Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

zapalenie okostnej ktos mial

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

boli jak cholera od zemba....jem ibum garasciami..czy to mozna wyleczyc?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
mo偶na milfetko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jaak? mam ropien w 3 ce...a boli mnie juz okostna......czy jest szansa ze uratuje z膮b?prosze o rade...czy ktos wyszed艂 z takiego przypadku?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mia艂em id藕 na pogotowie, mi kiedy艣 spuch艂a twarz,, to i tak b臋dziesz musia艂a, lekarz dentysta przypisze ci antybiotyk z 60 z艂 kosztuje, zapomnia艂em jaki , jedna tabletka dziennie i zejdzie, i dopiero zajmie si臋 z臋bem, do wyrwania.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak zejdzie po antybiotyku i nie boli nic , i nie p贸jdziesz do dentysty znowu b臋dzie to samo, jak bierzesz antybiotyk zero b贸lu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zebowa wrozka2
dzi臋kuje za odpowiedzi. SPrawa wygada tak:mialam zepsuty z膮b do leczenia kana艂owego. Kosszt leczenia kana艂owego zosta艂 oceniony na jakies 300 z艂...jestem osob膮 bezrobotn膮 ,mieszkam na wsi, dla mnie to kupa kasy.WI臋c wstyd sie przyznac, ale pol roku jad艂am ibuprom.(z膮b tylko zatru艂am). dzi膮dlo puchnie co jakis czas, jest taka gulka wypelniona rop膮 jak co艣 zjem.Boli czasami mnie gorna szczeka (okostna pewnie),promieniuje do ucha i do oka. Jestem pewna z google ze to okostna. Obecnie zbieram pieniadz臋 na leczenie tego przypadku.Pracuje u sasiad贸w w polu :) Chcia艂abym wyleczyc zapalenie okostnej,ropien i uratowac z膮b... tak bardzo bym chcia艂a...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tez to mialam,bol okropny.Tego nie da sie wyleczyc,to mozesz tylko podleczyc,ale bedzie ci sie wracac,az usuniesz tego zeba,poniewaz to wszystko zbiera ci sie pod tym zebem.Co jakis czas ta ropa bedzie ci sie wypuklac na dziasle i to wlasnie to tak boli.Jest taka masc do dziasel....zapomnialam nazwe.Musisz to posmarowac zeby ci to jak najszybciej peklo a poczujesz ulge.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zebowa wrozka2
ojej...a usniecie zemba i wprawienie nowego? wchodzi w gre?:((

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mialam na poczatku ciazy i wspolczuje to jest bol nie do przebicia :/ Dostalam antybiotyk po jakis 12h zaczelo byc lepiej. Myslalam wtedy, ze glowa bede w sciane walic. W 7mcu ciazy wyrwali mi zeba a pod nim mialam 3 torbiele. Wspolczuje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zebowa wrozka2
i jak to wyleczylas? bedzie bola艂o do konca zycia? czy moge wprawic nowy z膮b???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja kiedy艣 dawno jak masz g贸rk臋 we藕 ig艂臋 odka藕 i przekuj a偶 tak nie boli, i b臋dzie ci non stop lecie膰 ropa , ja d艂ugo to mia艂em i zapalenie okostnej mia艂em rozleg艂e zaniedba艂em, wtedy do dentysty i antybiotyk, nie pami臋tam czy rentgen trzeba zrobi膰, ale chyba tak, tak偶e szykuj od 20 do 30 z艂, i na antybiotyk ponad 60 z艂, jak zejdzie wyrwa ci bo zapalenie jest pod korzeniem, a potem sobie wstawisz sztuczny. I na tym koniec.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zapalenie okostnej objawia si臋 tym 偶e nic zimnego nie mo偶esz je艣膰 ani za ciep艂ego bo boli, tylko takie letnie to objaw zapalenia okostnej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zebowa wrozka2
no tak,zamierzam zrobi膰 rtg i z tym biec do dentysty,po 20 stym....oczywiscie mu nie powiem, ze mam to od roku. Czasami sama przekuwam ten b膮bel z rop膮,ale znowu sie robi. dziekuje wam za odpowiedzi:( bede chodzic bez zemba z rok,az uzbieram na implant. za glupote sie placi... za艂amie sie jak strace pierwszy z膮b.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Z tego b贸lu i tak do dentysty p贸jdziesz, bo gorzej bolec to ju偶 nie mo偶e i spa膰 si臋 nie da, a jak p贸jdziesz do dentysty i kupisz antybiotyk b臋dziesz mia艂 ulg臋, ja bra艂em gar艣ciami tabletki przeciw b贸lowe i nic nie dawa艂o g贸ra na 10 - 15 minut.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zebowa wrozka2
kochani!!! ja mam to od roku.Po zaniechaniiu leczenia kana艂owego martwego zemba. Robi mi sie taka gula na dziasle wypelniona rop膮.Przebijam,robi sie znowu.Jak przebilam to caa艂e gorne dziaslo jest takie krwiste czerwone.tak RAz na 5 tygodni puchnie mi policzek. Czasami czuje b贸艂 az pod oko. Mog臋 jesc gor膮ce i zimne. To tylko ropien czy juz zapalenie okostnej??? nie obejdzie sie bez resekcji zemba ?:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przykro mi ze Maxie takie problemy z zebami ;( ale tego nie da sie I tak uniknac. Leczcie co sie da Bo zostaniecie bez zebow. Niestety ale byly przypadki , ze ludzie zmarli z naduzycia lekow przeciwbolowych ( bez recepty) przedawkowali i umarli :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja nie mia艂em dziury w z臋bie, ale jak masz to polecam czysty spirytus i przep艂ukiwa膰 i przytrzyma膰 az ci zdr臋twieje i wyplu膰, nawet salicylowy, wtedy odkazi, jak mia艂e艣 kana艂owe to nerwa nie masz , a jak masz nerw to spirytus przepali. To taka rada jak nie idziesz do lekarza, to ryzyk jak ju偶 nie wytrzymujesz, albo zniknie bul albo potem spuchnie i szybciej p贸jdziesz do lekarza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Lepiej id藕 np mojemu bratu wyci膮gn臋li glizd臋 z z臋ba, serio i mia艂 s膮czek. Jak rok czasu hmm

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Lepiej usun膮膰 z臋ba ni偶 doprowadzi膰 do zaka偶enia organizmu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mnie do zdrowego z臋ba (lekki ubytek po haczyku dentystycznym) wprowadzono infekcj臋 brudnym wiert艂em. Jednak tej przyczyny nikt nie podaje. Dzisiejszy stomatolog (raczej felczer) to kombinator, by wyj艣膰 na swoje. Antybiotyk, polecam Gentamycyn臋 lub silniejszy do偶ylnie (domi臋艣niowo) oraz ma艣膰 Solcoseryl dentystyczny. Powinno ust膮pi膰 bez wydawania kasy na felczer贸w. Jestem w trakcie samoleczenia. Wyrwa膰 z臋ba na fundusz (op艂ata za znieczulenie) zawsze mo偶na. Natomiast wierzy膰 w leczenie konowa艂贸w, kt贸rzy celowo infekuj膮 nasze z臋by - never!

Udost臋pnij ten post