Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćLily

Mamusie listopad 2017

Polecane posty

Gość gość1003
No wiec czemu ja nie mam karty? Musze koniecznie to poruszyc na kolejnej wizycie! :( Basiu, super, to rowno tydzien młodsza dzidzia, niz moja ;) Bardzo sie ciesze! Jak piszecie po wizytach, ze jest dobrze, to bardzo podnosi na duchu ;)

Gość1003 ja też jeszcze karty ciąży nie mam założonej :-) mam nadzieję że już jutro jak wszystko będzie dobrze to mi założy :-)

Gość karola0096
Basia bardzo sie ciesze ze z twoim dzidziusiemieście wszystło dobrze. gosc1003 nie martw się ja też jeszcze karty nie mam. byłam na wizycie, kilka dni później necie usg i teraz w piatek dopiero po dwóch tygodniach kolejne usg i potem na kolejnej wizycie dopiero mi kartę założy.

Gość gość1003
Czyli nie panikuje :) Dzieki dziewczyny!

Gość karola0096
jak samopoczucie dziewczyny? u mnie bez zmian czyli strasznie..; ( ale powiem wam ze od dwóch dni czuje takie bąbelki w dole brzucha, takie jakby muskanie. to na pewno od jelit bo dzidzius to jeszcze nierealne na tak wczesnym etapie. ale powiem wam ze uczucie dokładnie takie samo jak przy pierwszych *****ch malenstwa;) aż mi sie wszystko przypomniało z poprzednich ciaz jak to bylo;)

Gość karola0096
r****ch malenstwa*

Gość gość1003
Juz sie nie moge doczekac, az sie zacznie wiercic, nie wyobrazam sobie jak to jest, miec w sobie takie delikatne ciałko i nie zgniesc go w czasie spania :) Natura to wymyslila w jakis cudowny sposob, az to do mnie nie dociera ;)

Gość gośćfff basia
Gość1003 pierwsze ruchy są subtelne, ja pamiętam jak byłam poruszona ale powiem Ci że pod koniec ciąży dzidziuś potrafi " dokopać" mamusi tak że potrafi zaboleć:-)

Gość gośćfif
Witajcie :) Mnie strasznie boli ząb, głowa i oko :( jutro jestem umówiona na 15 :00 do dentysty. Dzisiaj dopytam moją ginekolog o znieczulenie :(

Gość gość1003
Podobno niektore znieczulenia sa dozwolone, a na pewno lepsze niz stan zapalny, na pewno Ci pomoga! Byle wytrzymac do wizyty, bo zab potrafi dokuczac... Bedzie dobrze :)

Gość gośćfif
Oczywiscie ze dam przenioslam na 18:30 bo zeolnil sie termin . Czekam na wiadomosc od Ciebie !!! :*:) bo zaraz Twoja wizyta ??

Tak o 15 a tak źle się czuję że żałuję że mąż na południe w pracy bo sama muszę zajechac i zabrać ze sobą młodego bo o 16 ma trening :-/

Dziewczyny jestem po wizycie :-) 8w2d czyli ciąża o niecały tydzień młodsza :-) wszystko jest w porządku serduszko szaleje ;-)

Gość gośćfff basia
Kasiu, wspaniale, gratuluję!!! Bardzo się cieszę że u Ciebie dobrze! To teraz czekamy na wieści od fif!

Gość gość1003
Gratulacje, takie wizyty przed swietami to najlepszy prezent :)

Gość karola0096
kasiur88 gratulacje;)

Gość gośćfif
Hej dziewczyny ! Jesten po wizycie wszystko jest wporzadku :):) serduszko szaleje ! Rusza raczkami i ma 2,56 cm :):)

Gość gośćfff basia
Fif, wspaniałe, czekałam jak napiszesz, prawdę mówiąc też się troszeczkę martwiłam, ale dobrze że już wiesz że jest wszystko wporząku! Bardzo się cieszę i gratuluję, aż biedna calutki dzień pewnie w nerwach chodziłaś. Jeszcze raz Ci gratuluję, teraz już będzie dobrze, a jak ząb?

Gość gośćfif
Dziekuje Ci Basiu :) bardzo sie stresowalam . Jutro jestem umowiona do dentysty strasznie boli mnie zab cala glowa i oczy :( gin kazala szybko wyleczyc zeby bo zdarza sie tak ze zepsute zeby sa powodem poronienia :( teraz znowu sie stresuje ...

Gość gośćfff basia
Spokojnie, brałaś paracetamol?

Gość gośćfif
Nie bralam nic. Postaram sie przetrwac do jutra

Gość gośćfff basia
Biedna, może jakieś okłady czy płukanka. Ja miałam znieczulenie w pierwszej ciąży, lekarz się śmiał z moich obaw, nic się nie martw! Będzie dobrze.

Gość gość1003
Fif- a jaki wiek ciązy wyliczyło Ci usg? Pokrywa się z ostatnią miesiączką? Gratuluję i mam nadzieję, że jutro już nie bedziesz cierpieć i święta to już bedzie sama radość i spokój :)

Fif tak się cieszę że wszystko jest w porządku i serduszko pięknie bije ;-) a powiedz mi ta długość maluszka to masz crl?

Gość gośćfif
Tak crl a Wy jaka macie ? Moj nie chcial dac sie zmierzyc gin mowila ze moze byc wiekszy. Pokrywa sie z ostatnia miesiaczka 9 tydz i 3 dzien

Gość gość1003
Kasiu, u mnie w 8t2d tez było 18mm :) ciąża wg usg młodsza o 2 dni niż z OM :) już nie mogę się doczekać badania za 10 dni! :)

Gość gość
U mnie w 8t2d było 1.56cm Chyba dobrze?

Gość gość1003
a to było wyliczone przez usg czy z OM? Jesli lekarz nie mówił, że za mało- to dobrze, przecież kazde dziecko rośnie w swoim tempie, ja korzystam z tego kalkulatora: http://twoja-ciaza.com.pl/kalkulatory/wiek-plodu-crl.php i pokrywa mi się z tym co wychodzi w czasie badania :)