Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stokot kół uderza w jego uszy

Jestem szczerze załamany, dopadła mnie depresja. Samotność mnie niszczy

Polecane posty

Gość Stokot kół uderza w jego uszy

Witam..., muszę cokolwiek skrobnąć, chociaż popisać coś z kimś bo "umieram w blokach" Jestem przykładem typowego "przegrańca" życiowego, zarówno pod względem zawodowym jak i przede wszystkim towarzyskim. Mam 28 lat i przez cały ten okres miałem tylko jedną dziewczynę, która mnie rzuciła po 4 latach związku (a podczas tegoż związku zdradzała mnie kilka razy- ale ja nie potrafiłem jej rzucić bo ją pokochałem i była moją "jedyną rozrywką" , niestety.. planowałem z nią spędzić całe życie a ona po którejś zdradzie w końcu sama mnie zostawiła i to w dość perfidny sposób), od tej pory jestem wrakiem.., mija prawie rok a ja NIC, ciągle w miejscu.., zero kolegów (dziwnym trafem każdy już się ustatkował-poważna praca, kobieta itp) , zostałem sam na osiedlu, bez znajomych, bez jakiejkolwiek koleżanki.. już nie pamiętam kiedy ostatni raz z jakąś kobietą rozmawiałem-a sory, jednak pamiętam.. to była ta "moja była", BOOZE! , miewam myśli samobójcze, samotność mnie zabija. Chodząc czasem po jakiś parkach itp-kiedy widzę te szczęsliwe parki czy nawet samych facetów jak np grają w piłkę to mnie to po prostu zabija, że ja cały czas sam-bez żadnych perspektyw na przyszłośc. Tkwie obecnie w takim g*****e, że aż mnie to przeraża..., coś strasznego. Moim "jedynym przyjacielem" , jest alkohol po weekendzie, chociaż na sekundę robi mi się lepiej i odpływam..., później przychodzi drugi dzień i dołek jeszcze większy. Zawsze w wakacje (tzn przez ostatnie 4 lata), spędzałem je z ta moją byłą.., wyjazdy nad morze, wspólne grille , noce wszystko..., teraz zrobiło się ciepło i wszystkie te wspomnienia wracają a ja samotny dołuje-ona już od 5 miesięcy ma nową osobę i jest z tego co widzę po fejsbuku wielce zakochana.., nie da się opisać tego jak mi psychicznie źle z tym wszystkim. Ciekawe czy chociaż jedna osoba to przeczyta i cokolwiek napiszę :) dla mnie to będzie jak ratunek-że w końcu ktoś coś ze mną "pogada"

Gość gość
a tyle samotnych dziewczyn z depresją jak Twoja

Gość bamboozel
Postaraj się wyjść do ludzi - nie w sensie "szukania nowej dziewczyny", ale tak po prostu, żeby poznać jakiś nowych kolegów czy koleżanki. Pierwsze co, spróbuj odezwać się do różnych ludzi, z którymi kiedyś miałeś kontakt - może znajdzie się ktoś, kto nie ma jeszcze ułożonego życia i z kim znajdziesz wspólny język. Nie wiem, gdzie pracujesz, ale może też w robocie byłaby szansa z kimś się zakolegować. Jeżeli masz dużo wolnego czasu to idź np. na jakiś wolontariat albo rozejrzyj się za jakimś hobby czy sportem, gdzie miałbyś kontakt z ludźmi. Jeżeli nie jesteś zadowolony ze swojej pracy to może pomyśl nad jakimiś kursami/szkołą - raz, że podniesiesz swoje kwalifikacje i może w tej sferze będzie lepiej, dwa, że pewnie poznasz jakiś ludzi przy okazji. Możesz też poszukać kontaktu w internecie. Cokolwiek, byle nie siedzieć samemu i nie dumać. Analogicznie - pomyśl nad jakimś zajęciem. Im więcej masz wolnego czasu, zwłaszcza wieczorami, tym więcej będziesz rozmyślał i się dołował. Jak będziesz miał zajęcie, najlepiej związane z kontaktem z ludźmi, to mniej będziesz to wszystko odczuwał.

Gość gość
Ja mam to samo. Nie widzę szans na znalezienie rozsądnego faceta. Myślę, że jednak mężczyznom łatwiej znaleźć sobie kobietę- w końcu jest nas więcej.

Gość bamboozel
Jak nie radzisz sobie psychicznie to skorzystaj z pomocy psychiatry lub psychologa - co Ci szkodzi? v Jeszcze w temacie kobiet - moim zdaniem najpierw powinieneś popracować nad zorganizowaniem sobie jakiegoś grona znajomych i tym, żeby podnieść się psychicznie. Być może też poprawą swojej sytuacji zawodowej. Z tego, co piszesz to w tej chwili szukanie nowej partnerki może się dla Ciebie skończyć tym, że jak znajdziesz to znowu wpadniesz w taką pułapkę jak poprzednio, czyli zbudujesz wokół tej kobiety całą swoją wizję życia - a tak się nie robi, bo to się potem może skończyć taką dupowatą sytuacją, jaką masz teraz. v Jak już sie trochę podniesiesz to kto wie - może wśród tych nowych znajomych znajdzie się jakaś kobieta, z którą przypadniecie sobie do gustu i naturalnie wejdziesz w coś nowego? A jeśli nie to jesteś dalej dość młody - spokojnie możesz czy to iść do jakiegoś klubu, czy choćby nawet spróbować przez internet. v Opcje są - mniej lub bardziej fajne, ale są. Jedyne, co musisz zrobić to próbować z nich korzystać :) Powodzenia :)

Gość Stukot kół uderza w jego uszy
Zawsze mnie rozwalało to "wyjść do ludzi"..., codziennie "wychodzę" do ludzi i co? i nic... odkąd mnie rzuciła kobieta byłem chyba milion razy na imprezach , w klubach itp- żeby właśnie próbować jakoś żyć i może jakimś cudem kogoś poznać ale jaki efekt? nic.. zero.., wracałem tylko zdołowany i z potężnym kacem i oczywiście mocno chudszym portfelem. Czasu wolnego mam tyle co przy weekendzie, bo w tygodniu pracuje (praca beznadziejna, za marne grosze.., ale pracuje już od wielu lat i nie jestem w stanie znaleźć sobie nic lepszego) mówiąc między nami-tragedia.., od prawie roku moje życie wygląda dokładnie tak samo a więc. - praca.., gdzie w momencie wejscia do fabryki marzę już o wyjściu z niej, załamuje mnie ta robota, wracam, obiad, coś tam się pokręce i zaraz spać.., następnie przychodzi weekend, pije-piątek,sobota-niedziela, bo nie mam nic innego do roboty, przy niedzieli mnie mega depresja łapie i od poniedziałku znowu to samo- T R A G E D I A

Gość gość
Podaj swój mail tu na forum- na pewno nawiążesz znajomość z jakąś samotną Kafeterianką:) Ja tak właśnie poznałam tu fajnego faceta, z którym się przyjaźnię. Życzę powodzenia! :)

Gość gość
szmatlafcu miedzy nami nie ma naplecie przyjazni

Gość gość
Autorze- tu powyżej jest topik "Szukam faceta". Napisz tam.

Gość gość
Witaj w klubie. U mnie sytuacja podobna z tym ze kobieta i od zawsze sama. A najgorsze jest to ze chociaż mi z tym źle to nauczyłam się tak żyć. Mam 31 lat. Aha i oczywiście na zewnątrz i przed wszystkimi udaje że wszystko jest ok. ?..

Gość gość
Boś szpetna dlategoś sama.

Gość gość
Zacznij uprawiać sport ! ;) W weekendy albo po pracy chodź na siłownie. Życie się odmieni, zobaczysz :)

Gość gość
jesteś ofermą

Gość bamboozel
Najłatwiej powiedzieć, że Cię "coś rozwala" - gorzej pomyśleć, czy faktycznie to robisz. v Jeżeli idziesz na imprezę i chlejesz to sorry, ale nikogo w ten sposób nie poznasz - samo to, że siedzisz w klubie i pijesz, albo nawet gdzieś tam się kręcisz, nic Ci nie da. Żeby kogoś poznać, musisz próbować nawiązać kontakt. O co mi chodzi? Jak jesteś w klubie to zamiast chlać idź potańczyć i jeżeli będzie opcja, próbuj tańczyć z konkretnymi dziewczynami (i z nimi przy okazji gadać). Albo jak idziesz gdzieś, gdzie jest np. bilard i widzisz, że ludzie grają to zapytaj, czy mógłbyś się dołączyć. A nawet jeżeli siedzisz przy barze i pijesz... to też próbuj zagadać do innych ludzi od czasu do czasu. v Bo to nie chodzi o to, żebyś Ty w tym klubie/na tej imprezie był, ale żebyś wykorzystał fakt, że tam jesteś do poznawania ludzi. Wiem, że to głupie i dziwne tak zagadywać do nieznajomych. I wiem, że pewnie nie raz wyjdzie z tego niezręczna sytuacja, ale kto wie - może kiedyś trafisz kogoś, kto będzie otwarty na kontakt z Tobą... v A jeżeli klub Ci do takiego czegoś nie pasuje to wymieniłem też wiele innych miejsc, gdzie może będzie Ci łatwiej próbować nawiązać nowe znajomości. Wybierz, co Twoim zdaniem najlepiej Ci pasuje i działaj.