Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 43 cm w bicepsie

na spektaklu Klątwa aktorka zrobiła loda posągowi Jan Pawła II

Polecane posty

Gość
@ gość dziś a co ma obraza uczuć religijnych do obrazy uczuć patriotycznych? nie myl jednego z drugim...<< To ty mi powiedz? Uczucia patriotyczne sa mniej wazne od religijnych?

Gość gość
"gość dziś gdyby rydzyk np. nasrał na torę i upublicznił to w tv to też by miał sprawę z urzędu usmiech.gif" x Dokładnie. I o to właśnie chodzi. Nawet nie o poglądy, a o przesadną, wulgarną formę. Nie byłoby wrzawy gdyby potrafili przekazać swoje poglądy w bardziej kulturalny sposób.

Gość
up

Gość
up

"Pare miesiecy temu w Pradze widzialem instalacje, przedstawiajaca dwoch facetow, stojacych w plytkim basenie w ksztalcie mapy Czech i sikajacych przed siebie (a wiec na Czechy)." I to ma być ładne??? Jak Czechy mają taki poziom identyfikacji narodowej, to ich problem. W USA by nie przeszło na pewno. Pomnik czy instalacja, to nie ma nic do rzeczy. Obraziło uczucia wielu Polaków, moje również.

Gość gość
tylko w ten sposob mogli sie pokazac

Gość
uomo dziś I to ma być ładne???<< To w sztuce liczy sie tylko to co jest ladne? Jak Czechy mają taki poziom identyfikacji narodowej, to ich problem...<< A moze to my mamy zbyt wysoki poziom identyfikacji narodowej czy religijnej i to jest nasz problem.

Gość gość
"...i nie bredż że rydzyk jest zupełnie bezkarny,..<< Oczywiscie, ze jest bezkarny. Po co ktos mialby skladac zawiadomienie do prokuratury, jesli wiadomo czym sie skonczy? " x nawet jeśli jest "bezkarny" to tylko z powodu swoich pozycji i wpływów, prawo nie ma tu nic do rzeczy

Gość
uomo dziś .. Obraziło uczucia wielu Polaków, moje również.<<< A jesli ja w swoim ogrodzie przed domem, wystawie jakas bluzniercza rzezbe (nie chce mi sie wymyslac przykladow) to tez bede musial uwazac, aby nie obrazic twoich uczuc, czy moge na soim terenie ustawiac co zechce?

Gość
@ gość dziś nawet jeśli jest "bezkarny" to tylko z powodu swoich pozycji i wpływów, prawo nie ma tu nic do rzeczy.<<, Tylko tyle, ze katole z racji swojej pozycji i wplywow, sa bezkarni a prawo nie jestt respektowane. Nikt nie ukaral Michalkiewicza, nikt nie ukarze Rydzyka..

Zależy gdzie mieszkasz i ile osób ogląda Twój ogród.

Gość gość
"Tylko tyle, ze katole z racji swojej pozycji i wplywow, sa bezkarni a prawo nie jestt respektowane. Nikt nie ukaral Michalkiewicza, nikt nie ukarze Rydzyka.." x może dlatego że oni nie obciągają żadnym świętym figurkom?

Gość
@ uomo dziś Zależy gdzie mieszkasz i ile osób ogląda Twój ogród.<< Czyli rozumiem, ze nie moge nawet w swoim wlasnym ogrodzie postawic czego chce, bo musi sie podobac katolom. I to nie jest panstwo wyznaniowe?

Gość gość
Nie myl wolności słowa z obrażaniem i chamską prowokacją.

Gość
@ gość dziś może dlatego że oni nie obciągają żadnym świętym figurkom? ..<< Pewnie, ze dlatego. Bo w tym kraju rzeczywistej ochronie podlegaja tylko uczucia religijne katoli i ewentualnie patriotyczne nacjonalistow . Reszta to tylko pic i mydlenie oczu.

Gość
@ gość dziś Nie myl wolności słowa z obrażaniem i chamską prowokacją...<< A oczywiscie o tym co jest obrazaniem i chamska prowokacja, zadecydujecie ty i tobie podobni, ewentualnie dyspozycyjny sad wyznaniowego panstwa pisu.

Gość gość
"Tylko tyle, ze katole z racji swojej pozycji i wplywow, sa bezkarni a prawo nie jestt respektowane. Nikt nie ukaral Michalkiewicza, nikt nie ukarze Rydzyka.. " x sam już się zapętlasz i mylisz skutek z przyczyną. rydzyk ma ogromne wpływy, a że nikt jeszcze nie pozwał michalkiewicza to świadczy tylko o tym, że jeszcze nikt go nie poznał i o niczym więcej

gość dziś dokładnie Katole- jak to określasz - nie obrażają uczuć religijnych czy patriotycznych innych. Ja nie obrażam i nie życzę sobie, żeby ktoś obrażał moje.

Gość gość
"może dlatego że oni nie obciągają żadnym świętym figurkom? ..<< Pewnie, ze dlatego. Bo w tym kraju rzeczywistej ochronie podlegaja tylko uczucia religijne katoli." x pisząc o figurkach nie miałem na myśli figurek katolickich, tylko figurek innych wiar np. żydowskich czy islamskich :)

Gość
@ gość dziś sam już się zapętlasz ... rydzyk ma ogromne wpływy, a że nikt jeszcze nie pozwał michalkiewicza to świadczy tylko o tym, że jeszcze nikt go nie poznał i o niczym więcej << A skad ty tak dobrze wiesz o czym to swiadczy? A moze o tym, ze wplywy ma nie tylko rydzyk, ale caly kosciol i pozywanie tych ktorzy sa pod jego ochrona, tak jak michalkiewicz jet bez sensu?

Gość gość
"A oczywiscie o tym co jest obrazaniem i chamska prowokacja, zadecydujecie ty i tobie podobni, ewentualnie dyspozycyjny sad wyznaniowego panstwa pisu." X Nie jestem wyznawczynią pisu to raz. Dwa, powtórzę za wcześniejszym gościem - gdyby rydzyk publicznie nasrał na torę to też by miał sprawę z urzędu.

Gość
@ uomo dziś Katole- jak to określasz - nie obrażają uczuć religijnych czy patriotycznych innych. Ja nie obrażam i nie życzę sobie, żeby ktoś obrażał moje. .<<< Ale katole obrazaja uczucia gejow, lesbijek czy ciapatych. To oczywiscie mozna, nie ma sprawy?

Gość gość
"A skad ty tak dobrze wiesz o czym to swiadczy? A moze o tym, ze wplywy ma nie tylko rydzyk, ale caly kosciol i pozywanie tych ktorzy sa pod jego ochrona, tak jak michalkiewicz jet bez sensu?" x tak bardzo są pod ochroną, że np. międlar wyleciał m in za antysemityzm :)

Gość
gość dziś Nie jestem wyznawczynią pisu to raz..<<< To co z tego, ze ty nie jestes? Ale inni goscie sa,a nie ma sposobu was rozrozniac. I odpowiadam nie tylko tobie. .. gdyby rydzyk publicznie nasrał na torę to też by miał sprawę z urzędu...<< Gdyby, gdyby... "Sra" wystarczajaco czesto na zydow. A zydzi to nie tylko Tora.

Gość gość
"Ale katole obrazaja uczucia gejow, lesbijek czy ciapatych. To oczywiscie mozna, nie ma sprawy?" x skoro ich obrażają to dlaczego oni nie mogą obrażać innych?

Gość
@ gość dziś tak bardzo są pod ochroną, że np. międlar wyleciał m in za antysemityzm ..<< Wylecial? A jaki sad albo prokurator go wyrzucil ? Wyrzucila go wlasna firma, bo byc moze uznala, ze przeholowal i szkodzi jej wizerunkowi. Polityka kosciola, kogo chroni a kogo wyrzuca to nie moja broszka.

Gość
@ gość dziś skoro ich obrażają to dlaczego oni nie mogą obrażać innych? ..<< Oczywiscie, ze moga, powinna byc wolnosc slowa, ile razy mam do tego wracac. Ale jesli obrazanie gejow, lesbijek czy ciapatych pozostaje bezkarne, a na obrazanie katoli zaraz reaguje dyspozycyjny prokurator i sad, to swiaczy o tym, ze zyjemy w panstwie wyznaniowym.

Rescator555 dziś Co Ci ten Kościół tak przeszkadza? Zrobił Ci coś czy jak?

Gość
@ uomo dziś Co Ci ten Kościół tak przeszkadza? Zrobił Ci coś czy jak? ..<< A co niektorym tak przeszkadzaja uchodzcy? Siedza im w ogrodku, czy jak? A co niektorym przeszkadza aborcja? Zmuszaja ich do skrobanki czy jak?

Gość gość
".. gdyby rydzyk publicznie nasrał na torę to też by miał sprawę z urzędu...<< Gdyby, gdyby... "Sra" wystarczajaco czesto na zydow. A zydzi to nie tylko Tora. " X Mówić to sobie może wiele. Na katolików w ciągu ostatnich lat też często "sra" się publicznie, najczęściej bezkarnie (np. Nergal dwa razy wygrał w sądzie i co?). Ale co innego mówić, a co innego wystawiać taką ordynarną sztukę. Gdyby rydzyk wystawił podobną "sztukę" z udziałem atrybutów charakterystycznych dla żydów czy muzułmanów to też by dostał sprawę z urzędu.