Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

blueberries2808

Ciąża,planowanie,testowanie,temperatura,objawy,dyskusja :)

Polecane posty

Gość gość
Przenieście się na ovufriend tam można od razu prowadzić wykres cyklu, który po mierzeniu temperatury i obserwacji śluzu sam wam będzie pokazywał kiedy wypadają płodne. :) Ogólnie fajna stronka dla starających się babeczek.

Ja to wczoraj cały dzień ryczalam....co już było ok...znowu myśli błądziły i tak wkoło chyba do 3 w nocy....aż wkoncu zasnelam,przespałam się z tym i rano było lepiej .

Gość TAKaSObieMaMamaMa
I jeszcze jedno! Bo po raz kolejny klania sie czytanie ze zrozumieniem. Pisalam dziewczynom ze temat pieniedzy z mezem juz dawno wyjasnilismi. I licz sie gosciu ze slowami. Nie mierz wszystkich jedna miara piszac ze moj maz oplaca mieszkanie jakiejs pannie. Tlumaczyc sie tu juz napewno nie bede. Trzymajcie sie kochane. Przykro mi ze tak sie konczy moja przygoda z Wami i z tym watkiem i ze z niczego zostalam tak potraktowana.

Gość Mammabobasa
SzmaragdowyKamyk nie wiemm czy bedzie u mnie za szybko, ale bym zatestowala. :) Ja dzis 20dc a cykle 32 dniowe. To chyba nawet nic nie wyjdzie Jakos olalam ten cykl i zaraz po @ przytulanki co dzień aż do dziś. Mam kupione testy ale jakos spokojna jestem.

Gość gość
A mogła byś dać link do tematu na tym ovufriend? Ja wyłam dzisiaj pół dnia, mąż jak wciąż z pracy to pewnie też poleją się łzy. No ale co zrobię, mogę jedynie zacząć wszystko od nowa.

Gość gość
I właśnie potwierdza sie to, o czym pisałam wcześniej- wyraziłam swoja opinie na publicznym forum, do czego mam prawo. To, ze wnioski jakie wyciągnęłam z Twoich wypowiedzi nie sa pochlebne, nie oznacza, ze Ci zazdroszczę/ jestem zgorzkniała/ nie mam co robic. Mogłabym zacytować kilometry Twoich postów, którym teraz zaprzeczasz, np o problemach z mężem. Przykład ? Chciałaś zawiesić starania, bo miałaś problem związany z finansami i tym ze Cie okłamuje w tej kwestii. Mam rozumieć, ze wszystko sie zmieniło i teraz macie wspólne konto ? Nie musisz odpowiadać, odpowiedz sama przed sobą. A jesli chodzi o badanie szyjki- spytaj sie któregokolwiek lekarza, czy badanie szyjki przez sama siebie jest bezpieczne. Zreszta, co z tego, jak z takiego "badania" i tak nie umiesz wywnioskować czy szyjka jest nisko/wysoko/otwarta/zamknięta. Ale nie o tym mowa. Zreszta, twoja reakcja na moje posty była do przewidzenia :) martyna

Gość gość
Gosciu Martyno. Kobieto wyjdz ! Bo ja tez troche poczytalam i napisalas wyraznie ze temat Cie nie dotyczy. A skoro nie dotyczy to co Ty tu jeszcze robisz ?! Nienawidze takich bab. Przeswietli kazde slowo takiejsobie zeby jej dowalic, tak o poprostu bez powodu. Ale twardo bedzie twierdzic ze nie jest sfrustrowana ani zgorzkniala. Ok. Wiec rozumiem ze twoim hobby jest uprzykrzanie zycia innym. Takasobie zostan z nami i dawaj znac co u Ciebie i dzidzi.

Gość gość
Krytykę trzeba umieć przyjmować, jesli jest uzasadniona. Ale najlepiej jest sie popłakać i czekać, az ktoś poklepie po pleckach. Pod wszystkimi postami sie podpisuje imieniem, a w moich postach nie ma takiej agresji jaka dostałam od Ciebie, TakaSobie. Potrafię wyrazić niepochlebna opinie w sposób wyważony i naiwnie liczyłam, ze potrafisz to odczytać racjonalnie. Próbuje zwrócić uwagę na fakt, ze matka dwójki dzieci i dorosła kobieta powinna zachowywać sie odpowiednio do swoich doświadczeń życiowych. Nie nazwałam nikogo patologia. W przeciwieństwie co do niektórych nie będę odbijać piłeczki, bo czas piaskownicy juz dawno za mna. Pozdrawiam, Martyna

Gość gość
Przypominam, ze jest to forum publiczne i wypowiedzieć sie moze każdy, nawet jesli temat go nie dotyczy. Istnieje takie cos jak prawo do swobodnej wypowiedzi.

Gość Mery877
Agata, sory, jeżeli Cię obrazilam lub zdenerwowałam. Nie miałam nic złego na myśli. Bardzo się cieszę i gratuję że Ci się udało. Co do obserwacji siebie miałam na myśli jedynie to ( jak już też magdzis wspomniała) że progesteron jest bardzo istotny w tym żeby utrzymać ciążę. Tylko tyle. Jeszcze raz przepraszam jeżeli źle to wszystko zabrzmiało. Mam nadzieję że się nie gniewasz :)

Gość gość
Tak jest niestety takiej sobie się dostało jak tylko powiedziala że w ciąży jest. Agacie tez. Teraz znowu takasobie Ja jestem tu na forum już kilka miesięcy i też się nie podpisze.. a zauważyłam że komu się uda to zaraz obrywa. A kto się stara dalej jest ok. Bardzo bym chciała tu zostać bo fajnie mi się z Wami gada forum to duże wsparcie w staraniach ale teksty gościa czy mery są TRAGICZNE

Gość gość
Powiedziałam, co miałam do powiedzenia i idę sobie. A teksty o zgorzkniałych babach jedynie mnie rozśmieszyły, ale szczerze spodziewałam sie tego pisząc subiektywna opinie, ktora niekoniecznie jest miła i przyklaskująca. pozdrawiam, Martyna

Gość AgataRS90
Spoko rozumiem. Nic się nie stało :) wszystko ok. Co do komentarzy tutaj zamieszczonych zrobiła się jakaś nikomu niepotrzebna kłótnia.. Myślę że Facebook to też dobre posunięcie-kto nie ma to może założyć "anonimowe" konto ? Bez danych - tylko nazwać imię swoim Nickiem a nazwiskiem np "kafeteria"

Gość Mery877
Dlaczego niby moje teksty są tragiczne? Albo lepiej nie odpowiadaj. Naprawdę jeżeli urazialam Agatę to jest mi przykro z tego powodu. Naprawdę nie miałam nic złego na myśli. Gratuluję wszystkim którym się udalo. A tym dziewczynom które nadal się starają dużo wytrwałości. Powodzenia. Cześć.

Gość gość
Ales Ty babo upierdliwa. Podpisalas sie imieniem i co ? Mamy skakac z radosci. Weszlas nam w temat z buciorami i zaczelas obrazac nasza forumowa kolezanke. Owszem . To prawda ze forum jest publiczne i wypowiedziec moze sie kazdy ale W TEMACIE. A temat jest Ciaza, planowanie, testowanie itp. Ciebie temat nie dotyczy wiec naprawde daruj sobie swoje madrosci bo owszem ,swoja opinie wyrazilas ale nia bardzo na temat. Nie opisalas swoich staran o dziecko, objawow , temperatury wiec znikaj bo pomalu trace do Ciebie cierpliwość. Smieszna jestes. Moze za niedlugo kazda z nas bedzie Cie pytac o to czy moze starac sie o dziecko w swojej sytuacji zyciowej. Choc tej Twojej wypowiedzi nie bardzo jestem w stanie zrozumiec, bo jestem tu dlugo i nie zauwazylam zeby u takiejsobie byly jakies powazne problemy. Kazda z nas ma jakis bagaz doświadczeń. Wiekszy lub mniejszy. Kazda z nas tu nieraz pisala ze poklucila sie z mezem lub partnerem. Nawet pamietam ze i Magdzis miala nie wesola sytuacje i tez jest po przejściach. A Ty uczepilas sie tylko takiejsobie . Dlaczego ? Ano dlatego jak ktos juz wyzej napisal ze jej sie udalo i jest szczesliwa.

Gość TAKaSObieMaMamaMa
Dziewczyny ciezko mi Was zostawic bo bardzo mnie wspieralyscie, zwlaszcza z powodu kogos kto faktycznie przylazl na nasz watek niewiadomo po co.. Czytam to wszystko i naprawde jestem w szoku. Widze ze duzo z Was przestalo podpisywac sie swoimi nikami z racji na zaistniałą sytuacje. Bardzo Wam dziekuje ze wstawilyscie sie za mna. To bardzo mile. Postaram sie lekcewazyc te wredne posty. Mamabobasa moje samopoczucie bez zmian. Czasem mnie mdli choc dla mnie to zupelna nowosc bo w poprzednich ciazach tego nie mialam. Czuje zmeczenie, ciagle pragnienie. Piersi pobolewaja ale juz chyba troszke mniej, no chyba ze poprostu sie przyzwyczailam. Codziennie mam starsznie wyrazne ale bardzo dziwaczne sny. Az sie nieraz smieje do meza rano ze jak bym poopowiadala to by pomyślał ze zwariowalam ;-) W srode mam wizyte wiec zobaczymy co to bedzie ;-)

Gość gość
Podpisam sie imieniem nie po to, żebyście skakały z radości (wtf?) tylko zeby moje wypowiedzi nie były mylone z wypowiedziami "gości" bez podpisu. Rozumiem, ze podpisujecie sie wszystkie nazwiskami i adresami ? Błagam Was dziewczyny. Martyna

Gość gośćKarola
Dziewczyny nie opowiadajcie tej całej Martynie, bo to bez sensu. Taka hiena tylko karmi się tym ze się denerwujecie. Olejcie ja to sobie pójdzie. Ja jestem z Wami krótko, ale cieszę się ze jest takie forum na którym są kobietki o podobnych problemach z którymi można pogadać i się doradzić. Jestem za tym żeby powstała grupa na fb gdzie grupa będzie tylko dla nas i nie będzie osób które tylko wprowadzają nie miła atmosferę. Takasobie nie rezygnuj z nas, zostań. Agata, gratulacj***ardzo się cieszę ze Ci się udało.

Gość gość
Szanowna Martyno nie widzisz ze my Ci juz naprawde bardzo grzecznie dalysmy do zrozumienia ze Twoja obecnosc tutaj nie jest nikomu potrzebna. Skoncz juz naprawde bo za chwilę zaczne współczuć Twojemu mezowi i dzieciom.

Gość gośćKarola
Może nie ma ani dzieci ani męża, dlatego przyszła tutaj żeby dogryźć komuś.

Gość gość
Nie było moim celem obrażanie kogoś, tylko z nudów (tak, z nudów, czasem sie zdarza ze sie nudzę) zwróciłam uwagę na osobę, której wypowiedzi mnie poirytowaly. Cel był taki, zeby osoba ta spróbowała spojrzeć na siebie bardziej racjonalnie. Ale to ja zostałam nazwana głupia/ sfrustrowana/ zgorzkniała "baba". Troche więcej ogłady i dystansu. Zreszta, nie moje życie i szczerze mam to gdzieś. Chciałam to napisac, to napisałam. Każdy moze. Martyna

Gość gość
Przekaze mu wyrazy współczucia, dziękuje w jego imieniu :D na pewno zrobi mu sie lepiej od tego :)

Gość gość
Boze ale idiotka. Nic dodac nic ujac. Takasobie fajnie ze zostalas. Bedziemy czekac na wiesci po Twojej wizycie .

Gość gość
A Wy jesteście za to rasowe hejterki. Nazwałam kogoś zgorzkniała baba? Frustratka? Idiotka ? Mózg staje.

Gość gość
My jestesmy hejterki bo sobie spokojnie prowadzilysmy watek nikomu nie wadzac i przeszkadzając. A Ty to ta swieta co sie uczepila Takiejsobie bo ja "poirytowala". Weź sie dziewczyno nie pogrążaj jeszcze bardziej. Dziewczyny maja racje trzeba Cie zaczac ignorowac bo jestes typowym trolem ktory szukal zaczepki a teraz karmi sie naszymi nerwami i odpowiedziami.

Gość gość
Ja zgadzam się z Martyną i myślę, że wiele innych kobiet też. Trudno uwierzyć, że Takasobie jest dorosłą kobietą.