Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaszkaKaszka

Pierwsze oznaki porodu?

Polecane posty

Hej mamuśki:)Jestem aktualnie w 38tyg a w 36 tyg moja pani doktor zauważyła zmiękczenie szyjki macicy i niewielkie rozwarcie (brałam przez tydzień luteinę dopochwowo) przez cały czas przyjmowania leku czułam kłucie w podbrzuszu i nic poza tym ale gdy odstawiłam lek (już tego samego dnia) zaczęłam się źle czuć, mdliło mnie, co chwilkę biegałam do ubikacji i miałam coś w stylu biegunki, dziś w nocy kłucie w brzuchu połączyło się z bólami w krzyżu. Cały czas nie miałam apetytu a dziś nagle pól kilograma truskawek, 3 miski zupy słodycze i ogólnie czuje się taka pełna energii. Słynny czop śluzowy jeszcze nie odszedł ale mimo to zastanawiam się czy to już? Czuję jakieś króciutkie, pojedyńcze skurcze ale nic więcej. Jakieś pomysły czy to już chwilę przed godziną 0? Czy jeszcze te 2 tyg dam rade?

Gość gość
Ja bym za dużo nie jadła na Twoim miejscu.. Ale ogólnie będziesz miała przeczucie, że to już. Mnie 2,3 dni czyściło i miałam biegunkę. O 21ej zaczął mnie pobolewać brzuch ale tak delikatnie.. 22 albo 23 jakoś poszłam do wc i na wkładce był czop (trochę śluzu różowego), 3:30 odeszły wody, 4:45 zostałam przyjęta na oddział, 6:40 córka na świecie

Gość gość
Nie wmawiaj sobie niczego. Ja jeszcze wieczorem byłam na rodzinnej imprezie, a w nocy złapała mnie biegunka. Myślałam, że to od jedzenia. O 11 coraz częstsze skurcze zdecydowały, że pojechałam do szpitala. O 16 urodziłam syna. Teraz jestem dwa tygodnie przed porodem. Przez trzy dni miałam biegunkę, skurcze i byłam ogólnie poddenerowana. Czułam, że to to. I odeszło. Już wczoraj wieczorem skurcze ustały, a dziś zero dolegliwości. Każda ma inaczej.