Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Anemia

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Mam anemie od ponad p贸艂 roku, bior臋 ju偶 4 tabletki,kt贸re nic nie daj膮. 2 tygodnie temu na badaniach krwi mia艂am 偶elazo 6,1. Od tygodnia czuj臋 si臋 coraz gorzej, ci膮gle mdleje i mi s艂abo, sp贸藕nia mi si臋 okres i mam problemy z snem. Albo nie mog臋 d艂ugo zasn膮膰, albo budze si臋 o 2-3 w nocy i ju偶 nie mog臋 spa膰. Czy powinnam sobie zrobi膰 jakie艣 dok艂adniejsze badania krwii? Dodam, 偶e od pocz膮tku anemii 藕le si臋 czu艂am, ale nigdy nie mia艂am wy偶ej opisanych objaw贸w.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Przecie偶 sam poziom 偶elaza niczego nie determinuje! Jakie masz wyniki HGB, RBC, HT, MCV? Jaki poziom ferytyny (i przy jakim CRP, bo to ma znaczenie)? Robi艂a艣 badanie na krew utajon膮? Poziom witamin z grupy B (g艂贸wnie B12) i wit. D3 te偶 ma znaczenie. Jakie masz ich wyniki?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
P.S. Tarczyc臋 bada艂a艣?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie wiem, lekarka ma moje wyniki :/ tarczycy nie bada艂am

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A mi mo偶esz zinterpretowa膰 wyniki? HCT -29 HGB-9 MCV-68 MCHC-31 MCH-21 MPV-8,2 RDW-16% Ja robi艂am TSH i USG tarczycy, ale wszystko dobrze. Od kilku lat walcz臋 z anemi膮. Znalaz艂am przyczyn臋 ( mi臋艣niaki), ale mam ju偶 wyleczone (embolizacja). Niestety wyniki s膮 z艂e. Nie mog臋 sobie poradzi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no z艂e masz wyniki, Hemoglobina 9 a powinna by膰 12-14 wi臋c tutaj ju偶 jest 藕le

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
tyle to ja wiem. Na ko艅cu wynik贸w mam dodruk: Wskazana kontrola! Wynik skontrolowano 2 krotnie z tej samej pr贸bki materia艂u. Od 5 lat ci膮gle na lekach i ci膮gle mam k艂opoty. Nie mog臋 sobie z tym da膰 rady. Beznadzieja.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jeszcze dodam, 偶e te wyniki to nie jest m贸j rekord. Mia艂am jeszcze ni偶sze. Dwa skierowania do szpitala z zalecenie transfuzji. Jestem zrozpaczona.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
anemia to bardzo niebezpieczna sprawa, warto pomy艣le膰 o jakim艣 dobrym suplemencie, moja c贸rka np stosuje dicofer junior i bardzo szybko jej pom贸g艂 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sara

Z anemii wysz艂am cz臋艣ciowo, g艂贸wnie dzi臋ki sesjom w komorze hiperbarycznej i te偶 mnie przesta艂a g艂owa bole膰. Sesje wykupywa艂am na pocz膮tku pojedynczo, a p贸藕niej pakietami, bo po prostu taniej w https://oxyterapia.pl/punkty-oxyterapia/skawina/. Podejrzewam, 偶e w nast臋pnym roku te偶 sobie dziesi臋膰 kupi臋 i roz艂o偶臋 jako艣 systematycznie. Pomocna sprawa, jak cz艂owiek si臋 mocno m臋czy w pracy i ma r贸偶ne b贸le. Dotlenienie m贸zgu te偶 czu膰 niesamowicie. Bardzo du偶o plus贸w.

Udost臋pnij ten post