Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szyjka macicy, zbyt nisko?

Polecane posty

Gość gość

hej, mam powazny problem, jakies 4 dni temu wyczulam w pochwie "cos" czego wczesniej nie mialam, wydaje mi sie, ze to szyjka macicy, ktora zawsze byla dosyc wysoko, z dnia na dzien mam wrazenie, ze jest coraz nizej.. dzisiaj spr, ze jest praktycznie wyczuwalna wraz z wejsciem do pochwy, jest twarda, szorstka, ma podluzny ksztalt i jestem w stanie ja "wsunac" bez wiekszego bolu. okres zaczyna mi sie za tydz. czy ktoras z was miala podobny problem? czym to moze byc spowodowane? powinnam jak najszybciej udac sie do ginekologa czy zaczekac jak sie to wszystko zachowa podczas okresu?

Gość gość
A czy już kiedyś rodziłaś ? Czy miewasz zaparcia ? Jeśłi to rzeczywiście jest szyjka macicy to niestety czeka Cię w przyszłości operacja . Ja tak miałam , po porodzie cieżko dźwigałam i puściły mi szwy wewnętrzne a po jakimś czasie zaczęła wypadać szyjka . Chodziłam z tym kilka lat lecz z tego powodu miałam ciągłe stany zapalne , zdecydowałam się w końcu na operację .

Gość gość
nie, nigdy nie rodzilam.. ostatnio od kiedy zauwazylam, ze cos zaczelo sie wlasnie dziac rzeczywiscie zaczelam miewac zaparcia. troche przerazilo mnie to i nie rozumiem czemu z dnia na dzien tak mi sie diametralnie obnizyla

Gość gość
A może już wcześniej miałaś obniżoną tylko nie zauważyłaś ? Skoro nie rodziłaś to tym bardziej ciekawy przypadek , chyba że masz albo miałaś jakąś pracę w której podnosiłaś ciężary . Istniałoby wtedy ryzyko tzw. oberwania i wypadania szyjki . Dziwi mnie trochę Twój opis , bo owszem szyjka jest podłużna , twarda ale u mnie nie była szorstka tylko gładka więc może to ściana pochwy Ci się obniżyła i powstał uchyłek o******cy . Jedyne i właściwe rozwiązanie w tym przypadku to wizyta u ginekologa by ten stan skonsultować . Nie czekaj na okres tylko idź już , przynajmniej będziesz wiedzieć co to za przypadłość.

Gość gość
oooo a czemuż to zakodowało wyraz ? Tam miało być uchyłek o-d.b.y.t.n.i.c.y .

Gość gość
zawsze wydawalo mi sie, ze jest dosyc wysoko, nigdy nie mialam tefo typu problemow. sama zdziwilam sie, ze z dnia na dzien obnizala sie coraz bardziej i stalo sie to troszke niekomfortowe.. tak czy siak, dziekuj***ardzo za pomoc, mysle, ze zdecydowanie nie bede czekac i udam sie na dniach do lekarza, bo jednak troche przeraza mnie mysl, ze mogloby byc to cos powaznego..