Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zacząć, nie pracowałem

Polecane posty

Gość gość
21:38: dlaczego tak źle oceniasz pracę?

Gość gość
Hahahaha patrzcie państwo:D kolega juz aspiruje do pracy w agencji:D 32 lata, Przepracowanych dni: 0; kursy: 0. Na jakiej podstawie dziewczyna ma ocenić czy sie nadajesz? Widzisz jej wpis: ukończyła studia i jeszcze w cAasie studiów staże, dorywcze prace. A praca na etat podjęta zaraz po dyplomie.

Gość gość
21:44 a ty jestes zakała, co nie potrafi wyjsć z Domu, bo cierpi pewnie na jakaś zj****e Ala depresje czy fobie:D powinni was wysyłać na jakaś wyspę, Gdzie byście musieli sobie wyhodować wszystko sami, to od razu byście ruszyli do Roboty i by wam te fobie i leki minęły:O Po prostu irytują mnie ludzie, którzy żyją marzeniami i myślą, ze wyżyja czytaniem wierszy. Potem takie dzieci tylko cierpią. Ten facet to p***a

Gość gość
gość dziś 21:38: dlaczego tak źle oceniasz pracę? po primo praca nie jest sensem mojego zycia, po drugie pracodawcy w polsce to j****e k***y.

Gość gość
Niestety, w agencji nie dostaniesz pracy bez doświadczenia. Może zacznij od stażu itp? Sprawdz w necie, poszukuj, przejrzyj zakładki kariera na stronach agencji interaktywnych, sprawdź wymagania itp. nikt przecież za Ciebie tego nie zrobi ;/

Gość gość
widzę, ale co to za określenie aspiruje do pracy w agencji, przecież to normalna praca. Nie mogę zadać normalnego pytania?

Gość gość
ja jestem w wieku, w którym muszę zacząć zarabiać pieniądze, a nie chodzić na jakieś staże jak małolat jakiś.

Gość gość
Ta tępa d***** z 21:44 moze z autorem p***a założyć firme nied***bow:D Nigdy nic nie robił i jeszcze mu szukaj roboty:O Idź do pup i zapytaj o staż, moze gdzieś Cie wpechna, Choć Ze skierowaniem trAeba isc do pracodawcy, wiec jak zobaczy i usłyszy takiego niedorajdę to podpisze, ze facet sie do pracy nie nadaje. O ile w ogóle ktos po zobaczeniu jego CV sie odezwie:D

Gość gość
Normalna praca, jak każda inna. Normalna, czyli taka, o którą stara się co najmniej kilkaset osób (w dzisiejszych realiach). Osoby, w Twoim wieku, to w 95% będą osoby, które chcą po prostu zmienić miejsce pracy, pracowały na podobnym stanowisku itp. Więc na ich tle, Twoja cefałka trafi do kosza. Zacznij od tych najnizszych stanowisk. Może kurier w firmie, roznosiciel jedzenia? Do tego raczej nie trzeba wielkich zdolnosci, wystarczy prawko i czas

Gość gość
gościu prosi o pomoc a polskie zwierzęta srają żarem, ech cebulaki

Gość gość
To musi byc prowokacja:O To powysyłaj na stanowiska dyrektorskie, tam zarobisz prawdzie pieniądze. Moze ktos sie skusi:D

Gość gość
dokladnie do tej normalnej pracy będzie aspirować co najmniej kilkadziesiąt, jak nie kilkaset osób, z których 10% zaproszą na rozmowę... Ciebie zaprosza, bo się zlitują, że w wieku 32 nigdy nie pracowałeś? Nie badz smieszny. Owszem, na staze miales czas jakieś 10 lat temu, ale skoro tego nie zrobiles to ciesz sie, jak cie gdzies na BEZPŁATNE praktyki przyjmą (bo staze są płatne i przyjmują głownie studentów, ew. swiezych absolwetnów)

Gość gość
kurierka itp odpada, bo niestety tego prawka nie mam:). Ale w agencji może bym mógł spróbować, bo miewam różne pomysły. Nie sądzę, żeby 95procent osób w moim wieku tylko zmieniało pracę, część osób po prostu nie ma pracy i szuka jakiejkolwiek.

Gość gość
Ja bym go w ogóle nie zatrudniła, nawet do zamiatania chodnika:O w tym wieku z Pustym CV:/ Pyta sie o pomoc - a jak mamy pomoc?:O od razu wychodzi brak wyobraźni i wspominany mamisynkowaty ton - on juz chce do agencji reklamowej, bo on musi zarabiać prawdziwe pieniądze:/ uj tam, ze nie przerobił ani jednego dnia w życiu:/

Gość gość
Autorze, zle zrobiles zakładając ten temat. Stado niedojeabanych wsciekłych suk zaatakowało, cała watacha wsciekłych siubrów rozpłodowych. Tutaj pomocy nie uzyskasz.

Gość gość
21:59: więc miałem rację, że w tym wieku staże są trochę nie na miejscu.:) Zresztą jak wygląda 30paroletni facet, który pracuje za darmo.

Gość gość
22:01: więc może Ty mi pomożesz:) Serio to naprawdę nie rozumiem tej nienawiści rodaków. Piszę rzeczowo, spokojnie, nie obrażam nikogo, a otrzymuję same inwektywy.

Gość gość
omnipotentne rozpłodowe suki, a jak któras kiedys zachoruje i nie bedzie mogla jeabać to przyjdzie na kafe i napisze ze siedzi na chorobowym i jest załamana i wtedy powinna dostać z NAWIĄZKĄ takie wyzwiska w odpowiedzi jakimi teraz wyzywa tych ltorzy maja nieciekawa sytuację.

Gość gość
Nie powinienes patrzec na wiek, bo większość 24 latków ma już na koncie pare stażów i nawet studiująć dziennie zarabia kasę, która pozwala na samodzielne utrzymanie, więc nie porównuj się do osób, które ogarniają swoje życie. W agencji pracy nie dostaniesz, no chyba ze przy parzeniu kawy czy roznoszeniu papierów (jak 32-letni facet może nie mieć prawka, skoro co najmniej 7 lat od skonczeniu studiów siedzi na dupsku?!). Nie osmieszaj się i nawet nie wysyłaj swojej aplikacji, chyba że chcesz, że całe działy HR się z Ciebie smialy :D

Gość gość
gość dziś x Zauwaz, ze otrzymujesz wyzwiska od pewnego typu kobiet - agresywnych, babochłopów po 2 ciązach i 2 rozwodach. Wiec na wstępie radze Ci olac to ich gadanie, bo robią to w jednym celu, zeby dokopac komus i leczyc swoje kompleksy.

Gość gość
Przeciez Autorze, to juz ktorys z kolei Twoj topic o tym samym. Wiec albo cos z Toba nie hallo, albo to prowo.. I sklanialbym sie bardziej ku temu drugiemu. Jesli chorujesz, to staraj sie o rente.. Wczesniej dostales duzo wiecej porad i pewnie g..no z tym zrobiles. W te studia tez nie wierze. To nie jest jezyk filozofa. A tylu inteligentnych ludzi nabrales.. Gimbaza ma wakacje wiec szaleje. Przestancie ludzie tu pisac, bo on i tak albo ma beke, albo wszystko w d..pie. A jeszcze co do depresji i nerwic, to choc zdrowym w to uwierzyc trudno, to chorym do smiechu nie jest i wielu ludzi popelnia z tego powodu samobojstwo. Sam mam ciezka nerwice i to jest cierpienie, a nie zadne widzimisie.. Cieszcie sie zatem, ze mozecie bez trudu uczestniczyc w tym wyscigu szczurow, bo chorym jest trudno..

Gość gość
Wiedziałem ze prawka nie ma :D

Gość gość
gość dziś x No dokładnie. Ktos mądry sie w koncu wypowiedział. Zostalam wyzwana od niedojeaba choc taka blać nic o mnie nie wie. Trzeba być tylko tepą suką rozpłodową, żeby ksiązkę po okładce oceniac.

Gość gość
22:06: już widzę, jak większość 24latków samych się utrzymuje, większośc dopiero zaczyna pracę.Dlaczego uważasz, że działy HR będą się ze mnie śmiały, mi nie jest do śmiechu, nawet jeżeli to przeżyję jakoś. Jak to możliwe, że nie mam prawka? Już odpowiadam. Za co, skoro nie pracowałem? Nie mam swoich pieniędzy.

Gość gość
no tak, to teraz jak zobaczą, że nie masz prawka, to już jesteś skończony. Polaczki mają fioła na punkcie prawka i samochodów, a jezdżą gównem, które w cywilizowanych krajach nie byłoby w ogóle dopuszczone do ruchu.

Gość gość
22:09 - masz racje, tak jak sie mowi-syty głodnego nie zrozumie...ale po Twoim wpisie sadze, ze cos ze swoim życiem robisz. Pewne pracujesz. I byc moze ta stałość pomaga. Ale nie o tym temat. Autorze, jesli ty myślisz, ze nie wszyscy ludzie szukają pracy, dlatego tez chcą zmienić na lepsza, Bo juz od dawna pracują tp albo jest totalnie głupi, albo tp prowo.. Pracodawca pyta czesto, dlaczego juz nie pracujemy w poprzednim miejscu. A ciebie zapytają (o ile ktos zaprosi) co pan robił przez tyle lat? Co powiesz? Ze szukałeś pracy przez lata i nic nie znalazłeś? Albo ze mama ci nie kazała to nie pracowałeś?:O Jesli chcesz byc pośmiewiskiem to wysyłaj, a jesli chcesz mieć dosłownie szanse na prace, to idź na produkcje, do takiej pracy której nie trzeba specjalnych kwalfikacji.

Gość gość
Bo sama prowadzę firmę i widze, kto aplikuje na poszczególne stanowiska. Pracodawcy bardzo chętnie zatrudniają studentów (zew względu na ulgi w zusie itp), więc Ci, którzy pracują u mnie bez problemu za zarobioną kasę mogą się utrzymać (wynająć pokój, mieszkanie, zjeść itp.). 32-latkowie mają na głowie kredyty, dzieci i inne zobowiązania, więc rzadko w tym wieku 'zaczynają' dopiero piąć się po drabince zawodowej. Raczej są w jej połowie, albo i wyżej (co oczywiscie jest efektem ich doświadczenia, zdobywanych awansów itp). Nie znam zadnego 32-latka, który pracuje na tym samym stanowisku co 22-latek.

Gość gość
gość dziś x Po tym poznać wichmenów własnie. W duzych miastach wielu ludzi nie ma prawa jazdy jesli im niepotrzebne. A wiocha, jak to wiocha, prawo jazdy to dla nich punk honoru :D🖐️

Gość gość
Piszesz, ze nie miales swoich pieniedzy. Jakim cudem więc żyłeś? Siedzialeś w domu? Ok, rozumiem starzy dali jesc, ale gdzie wyjscia ze znajomymi, bilety na komunikacje? To już była wystarczajaca motywacja do podjęcia jakiejkowliek pracy, chocby ulotek. A widze, ze wyzej srasz niz d**e masz. Niesetety w twoim wieku bez doświadczenia staż to byłaby manna z nieeba, bo parę stówek by wpadło, ale na to bym nie liczyła, bo wolą stażystów studentów, za których nie muszą nic bulić praktycznie

Gość gość
22:19: mogłabyś popisać ze mną na privie i poradzić trochę? Proszę.