Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dawidder125

Ból zęba

Polecane posty

Witajcie,od 3 dni boli mnie ząb.Poszedłem dziś prywatnie do dentysty,pytała się który to ząb to powiedziałem że na górze po lewej stronie,ona sprawdzała czy mnie boli dotykając je nic nie czułem,później zrobiła zdjęcie i powiedziała że być może to piątka.Ale powiedziała że on nadaje się do kanalowego leczenia więc dała mi coś białego,lekarstwo chyba,Wspomne ze przed wizytą ząb był bardzo wrażliwy na zimną wodę.teraz już tak nie jest ale dalej mnie boli.Powiedziała pani doktor że to być może być też szóstka ale zrobiła mi piątkę.Teraz takie pytanie bo skoro już nie jest ząb wrażliwy na zimną wodę a ból dalej jest to szóstka może być odpowiedzialna za ciągły ból?Lekarstwo dała na piątkę ponieważ powiedziała że nie będę czuł bólu do robienia kanałowo.Jak długo wytrzyma takie lekarstwo?Szóstką muszę plombować więc udam się w poniedziałek do dentysty w tym celu ale kanałowy z wypełnieniem u mojej najlepszej doktor kosztuje 700zł i dopiero po powrocie do Polski będę mógł zrobić tego zęba bo nie chce pożyczać od rodziców pieniędz,więc wytrzyma takie lekarstwo 3 miesiące? Mam 19 lat tak dla sprostowania.

Gość gość
Trudno powiedzieć. Ja na na bolące zęby nakładam pastę do zębów - najlepiej blenda-med - i zostawiam. Ubytek się uwapnia i ząb przestaje boleć.

Gość gość
Zatrucie można dołożyć, raczej 3 miesięcy nie wytrzyma. Ja sama za kanałowe płaciłam 800zł. Tak na moje to dentystka się nie pomyliła, zrobiła pewnie dobry ząb i też pewnie dobrze stwierdziła, że już tylko kanałowe. Ewentualnie możesz wyrwać.