Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 43 cm w bicepsie

na spektaklu Klątwa aktorka zrobiła loda posągowi Jan Pawła II

Polecane posty

Gość gość
"A ja ci odpowiedziałem, ze to sprawa FAKTÓW a nie wiary. " x no wiec mamy czarno na białym kto pisał o "faktach który nie ma". i tym miłym akcentem zakończę swoją obecność dzisiaj na forum, załgana kanalio.

Gość gość
"Tak, wlasnie tak. Urban pisal o tym nie raz" x Ależ skończ z tym urbanem wreszcie, bo raz - większość lewactwa mu nie przyklaskuje i w niczym się nie podpiera jego osobą, dwa- wielu oręduje za poprawnością polityczną. Wystarczy na zachodzie napisać lub powiedzieć coś krytycznego (czasem nawet zwyczajnie przedstawić jakieś fakty) o muslimach czy homo w popularnych mediach i już zaczyna się wrzawa, pozywanie o "rasizm" lub "dyskryminację" - i niestety jak już dojdzie do sprawy to często pozwany przegrywa. To jest właśnie ta lewacka "wolność" yhym :)

No chyba nie chcesz powiedzieć, poprzez nie podanie tutaj tych "faktów", że miałem rację i tych "faktów" nie ma i że kłamałeś a ja pisałem prawdę?

no wiec mamy czarno na białym kto pisał o "faktach który nie ma". i tym miłym akcentem zakończę swoją obecność dzisiaj na forum, załgana kanalio. x x Ano mamy. Jak widac po braku "faktów" które miałeś podać, one nie istnieją. I nie okreslaj się mianem kanalii. Po prostu jesteś głupcem, który nie potrafi uzasadnić własnych słów.

Gość
A wlasciwie jakie sa zaslugi JP2 dla tego kraju. Bo twierdzicie, ze zapoczatkowal wydarzenia, ktore doprowadzily do upadku komuny. Ale przywodca i jednym z glownych organizatorow tych wydarzen byl przeciez agent SB o pseudonimie Bolek. To co, papiez zainspirowal komune, zeby sama siebie obalila?

Czyżby bojowa orange przyłapana na kłamstwie o rzekomych "faktach" udaje, że jej nie ma czy po prostu uciekła z podkulonym ogonem?

Gość gość
">> Wiadomo, ze swój swojego zawsze będzie bronił ..<<< No wlasnie, on jest "swoj "dla tych ktorych bronil. Nie dla mnie. " x Nie, "swój" był dla reszty członków kk. Poza tym dlaczego nie wystawią spektaklu o tych wszystkich, którzy bronili pedofilów? Hmmm? Albo przynajmniej tego nie nagłośnią? I to jest właśnie ta nieobiektywna wybiórczość.

Gość gość
Proponuję taką 'sztukę'. Palestyńscy aktorzy oddają mocz na flagę innego państwa np. Izraela. Później wycierają sobie o nią buty i w wyjątkowo wulgarny, chamski sposób szydzą z ofiar holocaustu. To wszystko będzie ładnie opisane, że to jest artystyczna ekspresja i takie tam inne dyrdymały. Wyobrażacie sobie ten wrzask na całym świecie? Że to antysemityzm, że szowinizm, że to nie jest sztuka tylko sianie nienawiści i tak dalej. Czy pokazywaliby taki 'spektakl' w publicznym teatrze na terenie swojego kraju i czy teatr ten byłby finansowany z budżetu ich państwa?

Gość
@ gość dziś Ależ skończ z tym urbanem wreszcie, bo raz - większość lewactwa mu nie przyklaskuje i w niczym się nie podpiera jego osobą<< A dlaczego niby mam skonczyc? Popiera go wielu, moze nawet wiekszosc prawdziwych lewakow w tym kraju. A, ze nie popieraja go ci, ktorych prawiki nazywaja lewakami, bo to im upraszcza widzenie swiata, mimo, ze z lewicowoscia maja bardzo malo wspolnego, to juz nie moj problem.

Gość gość
"Już ci odpowiedziałem. Zobaczysz spektakl i pogadamy o tym co zrozumiałeś i czy to kloaka czy nie. Bez tego trudno dyskutować... " x Dla każdego normalnego człowieka to jest goowno, a nie "sztuka". Ciekawe czy jakby nas/rali na figurkę wałęsy albo namawiali do zabicia kijowskiego to też być tego bronil - już to widzę , haha!

Dla każdego normalnego człowieka to jest goowno, a nie "sztuka". Ciekawe czy jakby nas/rali na figurkę wałęsy albo namawiali do zabicia kijowskiego to też być tego bronil - już to widzę , haha! x x Jak się chce o czymś wypowiadać to trzeba się na tym znać i zobaczyć.

Gość
@ gość dziś Poza tym dlaczego nie wystawią spektaklu o tych wszystkich, którzy bronili pedofilów...<<< Jak sobie wyobrazasz spektakl "o wszystkich". Nikt nie nakreci filmu na przyklad o "wszystkich"zolnierzach. W USA powstal film o wydarzeniach zwiazanych z ukrywaniem afer pedofilskich w tamtym kraju.

Gość gość
"Popiera go wielu, moze nawet wiekszosc prawdziwych lewakow w tym kraju." x Czytam codziennie setki komentarzy na różnych forach i jakoś nie widzę by ktokolwiek powoływał się na urbana. To że to jest jakiś tam twój autorytet to nie musisz tego projektować na resztę lewaków. Poza tym popełniasz błąd logiczny - jeżeli nawet jest on jakimś tam wzorem dla części to nie znaczy, że muszą się z nim zgadzać w 100% i nie wyklucza to optowania za poprawnością polityczną. Dziś większość lewaków w polszy popiera tą "europejską" lewicowość", a nie tę "urbanową". Poza tym mówimy o lewicy w eu, więc nie wyjeżdżaj tu z urbanem.

Gość gość
"Jak sobie wyobrazasz spektakl "o wszystkich". Nikt nie nakreci filmu na przyklad o "wszystkich"zolnierzach. " x to niech zrobią spektakl o tych najgłośniejszych przypadkach i niech każdemu obciągają na scenie :)

Gość gość
"Jak się chce o czymś wypowiadać to trzeba się na tym znać i zobaczyć." x Nie, nie muszę oglądać czegoś, aby stwierdzić, że obciąganie jakiejś figurce, a tym bardziej nawoływanie do zabicia konkretnego człowieka jest poniżej wszelkiej krytyki, poniżej wszelkich granic dobrego smaku i nieetyczne.

Gość gość
niech o Żydach cos przedstawi tylko to już nie będzie kontrowersyjne lecz antysemickie i idzie się do pudła!! KLOAKA i tyle trzeba mieć cos z głową żeby wydawać pieniądze na taki SYF. Jak nisko upadlismy że jakiś psychol i jego urojenia sa najbardziej wyczekiwanym wydarzeniem roku. Ciekawe jakby zbierali na Michnika czy to też byłaby sztuka!

Gość gość
Jeśli ktoś napisze coś takiego w mediach społecznościowych to uznaje się to za trollowanie i hejt, jeśli ktoś użyje takiego slownictwa z desek teatru to nagle jest to "odwaga" i "wydarzenie kulturalne" :D:D:D

Gość gość
"Ano mamy. Jak widac po braku "faktów" które miałeś podać, one nie istnieją. I nie okreslaj się mianem kanalii. Po prostu jesteś głupcem, który nie potrafi uzasadnić własnych słów. " x ty stetryczały komunistyczny przygłupie. masz przed kaprawymi ślepiami własne słowa o "faktach" a próbujesz mi je przypisywać? ile jeszcze razy mam ci wklejać twoje własne słowa o "faktach" żebyś wreszcie zarejestrował rzeczywistość. może ty faktycznie nie kłamiesz tylko ci już alzheimier mózg wyżarł i nie wiesz o czym bredzisz? to są twoje słowa komunistyczna kanalio: x "A ja ci odpowiedziałem, ze to sprawa FAKTÓW a nie wiary. " "A ja ci odpowiedziałem, ze to sprawa FAKTÓW a nie wiary. " "A ja ci odpowiedziałem, ze to sprawa FAKTÓW a nie wiary. " "A ja ci odpowiedziałem, ze to sprawa FAKTÓW a nie wiary. " "A ja ci odpowiedziałem, ze to sprawa FAKTÓW a nie wiary. " x TWOJE, nie moje, rozumiesz co to znaczy? rozpoznajesz je mendo? nadal będziesz próbował mi wmawiać że to ja pisałem o jakichś faktach?

Gość gość
stalinowi i hitlerowi udało sie zniszczyc polskie elity dla których wazny był bog honor i ojczyzna teraz elity to prostaki i prymitywy dorobione na oszustwach przekretach ustawiani zyciowo przez rodziny bo sami nic zrobic nie potrafią ktos kiedys ich okreslił ze to gó... owiniete w złotko udają cukierki więc nie ma co sie dziwic ze dla nich takie dno jak to przedstawienie ma wartość artystyczną im mozna wszystko wmówic a strach przed nazwaniem ich katolami i pisowcami nie pozwala im samodzielnie myśleć

Gość
@ gość wczoraj Dziś większość lewaków w polszy popiera tą "europejską" lewicowość", a nie tę "urbanową"..<<< Ale ja nie jestem baranem i nie musze isc za wiekszoscia. Powolanie sie na Urbana dziala w tym kraju jak "pocalunek smierci", wystarczy przypomniec sobie, co sie stalo z autorka programu "Skandalisci", chyba ponad 2 lata temu, a wiec za czasow gdy w tym kraju rzadzilo "lewactwo". Oczywiscie "lewactwo" wedlug was. Zreszta Urban nie jest jedynym, ktory pisze w tej gazecie. Pisal tam chocby Ikonowicz, pisze Rozenek. Gazeta popiera partie "Razem" i to jest wlasnie prawdziwa lewica. >>Poza tym mówimy o lewicy w eu, więc nie wyjeżdżaj tu z urbanem<< A mow sobie o czym chcesz, mnie bardziej interesuje to co sie dzieje w tym kraju.

Gość
@gość dziś stalinowi i hitlerowi udało sie zniszczyc polskie elity dla których wazny był bog honor i ojczyzna teraz elity to prostaki i prymitywy..<<< Za to "prosty lud", nazwany inaczej "ciemnym ludem" przez prominentnego polityka obecnej wladzy, a ktorego najbardziej widocznymi przedstawicielami sa kibole i moherowe berety zachowal te "wartosci" i wierzy, ze poniesie je do zdemoralizowanej Europy. Tak, kibole i mohery to sa obecne "elyty". A co do wartosci artystycznych tego przedstawienia. Sluchalem dzisiaj wypowiedzi Jacka Zakowskiego, ktory uznal to przedstawienie za wybitne. Ja sam go nie widzialem i na pewno nie pojade do Warszawy, zeby obejrzec, ale jakos bardziej wierze w opinie Zakowskiego, niz Ogorek, Wolskiego czy Terlikowskiego.

Gość gość
Hm...czy ktoś widział tę sztukę, czy głosicie poglądy po wyrwanych z kontekstu scenach? Jakby co, jestem katoliczką, wierzę w BOGA, w ludzi jakby mniej. Właściwie bardzo dużo mniej... Dla mnie ksiądz, czy nawet JP to tylko ludzie, a KK to instytucja, która rządzi się swoimi prawami. Tak więc moich"świętości" nikt nie obraził.

Gość gość
ale tu nie chodzi o żadne świętości, tępa strzało wyżej, a o to, że NIKOGO nie powinno się w taki sposób obrażać czy nawoływać do śmierci konkretnej osoby

Gość gość
Nikogo nie obrażać? Hm...więc daruj sobie tę strzałę, ha. Poza tym, każdemu wedle zasług.

Gość
@ gość dziś ale tu nie chodzi o żadne świętości, tępa strzało wyżej, a o to, że NIKOGO nie powinno się w taki sposób obrażać czy nawoływać do śmierci konkretnej osoby <<<< Czyzbys byl katolikiem? Bo tekst, ze nikogo nie powinno sie obrazac i jednoczesne wyzwiska, to bardzo katolickie. A co do nawolywania do smierci: w filmie Gibsona zydzi krzycza "ukrzyzuj go". Czy oskarzysz rezysera, ze nawolywal do zabojstwa? Nie odrozniasz fikcji literackiej od rzeczywistosci?

Gość gość
Hm, jeśli Bóg by chciał, żebyśmy byli ślepi, to nie dał by nam wzroku...

Gość gość
nie jestem katolikiem, choć w twoim ograniczonym móżdżku zapewne każdy nie-lewak automatycznie nim jest. co ma odwzorowywanie zdarzeń historycznych tudzież legend w filmie/teatrze do napisania scenariusza, motywowanego nienawiścią w której namawia się do śmierci żyjącego, REALNEGO (nie fikcyjnego) cymbale?