Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alka35

Alkoholizm, jak skutecznie przestać pić?

Polecane posty

Gość Alka35

Nie miałam pojęcia, ze alkoholizm może pojawić się w "normalnych" domach. W moim domu się pojawił. Namówiłam męża na terapię, chodził dwa miesiące, twierdzi, ze mu to nic nie daje, że tylko go wkurza gadanie o tym i po każdym spotkaniu ma ochotę wyjść i się napić. Twierdzi, ze wszyscy tam oszukują, że zachowują abstynencję. Nie trafił na nikogo kto stał by się jego autorytetem, mentorem, wsparciem. Po alkoholu staje się bardzo nieprzyjemny, agresywny, przeklina, staje się zaprzeczeniem siebie. Już mi się nie chce robić za jego wsparcie ani za worek treningowy. Czy ktoś ma pomysł co z takim typem zrobić? Oprócz oczywiście porzucenia, bo to akurat wiem sama. Zna ktoś może jakiegoś "twardego" terapeutę, który potrafi ogarnąć człowieka jakoś bardziej " konkretnie" niż standardowo? Może ktoś zna kogoś kto przepisuje Baclofen albo jakąś inną farmakologię wspomagającą?

Gość gość
Słuchajcie, nie ma lekartswa na alkoholizm? Nikt nie ma pomysłu? No ludzie!

Gość gość
Kobieto!!!... gdyby było to nie byłoby tulu alkoholików !! Żeby z tego wyjść trzeba samemu bardzo chcieć , jeśli maż sam nie ma woli by z tym zerwać to nikt i nic nie jest w stanie jemu pomóc. Znam faceta który już piąty raz był na odwyku i ... i nadal pije.

Gość gość
tulu=tylu