Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy któraś mama ma makijaż permanentny brwi

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie. Chodzę na hennę do kosmetyczki co 2 tyg ( 20 zł))co daje 40 zl miesięcznie czyli 440 rocznie na 2 lata 880 ( mam jasne brwi a nie umiem sama ładnie zrobić henny). Taki makijaż utrzymuje się podobnież 2-3 lata a cenowo wychodzi podobnie jak henna co 2 tyg. Czym się kierować w wyborze osoby robiącej te makijaże? Znacie kogoś dobrego w Katowicach Pozdrawiam

Gość gość
Takie brwi paskudnie wyglądają , nienaturalnie i odstraszająco jak u dziewczyn spod latarni.. a jeszcze gdy trafisz do mało estetycznej kosmetyczki i wyrysuje Ci żle linię brwi to przez dwa lata będziesz musiała chodzić taka oszpecona . Lepiej droga mamo rób sobie tę hennę albo kup specjalny pyłek do brwi po którym wygladają bardzo naturalnie .

Gość gość
Ech ...musisz skopiować i wkleić bo cos tu nie chce się otworzyć .

Okropnie wyglądają takie brwi. Jak u staruszek, które je malują kredką.

Gość gość
Nie prawda, nie wiem gdzie widziałyście tak zrobione brwi i kiedy. Moja siostra robiła sobie jakiś miesiąc temu, wygląda bardzo ładnie, naturalnie. Też musiała chodzić na hennę co dwa tyg. Koszt 700 zł, metoda jakaś nowa, piórkowa? Nie wiem, ale wygląda fajnie.

Gość gość
Nie rób sobie. Robiłam akurat sobie tatuaż, a obok babka robiła taki makijaż..jak wstała na koniec to omal nie spadłam z łóżka tak się wystraszylam.

Gość gość
taaaa--- metoda piórkowa jeśłi ktoś nie umie zrobić to stworzy potwora bo brwi zrobione tą metodą wyglądają jak kreski zrobione pisakiem i zamiast zniknąc po kilku latach, jak to obiecuja, zwykle robia się zielone lub niebieskie.

Gość gość
do kogo wy chodzicie? Do pani Stasi z osiedla? Masakra! Brak słów. Popytaj, poszukaj, ale nie na tym forum. Ja robiłam rok temu i nie wyglądałam jak potwór, zrobiłam w dobrym i sprawdzonym miejscu. Koszt 800 zł. Ja jestem bardzo zadowolona.

Gość gość
no bo trzeba znaleźć profesjonalny salon, poczytać opinie czy zobaczyć jaki efekt dotychczas był fundowany klientkom danego salonu :) nie znam nikogo sprawdzonego w katowicach, ja na permanentne brwi wybrałam się do wawy tutaj: https://www.facebook.com/makeup.makijaz.permanentny.warszawa/?fref=ts bo koleżanka mi polecila i jestem b. zadowolona, taki naturalny ladny efekt, pani dominika zrobila mi brwi ombre i wyglada to super! :)

Gość rika23
Ja zastanawiam się nad wykupieniem takiego zabiegu mamie na dzień mamy, bo często ma problem z brwiami, a lubi wyglądać ładnie. Fajne oferty widziałam na: http://www.coco-time.pl . Mają godne uwagi propozycje i dobre opinie może coś takiego by było fajnym rozwiązaniem.

Gość gość
Jestem już po dwóch zabiegach takiego makijaż, w odstępie 3 lat i kilka miesięcy. Sama zauważyłam, że kreski lekko przyblakły, więc postanowiłam je trochę wzmocnić w tym samym salonie - u pani Agnieszki Kurpias. Piękne robi brwi! Nie takie proste cienkie jak niektórzy noszą, ale dopasowuje kształt do naturalnych brwi. Tutaj można obejrzeć jej prace: https://web.facebook.com/MakijazPermanentnyKlinikaUrody/?fref=ts

Gość gość
Wg mnie to jest rozwiązanie dla osób, które mają luki w brwiach. Zniszczone łuki czy z natury 3 włoski na krzyż. Ty masz brwi tyle , że jasne. Jak sobie zrobisz tło, to nadal będą jasne. Chyba lepsze będą produkty do podkreślenia brwi między hennami. Oszczędność na hennie jest pozorna, za te 2 lata i tak trzeba będzie poprawiać, a jak spartolą, to wydasz kosmiczne pieniądze na poprawki lub wywabianie

Gość gość
Ja niestety nie znam nikogo, kto wyglądałby lepiej po permanentnym. Ostatnio moja koleżanka zrobiła. Ma liche za rzadkie brwi i za wcześnie się łuki kończą i niestety lepiej wyglądała jak robiła normalny makijaż. Jakbym nie wiedziała, że ma takie kiepskie, to bym nie zauważyła makijażu . Teraz niestety widać, że brwi rysowane. I tak jest zawsze. Oglądałam też zdjęcia prac różnych lingerystek i też szału nie ma. Za duże ryzyko z tym zabiegiem. Może czasami to wychodzi, może spotykam babki co mają i nawet nie widzę, że mają, ale na pidstawie tego co widziałam na własne oczy, to bym nie zrobiła nawet za dopłatą

Gość gość
Ja mam ładne swoje brwi ale jakos z wiekiem poczułam potrzebę ich wyraźniejszego podkreślenia i zadecydowałam się na taki makijaż. Mam metodą cienia ( ombre) i u mnie jest niemal niewidoczny, a brwi wyglądają dużo lepiej. Robiłam w Warszawie. Wejdźcie sobie na fb na re-tusz studio, robiłam u tej Pani, naprawdę jest świetna. To nie żadna reklama, po prostu wszystkim ją polecam :) a terminy ma na 3 m- ce do przodu zajęte wiec chyba nie potrzebuje nawet reklamy :)

Gość gość
Nigdy nie moglam zrozumiec po co dziewczyny sobie to robia, wpiszcie nawet w wyszukiwarke obrazow 'permanentne brwi', przeciez to wyglada komicznie, nawet te niby cieniowane, dobrze zrobione, jak ma to wygladac naturalnie jak te brwi sa plaskie i odciete jak od linijki... Kazda jedna z tych kobiet ze zdjec ma lepsze swoje, nawet liche. Nie robcie sobie krzywdy, bo chyba tylko wam sie wydaje ze to ladne jest...

Gość gość
dużo karykaturalnych brwi chodzi po ulicy. Te panie albo są wiecznie zdziwione :) Ja bym nie chciała tak wyglądać, koszmar.

Gość gość
Okropne takie brwi są, nie rób tego.

Gość gość
Nie wiem jak sztuczne brwi mogą się komukolwiek podobać. Jak widzę niektóre dziewczyny z takimi brwiami to nie mogę się nadziwić, że za tyle pieniędzy ośmieszają się na własne życzenie. Czy Wy nie posiadacie w domu luster? Takie brwi to koszmar!!! Są wręcz tragiczne. Jak można sobie zrobić coś takiego? Kurcze to jakieś brwi od szablonu? Czasem są albo za blisko siebie albo zrobione za grubo, za mocno, za wysoko. Takie sztuczne łuki wyglądają paskudnie. Nawet za darmo bym sobie tego nie zrobiła. Co spojrzałabym w lustro to chciałoby mi się płakać. A Wy coś takiego chcecie nosić przez 2 lata? Potem wyglądacie jak te spod latarni.

Gość gość
Kobiety z takimi brwiami wyglądają, jak...niemy krzyk!

Gość jjusti188
Niekoniecznie... Jeżeli makijaż permanentny jest dobrze wykonany i salon potrafi dopasować do do urody danej klientki to może to wyglądać naprawdę dobrze. Sama teraz wybieram się do gabinetu makijażu permanentnego http://www.imperial-permanent-makeup.pl . Moja kuzynka mi ich poleciła, ponoć wykonują naprawdę świetny make up. Potrafią dostosować idealną propozycję do potrzeb i wymagań klientki. Ich oferta wydaje mi się na wysokim poziomie, mimo to posiadają naprawdę korzystne ceny.

Gość Agata Grze
Ja robiłam w Magic Visage na Mokotowskiej w Warszawie i jak ktoś mi nie wsadzi nosa w brwi to nie zauważy, że mam permanentny.

Gość poltka
A podasz jakieś namiary na ten salon Magic Visage? też szukam sprawdzonego miejsca na zrobienie brwi bo moje są w fatalne, krzywe, nierówne i tylko dobry makiajż permanetny mógłby mi pomóc.

Gość gość
Moje brwi wyglądają bardzo naturalnie, to dzięki jakiejś technice, którą zastosowała Pani linergistka, niestety nie każdy trafia do dobrego salonu, moja koleżanka zdecydowała się na mniej znany i jej brwi faktycznie nie wyglądają dobrze, ja zdecydowałam się na http://www.biotekpolska.pl/ i nie żałuje, że zrobiłam sobie brwi ;)

Gość Eryczka
Poltka, a powiedz czy w tym Magic Visage, uzupełnią luki w brwiach? Tak wiesz jak najmniej widocznie, bo po wyskubywaniu za młodu została mi dziurawa katastrofa.

Gość mammamiaaaaa
ja mam i bardzo sobie chwalę :) mi makijaż permanentny brwi robiła Dominika z Jest Pięknie (Warszawa). Dziewczyna jest mega uzdolniona, jest po ASP więc ma to takie wyczucie proporcji, jak dobrać grubość i kształt... Także jeśli ktoś się zastanawia nad makijażem permanentnym to polecam bo jest to wygodna sprawa :)

Gość gracell
ja robiłam u Estery z salonu magic visage i jestem bardzo zadowolona wyszło naprawdę super, Estera idealnie dobrałą kształt do mojej twarzy, która teraz nabrała naprawdę głębszego wyrazu.

Ja mam brwi zrobione metoda microblading i bardzo polecam :) wyglada niezwykle naturalnie, praktycznie nie widac, ze w ogole ktos ingerowal w to :) efekt jednak utrzymuje sie o wiele krocej niz zwykly permanentny, bo ok.1,5 roku.