Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

blueberries2808

Ciąża,planowanie,testowanie,temperatura,objawy,dyskusja :)

Polecane posty

Gość Mery877
Agata, beta to badanie które pozwala stwierdzić ciążę. Daje wynik pewniejszy niż test ciążowy. Progesteron po owulacji jezeli będziesz miala za niski to ciąża się nie utrzyma. Dlatego dziewczyny biorą duphaston lub luteinę na początku ciąży. Musisz trochę bardziej się orientować w swoich cyklach wtedy zajście w ciążę będzie łatwiejsze :)

Gość magdzis
Witaj kamyku,jasne że możesz,Agata ,jest tak jak merry napisala

Gość AgataRS90
Ok wiem po co progrsteron jest i skąd się bierze, ale pytanie po co to mierzyć razem z beta żeby potwierdzić ciążę

Gość AgataRS90
Dziewczyny mierzą betę i o tym zawsze mowa , pierwszy raz ktoś zasugerował mi zbadanie również progesteronu po pojawieniu sie bladej drugiej kreski.

Gość AgataRS90
Mery a ten komentarz "Musisz trochę bardziej się orientować w swoich cyklach wtedy zajście w ciążę będzie łatwiejsze usmiech.gif" chyba był zbędny :) To mój PIERWSZY CYKL STARAŃ i wydaje mi się, że moja wiedza na temat swojego ciała i cyklu jest dość wysoka w porównaniu z innymi dziewczynami starajacymi się o pierwsze dziecko. Za to CIAZA i jakiekolwiek badania, które wykonuje się PO JEJ POTWIERDZENIU PRZEZ TEST CIAZOWY są dla mnie totalna nowością ż racji tego, że nie przechodziłam tego jeszcze. :]

Gość gośćKarola
No i klapa @ przyszła ;( ale Wam dziewczyny kibicuje żeby były 2 kreski.

Gość Mamciaktorachcedzidzie
Interesantka25 nie myśl tyle o tym a uda się napewno :) wiem łatwo powiedzieć bo sama mam ten problem ze zajść nie mogę... W dodatku mam jakieś problemy z hormonami po tabletkach anty. Więc nie wiem kiedy będę mogła liczyć że coś się uda. Ty się nie łam, bądź dzielna. Wszystkie tutaj Ci kibicujemy ;*

A orientujecie się może też w kwestii brania tabletek na wywołanie miesiączki?? Ja takowe teraz dostałam wczoraj wzięłam pierwsze dwie. I tak sobie myślę, a jeśli zajde zanim dostanę okres biorąc te tabletki to możliwe?

Gość magdzis
Agata po co te nerwy,kazda z nas tu przezywa to samo i nie jestesmy tu po to zeby jechac po sobie nawzajem i sobie docinac tylko kazda z nas pisze to co wie,nie wiemy czy to komus pomoze czy nie ale piszemy,nie ma co sie zaraz denerwowac ze ktos cos napisał nie po naszej mysli a progesteron powinno zbadac sie po owulacji bo jesli jest za niski to nawet jesli dojdzie do zaplodnienia to ciąża nie utrzyma sie,zarodek buyc moze nawet sie nie zagniezdzi.tak na marginesie,u mnie wlasnie pojawila sie @,dzis mam impreze w domu urodzinową,jutro koncze 38lat :):) i od tego cyklu zaczynam stosowac lutagen,pierwszy mac bede zazywac tak jak zalecil lekarz od 10dc w koncu to lekarz i chyba wie co robi,

Gość magdzis
agata nikt cinie sugerowal badanie progesteronu po pojawieniu sie drugiej bladej kreski a zbadanie go ogolnie,zeby wiedziec czy nie jest za niski :)

Gość AgataRS90
Taka sobie zasugerowała zebum zbadała po zobaczenu 2 bladej kreski stąd moje pytanie po co. A komentarz o braku wiedzy na temat mojego ciała i cyklu był zbędny. Ostatnio wiele z Was przeszlo rozczarowanie,okres przyszedł.. mnie chyba się udało.. myślałam że mogę spokojnie zadawać pytana bez zbędnych komentarzy jak powyżej.. A teraz wychodzi na to że progrsteronu nie trzeba tylko betę, a pomimo tego koleżanka skomentowała w ten a nie inny sposób moje pytanie. I tak , nie tyle co się denerwuje a jest mi przykro.

Gość AgataRS90
To tak jakbym ci powiedziala " moze zacznij używać testów owulacyjnych bo moze nie wiesz kiedy masz owulacje. Musisz trochę więcej poczytać i dowiedziec się o swoim cyklu to łatwiej Ci będzie zajść w ciążę" ...

Gość magdzis
agata niech ci nie bedzie przykro,my wszystkie mamy tez czasami zle dni i chcemy tu sie wygadac,pytaj o co chcesz a jesli ktoras z nas napisze cos nie tak jak trzeba to tez sie nie denerwuj,jak bedziemy mogly w czyms pomoc doradzic to napewno bedziemy odpisywac.a teraz do rzeczy,robilas test dzis rano?

Gość magdzis
no i ja wlasnie od tego cyklu bede uzywac testow owulacyjnych bo chyba faktycznie moja owulacja jest w innych dniach niz mysle,serio,od tego cyklu zaczynam ich uzywac,juz mam zapas na caly cykl

Gość AgataRS90
Tak robiłam, jak zasugerowała koleżanka w ciąży zrobiłam betę i progesteron. Wyniki będę miała dziś bądź jutro. Jeśli ktoś ma zły dzień (bo np dostał okres) to jestem w stanie zrozumieć smutek i rozżalenie, na prawde... ale kąśliwości w stronę innych już nie.

Gość magdzis
napewno osoba ktora tak napisala niemiala na mysli tego zeby cie pouczac,moze pisala w pospiechu i chciala krotko zwiezle i na temat,tak jak ja teraz bedac w pracy :) napisz czy robilas test i co i jak,bo ja jestem ciekawa juz bardzo czy jestes w ciąży

Gość AgataRS90
Ok tylko widać chyba, ze1 cześć była ok a druga trochę nie na miejscu?

Gość magdzis
mamcia a jakie to tabletki?

Gość gość
A ja wam dziewczynki przesyłam ciążowe wiruski :) Obyście się pozarażały i szybko zaszły w upragnioną ciąże. Ja już końcówka ciąży, ale pamiętam jak sama się starałam i rozczarowywałam.

Gość AgataRS90
Dzięki gościu ❤ z chęcią przyjmiemy :) Spokojnego rozwiązania:*

Nie pamiętam dokładnie nazwy coś chromolindi coś w tym stylu. Tylko nazwa i tak by wam nic nie mówiła bo to tabletki niemieckie. Ale czytałam ulotkę i piszą tam ze te tabletki są właśnie gdy nie ma się miesiączki lub gdy są bardzo słabe krwawienia. Więc domniemam że to coś w stylu na wywołanie miesiączki.

W pracy akurat jestem nie mam opakowania przed sobą :)

Ta nazwa to chlormadinon 2mg.

Gość magdzis
nie znam tego leku ale chyba zawiera progesteron lub cos o podobnym dzialaniu z tego co wyczytalam

Gość gość
Magdzis wstrzymasz sobie owulacje, bo na bank nie masz owulacji 9dc. Zrobisz jak checesz, ale ja bym nie ryzykowala. Sama nie raz bylam ofiara bledow lekarskich i teraz wole zadac tysiac pytan i miec pewnosc ze wszystko jest ok. I w nosie mam czy to prywatnie, czy panstwowo, w koncu lekarz za darmo nie pracuje!

Gość gość
Magdzis wstrzymasz sobie owulacje, bo na bank nie masz owulacji 9dc. Zrobisz jak checesz, ale ja bym nie ryzykowala. Sama nie raz bylam ofiara bledow lekarskich i teraz wole zadac tysiac pytan i miec pewnosc ze wszystko jest ok. I w nosie mam czy to prywatnie, czy panstwowo, w koncu lekarz za darmo nie pracuje!

Gość gość
Te tabletki na wywolanie okresu zawieraja progesteron wiec nawet jak bedziesz w ciazy to ci nie zaszkodzi a pomoze.

Gość MAGDZIS
gosc tak zdaje sobie z tego sprawe ale moze u mnie moze trzeba nbajpierw uregulowac cukl,podleczyc sie progesteronem,moze zeby uzupelnic jego braki,dlatego tez moze przepisal mi go na 4 cykle,nie wiem dziewczyny,no na taki pomysł wpadłam zeby brac od 10dc

Gość MAGDZIS
troche sie podleczyc i dopiero zaczac starania na nowo

O to dobrze :) dzięki teraz mogę bez stresu z mężem się przytulać hihi bo miałam lekkie obawy... Wiecie jak to jest... Bałam się że może dziecko być przez to chore lub coś w tym stylu. no i biorąc te tabletki w 3,4 lub piątym dniu cyklu mam przyjść na pobranie krwi, żeby sprawdzić moje hormony. Mam nadzieję że w następny cyklu nam się uda zajść