Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zacząć, nie pracowałem

Polecane posty

Gość gośćn
Gość 22:14 - do swojej Matki tez mówisz, ze jest suka rozpłodowa? Ktos ciebie tez musiał urodzić:) Głupia k***o:) Idź sie żalić gdzie indziej, pewnie pasztet na 102, nikt nie chce sie bzyknąc z Takim nierobem, bo Same kłopoty z taka potem - brzydactwo nie bedzie sie chciało odczepić i jeszcze trzeba bedzie utrzymywać:) Ide stad, autor i ta kretynka mogą razem szukać pracy:) i sie wspierać w swoim niedołęstwie:D

Gość gość
Do tych wyżej. prawo jazdy nie jest równoznacze z posiadaniem 'luksusu', jakim jest samochód. Chodzi o sam papier, który zdecydowanie otwiera drzwi do wielu zawodów- i nie mówię tutaj o zawodowym kierowcy. U mnie w robocie nawet księgowa musi mieć prawko (jezdzi autem sluzbowym), bo ma pod sobą 3 filie firmy. Prawo jazdy w CV t atut, posiadanie samochodu nie znaczy nic.

Gość gość
22:21: nie wychodziłem ze znajomymi, bo ich nie miałem. Nie płaciłem za komunikację, bo nie jeździłem. Nie jestem z bogatego domu, więc nie otrzymywałem kasy za siedzenie i nic nie robienie.

Gość gość
No to ja bym skisła z nudów przez te parę lat bez pracy . Dlaczego dopiero teraz szukasz roboty, starzy wywalają Cię z chaty czy co?

Gość gość
Ja prdl - tym bardziej sie idzie do roboty, jesli sie nie pochodzi z Wersalu:D jestes przegrancem życiowym i tyle. Po co chcesz z ta dziewczyna pisać na priv? Ze moze Cie zatrudni? Pisze ci - idź do agencji pracy. Tam sa stanowiska bez doświadczenia i specjalnych umiejętności. Tylko ty ksieciuniu zaraz napiszesz, ze na 3 zmiany Cie praca nie interesuje:O i przy taśmie:O wiesz o tym, ze praca to rownież dyscyplina, poczucie obowiązku? Ja bym Cie zatrudnił nie tylko przez to, ze nic nie robiłeś, ale i przez obawę, ze zaraz popełnisz niesubordynacje.

Gość gość
do 22:19 mogłabyś popisać na privie, chciałbym, żebyś trochę mi poradziła, proszę.

Gość gość
bo jako pracodawca ma do czynienia z różnymi przypadkami i może więcej poradzić, niż osoby, które wylewają tu swoje frustracje.

Gość gość
praca na taśmie do niczego nie prowadzi. Bo potem będzie mógł liczyć na co? Na inną pracę przy tasmie, a chyba nie o to mu chodzi.

Gość gość
Nie pisze na privie. Powiem ogólnie- osobie bez doświadczenia- chocby wolontariatu, pracu sezonowej, w wieku 32 lat, z wyzszym wykształceniem, nie jestem w stanie zaproponować niczego. Ale powodzenia zycze oczywiscie.

Gość gość
ale ja nie chcę od Ciebie pracy, tylko zwykłego popisania, dlaczego nie możesz na privie, przecież nic Ci nie zrobię:)

Gość gość
serio nie miałaś przypadku, że ktoś w podobnym wieku zaczynał? Nie pisz, że wszyscy w tym wieku mają dzieci i kredyty, bo to nieprawda. Co byłoby w tym dziwnego, że podlegałbym np dużo młodszej osobie?

Gość gość
Bo nie mam czasu, spadam do męża, dzieciaki śpią, opisałam ogolnie jak wyglada sytuacje. Jeśli interesuje Cie poradnictwo- udaj się do agencji pracy w swoim miescie, pogadaj z doradcą zawodowym na ZYWO- bedziesz wiedział co i jak. Pozdrawiam

Gość gość
a np jutro miałabyś czas? Albo w tygodniu... nie bądź taka oficjalna, nie możesz pogadać jak człowiek?

Gość gość
oczywiscie, ze nie wszyscy zyja wg schematu- kredyt dzieci, ale zwykle jak ktoś nie ma rodziny, dzieci to stawia wlasnie na kariere zawodową i w wieku 32 lat potrafi zarabiać krocie, ktore przepuszcza na laski i whisky. Ale jednak większośc osób w tym wieku ma już w miarę ustabilziowane zycie- mieszkanie (czy to wynajete czy na kredyt), partnera (czy to zone czy konkubine), nierzadko dzieci itp. No chyba jakoś ogarniasz rzeczywistosci, nie wiem masz FB i widzisz co Twoi rowieniscy porabiaja? Nie powiesz, że 70% z nich zyje z rodzicami i łapie się sezonowych prac? No w to Ci akurat nie uwierze.

Gość gość
w takich przypadkach naprawdę uważam się za szczęśliwca, bo chociaż mam czas wieczorem.:) Chociaż wiem, że to głupie.

Gość gość
Dobra chopie daj jej spokoj. Udaj sie lepiej do tego doradcy zawodowego. To nie jest zły pomysł. Widzisz, że tutaj same dzieciate z kredytami i w ciunży, takze wisz... :P możes se conajwyżej w nosie podłubać czytajac to :D a i tak nikt tego nie zakuma.

Gość gość
No cóż. Ja mam 26 lat i nigdy nie pracowałem, ale czas ruszyć tyłek, nawet do wiązania kabli w jakimś zakładzie.

Gość gość
nie mam żadnych znajomych, którzy przepuszczają kasę na whisky i dziewczyny. Mam paru, którzy w tym wieku mieszkają właśnie z rodzicami. Każdy obraca się w innym środowisku jak widać.

Gość gość
22:24 utop sie suko ropłodowa, sama zaczęłaś wyzywać to spieardalaj swoje kupy przewijać. Chuuja o mnie wiesz a sie wypowiadasz, w*********j na szczaw, siubrówy bd na kazdym kroku tępić za te ich wiesniackie czerwone burackie mordy rozplodowe, nara

Gość gość
spróbuj pracować za granicą albo załóż własną działalność, nawet gdyby nie była dochodowa, przez 2 lata masz preferencyjny ZUS, potem możesz zamknąć, ale masz co wpisać do CV.

Gość gość
do tego buraka słów kilka jeszcze: moim priorytetem - w przeciwieństwei do ciebie - nie jest bzykanie. Pasztetem nie jestem. Pasztet to cie robił chyba. Widać generalnie że to prowo,a ja sie daje tak bezmyślnie wmanewrowac bo jakas Mariola ze szwalni z dwójką dzieci, lubiąca sie bzykać w swojej wsi mi odpisuje. Ehh nerwy na wodzy trzymac muszę.🖐️

Gość gość
żeby założyć działalność to trzeba mieć kasę na start.

Gość gość
olx.pl, praca.money.pl, strona pup i wysylasz, na dostawce pizzy cie przyjma na pewno

Gość gość
gość dziś ale on nie ma prawka sluchaj chopie, wyszarp od starych na prawko i rób. Moze od tego zacznij, no kurcze, byle nie siedziec na dóópie. Uwierz mi tez mam problem. I znam tez wiele osob, ktore mają taki problem, jak my.

Gość gość
w sensie jaki problem, że nie mają prawka czy pracy?

Gość gość
Gość 22:46 widać jaka z ciebie pani z miasta:) najwyższych lotów wersal, rownież językowy:) hahaha:D wole sie powyzywać, niz byc totalna nieudacznica życiowa, co nie umie łap w robotę włożyć:D ojej biedna ma taki sam problem co autor, czyli tez tepaku nie pracowałaś i masz 32 lata??? Hahaha:D nawet nie żal takich społecznych niemot:D widzisz, autor teraz meczy o rozmowę na priv Kobietę co ma Firmę, a nie ciebie:D ale mozesz nadal aspirować na autorytet:D Jezu, dobrze ze wam k****m leserom nie dają zasiłków jeszcze:O Rozpłodowa to twoja stara jest k***o skończona, pasztet to twoj stary, przegrywa życiowy:O

Gość gość
A Mariola ze szwalni nie jestem, ale wolałabym byc taka Mariola niz toba, niedorajdo życiowia, bo nawet na miotle do tej szwalni by Cie nie wzięli:O Wpiszcie sobie ty i autor w Google: praca bez doświadczenia i kwalifikacji.

Gość gość
Jeśli dla autora i jemu podobnych zobowiązania po 30 to cos dziwnego, to musicie mieć poważne kłopoty. Życiem w społeczeństwie:-/ nie znam nikogo w takim wieku co by nie pracował, większość jesli nie ma dzieci, to żyje z kimś w parze i od dawna sami sie utrzymuja... Ale wasi starzy musza mieć was dosyć:O

Gość gość
Nie wiem gosciu cos Ty za jeden, czy ktos z redakcji sie zabawia, bo wszystkie Twoje poprzednie topic'i zniknely.. Przestan robic ludzi w balona i naciagac kobiety na prywatne rozmowy. Marnujesz czas innych ludzi.. Jakbys tyle czasu pracy nie mial, to wskoczylbys w samolot do UK i polecial zarabiac jak wielu innych.. Chyba, ze sie nudzisz i pod nadzorem ze szpitala, albo wiezienia klikasz.. I nadal ludzi nabierasz..

Gość gość
gość dziś wieśniara Mariola z Wypiźździewa Dolnego teraz przejeabała. MIalas isc stąd podobno? :D Idz tam sie zajmuj tą dwójką dzieci i postaw męzowi laske, czy tam konkubentowi, bo przeciez starsznie lubisz sie bzykać po kanapkach z pasztetem. Od mojej starej to sie odpieardol, pilnuj swoich starych chamski buraku wsiowy. Dorób jeszcze ze dwójke dzieci - dostaniesz medal. A mój język jest adekwatny do wyzwisk jakie dostaje odnośnie swojej osoby.