Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Masa moich koleżanek nie ma dzieci jeszcze, a mają 30 lat. Na co czekają?

Polecane posty

Gość gość
Ja się wcale autorce nie dziwię. Wiadomo, że najlepsze biologicznie lata na pierwszy poród to do 25 roku życia, ale skoro już tyle z nas studiuje, to uważam, że do 27-28 lat jest ten optymalny czas. Ma się i siłę, i wykształcenie, i zdrowie. Kobiety celowo odkładające rodzenie ponad 30 rok życia są dla mnie jakieś zaburzone i nieprzystosowane do życia, skoro poniżej 30tki nie dojrzały do tak ważnej decyzji o odpowiedzialności za kogoś poza swoją osobą.

Gość gość
o checi posiadania dzieci nie decyduje chęć bycia odpowiedzialnym za kogoś tylko instynkt taki sam jak u zwierzątek,taka natura

Gość gość
gdyby nie ten instynkt nie rozmnożyłabyś się tylko byś pomogła sierotom które już są i płaczą w domu dziecka za kimkolwiek kto pokocha

Gość gość
Straszne te planowanie, sensem życie spontan. xxxx Spontanicznie to mozna wyjechac na weekend, a nie brac sie za dziecko Sory za szczerosc ale mnie tylko rozsmieszaja studetki czy tam jeszcze lepiej licealistki w szczycie doby szalenstwa i glosza, ze one nigdy dzieci. Po co w ogole na tym sie skupiaja ? W tym wieku? W takiej sytuacji? Potem troche to pozyje, uzyje robi sie 30 no i ona chce miec dziecko. Ojej co sie stalo. To sie stalo, ze wtedy bylas za gowniara zeby to w ogole rozwazac. xxxx No widzisz, a ja znam osoby, ktore trzymaja sie deklaracji z wieku 19-24 :) A Ty zajeta nie wiem czym nawet sorry nie umiesz napisac poprawnie.

Gość gość
No tak, jak się ma dwadzieścia kilka lat to jest się tępą dzidą, która nie może samodzielnie myśleć co chce w życiu zrobić :D Za to inni powinni myśleć za nią radośnie wp*****lając się w jej macicę i mówiąc kiedy zacznie się odpowiedni czas.

Gość gość
Tak wlasnie uwaza moja tesciowa. Ma ponad 70 i uwaza, ze jej juz mozna wszystko, bo jest starsza prawie od wszyatkich wszystko to gowniarze i gowniary i maja geby przymknac i siedziec cicho

Gość Fitmamka3578
Może Nie chcą , mają problemy z mężem z bezpłkdnścuą może problem z kasą . Albo chcą się wyszaleć

Gość gość
Ja mam 25lat, nie planuję dzieci, nigdy nie chciałam, z roku na rok to coraz pewniejsza decyzja. Nie dam sobie ręki uciąć, ale no aktualnie nie widzę siebie w roli matki. I nie mam prawa nawet o tym powiedzieć na głos :D Mój partner w pracy też pali głupa, bo dzieciaci koledzy by go zjedli jakby powiedział co myśli. A wcale się nie obracamy w jakimś konserwatywnym środowisku, ale jak się tylko coś wspomni to jest jazgot jak to życie bez dzieci to wielkie nieszczeście itd. No, za to dla części osób życie z dziećmi przynosi tyle szczęścia, że aż muszą powtrącać się w cudze. Na szczeście znam jeszcze normalnych rodziców, którzy gdzieś mają cudze potomstwo i po prostu cieszą się swoim.

Gość gość
30tka to (optymistycznie licząc) 1/3 naszego życia, a niektóre kobiety w tym wieku czują się za młode na dzieci. Niepojęte.

Gość gość
18:55 to ty jesteś tą trollicą, która założyła ileś tematów, że rozmnażanie jest egoistyczne, bo żadne dziecko nie prosiło się na świat i najlepiej brać dzieci z sierocińca?chyba ci w tamtych tematach wystarczająco odpisali jakie masz chore myślenie?

Gość gość
Urodzilam pierwsze dziecko majac 22 lata, drugie jak 28. Ciesze sie, ze mam juz to "za soba". Teraz jestem po 30. i mysle, ze bylo by mi latwiej wychowac dzieci teraz niz wczesniej. Nie bylo by stresu ze szkola, praca itd

Gość gość
No gdyby nie menopauza to by zwlekały z dzieckiem do 70 roku życia :D a potem by mówiły- "dopiero teraz poczułam sie dojrzała" "musiałam sie wyszaleć " :P .

Gość gość
tylko szmaty się rozmnażają

Gość gość
Po prostu rodzenie dzieci (w sensie ciąża, poród, połóg) to nic przyjemnego. Także opieka nad niemowlakiem nie należy do najbardziej komfortowych rzeczy w życiu. Jak ktoś nie ma instynktu (tak, takiego prostego zwierzęcego instynktu) a dodatkowo ma co robić w swoim życiu to będzie to odwlekał. Poza tym, chyba nie wszyscy to tak naprawdę czują i mają w końcu dzieci tylko dlatego, że takie są oczekiwania społeczne, bo wszyscy wokoło mają, żeby nie żałować na stare lata, że się tych dzieci nie miało.

Gość gość
gość wczoraj pudło :-D

Gość gość
tylko, że te masę koleżanek zapieprza na te wasze cholerne 500+ płacone wam za pieprzenie sie i rozmnażanie, także winnaś paść przed nimi na kolana i całować je po rękach

Gość gość
Są różni ludzie. Dla jednych priorytetem w życiu jest rozmnażanie dla innych co innego. Nie ma w tym wielkiej filozofii.

Gość gość
patolo w koncu wam zabiora ta kase i do roboty............ haaaaaaaaaa

Gość gość
gość 2017.09.01 Kobiety późno decydują się na dzieci bo - późno dojrzewają (bycie niedojrzalym do 35 roku życia to u kobiet normalne) - mogą sobie pozwolić na to finansowo (inteligentny człowiek zarabia wystarczająco dużo od razu po studiach, tylko przegrywy spędzają pół życia żeby coś odlozyc) - nie mają faceta (głupich i brzydkich nikt nie chce) - niektóre dopiero wtedy mają "cierpliwość, wiedzę " co oznacza że połowę życia przeżyły bez wiedzy. usmiech.gif xxxx - dojrzałość i niedojrzałość to pojęcie względne. 20 letnia siksa w swoim mniemaniu może byc dojrzała, ale obiektywnie patrząc ma jeszcze fiu bździu w głowie. Tak naprawdę liczy się instynkt (ten sam, który każe rozmnażać się zwierzętom). Albo masz go wcześniej, albo później, albo wcale i nie ma to nic wspólnego z dojrzałością czy niedojrzałością. - Co do zarobków. Nawet jak jesteś inteligentna i zarabiasz od razu dużo po studiach to i tak zajmie Ci trochę zdobycie domu / samochodu i przede wszystkim poduszki finansowej bez której trudno odpowiedzialny człowiek nie będzie pchał się do zakładania rodziny. No chyba, że jesteś jakimś ewenementem i Twoja pierwsza wypłata idzie w dziesiątki tysięcy zł. - "nie mają faceta (głupich i brzydkich nikt nie chce)" - może to one nikogo nie chcą, bo nie biorą pierwszego lepszego, byle tylko je zapłodnił - "niektóre dopiero wtedy mają "cierpliwość, wiedzę " co oznacza że połowę życia przeżyły bez wiedzy. usmiech.gif" - no tak, bo młode matki to od razu rodzą się z wiedzą i doświadczeniem życiowym a potem tylko głupieją.

Gadanie... wasza gadka to takie p*****l p*****l . Kobiety zachodzą w ciążę tak późno bo im tak wygodnie. Żadne " warunki finansowe"i inne chuje muje. Trza sie wyszumiec toż. I nie p*****llcie o dojrzałości. Bo czytać się nie chce. Kobiety które znam i ktkre zaszły po 30 są najgorszymi matkami pod słońcem. Drą sir na te dzieci. Jakby za.kare byly matkami. Kiedys kobiety w młodych latach mialy dzieci (bo sory ,po 30 to jużnie młodość. Mówię to ja przed30) i to bylo normalne. Teraz jakies ambicję, wyrzeczenia, robienie kariery. A na starość zostaję taka sama raszpla stara Panna , zfrustrowana życiem i poucza. A kysz

Gość gość
"zfrustrowana" - idź ty głąbie, utop się :O G****o wiesz, w nogach śpisz, a kysz !

Gość gość
Trzeba być idiotką, żeby w PL i dla polskich facetów rodzić dzieci...

Gość gość
Ja natomiast wśród rodziny i znajomych nie znam żadnego małżeństwa bezdzietnego.

Gość gość
Trzeba być idiotą żeby w wieku 30 lat myśleć" Jestem młoda mam czas dla dzieci". nie tak dawno widziałam klapsydrę kobieta 36 lat zmarła, miała tylko jedno dziecko a Pamela Bem? osierociła dwoje małych dzieci 3 letniego synka i roczną córeczkę szok.. miała 38 lat i tak małe dzieci....

Gość gość
Urodziłam pierwsze dziecko w wieku 30 lat A to dlatego że za mąż wyszłam późno bo mając 29 lat .Gdybym wcześniej wyszła za mąż i wcześniej urodziła dzieci byłabym młodą mamą ,najlepiej mieć dzieci tak do trzydziestki.

Gość gość
Moja teściowa wyszła za mąż mając 21 lat syna urodziła rok później czyli mojego męża i więcej nie chciała mieć dzieci- wygodnicka i egoistyczna.My zdecydowaliśmy na drugie dziecko, była zdziwiona myślała że też będziemy mieli jedno a gdy okazało się że jestem w ciąży z bliźniakami to się poryczała jak my sobie poradzimy,co my teraz zrobimy, wariatka.

Gość gość
Może po prostu nie chcą mieć dzieci? Ja mam 28 lat i też nie mam zamiaru mieć przed 30, chociaż od prawie 5 lat jesteśmy razem z partnerem.