Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 43 cm w bicepsie

na spektaklu Klątwa aktorka zrobiła loda posągowi Jan Pawła II

Polecane posty

Gość
gość dziś Kiedy chamom brakuje argumentow, to przechodza na wyzwiska. Ja z chamstwem nie dyskutuje.

Gość gość
Hah, właśnie przeczytałam, że prokuratura wszczęła postępowanie z urzędy ws. "Klątwy" zanim ktokolwiek jeszcze zdążył złożyć doniesienie :) I bardzo dobrze. Wolność słowa czy wolność artystyczna nie mają charakteru bezwzględnego. Pewnych granic nie powinno się przekraczać. Mam nadzieję, że odpowiedzą za to.

Gość
up

Gość gość
Polacy pewnie nie mieli odwagi takiego g... napisać i zatrudnili do tego obcokrajowca. Dyrektor Teatru powinien ponieść konsekwencje karne i służbowe oraz wysoką karę pieniężną. Poza tym zwrot dotacji za szerzenie zgorszenia zamiast kultury.

Gość
up

Gość gość
obrażać chrześcijan to "wolność słowa", obrażać Żydów i muzułmanów to rasizm, antysemityzm i mowa nienawiści... gdzie ja żyję

Gość gość
Sztuki już nie ma, została sprofanowana przez celebrytów, dla których nie istnieją żadne wartości i którzy wartości nie mają. Pewne jest, że Teatr Powszechny w tym momencie przestał być instytucją publiczną, która zasługuje na państwowe dotacje. Niech te pieniądze pójdą na jakiś szlachetny cel - pomoc dzieciom, chorym, itd. - na coś wartościowego. I piszę to jako ateistka oraz anty-pisowiec.

Gość
@ gość dziś Hah, właśnie przeczytałam, że prokuratura wszczęła postępowanie z urzędy ws. "Klątwy" zanim ktokolwiek jeszcze zdążył złożyć doniesienie ..<<< Hahaha "z urzedu" ;-). Po to Ziobro zagarnal prokurature, zeby tak wlasnie dzialala! A pisowskie dyspozycyjne sady, z pewnoscia wydadza sluszny wyrok. A niech sprobuja inaczej !

Gość
gość dziś Albo na kolejny bogojczyzniany gniot ;-). Niech na takie gnioty ida wszystkie pieniadze przeznaczone na kulture. Wtedy dopiero bedziemy mieli "sztuke".

Gość
gość dziś Posluchaj sobie rydzyjka, jak czesto obraza sie tam zydow czy muzulmanow. Chocby w felietonach Michalkiewicza. Albo slynny tekst ojca dyrektora o murzynie co sie nie myl. I co, spadl komus chocby wlos z glowy z tego powodu? Jakis prokurator wszczal z urzedu sledztwo? Wlasnie w takim kraju zyjesz.

Gość gość
"ktokolwiek jeszcze zdążył złożyć doniesienie ..<<< Hahaha "z urzedu" oczko.gif . Po to Ziobro zagarnal prokurature, zeby tak wlasnie dzialala! " x Tak sobie tłumacz skoro inaczej nie potrafisz znieść tego, że nawiedzone kodo-lewactwo tym razem przekroczyło wszelkie granice i nie da się tego niczym obronić :)

Gość
@ gość dziś Tak sobie tłumacz skoro inaczej nie potrafisz znieść tego..<< To jest tak oczywiste, ze kazdy, kto nie jest zaslepiony to widzi. ... wszelkie granice i nie da się tego niczym obronić..<< Pewnie znajdzie sie jakis wredny adwokat," ktory za pieniadze bedzie staral sie podwazyc ustalenia prokuratury" (cytat z pisowskiego ministra spraw wewnetrznych). Ale sluszne pisowskie, zreformowane i oczyszczone z obcych nalecialosci sady, z pewnoscia mu na to nie pozwola ;-). Moze utajnia przesluchania, tak jak wczoraj przesluchanie pani premier?

Gość gość
a co mnie rydzyk interesuje i jego dość niszowe radio? powiedz coś w znanych, popularnych mediach o np. żydach to zaraz będą pomówienia o antysemityzm itd. mnóstwo już było takich sytuacji i pozwów z tego powodu w pl, to jest już wręcz komiczne "Posądzenie o antysemityzm pojawia się niemal automatycznie, jeżeli ktoś użyje określenia typu: żydokomuna, żydomasoneria (zamiennie judeomasoneria), żydoliberalizm, powszechne żydowskie media, żydowskie w większości banki, żydo-rządy RP, rządzący Polską Żydzi itp. Przy czym oskarżający nie zadają sobie najmniejszego trudu, żeby dociec, czy te określenia są, czy nie są zasadne, prawdziwe." - to tylko fragment z wyjątkowo trafnego artykułu na ten temat

Gość
@ gość dziś a co mnie rydzyk interesuje i jego dość niszowe radio? powiedz coś w znanych, popularnych mediach..<<< Nie interesuje, bo nie pasuje do twojej tezy. Pzeciez to najbardziej popularne radio w kraju, z najwiekszym zasiegiem i najwieksza liczba sluchaczy. A dlaczego ciebie interesuje co sie dzieje w teatrze, ktory ma ulamek procenta widzow w porownaniu z mediami Rydzyka? x >>Przy czym oskarżający nie zadają sobie najmniejszego trudu, żeby dociec, czy te określenia są, czy nie są zasadne, prawdziwe."<, A w jaki niby sposob ma tego dociekac? Czytajac na prawicowych portalach o teoriach spiskowych?

Gość gość
Nie wiem,skąd ciągle ten podział. ..a lewacy to, a pisowce tamto. Nie wiem,nie wiem, czy księża pedofile molestowali tylko niewierzących i dzieci "lewackich" rodziców? Czy katolicy pokornie kiwają głowami, no bo chyba"Bóg" tak chciał... Śmieszne jest oburzenie sztuką, oburzać to się trzeba na tych, co dają pole do popisu scenarzystom.

Gość Rescator555
gość dziś Czy katolicy pokornie kiwają głowami, no bo chyba"Bóg" tak chcial<<< Nie, rozsadni katolicy po czyms takim przestaja byc katolikami. No a glaby tylko kiwaja glowami.

Gość gość
"Pzeciez to najbardziej popularne radio w kraju, z najwiekszym zasiegiem i najwieksza liczba słuchaczy" x chyba tylko u emerytek i emerytów, zapomniałeś dodać ten jeden przykład niczego nie udowadnia. powiedz cokolwiek o żydach podczas wywiadu w jakiejś popularnej stacji tv czy popularnej gazecie , to zaraz zostaniesz uznany za antysemitę, a jakiś "oburzony" zacznie straszyć pozwem.

Gość gość
">>Przy czym oskarżający nie zadają sobie najmniejszego trudu, żeby dociec, czy te określenia są, czy nie są zasadne, prawdziwe."<, A w jaki niby sposob ma tego dociekac? Czytajac na prawicowych portalach o teoriach spiskowych? " x każdy ma prawo do własnych poglądów - na tym polega wolność

Gość
@ gość dziś każdy ma prawo do własnych poglądów - na tym polega wolność ..<< No wlasnie. I wedlug czesci ludzi gadanie o zydokomunie, zydomasonach itd. to objaw antysemityzmu. A wedlug innych to prawda. Wiec powinna byc wolnosc slowa, zadnej kary za obrazanie uczuc czy mow nienawisci.

Gość gość
ale póki co tej wolności nie ma, a skoro nie można obrażać żydów, czarnych czy homosi to katolików też nie. poza tym tu jeszcze chodzi o przedstawianie swoich poglądów w wyjątkowo ordynarny sposób oraz o tę zbiórkę na zabójstwo, nie tylko o obrazę uczuć religijnych.

Gość
gość dziś chyba tylko u emerytek i emerytów, zapomniałeś dodać<< To tobie tak sie wydaje. ..powiedz cokolwiek o żydach podczas wywiadu w jakiejś popularnej stacji tv czy popularnej gazecie<, Nie udzielam wywiadow ;-). Ale na przyklad Michalkiewicz swoje artykuly, w ktorych krytykuje zydow i nazywa "judajczykami' publikuje w nastepujacych gazetach:Opcji na prawo”, „Najwyższego CZASU!”, „Powściągliwości i Pracy”, „Naszej Polski”, „Naszego Dziennika”, „Gazety Polskiej”, „Dziennika Polskiego”, „Niezależnej Gazety Polskiej”, „Mojej Rodziny”. „ Wystarczy? Do "wyborczej" raczej go nie zaprosza ;-). A ile razy "Gazeta polska"pisala o "wyborczej" jako "koszerna", to nawet nie jestem w stanie policzyc.

Wszystko powinno mieć jednak jakiś smak... Jan Paweł II jest oficjalnie uznany za świętego. Krzyż jest znakiem wiary chrześcijan. Gdyby to dotyczyło Mahometa czy Koranu, wiadomo co by było... A my pozwalamy sobie pluć w twarz i udajemy, że to tylko deszcz pada.

Gość
@ gość dziś ale póki co tej wolności nie ma, a skoro nie można obrażać żydów, czarnych czy homosi to katolików też nie...<< Ale dopoki mozna obrazac zydow, czarnych czy homosi chocby w tak "niszowym"radiu, to katolikow tez mozna obrazac w rownie "niszowym" teatrze.

Gość
uomo dziś Wszystko powinno mieć jednak jakiś smak... Jan Paweł II jest oficjalnie uznany za świętego..<< Jest to wazne dla jego wyznawcow, nie musi byc wazne dla wszystkich obywateli tego kraju.

To nie znaczy, że można profanować jego pomnik. Zresztą przez sam szacunek do człowieka który był Polakiem i który tak wiele zrobił dla Polski. Ja gdyby chodziło o Mahometa, mimo tego, że Mahomet nie jest dla mnie nikim więcej niż prorokiem Islamu, nie zbezcześciłabym jego pomnika. Bo jest coś takiego jak szacunek. Mieszkam na Podlasiu. Niedaleko są Bohoniki czy Kruszyniany. Wsie, gdzie obok siebie żyją katolicy, prawosławni i muzułmanie. Zgodnie. Respektując swoją religię, kulturę, święta. Sami śmieją się, że mają najwięcej wolnego, bo święto katolickie - nie pracują prawosławni i muzułmanie itd. A to, co się stało w Teatrze Powszechnym to już gruba przesada i nie mam ochoty, aby jakiekolwiek pieniądze, również z płaconych przez mnie podatków, szły na utrzymanie podobnej pseudosztuki.

Gość gość
"@ gość dziś ale póki co tej wolności nie ma, a skoro nie można obrażać żydów, czarnych czy homosi to katolików też nie...<< Ale dopoki mozna obrazac zydow, czarnych czy homosi chocby w tak "niszowym"radiu, to katolikow tez mozna obrazac w rownie "niszowym" teatrze." x nie, przez reklamę ten spektakl na pewno nie niszowym wydarzeniem. poza tym to publiczny, znany teatr, nie prywatny. i nie bredż że rydzyk jest zupełnie bezkarny, bo już dawno został okrzykniety antysemitą, wiele razy był upominany, pozwami też go straszono, a że nikt bodaj takiego pozwu jeszcze nie złożył no to cóż

Gość gość
gdyby rydzyk np. nasrał na torę i upublicznił to w tv to też by miał sprawę z urzędu :)

Gość
uomo dziś To nie znaczy, że można profanować jego pomnik. ..<< Jaki znowu pomnik? Dekoracja teatralna to pomnik? Pare miesiecy temu w Pradze widzialem instalacje, przedstawiajaca dwoch facetow, stojacych w plytkim basenie w ksztalcie mapy Czech i sikajacych przed siebie (a wiec na Czechy). Ich "penisy"sa sterowane komputerowo, i lejac do wody wypisuja na wodzie litery ukladajace sie w tekst przemowien. I nikt z tego powodu nie robi problemu, nie uwazaja, ze to obraza ich uczucia patriotyczne. Smieja sie z tego, robia zdjecia. Tylko w tym popieprzonym kraju nad wszystkim musi unosic sie smrod kadzidel i bogojczyznianej kupy.

Gość
gość dziś nie, przez reklamę ten spektakl na pewno nie niszowym wydarzeniem. poza tym to publiczny, znany teatr, nie prywatny... A kto mu zrobil to reklame? Mimo wszystko zasieg tego teatru jest duzo mniejszy niz rydzyjka. Ale chyba ze dwa lata temu, czytanie sztuki "golgota piknik" odbywalo sie w wynajetej sali, a wiec w miejscu jak najbardziej prywatnym i tez katole byli obrazeni. Czy jesli udostepnie swoj teren na wystawianie takiej sztuki, to bede mogl odeslac na drzewo obrazonych katoli? ...i nie bredż że rydzyk jest zupełnie bezkarny,..<< Oczywiscie, ze jest bezkarny. Po co ktos mialby skladac zawiadomienie do prokuratury, jesli wiadomo czym sie skonczy?

Gość gość
a co ma obraza uczuć religijnych do obrazy uczuć patriotycznych? nie myl jednego z drugim.