Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

blueberries2808

Ciąża,planowanie,testowanie,temperatura,objawy,dyskusja :)

Polecane posty

Gość topciaqq27
Dziewczyny nic sobie nie robię nadzieji bo nie chcę potem się rozczarować, a to bardzo potem boli jak przychodzi @.. to rozczarowanie i pytanie czemu się nie udało.. chyba to znacie .. Kupię dzisiaj innej firmy test. Jak przyjdzie @ to przyda mi się na za miesiąc hahah. Z jakiego woj dziewczyny jesteście?

Gość gość1990
Mazowieckie.. tak znam to dobrze staran sie 4 lata o dziecko przy tym jeszcze tarczyna niedoczynnosc.cykle mam 28-30 dniowe u mnie 35 dc dzis jesli nie bedzie @zrobie rano w nd test.boje sie rozczarowania....

Gość topciaqq27
gość1990 Też z pierwszym narzeczonym starałam się lata dokładnie pięć lat i wiem jak to boli :( potem z moim mężem w drugim cyklu się udało. Teraz chcemy mieć drugie. Nie martw się. Ja piję jeszcze ziółka ojca sroki numer 3. Ostatnio w staraniach też piłam. :)

Gość gość1990
Mam nadzieje ze sie udalo...na poczatku lipca bylam na badaniach tsh mialam 3.1 do tej pory biore euthyrox 50 cala...wyjazd mielismy 5-10 sierpnia.codziennie sie staralismy.we wtorek 8 mialam owu bo bardzo bolal mnie jajnik ale mimo to staralismy sie...tydz po tym w srode mialam tzw nitki 2-3 krwi w sluzie ...wystraszylam sie bo nogdy tak nie mialam...no i kilka dni po tym mialam zgage i kilka razy do dzis wymiotowalam...test robilam 17 sierp ale widac moze za wcxesnie bo okres powinnam miec 22...eh oby do konca dnia rano sie okaze

Gość topciaqq27
Ojej ale zbieg okoliczności ja też Małopolskie okolice Wadowic i Suchej B. No u mnie szyjka raz na dole raz na górze raz twarda raz miększa raz uchylona raz zamknieta zależy od dnia. Brzuch boli jak na @ :)

Gość topciaqq27
gość1990 Skoro pojawiły się niteczki z kriwą a nigdy tak nie miałaś to to jest akurat dobry znak, byle do rana i się okaże, życzę 2 pięknych grubych kreseczek :) widok piękny i nie do opisania.

Gość gość1990
A wam te niteczki sie pojawily?

Gość topciaqq27
Nie ja nie miałąm nigdy niteczek, tylko plamiłam w pierwszej ciąży parę dni.

Gość gość1990
U mnie to bylo jednorazowe

Gość TAKaSObieMaMamaMa
U mnie ani w pierwszej ani w drugiej ciazy nie bylo zadnych palmien ani objawow implantacji. Nic zupelnie.

Gość magdzis
ja też mazowieckie

Gość magdzis
wiecie dzis rano bolała mnie głowa i mówie do mojego m że wezme tabletke,powiedzial ze lepiej nie bo to zle wpływa na staranie się,podobno wczoraj sie naczytał na ten temat o szkodliwosci przeciwbólowych o tym jak zle wpływaja na płodność no i nie wziełam tej tabletki a dodam ze od wtorku do wczoraj praktycznie je brałam bo przeziebiłam sie i troche jakby goraczke miałam,brałam paracetamol i nurofen ale nie więcej niż 3 na dobę i teraz tak myśle czy sobie bardziej nie zaszkodzilam niz pomoglam

Hej dziewczyny u mnie wolna sobota, mąż w pracy więc już sobie posprzatałam jeszcze tylko zakupy i obiad i wolne :) Z tymi staraniami to jest tak, że w tym cyklu się na nic nie nastawiam. Kochamy sie Kiedy chcemy bez zabezpieczenia i jak się uda to będę przeszczesliwa a jak nie to będzie następny cykl :) tym razem na pewno nie bede robic testów przed @ , bo wiem jaka chodziłam zła i rozczarowana wynikiem negatywnym. Teraz sobie tego oszczedze. Przyjmuje juz miesiąc kwas foliowy i czekam na owoc naszych starań :) Co do ciąży biochemicznej to jest strasznie przykre, nie mam pojecia jak ja bym się odnalazła w takiej sytyacji bo jest już euforia ze sie udalo a później taki bolesny cios. Z pewnością żadna kobieta nie zasługuje na takie nieszczęście, a o poronieniu nawet nie chce wspominać...

Powiedzcie mi proszę czy jeżeli zaszły byście w ciążę to od razu idziecie na zwolnienie chorobowe w pracy? Ja pracuje można powiedzieć że fizycznie, podnoszę ciężkie pudła, niektóre ważą nawet ok 30kg i w mojej sytuacji taka praca w ciąży na pewno nie wchodzi w gre... poza tym moj zaklad pracy nie bedzie w stanie zapewnić mi odpowiedniej pracy dla kobiety ciezarnej wiec z automatu jestem skazana na l4... a jak u was to wygląda?

Gość magdzis
mosabia odrazu powinnas isc,ja w ciązy która stracilam nie poszlam własnie a tez byla to praca raczej fizyczna i bardzo teraz żałuje,ja gdybym byla teraz ciązy to odrazu biore l4,

Gość magdzis
teraz nie mam ciezkiej pracy bo w klepie odzieżowym ale i tak poszłabym na zwolnienie ze wzgledu na to ze poprzednią ciążę stracilam

Gość topciaqq27
a jak u was z apetytem przed okresem? ja parę dni przed zawsze mam wilczy :) nie pamiętam jak to było w ciąży.

Gość TAKaSObieMaMamaMa
Ja tez pewnie od razu wzielabym zwolnienie z racji tego ze pracuje tez na nocne zmiany :-) U mnie dziewczyny to chyba jakas wirusowka. Bo muli mnie w zoladku strasznie. Poszlam z synkiem wózkiem na zakupy a poty oblewaja mnie niemiłosiernie. Topciaqq ale oczywiście przechodzac obok apteki musialam wstapic :-P Choc wiem ze to tylko stracone pieniadze. Kupilam pink test to Ci jutro powiem czy wychodzi druga kreska po czasie;-)

Gość topciaqq27
Takasobiemamama No to ładnie :) też zaraz wybieram się na spacer z małym i wstąpię do apteki ostatni raz więcej nie kupię :) Będziesz rano jutro robiła? ile masz lat?

Gość magdzis
ja apetyt mam cały czas,jem jak chłop.też jestem przeziebiona niestety,w tym cyklu to raczej nic z tego ale pije inofem,dzis mi sie już kończy@,więc od jutra zaczynamy chociaz nie nastawiam sie ze sie uda bo to przeziebienie i leki napewno mi cykl rozreguluja troche

Gość TAKaSObieMaMamaMa
Yak jutro rano . 26 lat a Ty ?

Gość magdzis
gosc1990 na zaparcia polecam siemie lniane mielone zaparzaj sobie codziennie rano na czczo albo nawet w ciągu dnia mozna wypic,bardzo pomaga i reguluje prace jelit

No właśnie i te nocne zmiany które też mam, wcale nie bede miała wyrzutów sumienia idąc na l4. Mam umowe na czas nieokreślony i na spokojnie moge isc na chorobowe w ciazy, później ulop macierzyński i jak fundusze byly by wystarczająco dobre to na wychowawczy :)

Gość magdzis
można tez dodawać je do jogurtu np lub czegos innego co chcemy zjesc

Gość magdzis
mosabia no oczywiscie ze tak jak masz mozliwosc to korzystaj

Gość TAKaSObieMaMamaMa
Dziewczyny u mnie samopoczucie fatalne. Nogi pobolewaja, glowa od wczoraj ani troche nie zelzala:-( Nie chce mi sie jesc. Z jednej strony w brzuchu burczy a Z drugiej nie moge jakos patrzec na jedzenie. Mi to sie zawsze musi cos przyplatac :-( Nie wierze ze to objawy ciazowe bo gdyby tak bylo to test poranny pokazalby juz chociaz cien cienia a ten byl bialutki jak snieg tam gdzie powinna byc kreska testowa :-( Wszystko jest nie tak :-(

Gość magdzis
takasobiemama a może test za wczesnie zrobiony

Gość TAKaSObieMaMamaMa
Dzis mam 30 dc. Owu wedlug testow powinnam mieć 18, 19 no najpozniej 20 dc. Pisze powinnam bo testy owu zrobilam 18 i 19 i wtedy byly dwie mocne krechy a 20 dc juz byla testowa slabsza... Sama naprawde nie wiem co myslec o tym. Sluz mam bialy gesty, troche dzis tez jest miedzy tym białym takiego przypominającego plodny.

Gość magdzis
pozostaje tylko czekać

Najgorsze jest czekanie i ta niepewność czy sie udało czy nie, sama to przechodzilam w tamtym cyklu i cały czas w glowie mialam czy przyjdzie @