Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćhana

Starania o dziecko 2017 (nowy wątek).

Polecane posty

Ja już po wizycie,to 7 tydz.3 dzień.Wszystko ok. Mam zlecone badania.

Gość Meggie1
Hej, byłam dzisiaj na USG, pęcherzyk ma 15mm a uwalnia się przy 25... lekarz niestety nie jest w stanie stwierdzić kiedy to nastąpi, ale przypuszczam ze będzie to w weekend (tak wychodzi z moich obliczeń). Zatem do dzieła :) Zoma jak wizyta?

Zoma wybacz, nie załadowały mi się wcześniej wiadomości. Cieszę się, ze wszystko dobrze. Jak się czujesz? Gość, która to Ty?

Gość gość
zoma było już serduszko na usg?

Gość Zoma
Tak, było serduszko. Maggie odnośnie pękania pęcherzyka to może pęknąć przy 23 mm, także codziennie musicie działać :)

Gość Sandramango
Meggie- musicie teraz często działać, zrób dobra kolację i dobieraj się do niego :P Zoma- to się bardzo cieszę !!!! Mi przeszło,najwyraźniej to było chwilowe, chyba coś wtedy zjadlam. Planuje na dniach kupic test, w tym tyg go zrobię.

Gość Meggie1
Zoma, tak bardzo Ci zazdroszcze, ale oczywiście w pozytywnym znaczeniu :) Sandra, ciekawa jestem Twojego testowania! Dawaj od razu znać. My będziemy działać od dzisiaj albo jutra i tak co 2 dzień :) to musi być nasz szczęśliwy miesiąc! :)

Dziewczyny, przeczytałam od początku cały wątek. Od kilku dni biorę wiesiołek (Zoma, dzięki Tobie o nim wiem). To chyba efekt placebo albo coś, ale takiego pięknego śluzu;) to jeszcze nie miałam! Dziś mam wolne, jutro jedziemy się odstresować na gorące źródełka:) Jak czytam, że którejś z Was się udało, to wstępuje we mnie nadzieja:)

Gość gośćhana
Hej dziewczyny. Trochę mnie nie było, ale wróciłam. Dziś zrobiłam test... Spodziewany termin @ jutro. Wrzucam zdj z netu bo ja tu nie umiem. Mój wygląda identycznie https://www.google.pl/search?biw=320&bih=452&tbm=isch&sa=1&q=test+ciążowy+pozytywny+&oq=test+ciążowy+pozytywny+&aqs=mobile-gws-lite..#imgrc=x2WQ_p2g_uM12M%3A

Gość gość
hana wg tego testu jest ciąża

Gość gość
hana robiłaś test jakiej czułości 10 czy 25 ?

Gość gośćhana
Jeden taki, drugi taki. Zaraz po zrobieniu testu przez godzinę miałam silny ból brzucha, taki skurczowy. Utrzymywał się jakaś godzinę. Mam tylko nadzieje, ze nie skończy się znowu poronieniem samoistnym.

Gość gość monia
hana czasami taki ból jest normalny we wczesnej ciązy ,bo ty starasz się o drugie dziecko dobrze pamiętam? pisz koniecznie jak u ciebie może zaczniesz dobra passe na tym topiku dla nas

Gośćhana mi też to wygląda na wczesną ciążę... masz 2 wyjścia... albo beta albo poczekać jeszcze i zrobić za 2-3 dni ponownie test.

Gość gość
hana ja bym zrobiła na twoim miejscu beta hcg

Gość gość monia
hana gratuluje ten test wskazuje na ciąze oby teraz ładnie przyrastała ci beta jak zrobisz ją

Gość gośćhana
Tak. Staram się o drugie. W pierwszej ciąży miałam ból brzucha, ale inny i znacznie krócej się utrzymywał. Bety jeszcze robić nie będę. Poczekam do poniedziałku. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok.

Gość gość
hana trzymamy kciuki

Gość gośćOliwka
Cześć dziewczyny, chciałam do was dołączyć :) W tym cyklu zaczęliśmy się z narzeczonym starać o dziecko. Ostatnia miesiączka była 28.06, aplikacja pokazuje, że dzisiaj wypada owulacja ale moje cykle są różnej długości i ból jajników poczułam już w poniedziałek i od tego dnia działaliśmy. Termin miesiączki wypada na 27.07 ale to zawsze +/- 2 dni

Gość 111monia111
Ja też się długo starałam ale lekarz polecił mi tera brać Fertilovit. Wcześniej łykałam witaminy, kwas foliowy... W najbliższym czasie czekam na dwie kreseczki :)

Gość gośćMon
Hana cudowne wieści :) gratuluję :)

Hana... trzymam kciuki, żeby wszystko było ok! Nie uwierzycie... właśnie się dowiedziałam, że moja siostra jest w ciąży. Mega się cieszę jej szczęściem, ale to mnie trochę zabiło. Teraz mam jeszcze gorsze "parcie" i boje sie, ze przez to nie wyjdzie. Chociaż z drugiej strony może jak skupie sie na niej i jej pięknym stanie to może mniej będę myśleć o sobie... sama nie wiem :(

Gość gośćhana
Maggie, Tobie też się uda! Dziewczyny zaczyna niepokoić mnie ten ból brzucha. Dziś się znowu pojawił, ale trwał krótko. Nie dziwne jest to, że boli tylko rano jak się obudze?

Gość gość
Też polecam Wam dziewczyny olej z wiesiołka (dobry jest polski Gal). Stosowany od pierwszego dnia okresu do wystąpienia owulacji zmienia konsystencję śluzu. To nie są brednie, wiesiołek działa tylko trzeba go umiejętnie stosować. Pogadajcie z ginekologiem o wiesiołku :)

hej, pisze na forum pierwszy raz, bądźcie laskawejezyk.gif planujemy powiększenie rodziny i staramy się o dziecko z mężem już parę miesięcy. mam za sobą testy z krwi i moczu, niestety ujemne. ostatnio z podejrzeniem wyrostka trafilam na SOR, okropny ból brzucha nie przechodził po lekach. zrobiono mi kilka badan, wyrostek wykluczono ale... bhcg wyszło na tydzień przed miesiączka 3,5. Zawsze miałam <0,100. Nie wiem co mam o tym myśleć... powtórzyć te badanie czy czekać jeszcze tydzień? Badani wyszło przypadkiem a teraz zaprząta moje myśli co z tym fantem zrobić..pozdrawiam :)

gość11:43 , umiejętne stosowanie wiesiołka czyli jak? W ulotce jest tylko info, że 3 razy dziennie po dwie kapsułki.

Gość Sandramango
Dziewczyny byłam dziś na mieście i kupiłam dwa testy bo termin @ wypada na poniedziałek.przyszłam do domu i zrobiłam jeden ( drugi mocz), negatywny.ani cień cienia. Zresztą czego ja się spodziewałam..przecież już dawno pogodzilam się się tym ze los tak chce żebym nigdy nie miała dzieci więc po co ja głupia te testy kupiłam.Mąż bierze partentona,robi coś może choć wyniki ma idealne, ilość plemników i jakoś ponad normę. Ja jestem nieplodna i tyle. Totalne załamanie ;/

Gość gośćhana
Sandra, przyjdzie czas na Ciebie. Cierpliwości, chociaż wiem, że to trudne. Ja prawie rok czekałam, z czego od stycznia miałam dwa samoistne poronienia i nie wykluczone , że tym razem tak będzie. Mimo, że testy pozytywne to nie nastawiam się póki nie usłyszę bicia serduszka. U Ciebie może test coś pokaże w poniedziałek. Przecież jest wiele przypadków gdzie testy pozytywny wynik dawały później. Głowa do góry i trzymam kciuki! :-)