Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość globus

Kobiety dojrzałe część siódma

Polecane posty

Gość cyferkaa
Adziu witaj :-) Zazdroszczę Ci deszczu ;-) Widzę na urlopie jeszcze jesteś. A jak wakacje? Już zaplanowałaś z dyżurami przy wnusi? A może do przedszkola będzie chodziła? U nas są dyżurujące przedszkola... Imuś co u Ciebie? Nie masz czasu pokazać się? Wpadnij choć w przelocie;-) Globusiku jak Ciebie nie widzę,to zawsze martwię się :-( Mam nadzieję,że to tylko kłopoty z laptopem. Pozdrawiam Cię.

Hej Cyferko...!! plany wakacyjne są takie, że mała z rodzicami właśnie jedzie w góry... prawie cały lipiec spędzi u nas... sierpień być może w swoim przedszkolu, bo ono dyżur ma... we wrześniu nad morze jadą... takie plany... a co z nich wyjdzie, to się okaże... A ja idę pranie wieszać... no zaraz i na łąkę z suńką... kapać przestało... jednak kalosze muszę założyć, bo trawa mokra...

Gość Imuś
Hejka :) Zapraszam na kartacze ;) Pozdrowionka :)

Gość cyferkaa
Ja chcę kartacze!!! Imuś👄 Ja gotuję bigos,pierwszy w tym sezonie letnim....również zapraszam;-)

Cześć Imuśko !! Kartacze? Uwielbiam! Młody bigosik? Też lubię! A ja gotuję dziś rosół... bo przed południem mój mąż wpadł do domu i mówi, że strasznie zmarzł... chwycił polarową kurtkę i pognał z powrotem do pracy... więc ja, jako przykładna żonka, pomaszerowałam do mięsnego i do warzywniaka... już drugą godzinkę drobiowo/wołowy rosołek pyrkocze... a w międzyczasie zrobił się znowu straszny upał... to za sprawą słonka, co przez chmury wygląda i grzeje równo... jest też wielka duchota... bo woda, ta co rano z nieba kapała, mocno teraz paruje... więc nie wiem, czy pan mój będzie się z tego rosołu cieszył...:O a w warzywniaku był śliczny szczaw... kupiłam i już go ugotowałam... później przetrę przez sito... jutro, na tym dzisiejszym rosole, szczawióweczkę zrobię...:D baaardzo lubię... ale nie bardzo mogę... bo wiecie, szczawiany masakrują i stawy i nerki... ale co tam...:P tak ze dwa, no może trzy razy w roku pozwalam sobie zjeść szczawiową z jajkiem... od maleńkości kocham tę zupę...:D

Imuś, tak... susza straszna... dziś nad ranem do naszego lasu na sygnałach wjechały dwa wielkie wozy strażackie... bardzo mi żal tych wszystkich sarenek i zajączków...😭 pożar to przerażający żywioł...😭

Gość globus
W końcu mogę usiąść w ulubionym kąciku. Raduję się z tego powodu. Nawalił zasilacz , niby tylko zasilacz a miałam masę kłopotu. Na szczęście mam wspaniałych sąsiadów.Młodzi ludzie i bardzoam życzliwi. Pan zajął się sprawą i załatwił:) niech chciałam kupować podróbek żeby nie uszkodzić laptopa. Moich chłopaków nie ma w domu nawet na lekarstwo:) x Aziu jak się cieszę,że się pokazałaś. Bardzo dużo myślałam oTobie. Ja też ostatnimi czasy cierpię❤️. x Do jutra Koleżanki.

Gość globus
Na powitanie przygotowałam kawę. Zapraszam. x Po woli u mnie zaczyna się klarować. dzień mogę rozpocząć przy kawie i pogaduchach. x Cyferko co do opadów deszczu u mnie to wielka susza i tyle. Jednego dnia padał deszcz ale był malutki i króciutki. Słońce wypaliło trawę,że nie potrzeba kosić trawników. x Aduś zupę szczawiową robiłam dwa razy. Bardzo lubię ale smakuje mi inaczej niż dawniej. Żeby wydobyć smak potrzeba dużo szczawiu. x Imuś czy załapałam się na kartacza??? x dzisiaj jest pochmurno, bardzo czekam na deszcz.

Globusiku witaj,miło Cię widzieć :-) Całe szczęście usterka naprawiona.Piję z Tobą kawkę,dzięki.. Przynajmniej chłodniej masz teraz,a co do opadów:-( to samo... Globusiku trzymam kciuki za opady u Ciebie i za Twoje zdrowie. O szczawiu piszecie....to jedna z zup,które jem...ale nie gotuję,ze względu na chłopaków.Kamice itp... Dzisiaj nie gotuję,tylko podgrzewam....gar bigosu wczoraj ugotowałam na dwa dni. Za to Imuś zaszalała przy kuchni i na cały tydzień ma jedzenia. Chętnie się podłączę :-D Aziu mam nadzieję,że lepiej się czujesz.Dzisiaj Twój dzień pracy na uczelni,dasz radę ❤️ Adziu z tego co piszesz wnioskuję,że i Ty będziesz miała wakacyjny urlop.Bardzo się cieszę.Planuj wypoczynek nad wodą ;-) Dobrego dnia dziewczyny.

Witajcie !! Globusku, jesteś... kawka też jest... a komputer naprawiony... fantastycznie... jak to dobrze mieć fajnych sąsiadów... moi też są supperowi... pomagamy sobie jak tylko możemy... x Cyferko, bigosik... młody bigosik... dziś tylko podgrzać i zajadać... fajna sprawa...

Gość globus
Wjechała kawa.Zapraszam. x Cyferko prawda!! ochłodziło się i jest duuuużo przyjemniej.Deszczu brak w dalszym ciągu. Trudno nic na to nie poradzimy. Ludzie prognozują,że będzie brak owoców a tym samym będą drogie. Truskawki po 7,90. Kupiłam kilka razy i mam dość. x Aduś Jak u Ciebie z owocami. Postanowiłam zrobić zupę z truskawek i makaronem. Dzisiaj właśnie mam dzień zakupowy więc kpie produkty i będzie zupa;) x Imuś oj tak!!!chłodniej i chce się coś ugotować. Kartacz był smakowity. Nieśmiało pytam czy ryby już zjedzone???? może jeszcze się załapię. x Zbieram się w jedną całość i idę po zakupy. Popołudnie chcę mieć wolne przecież Mundial przed nami:) x Dobrego dnia wszystkim.

Dzień dobry :-) Witaj Globusiku.Kawa pachnie...siorbię z Tobą;-) Ochłodziło się w nocy...mam nadzieję,że tak zostanie przez chwilę. Przyjemnego dnia dziewczyny. Ja też lecę na zakupy Globusiku;-)

Już wiem kiedy nasi grają;-) 19 czerwca Polska-Senegal 24 czerwca Polska-Kolumbia Obstawiamy wyniki? :-D Adziu wstawaj na kawkę :-) Imuś zawsze o Tataśki zapominam zapytać ;-) Co tam u nich? Aziu ❤️

Witajcie !! Globuskowa kawa czeka, więc siadam i z ochotą popijam...:) jak u nas sprawa owoców...? a są... tylko trochę strach je jeść... bo mogą być skażone metalami ciężkimi z tych strasznych pożarów, co to ostatnio u nas szalały... ale na dobrą sprawę, to wszystko (nabiał, pieczywo, ziemniaki, zboża, mięso, woda) dokładnie wszystko może być skażone i może nam szkodzić... a przecież coś jeść trzeba... więc parę razy truskawki kupowałam... ostatnio po 8 zł... x Cyferko, dzieny za mundialową rozpiskę... wyniki typować...?? hmmm... może tak: POLSKA - SENEGAL 1:1 POLSKA - KOLUMBIA 0:2 x Imuś, a jak te rybki w zalewie robisz...? podziel się przepisem...:) x Dziś powinnam jechać do mojej pulmonolog... bo leki przeciw astmie kończą się... dzwonię tam do nich i nie mogę się jakoś połączyć... więc nie wiem, jechać czy może nie ma po co...:O

No i udało mi się dostać do pulmonologa... wszystko OK... otrzymałam recepty na leki p/astmie... byłam też w naszej rodzinnej poradni... tam zostawiłam karteczki (męża, szwagierki i moją) na powtórzenie naszych stałych leków... jutro popołudniu będzie można wypisane recepty odebrać... wracając wstąpiłam po truskawki... dziś tańsze... 6,50 za kilogram... kupiłam... znowu jest strasznie gorąco, więc ubiłam śmietanę z cukrem, polałam nią truskawki i taki zimny obiadek z przyjemnością zjedliśmy... pyszności... teraz idę poleżeć chwilę...:) pa...!!

Gość globus
Dzień dobry. Jestem już po maleńkim śniadaniu. Piguły połknęłam a na deser oczywiście kawa. Zapraszam na chwilowy oddech. x Codziennie zapowiadają deszcze. Nie wiem gdzie pada bo wszyscy mówią o suszy. Na dzisiaj planuję botwinkę i mielone. Zapraszam wszystkie koleżanki na obiad. Za nim rozpocznę dzień odwiedzę Was wszystkie .Przeważnie tak zaczynam dzień. x Na rozpoczęcie dnia tyle,Mówię do zobaczenia.

Dzień dobry:-) Spóźniona,ale jestem. Nie po drodze mi dzisiaj do kompa:-( Ale teraz chwila oddechu z Wami. Przerwa śniadaniowa :-) Chłopaki mają,ja na czujce.... Globusiku,no właśnie jak to jest? codziennie na mapie pogody widzę u Ciebie deszcz,a okazuje się ,że to jakieś pomówienie :-D U mnie też suchutko i nie zapowiada się na deszcz. Imuś Tobie słonecznego,udanego i taaaaakiej ryby;-) Bawcie się dobrze 🌻 Pozdrówki dla Wszystkich.Pa.

Witajcie !! Jeeestem i ja... uf... zarobiona dziś... teraz na chwilę usiadłam... a właściwie ległam na sofie w oczekiwaniu na obiad... w parowarze dochodzi ryba z warzywami... mniam...:D

Adziu też pamiętam to straszydło morskie :-) Ale jak się nazywało? nie pomnę ;-) U mnie też ryba,miruna....dużo sałaty ze szczypiorkiem i bazylią(wersja dla mnie) zupa ogórkowa w zestawie dla chłopaków.... Adziu parowar masz elektryczny?

Cyferko, to jest, zdaje się, zębacz... :P tak, mam parowar elektryczny... bardzo często go używam... a my już po obiedzie... foto na garnek wstawiłam... jeśli macie ochotę zerknąć - zapraszam... :)

Gość globus
Ale smakowicie napisałyście:) o rybach.Nie przepadam za nimi. Wolę kawę i właśnie serwuję na cały weekend.Zapraszam. x Imus Dużo przyjemności życzę. x Adus, Cyferko

Dzień dobry :-) Za kawę dziękuję,z przyjemnością Globusiku. Ciekawa jestem,czy Imuś już wędki zarzuciła? Udanych połowów;-) Adziu masz dobrą pamięć :-) to był zębacz...haha,brzydal. My lubimy ryby,przynajmniej raz w tygodniu musi być. Dzisiaj moje miasto ma swoje święto. Szykuje się dużo atrakcji,moja E będzie miała swój pawilon reprezentujący gazetę,przygotowała wiele niespodzianek dla tubylców w tym darmowe badanie słuchu,wzroku itp... konkursy,nagrody;-) strasznie zestresowana tym dniem,jak mówi "wszystko na mojej głowie" :-D Mój syn bardzo jej pomaga;-) Po południu,pewnie też się wybiorę,tylko nie na badanie :-D Pozdrawiam Was i życzę samych przyjemności.

Imuś :-) Może dlatego,że mało Włochów w waszej okolicy :-D Biorą ??? Pogoda sprzyja? Pozdrawiam i zazdroszczę 😭

Witajcie !! Na popołudniową kawę zapraszam; (_)> (_)> (_)> My już po obiedzie... zielona fasolka z tzw. polskim sosem... uwielbiam...:D x Imuś, hyhyh... ja chyba też żałuję, że mój chłop to nie Włoch... makarony, pomidory i sery są moim żywiołem...:P x Cyferko, święto miasta macie... u nas już było...:) a teraz mecz TV pokazuje... Australia - Francja... końcówka... Francuzi wygrywają 2:1