymi tematami. W moim mniemaniu przedstawienie powyżej, jak i twórczość reżysera nie jest ani nowatorska, ani nie jest sztuką. Obrażanie, plucie na autorytety i innych, forsowanie swoich poglądów w sposób agresywny jest chyba najbardziej prymitywnym sposobem zwrócenia na siebie uwagi i podniesienia poczucia własnej wartości oraz pójściem na łatwiznę. Facet albo ma kompleksy i próbuje się dowartościować albo jest narcyzem i prymitywem i nie ma za grosz wrażliwości.

Gość
@ gość dziś byli przez was mordowani więc należy im oddać cześć na jaką zasłużyli. .<< Kosciol i jego siepacze zamordowal duzo wiecej ludzi. I sztuki tepiace to instytucje, tez w pewnym sensie oddaja czesc jego ofiarom.

Gość gość
"Za to palili tecze, czy pikietowali "golgota piknik". " x no właśnie różnica jest taka że pikiety to rzecz jak najbardziej normalna w cywilizowanym państwie a tęczę to palili jacyś kibole a nie normalni ludzie. normalni ludzie chcieli z lewackimi bydlakami się porozumiewać, tak jak pisałem o sobie a za bandyckie wybryki kiboli karać. już nie bo wyszło na jaw jakie są wasze metody i intencje i że trzeba was tępić jak wszy bo albo wy, albo normalni ludzie. po zachodniej europie widać jakie pieklo gotowi jesteście ludziom zgotować w imię waszej chorej ideologii.

Gość
@ gość dziś I żadne "opieracie", bo nie jestem katolikiem, tak jak mnóstwo innych ludzi nieznoszących lewactwa. ..<< To ty nie "opierasz", ale wielu innych tak.

Gość gość
No, ta zbiórka pieniędzy na zabicie kaczyńskiego to już poniżej wszelkiej krytyki... Tylko jakiś psychopata lub dewiant może nazwać to "sztuką".

Gość
@ gość dziś no właśnie różnica jest taka że pikiety to rzecz jak najbardziej normalna w cywilizowanym państwie..<<< Pikieta ktorej uczestnicy bija i wyzywaja ludzi jest normalna w cywilizowanym panstwie? To mamy rozne pojecie o normalnosci. >>a tęczę to palili jacyś kibole a nie normalni ludzie.<< Teraz ci "normalni ludzie" tworza pisowskie bojowki, zwane "wojskami obrony terytorialnej". >> normalni ludzie chcieli z lewackimi bydlakami się porozumiewać..<<, A niby na czym polegaly te proby "porozumiewania"? Na wstrzymywaniu ratyfikacji ustawy o zapobieganiu przemocy w rodzinie? Na uniemozliwianiu dostepu nawet do legalnej aborcji? Na probie zabronienia in vitro?

Gość gość
rescator, lewacki przygłupie, co mają krucjaty sprzed 500 lat do chamstwa i ordynarności pokazanej na tym spektaklu? i co do tych krucjat ma kaczyński czy papież? już durniejszej linii obrony nie mogłeś wybrać. nie kompromituj się.

Gość
gość dziś Gdy chamstwu brakuje argumentow, to przechodzi na wyzwiska.

Gość gość
"Teraz ci "normalni ludzie" tworza pisowskie bojowki, zwane "wojskami obrony terytorialnej"." x bo widocznie mieli dosyć znieważania i wyzwisk na każdym kroku. dosyć tego że we własnym kraju byli obywatelami drugiej kategorii których każde bydle mogło lżyć a każdy sprzeciw czy próba obrony przed tym były nazywane "faszyzmem". i bardzo dobrze. mam nadzieje że za parę lat każda bladź która pomyśli o "sztuce" polegającej na znieważaniu religii katolickiej czy polski będzie musiał brać pod uwagę czy jej kto łba na łyso nie ogoli. niezmiernie mnie to cieszy.

Gość
@ gość dziś całe szczęście jesteśmy w takiej sytuacji że nie musimy was pytać o zgodę..<< To wykorzystajcie ta sytuacje i to zrobcie. Zobaczycie jak na tym wyjdziecie.

Gość gość
"Na wstrzymywaniu ratyfikacji ustawy o zapobieganiu przemocy w rodzinie? Na uniemozliwianiu dostepu nawet do legalnej aborcji? Na probie zabronienia in vitro? " x a od kiedy to "porozumienie" oznacza spełnianie wszystkich żądań lewaków? coś ci się pojęcia pomyliły. co chwilę były wprowadzane rozmaite lewackie rozwiązania - właśnie dlatego że normalni ludzie chcieli spokojnie żyć i się na to zgadzali. ale po ostatnich lewackich wybrykach, gdy zobaczą do czego jesteście zdolni mam nadzieję że nie będą się więcej zgadzali.

Gość gość
Czytałam wypowiedzi na temat tego spektaklu na różnych portalach i nawet lewicowcy, antypisowcy oraz antyklerykały często i gęsto krytykują tak ohydną formę "sztuki". Trzeba być jakimś zdurniałym fanatykiem aby próbować bronić czegoś takiego.