Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wiecie ze plod nie ma duszy

Polecane posty

Gość gość
tak , dzieci moga widziec duchy

Gość gość
Zgodnie z nauka kosciola katolickiego płód posiada duszę.

Gość gość
ja bym tak temu kosciolowi nie wierzyla :)

Gość gość
gość dziś ja bym tak temu kosciolowi nie wierzyla usmiech.gif x A może warto w niektóre rzeczy uwierzyć? Przynajmniej byś wiedziała, dlaczego kościół się pluje o niektóre rzeczy i zabrania niektórych rzeczy. Tak nawiasem, nie trzeba słuchać kościoła, żeby uwierzyć, czy takie coś jak dusza istnieje.

Gość gość
tamten link nie wszedł dajetutaj https://www.youtube.com/watch?v=UUZfWB95I1A gloria trafiona prze piorun opisała to pare lat temu ta iskre pozwolono mi na wgląd do mojej Księgi życia. Brakuje mi po prostu słów, by właściwie opisać Księgę życia. Zaczęła się od mojego poczęcia. Skoro tylko komórki moich rodziców połączyły się, pojawiła się iskra. Mała, cudowna eksplozja światła i z tego powstała dusza, moja własna dusza, całkowicie chroniona rękami Boga Ojca, i w Bogu Ojcu ujrzałam kochającego i czułego Tatę. Przez całą dobę był ze mną, prowadził za rękę, ochraniał, zawsze był o mnie zatroskany i był blisko mnie. Nie spuścił mnie z oka i nie zostawił samej. I wszystko, co w pierwszym momencie wydawało mi się karą lub niepowodzeniem, było niczym innym jak tylko wyrazem Jego miłości i troski o mnie. http://www.voxdomini.com.pl/subdomeny/gloria/index.htm

Gość gość
to iskre naukowcy odkryli nie dawno a ona to opisała juz z 30 lat temu Gloria PoloWedług jej relacji, podczas swojej śmierci klinicznej, doznała duchowego przeżycia. Stanęła twarzą w twarz z Panem Jezusem, który przeprowadził sąd szczegółowy z całego jej życia. Okazało się, że jej życie na Ziemi było dalekie od ideału. Groziło jej wieczne potępienie za liczne grzechy, których się dopuściła (m.in. aborcja). Jednak Pan Jezus, dał jej drugą szansę i pozwolił jej wrócić na Ziemię, by mogła zdać relację z tego co widziała

Gość gość
opisuje jak widziała zmarłych W jednej chwili ujrzałam wszystkie osoby mojego życia, naprawdę w jednej chwili, żyjące i zmarłe. Objęłam moich pradziadków, moich dziadków, moich rodziców, którzy już nie żyli, po prostu – wszystkich! To była taka doniosła chwila, było cudownie. Pojęłam, że oszukano mnie co do reinkarnacji. zeby to tylko ona ale jest tyle dowodów ze powstało nawet muzeum zmarłych W rzymskim Muzeum Dusz Czyśćcowych, jakie znajduje się przy kościele Sacro Cuore del Suffragio niedaleko Watykanu, można znaleźć materialne dowody na istnienie czysca. Chodzi o wypalone odciski dloni, ktore po sobie pozostawily pokutujące dusze. Wiarygodność dowodów jest wielka, wszystko rzetelnie opisano w książce, "Spragnione dusze. Zjawy z czyśćca. Ich widoczne ślady. Muzeum dusz czyśćcowych w Rzymie

Gość gość
W dokumentacji znajdujemy historię Margherity Demmerle, której 30 lat po śmierci ukazuje się teściowa i prosi o dwie Msze Święte za nią w sanktuarium w Mariental. Kiedy synowa, nie dowierzając, prosi o jakiś znak, zmarła kładzie rękę na modlitewniku i zostawia na nim wypalony ślad. Wśród innych eksponatów znajduje się fragment blatu stołu z wypaloną ręką czy poszwa na poduszkę ze śladami ognia. wicie skad sie wzieło Msze święte gregoriańskie bo przy jednym zakoniku ktury umarł znaleziono pieniądze i a nie mozna miec ich przy sobie zakonikom i odprawiono za niego 30 mszy i po odprawieniu tych mszy przysnił sie i powiedział ze jegodusza została uwolniona z czysca

Gość gość
fula horak święta pani Duszom, z niektórych Kręgów czyśćcowych wolno czasem z dopustu Bożego śnić się, lub zjawiać ludziom. Jest to jedyna forma, w której prosić mogą o pomoc. Ludzie zazwyczaj jednak sny lekceważą, a owych nieszczęsnych zjaw tak się lekają powszechnie, że rzadko kiedy przyjdzie komu na myśl pomodlić się za nią, dać na Mszę św., lub ofiarować na jej intencję cierpienie lub dobry uczynek. Nie myślą, że znak z tamtego świata przyjść może tylko za wolą i zezwoleniem Bożym i że dlatego nie wolno go lekceważyć. Modlitwa za zmarłych leży niejako w obopólnym interesie tych, za których się modlą i tych, którzy się modlą.

Gość gość
Dusze pokutujące są tak bardzo nieszczęśliwe, że jeżeli im kto do wydobycia się pomoże, umieją być potem wdzięczne i nigdy już przysługi tej nie zapomną człowiekowi. Pierwszą ich czynnością w Kręgu Poznania będzie przekazanie duchom w Pierwszym Kręgu Jasności prośby o opiekę nad swoim dobroczyńcą. Wyższe Duchy podają ją w Krąg następny – i tak jak wiatr po strunach – prośba ta przebiegnie dreszczem po wszystkich Kręgach Nieba, aż po sam tron Najwyższego. Dusze zbawione jako duchy jasne mogą być człowiekowi w różnych sprawach duchowych, a nawet materialnych bardzo pomocne.

Gość gość
Nic tak nie ciąży czyśćcowej duszy, jak żal, czy nienawiść tych, którzy zostali na ziemi. W przeciwieństwie do obopólnej korzyści, jaką jest ofiarowana za zmarłych modlitwa, nienawiść taka przynosi obopólną szkodę. Nikt bowiem, kto żywi w sercu nienawiść – choćby to była nienawiść umotywowana doznaną kiedyś krzywdą, nie może zobaczyć Stwórcy. Przebaczenie umarłym z miłości do Boga i bliźniego, przynosi ogromną ulgę cierpiącej duszy, a równocześnie zapewnia żyjącym Łaski Boże. Należy więc wszystko przebaczać za życia, aby nam wszystko zostało po śmierci przebaczone. Najmiłosierniejszą, najczulszą, najmożniejszą Orędowniczką dusz w czyśćcu Cierpiących – jest Najświętsza Maryja Panna. Litość Jej chyli się nad tym straszliwym kotłowiskiem niewysłowionych mąk, a najlepsze Jej serce – choć korzy się przed sprawiedliwością Boga, współczuje tym nieszczęśliwym i wstawia się za nimi nieustannie. To też dzięki wyjątkowym przywilejom ma Ona moc i prawo, w każde większe Swoje Święto wyzwolić kilka dusz z ostatniego Kręgu czyśćca, lub uprosić dla bardziej cierpiących przejście w łagodniejszy Krąg.

Gość gość
Wg obu teorii szkół aleksandryjskiej i antiocheńskiej duszę otrzymuje się w chwili poczęcia, tutaj zaczyna się rozbieżność, jedna szkola twierdzi, że z dusz rodziców tworzy się nowa dusza, druga że Bóg obdarza z zewnątrz duszą.

Gość gość
Jest taki jeden cudowny dzień w roku, kiedy męki całego czyśćca zostają na jedną dobę zawieszone. To Dzień Zaduszny. We wszystkich, nieprzeliczonych Kręgach, na wszystkich poziomach i piętrach, niby w bezdennej czeluści, gigantycznej kopalni mąk – nastaje świąteczny spokój i cisza. Dusze odpoczywają. Nie cierpią..https://www.youtube.com/watch?v=n12GRZZ0MPA

Gość gość
Nie ma dogmatu na powstanie duszy, dopuszczalne są teorie obi szków, ważne że w chwili poczęcia a nie później.

Gość gość
Juz skonczylyscie pisac te brednie?? A swoja droga mi jak sie sni moja mama to o nic nie prosi , jest normalna , nie smutna i mowi mi rozne zeczy To gdzie ona wedlog was oszolomki jest ? W niebie czy w czysccu ( czysciec wymyslil kler zeby lupic z kasy rodziny zmarlych ) No ale sluchajcie dalej oszolomow i ich opowiesci z zaswiatow hahahaha w sumie to dobry trik zeby zrobic wokol siebie szum

Gość gość
Czyściec jako pomieszczenie nie istnieje, jest czasem wędrówki duszy przez swoje grzechy, sytacje, uczucia im towarzyszące i skutki, modlitwa żywych pomaga go skrócić. Jeżeli jednak pokazywany jest wielki grzech a brak modlitewnego wsparcia lub jest niewystarczajace lub brak dobrych uczynków tworzonych nie dla podlasku a w ukryciu, duszę zabierają ze sobą wysłannicy piekieł. Każdy punkt celny to inny rodzaj grzechu. Jeżeli śmierć dotyczy satanisty, z jej chwilą od razu pojawiają się po duszę jako po swoją własność wysłannik piekieł, Anioł Stróż nie ma argumentów na ich odparcie, bo delikwent za życia wybrał miejsce wiecznego pobytu.

Gość gość
I rozumiem ze wiedze o tym masz z wlasnego doswiadczenia a teraz klikasz z nieba :) :)

Gość gość
to pisza albo sw albo ateisci byli np fula horak była ateistka Święta Pani", pierwsze wydanie w Warszawie w roku 1939. i sponsorował ja marszałek rydz śmigły i to dzięki niemu wydrukowała ta książkę a wydał dla tego ze znał stefana osowieckiego był przedwojenym jasnowidz Jeśli jednak ktoś nie może być w tym dniu na cmentarzu, może równie dobrze wspierać zmarłych modlitwą i myślą z daleka od ich grobu. Najważniejszą jest intencja, ofiara. Obecność na grobie nie jest nieodzowna. Szczera modlitwa zawsze daną duszę odnajdzie i ulży jej w cierpieniu. Bardzo jednak ważnym jest zachowanie się na cmentarzu. Wchodząc tam wchodzi się w dom umarłych, gdzie obo- wiązują ich prawa. Dusze cierpią, kiedy się bezmyślnością i gwarem zakłóca powagę tego miejsca. Boli je to i obraża. W Dniu Zadusznym wzmaga się na świecie obecność i działanie duchów. Gdyby ludzie umieli wsłuchać się w ten drugi, nadprzyrodzony świat niejedno by wtedy wyczuli. Każda ofiara moralna, fizyczna, czy materialna ma zawsze, ale w szczególności w Dzień Zaduszny ogromną realną wartość dla dusz czyśćcowych. Można za nie ofiarowywać każdy drobiazg. Już choćby sam trud chodu na cmentarz, niesienie wianka, ścisk w tramwaju, zziębnięcie, przemoknięcie – wszystko! Trzeba tylko świadomie to ofiarowywać. Intencja nadaje ważności i znaczenia każdemu wysiłkowi. Tak samo, jak miłosierna intencja uświęca bezmyślne nieraz mechaniczne od- klepanie pacierza przez dziada, któremu się daje jałmużnę z prośbą o modlitwę za zmarłego. Ofiara światła ma też ogromne znaczenie.

Gość gość
Człowiek w intencji ulżenia duszom daje Bogu to fizyczne światełko, bo tylko takie dać może i prosi Go w zamian o światłość wiekuistą dla zmarłych. Bóg tę ofiarę przyjmuje i wymienia fizyczne światło na światło duchowe, którym rozjaśniaduszom dręczącą ciemność. Jest bowiem jakiś tajemniczy związek między żywym, a uświęconym czystą intencją płomy- czkiem, między ciemnością świata, a ciemnością życia pozagrobowego. Można za dusze w czyśćcu cierpiące brać na siebie ból fizyczny. Znam wypadek, gdzie kilka osób zgodziło się cierpieć w Dzień Zaduszny w intencji ulżenia duszom zmarłych. Choć wszystkie były poprzednio zupełnie zdrowe w chwili, kiedy to postanowiły zasłabły równocześnie. Ból główy, zębów, krzyża, łamanie w stawach, kurcze. Punktualnie o godz, 12–tej w nocy wszystkie te dolegliwości znowu równocześnie ustąpiły.

Gość gość
co do isl/a/mu to jest ona zlepkiem wierzeń chrz/eścija/ństwa zy/dów i filoziofi greckiej i a/la/ch różni sie od Ja/h/we ze alach pozwala na zło krasc oklamywac oszukiwac pedofilie i tak dalej co jah/we zabrania

Gość gość
"Ja bym temu kosciolowi tak nie wierzyła(..)" X Jaasne..lepiej wierzyc jakiejs tam Helen :O

Gość gość
nie bronie kościoła bo zło wciska sie wszędzie dlaczego bo jesteśmy synami i córkami Boga i dla tego szatan wciska nam kit o reinkarnacji i ine głupoty Nigdy nie zdołasz zrozumieć, jak bardzo nienawidzę was, ludzi. Jak bardzo jesteście wstrętni. Chlubicie się najwyższą godnością wśród zwierząt, a jesteście z nich najohydniejsi. Wasze istnienie budzi we mnie wstręt. Uważam was za coś gorszego od waszych świń. Sądzicie, że jesteście inteligentni, a okazujecie się bardzo głupi. Wystarczyłoby zobaczyć, co wam podsuwam przez wielu "naukowców", którzy są na mojej służbie, i co daję wam w formie napuszonych, uczonych bredni. Pomyśl o tym, czym poję i karmię przez moją prasę ! Wy mielibyście być Jego najszlachetniejszym stworzeniem ? Wystarczy parę świństw, aby was kupić. Zaraz poddajecie się pokusom mych posłańców. Przywiązujecie wielką wagę do waszej wolności, a pozwalacie się schwytać w moją niewolę. Och, jakie kpiny mogę sobie z was stroić w imię tej waszej wolności. Okazujecie wstręt wobec tego, co jest brudne, a tymczasem jesteście zupełnie, ulegli waszym namiętnościom, tarzacie się w waszych obrzydliwościach jak świnie w błocie... Dla kobiety, czy dla garści złota jesteście gotowi pozarzynać się, co jest cudowne. Wiele zyskał Ten tam, że przelał krew, aby was odkupić ? Odkupić was od czego ? Od grzechu ? Przecież nurzacie się w nim tak, że omal nie utoniecie ! A co dopiero mówić, gdy wywołam wśród was ducha zazdrości, oszczerstw, nienawiści, rywalizacji, zemsty..." (Relacja sporządzona przez znanego jezuitę, o. Oomenico Mondrone, który bezpośrednio doświadczył spotkania ze złym duchem podczas rytualnego wykonywania egzorcyzmów.)

Gość gość
za samobójstwa jest odpowiedzialny demon lucyfer jest także od chorób psychicznych i fizycznych belzebub podziału niezgody dręczenia a za niemoralność seksualna i zdrady małżeńskiej szatan Asmodeusz i belzebub alimai kusi do perwersji seksualnej dan niszczy miłość rozbija małżeństwa dzieli rodziny niszczy Zdrowie prace ściąga nędze bankructwo długi jest demonem zniszczenia i samozniszczenia z każdych z tych przywódców ma do pomocy legiony demonów

Gość gość
wow ale macie jazdy:)