Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość może przyszła mamusia

mamusie na luty 2018

Polecane posty

Gość Majka001
A no wlasnie czytalam ostatnio ze rodzi sie wiecej chlopcow, dziadkowie mawiali ze to zwiastuje wojne. Chociaz u mnie w okolicy wiecej dziewczynek jakos. Ogolnie statystyki do ktorych dotarlam to 51,5% chlopcow, cos tam jeszcze bylo ze mezczyzni mniej zestresowani plodza chlopcow. Pinkolenie takie bo w latach 80-90 rodzilo sie wiecej dziewczynek. Z reszta mi tam wszystko jedno, corke juz mam, moze byc chlopak i tak mi sutki zmaltretuje niezaleznie od plci.

Gość Mar Tuśka
U mnie w domu jest Natalia, ale wołamy Tuśka (takie nasze wspólne zdrobnienie i od Marty i od Natalii). Teraz czekamy na Kingę lub Dominika. W sumie byliśmy zdecydowani od zawsze na te imiona i nie mieliśmy większego problemu z wyborem. Córka upiera się, żeby była Kasia, ale jakoś nie dajemy się przekonać. :)

Gość gość
Byle nie urodził się chłopiec ! Nazwijcie ja jak chcecie i ciesZcie się ze to dziewczynka

Gość gość
Oczywiście że będę się cieszyła jak to będzie dziewczynka bo mam trzech synów :)

Gość gośćMycha
Ja w czwartek idę na wizytę i mam nadzieję, że dowiem się czy chłopczyk czy dziewczynka. Ostatnio lekarz stwierdził że wszystko jest w porządku po czym dalej szukał i szukał ale nie znalazł :/ Córka bardzo chce siostrę a mąż syna oczywiście:) Młoda już wybrała imiona dla dziewczynki Zosia a dla chłopca Tomek albo Kubuś.

Gość LudzieniemajawyobraZni
Jak macie juz po 3 synów po cholerę kolejny Wacek !!! Kolejny gej , kolejny , zboceniec !!!!! Kolejny pijak i bezdomny

Gość gość
Lecz sie

Gość olivinsand
Dziewczyny, co słychać? Zaglądam z pracy do Was... a tu kompletna cisza...Jak Wam weekend minął? U nas była piekna słoneczna pogoda, byliśmy w lesie na grzybach...Dziś juz pochmurno i tak ma być przez ten tydzień...Przed name jesień, strasznie nie lubię tej pory roku, pochmurno, ponuro i króciutkie dni...

Gość gość
U mnie nic nowego.Pada deszcz,czuję się dobrze.

Gość Mar Tuśka
Chyba większość z nas niecierpliwie czeka na usg połówkowe, stąd ta cisza. :) A niedługo ruszy lawina co u której siedzi w brzuchu, zacznie się aktualizowanie tabelki i temat znów odżyje. :) U mnie cisza i spokój, małe od czasu do czau daje o sobie znać, ale nie z dużo, spokojne dziecię. Zimno, pochmurno i często pada, bo ja z północy kraju jestem...

Gość Majka001
Mlody kopie sporadycznie ale czasem jak sie wypnie to az ciagnie, wyczuc mozna pod reka, dalej gilgocze Przytylam 5, a to dopiero polowa , juz czuje sie jak slon. Imie nadal niewybrane, chodzi mi od dwoch dni po glowie "Tobiasz" no ale maz nie, cora tez nie. Pewnie jeszcze z milion razy mi sie zmieni. Za to ciagle jestem glodna, jadlabym bez przerwy, z tym ze do godz 15-16, potem mi sie nie chce nic, no i cos mnie na skodkie bierze, chociaz normalnie nie jadam. Cora zaczela rok szkolny, od razu zlapala katar. Tyle nowych atrakcji ze co dzien zadanie jest.

A ja jestem chora. Help... jedzie ode mnie czosnkiem, ile można. Miód, cytryna, wieksza dawka wit. C. Co jeszcze? Majka u nas to samo, IV klasa nie przelewki.

Gość gość
Fressia masc majerankowa na katar i ta masc eukaliptusowa co sie nia miemowlaki po plecach smaruje- rozgrzewajaca. No i syrop z cebuli, Toska ma katar jak mnie zarazi to chyba umre. Ja tam sie ciesze z IV klasy bo oceny nie beda zbiorcze a corka ma problem z czytaniem i pisaniem. Z polskiego bedzie ciezko, ale mysle ze nauczycielka przymknie oko jak bedzie widziec prace domowe i oceny z innych przedmiotow.

Dzięki dobra kobieto i wzmacniaj się profilaktycznie... u mnie wszyscy chorowali, mnie wzięło na końcu...

Gość Majka001
Zapomnialam! Wazne zeby ta mascia rozgrzewajaca nie smarowac brzucha. W aptece poleca ci syrop ktory mozna brac w ciazy, na kaszel, ale nie pamietam nazwy.

Gość kamea81
Hej dziewczyny :) Moja malutka też już coraz śmielej sobie poczynia w brzuszku ;) Wczoraj też byliśmy na grzybobraniu, zrobiliśmy mnóstwo kilometrów, zebraliśmy kosz grzybów :) Biegnie nam teraz 17tc, u mnie do tej pory 1 kg na plusie. A jutro mamy amniopunkcję...

Gość olivinsand
Dużo zdrówka życzę! Syrop dla ciężarnych na kaszel to prenalen. Polecam herbatę malinową i syrop czosnkowo- cytrynowy.

Gość olivinsand
kamea - zaciskam kciuki, musi być dobrze. Ja mam 3 kg na plusie.

Gość kamea81
Dzięki. Musi być dobrze... Nie dopuszczam innej opcji :)

Gość gość
Mój syn też chodzi do IV klasy.Dziwne,że Twoja córka ma problemy z czytaniem i pisaniem w IV klasie...chyba że poszła jako 6 latka do I klasy?Mój syn już w 3 km.czytał płynnie,pisał z pamięci.

Gość kamea81
Ja już po amniopunkcji :) zupełnie bezbolesne badanie, malutka bardzo się wierciła, musieliśmy poczekać chwilę aż się dobrze ułoży :) teraz trzy tygodnie czekania na wynik...

Gość Zoma
Kamea,napewno wynik będzie prawidłowy.Tylko to czekanie będzie się dłużyć..

Gość gośćAlaa
Kamea, trzymam mocno kciuki! Będzie dobrze! 🌻 Ja tez bylam przeziebiona i jadłam bardzo dużo czosnku.. mdliło mnie, ale pomogło :) A ja dziewczyny odliczam dni do połówkowego :) idę 18go w poniedziałek. Buziaczki :)

Gość Martuska92
Witam mamuśki. Jestem tu nowa ;) Czy mogę się dołączyć?? Jestem w pierwszej ciąży i termin mam na 12 lutego. 28 września mam połówkowe i mam nadzieje ze potwierdzi się już na 100% że będzie dziewczynka :) Przeraża mnie robienie wyprawki. Tyle nowych dla mnie rzeczy :D Narazie jesteśmy z mężem na etapie remontu i meblowania pokoiku :) Pozdrawiam Wszystkie mamuśki :))

Gość gośćAlaa
Wirtaj Martuska :) wpisz sie na listę :) Dziewczyny, ja nie mam pojęcia jakiej firmy kupić wózek! Jesli macie jakies doświadczenia to piszcie :)

Gość KasiaB25
Podobają mi się wózki z firmy Adamex ale jeszcze się zastanawiam. Chce kupić taki żeby służył mi do kolejnego dziecka.

OK OK już wszystko obczaiłam :D nick --- termin porodu --- płeć (k/m) --- imię Alaa--27.01.- k--? fressia--01.02.--k--? sabinka1990--08.02.--?--? olivinsand--08.02.--?--? Majka001--08.02.--M--Staś kamea--23. 02.--K--Majeczka usmiech.gif Lavina--26.02.--?--? Mar Tuśka--1.02.--?--? KasiaB25--28.02.--?--? Mycha--28.02.--?--? Mimma--26.02.--M--? Martuska92--12.02.--K-- Asia :)

Gość olivinsand
kamea - to będa długie 3 tyg....ale jestem pewna, że wynik będzie ok. Czekamy razem z Tobą... Martuśka92, witamy serdecznie. Widzę, że wybrałaś imię mojej siostry dla córeczki. Super, teraz nie spotkasz małej Asi:-)