Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćLily

Mamusie listopad 2017

Polecane posty

Gość gośćfff basia
Dziękuję, trochę się jeszcze martwię ale w sumie dziś już nic się nie dzieje. A wy jak się czujecie?

Gość gość1003
Nie zamartwiaj się na zapas, kochana :) ja się czułam super dopóki jeden z domowników nie zaczął smażyć paluszków rybnych- wymioty tak silne, ze na zmiane sprzątałam po obiedzie, wietrzyłam i biegałam do toalety... Ale przeszło na szczeście :) Jutro mam obiad z rodzicami i babcią narzeczonego, mamy powiedzieć babci- zeby nie robić afery w świeta przy wszystkich gościach i już wiem, że będą bitki z sosem pieczarkowym- boje się, że mój żołądek tego nie zniesie, pieczarki które kochałam przed ciążą są moją zmorą... Wymęczona leżę przed tv, a Wy? :)

Gość gość1003
Wymioty na przemian z samymi mdlosciami. Wlasnie zjadlam gruszke (ktora najchetniej popiłabym rosołem :) ) i albo pomoze, albo dalej bede sie meczyc ;) I tak w sumie od poludnia cos skubne i heja ;)

Gość karola0096
gosc1003 mnie od wczoraj tak mdli ze pól dnia spedzilamiesiąca przed muszla klozetowa:( nic kompletnie nie mogę wziąć do ust i co chwilę mam takie gwałtowne odruchy wymiotne ze czasem myślę że na dywan zwymiotuje. masakra; (

Gość gość1003
U mnie to samo, o 4 narzeczony wrocil z pracy i zaczeło mnie mdlic, a ze od 22 nic nie jadłam to nawet nie miałam czym wymiotowac, tylko siedziałam na podłodze w łazience i ciagle odruch wymiotny... A dzis jakos dziwnie pobolewa mnie nisko w podbrzuszu po lewo, jakby pecherz, sama nie wiem...

Gość gość
Karola mam do ciebie pytanie w wielki piątek masz mieć usg to w którym tygodniu ciąży te badanie i jeżeli mogę zapytać kiedy miałaś ostatnią miesiączke ?

Gość karola0096
to będzie 8tyg + 6dni. a miesieczkę miałam 11 lutego.

Gość karola0096
ale ciaza podobno z usg mlodsza o ok tygodnia.... czy tobie też się tak to wszystko dluzy? mam wrażenie ze juz jestem w ciąży niewiadomo ile..... a to dopierotyczna 8 tydzień. a jak się czujesz? ja fatalnie. jestem strasznie słaba i po przejściu kilku kroków juz robi mi się ciemno przestaw oczami. ogólnie źle znoszę ta ciaze i modle się żeby to już przeszło.

Gość karola0096
gosc1003 nie martw się na zapas, takie pobolewania w podbrzuszu we wczesnej ciąży to normalne. jeżeli oczywiście nie towarzysza temu krwawienia ani ból się nie nasila. podobno spowodowane jest to macica która zaczyna się powiększac i rozciąganiem się więzadel..

Gość gość
Karola a na tym usg w 6 tygodniu i 6 dniu jaką wielkość miałaś pęcherzyka ciążowego i czy też pecherzyk żółtkowy i zarodek ?

Gość karola0096
gosc- właśnie nie było nic widac tylko sam pecherzyk ciążowy, o pecherzyku zoltkowym tez nic nie wspomniał. mam zdjecie tylko jednej małej plamki czyli peherzyka ciazowego który wynosil ok 0,7mm. gin powiedzial ze wszystko jest za małe żeby oceniać. mam przyjść właśnie w piątek żeby ocenić czy się rozwija wszystko dobrze. a dlaczego pytasz?

Gość gośćfff basia
Hej dziewczyny, widzę że większość z nas ma mdłości:-( ja mam jutro USG z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej boję się co zobaczę! Oby było wszystko dobrze czego i wam wszystkim życzę, zresztą innaczej być nie może!!!

Gość gośćfff basia
Hej dziewczyny, widzę że większość z nas ma mdłości:-( ja mam jutro USG z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej boję się co zobaczę! Oby było wszystko dobrze czego i wam wszystkim życzę, zresztą innaczej być nie może!!!

Gość karola0096
Basia będzie dobrze, zobaczysz;) który to tydz u CB?

Gość gośćfff basia
Z om jutro 9tc. Boje się trochę że ciąża obumarła czy coś, ale jestem dobrej myśli, co ma być to będzie, wiecie ta ciąża mnie zaskoczyła ale powiem wam że teraz kocham to maleństwo jak moich smyków, nad życie. To niesamowite, nie znam tego człowieczka, jeszcze nic o nim nie wiem ale na każdą myśl o mojej małej istotce robi mi się ciepło na sercu.

Gość karola0096
basiu to dokładnie tak jak mi; ) to jutro zobaczysz juz poteznego człowieczka na monitorze;) wszystko na pewno będzie w porządku i daj jutro znać. będę trzymać za was kciuki.

Gość gośćfff basia
Dziewczyny, czy rano jak wstaniecie to też się tak źle czujecie? Ja chyba z godzinę dochodzę do siebie, najgorsze rano jak wstanę to serce zaczyna walić jak oszalałe, jem śniadanie jednocześnie naciąga mnie na wymioty, słabo się robi... Ech... Masakra. Dziś jeszcze dochodzi stres, ale cieszę się że wrócił mój lekarz, on robi teraz specjalizacje z onkologii ginekologicznej, już chyba kończy a to facet koło 50tki ciągłe się kształci, więc mam do niego pełne zaufanie. Chodziłam do niego w poprzednich ciążach i żałuję że nie moglam iść do niego nas pierwszą wizytę. Trzymajcie kciuki a ja trzymam za was, napisze popołudniu. Buziaki.

Gość gośćfif
Cześć Basiu :) Trzymam kciuki !! :):) o której masz wizyte ? Ja tez mam sraszne bicia serca i nierówne.. :( a pozatym czuje się bardzo dobrze... zero dolegliwosci

Gość karola0096
basiu dokładnie tak samo się czuje jak ty mówisz. .. tylko ja to nie dojdę do siebiegania tylko czuje się tak caly dzień i co dzien; (

Gość gośćfif
Dziewczyny zaczął mnie strasznie ząb boleć :( jak to jest z tym znieczuleniem u dentysty :(

Gość gośćfif
Kaisurka Ty jutro tez masz wizyte ?:) Dobrze pamiętam ? O której :)? Który masz dokładnie dzisiaj tydzień ?:)

Gość gośćfff basia
Hej dziewczyny, ja już po USG. Wszystko było pięknie widać serduszko piękne biję wiek ciąży z usg pokrywa się z om co do dnia, ginekolog określił ryzyko poronienia na tym etapie jako znikome!!! Teraz czekam na wasze relacje po usg. Powodzenia dziewczyny!! Buziaki!!!

Gość gość
basia który dziś u ciebie tydzień i dzień ciaży?

Gość gośćfif
Super Basiu !!! Bardzo sie ciesze !! :):):):) jakie wymiry ma Twoj dzidziuus ? I ile uderzen na minute serdusko ?:)

Gość gośćfif
I jak obraz na usg widac cos bylo ? Czy plamka ?

Gość gość1003
Super, gratulacje Basiu! ;) Ciesze sie ze wszystko u Ciebie dobrze! Dziewczyny z mdlosciami, polecam Wam imbir, kupilam wczoraj, dzis popijam tak, ze 2 plasterki parze 10 minut we wrzatku, dodaje cytryne i wydaje mi sie, ze pomaga, mdlosci sie dzis zmiekszyly w porownaniu do weekendu, pierwszy raz od kilku dni ugotowalam obiad! ;) bol w pachwinie jest jak byl, ale nie chce robic zamieszana bo pewnie jest jak mowicie, ze to rozciaganie, dzis dokuczaja mi znow plecy ;) Ale mam tez dobra wiadomosc, juz wiem, gdzie bede prowadzic ciaze, w przychodni przyszpitalnej na Karowej w Warszawie- ciesze sie bo to dobry i odnowiony szpital, wizyte mam na 21.04 czyli tak jak usg i wreszcie bedzie karta ciazy;) Wy juz macie karty? Dzis ode mnie chcieli i zdziwieni, ze jeszcze nie mam... Jak to jest u Was? :)

Gość gośćfif
Gosc 1003 tak ja mam karte ciazy , gin zalozyla mi na drugiej wizycie jak zaczelo bic serduszko :)

Gość gośćfff basia
Fif widziałam moją fasolkę i rączki już było widać, serduszko słyszałam i widziałam, mam zdjęcie bez opisu a lekarz powiedział że wszystko jest tak jak być powinno i to mi ma wystarczyć! Dziś jest 9t0d