Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziweczyny doradzicie? panele

Polecane posty

Gość gość

otóż kilka lat temu w całym mieszkaniu polżyliśmy panele oprócz jednego pokoju- salonu otwartego na korytarz. W tym pokoju była piekna dębowa podłoga szkoda nam było jej zrywać. dziś podłoga skrzypi i wygląda źle, do naprawy się nie nadaje. Identycznych paneli jak na korytarzu nie mogę kupić już ich nie robią. Szukać podobnych? czy położyć coś całkiem innego... help

Gość gość
To niemal niemożliwe, żeby drewniana podłoga nie nadawała się do renowacji. Tylko nie bierz zwykłego cykliniarza z ogłoszenia, a poszukaj firm, które się w tym specjalizują, robią cuda. Grzech marnować drewno na rzecz plastikowych paneli, niezależnie już od braku możliwości dobrania takich samych.

Gość gość
Wierz mi nie nadaje się. .. to robił mój teść z kolega żeby to wygladalo trzebaby zerwać chyba te deski i na nowo położyć to bez sensu

Gość Kaniini
zobacz na artcore - mają i panele i drewniane podłogi. możesz nawet do nichzadzwonić i pogadać, bo mają mega wiedzę więc może coś ci podpowiedzą i da się uratować twoją podłogę

Ja bym kladla podobne. Znasz nazwe paneli ktore masz polozone? Moze i juz ich nie produkuja ale napewno znajdziesz cos zblizonego. Wtedy latwiej dobrac listwe progowa. Do dwoch roznych kolorow czasem sie po prostu nie da i wyglada to nienaturalnie.

Gość gość
Ja kładę inne niż w małym pokoju .Kładę na dwóch przedpokojach tam są najbardziej zniszczone i są w brzydkim kolorze (widać każda plamę ) wiec chce położyć inne .

Gość gość
Mam pytanie, czy położyć panele na parkiet, czy lepiej go zerwać? Być może po zerwaniu parkietu okaże się, że trzeba robić wylewkę. Tak mi powiedział pracownik firmy od remontów. Parkiet jest zniszczony, renowacja i przekładanie to spore koszty, panele wyjdą taniej. Dostałam w spadku mieszkanie, nie chcę się go pozbywać, tylko wynająć. Mieszkanie w innym mieście, duży ośrodek akademicki, chętnych nie zabraknie

Gość gość
Ja mam polozone panele na parkiet juz 3 lata i nic sie nie dzieje

Gość gość
To się nazywa przełożenie parkietu. Trzeba parkiet zdjąć i ułożyć na nowo. Później przecyklinować i pomalować, żeby był trwały. Będziesz mieć piękną podłogę, bez kupowania paneli. Tylko fachowca musisz znaleźć.

Gość gość
Dziękuję za rady ☺

Gość tonissik
moja siostra kupowała w artcore, a ja stamtąd brałam deskę litą też na podłogę. nic się u nas nie dzieje na podłogach więc jest ok