Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiur88

Mamusie listopad 2017 cz.2 ;)

Polecane posty

Gość goscxy
No popatrz Lucynko, miałaś przeczucie że jak dopniesz wszystko na ostatni guzik to wyladujesz na porodowce, trzy dni temu wszystko skonczylas i jesteście w komplecie :-) może to jest przepis dla tych które chcą już finisz :-) jeszcze raz gratulacje! :-)

Gość gość
Dziewczyny no to sezon listopadówek ruszył na całego:-) kto teraz? Jakieś przeczucia????

Gość gość kasiur88
Lucynko gratulacje :) mnie znowu bole lapia bez kroplowek :/

Gość gośćfif
Lucynka gratulacje :* ! Gość 1003- doskonale wiem co przeżywasz... Jeśli chodzi o żółtaczkę to miałam tak samo... na początku przyrost bilurbiny niewielki , po 2 dniach naświetlanie , bilurbina spadła , zostaliśmy na obsserwacji jak będzie po naświetlaniu i po 1 dobie znowu wzrost ale nie do takich wartosci zeby mozna bylo wznowic fototerapie i poziom bilurbiny utrzymywał się 3 dni na takim samym poziomie i wkońcu spadł...wyszlismy do domu po 7 dobach.. Trzymam kciuki żebyście jutro wyszli do domciu :( Ja w szpitalu tez samopoczucie miałam okropne... ciągle płakałam.. po wyjsciu ze szpitala wszytsko ustało , u Ciebie tez tak będzie ! zobaczysz :* ! pisz co i jak :* Trzymam kciuki za jutro :* ! Jestem z Wami myślami !

Gość gość
Coś MM sie nie odzywa..

Gość gość
Może też jakieś dobre nowiny niebawem i mm nam napiszę:-) Lucynko, dostałaś antybiotyk podczas porodu?

Gość karola0096
Lucyna gratulacje. To juz trzy maja za soba;) a ile nas dokładnie tutaj jest? Bo nie liczylam dokladnie szczerze mowiac; )

Gość gośćBella
Gość 10003 , Lucynka gratuluje Ja też już po. 26.10 na świat przyszła Hania

Gość gośćfif
Bella gratulacje ! Jak sie czujesz ? Jak Hania ? Napisz cos :*

Gość gośćffbasia
Bella cudowne wieści, jak się czujesz? gratuluję!!! 🌼 Fif, jak się czujesz? Jak tatuś:-)

Gość gośćBella
Jest ok. Miałam CC z uwagi na wielkość dziecka. Urodziła się w 38tyg +4 dni z wagą 4,4kg ,58 cm, 10 pkt. Gdybym czekała do terminu to 5kg by miała. Dziś wróciliśmy do domu ze szpitala.

Gość gość kasiur88
Dziewczyny ja jutro wracam na 100% do domu lekarz powiedzial ze chociaz na kilka dni mnie odesle :/ dla mnie to dziwne bo nawet usg mi nie zrobili

Gość przyszla_mama2017
Gosc Bella gratuluje ;) duzo zdrowia Wam obu :-***

Gość gośćffbasia
Bella to masz kawał szczęścia:-) dużą dziewczynką! Gratuluję! Kasiu, jeszcze troszeczkę wytrzymaj, już naprawdę niedługo, zobaczysz!

Gość gość1003
Gratuluje Wam dziewczyny, Lucynko i Bello. Jak sie macie? Fif, my wlasnie rozpoczelismy fototerapie. Siedze i modle sie o szybki jej przebieg, zeby na weekend byc w domu. Goscxy- partner ma wolny pierwszy tydzien listopada. Z Malym obslugowo radze sobie chyba niezle, jesli bede miala problemy z tym to pakuje sie w samochod i pojade do rodzicow, mam tez babcie ktora wesprze i powie co robic. Tata jest z nami w szpitalu ile tylko moze, po kilka godzin dziennie, swietnie odnalazł sie w roli ojca i jest zakochany w synu. Serce peka jak widze Jasia denerwujacego sie pod lampami, dałam mu smoczek, zeby chociaz troche sie uspokoił. Spokojnej nocy dziewczyny.

Gość gośćfif
gosc 1003 - Widze , ze przezywasz dokładnie to samo co ja :( tez miałam synka pod lampą w pokoju na całą noc ? Jak się czujecie? Jak mineła noc ? do kiedy ma byc naświetlany ? Basiu dziękuje u nas wszytsko ok , tatuś szcześliwy , wpsaniale spisuje się w roli ojca :) Wczoraj byliśmy na wizycie u pediatry , mały przybrał na wadze , obecnie waży 2840 :D wychodząc dwa tyg temu ze szpitala miał 2410 więc przyrost jest ok :) za 4 tygodnie idziemy na szczepienie , będzie miał 5w1 refundowane ze względu na to ze jest wczesniaczkiem. A jak Ty się czujesz ? Wczoraj myślałam o Tobie , jak ten lekarz Cię nastraszył z tą szyjką.... a tu zobacz jak szyjka pięknie trzyma ! :) Bardzo się ciesze ! :)

Gość gośćffbasia
Fif, u mnie 38t2d:-) jak się bałam przedwczesnego porodu to teraz bym chciała żeby mały już wyszedł:-) niby do terminu dwa tygodnie ale wciąż słyszę pytania "to pani jeszcze nie urodziła?" Złości mnie to troche bo przecież mam jeszcze czas:-) ale za trzy tygodnie jeśli nic się nie ruszy to mam się zgłosić na indukcję dokładnie 20.11. niby tylko trzy tygodnie ale choć raz bym chciała mieć taki normalny nie indukowany, spontaniczny poród. Zobaczymy może się uda choć gin stwierdził że na 90% będzie indukcja. Muszę się rozmówić z Alusiem:-) może go zmotywuje:-)

Gość gośćfif
Basiu Trzymam mocno kciuki aby poród rozpoczął się sam , był lekki i szybki :* ale to wszystko szybko zleciało.... niedawno pamietam jak się poznawałyśmy na forum :) i rozmawiałyśmy o bee gees :D:D tez u Was dzisiaj tak słonecznie ?:)

Gość gośćffbasia
:-) u nas słonecznie ale zimno strasznie:o Masz rację, dopiero co to wszystko było. Testy ciążowe,. Beta hcg, pierwsza wizyta, bicie serduszka, pierwsze ruchy, połówkowe USG a To już masz syneczka w ramionach:-) za rok bydziemy pisać o pierwszych kroczkach naszych skarbeczków:-)

Gość Fenyloetyloaminka
Lucynka, Bella gratuluję, super! :) Boję się, że będę teraz co chwilę czytać, że już swoje maleństwo macie na świecie, a ja będę czekać i czekać i czekać :D

Gość gość kasiur88
Dziewczyny zmiana planow ;) przed wyjsciem badal mnie ordynator iiii szyjka sie skrocila gdzie w sobote byla dluga mam rozwarcie na opuszek i zostaje w szpitalu :/ ale jest tego jeden plus :) w czwartek witamy Adasia na swiecie :D

Gość Marta z grudniówek
Lucynka gratulacje i dużo zdrówka dla was. Kasiur,będziesz następna.Czekamy... Pozdrawiam

Gość gośćffbasia
Kasia super! Czekam na czwartkowe wiadomości:-)

Gość karola0096
Kasiu to super juz tylko 3 dni. I wiesz dokladnie co i jak. Fenyloetyloaminka ja mam dokladnie takie mysli jak ty.. ze dziewczyny beda rodzic jedna po drugiej a ja bede ciagle czekac;) ale w koncu i na nas przyjdzie czas;) ktory masz dokladnie tydzien i dzien? Ja 37t+3d.

Gość Fenyloetyloaminka
Jestem 37+1 :) Ale dziś mam leniaaaaaaa. :)

Gość goscxy
Dziewczyny a wybieracie się na groby? Ja się niestety nie czuję na siłach. Dziś mam 37t5d

Gość Lucyna30
Dziękuję dziewczyny! ;* Odzywam się w końcu ;) miałam cc ;) samo cc szybko poszło, jednak jak kończy się znieczulenie zaczynają się bóle nie z tej ziemi ;P hehe tabletki, kroplówki, czopki pomagają chwilowo ;) chodzę ale boli, aż się telepie momentami... całą noc Niunia płakała, próbujemy wydobyć mleczko ;) dzisiaj nakarmili mm, a ja pobudzam sie laktatorem ;* i wykąpałam dzisiaj Niunię z mężem ;) mialam już pierwsze chwile zalamania! Ale staram się być dzielna! ;*

Gość Lucyna30
Urodziłam w 39t 5d ;*

Gość Lucyna30
Bella gratuluję ;* zdrowa, silna córeczka ;* super!!!

Gość mama grudniowa
Dziewczyny gratulacje! Super, że macie już maleństwa przy sobie. Oczekujące dziewczyny - już niedługo i Wy będziecie po...Wtedy przyjdzie na nas kolej - grudniówki:-) Lucynka, jeśli można wiedzieć jakie imię wybraliście dla córeczki? Ja rodzę niedługo a moja dzidzia jeszcze bezimienna. Bierzemy pod uwagę: Karolinę, Kalinę, Łucję...nie możemy się zdecydować...