Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Masa moich koleżanek nie ma dzieci jeszcze, a mają 30 lat. Na co czekają?

Polecane posty

Gość gość
Haha ale jesteście płytkie. Jestem młodą lekarką i dla mnie wcale sensem życia nie są dzieci, a pomaganie ludziom, niezależnie od zarobków. Temu poświęce życie. Jestem gorsza?

Gość gość
23:52 w pewnym sensie tak, bo mimo ze ratujesz zycie, to nie powołujesz do istnienia nowego zycia. Z punktu widzenia natury możesz zdychać choćby zaraz

Gość gość
młoda lekarko jesteś w porządku,jeśli ktoś ci mówi że możesz zdychać i że lepiej by ciebie nie było bo nie masz dzieci to jest odpadem ludzkim i lepiej żeby się nie rozmnożył i nie rozsiewał prymitywnych potomków które przejmą system wartośc***ijawki ,to do ciebie 23.55 kreaturo życzysz śmierci innym ,ale ohyda ,nie rozmanażaj się ,bydła wystarczy na tej planecie

Gość gość
gość dziś Na szczęście płeć determinują geny a nie widzimisię jakiegoś oszołomka z kafe :D

Gość gość
nie liczy się ilość tylko jakość,człowiek to największy szkodnik tej planety który ją niszczy,gdyby było mało ludzi i bardzo rozwiniętych i szlachetnych nie byłoby syfu wojen zła i zniszczenia,planeta byłaby piękna i czysta

Gość gośćnatura
dziś jest pełno hołoty i co rusz dążą do unicestwienia,decyzja jakiegoś czuba który ma władzę od niewolników i lecimy w kosmos

Gość gość
gośćnatura dziś no jest... a najgorsze, że to właśnie twoje dziecko może się okazać takim 100 razy gorszym Hitlerem :o

Gość gość
gość wczoraj ja w tym wieku zwlekalam, mam teraz dwojke wspanialych dzieci, stac nas na to, co chcemy, cieszę sie z dzieci, bo urodzilam, gdy do tego pod kazdym wzgledem dojrzalam, nigdy na nie nie narzekalam, macierzynstwo dla mnie jest jedna wielka radoscią - bo zaczelo sie w odpowiednim momencie.

Gość gość
ja mam wyłączony instynkt ,bo jestem tutaj w wyższych celach złośliwa istoto :-)

Gość gość
poza tym ty masz zadatki na hitlerka dlatego go przytaczasz,czujesz podobne pragnienia jak on co? wyrażasz to tutaj w różnych zdaniach

Gość gość
lubisz słowo zdychać?szkoda że was nie ma? widzisz podobieństwo?

Gość gość
gość dziś No niestety, osoba pisząca o tym, że ktoś jest bezwartościowy bo nie ma dzieci (albo z powodu jakiegokolwiek innego widzimisię) ma straszne zadatki na "hitlerka", i faktycznie on albo jemu podobni się tu strasznie wpienia...:(

Gość gość
hitler tez tak chciał rozmnożeń i szkolenia na dobrych Niemców ,a innych spalić i unicestwić,naucz się tolerancji dla tych którzy realizują inną drogę niż ty

Gość gość
hitler wcielił się ponownie jako kaleka za to co zrobił

Gość gość
jego matka powiedziała że jakby wiedziała kogo urodzi dokonałaby aborcji

Gość gość
gość dziś A kiedy powiedziała? Bo zmarła w 1907 r, jak Hitler miał 18 lat i chciał zostać malarzem.

Gość gość
a zgadnij kiedy:-)

Gość gość
Korea na pieńku z Japonią, Amerykanie ciągle w obwodzie, w innych regionach świata sytuacja niestabilna, ćwiczenia z bronią jądrową na półmetku. Do tego dochodzi napływ emigrantów [nie winię tu Merkel], brak wspólnej polityki wobec nich, i tworzy się sodomia. I na taki Świat mam sprowadzać dzieci? To nie są warunki do rodzenia dzieci!

Gość gość
nie winisz Merkel ,a kogo? połowa należy do drugiej strony ,a główny zainteresowany wszystko sfinansował

Gość gość
właśnie słyszę buldoczenie pijanych indorów za oknem,z czyich wagin to paskudztwo wylazło i po co ,ja wiem po co ,niby mieli prawo się rozwijać ale odrzuca od tego k****enia i bluzg i zaśmiecania eteru,to już nie sa ludzkie głosy,upodlenie

Gość gość
gość wczoraj 23:52 w pewnym sensie tak, bo mimo ze ratujesz zycie, to nie powołujesz do istnienia nowego zycia. Z punktu widzenia natury możesz zdychać choćby zaraz xxx Wiesz, każda z nas może zdychać jak tylko urodzi i nieco odchowa młode. A już takie po menopauzie to w ogóle nie powinny żyć bo i po co?

Gość gość
"gość wczoraj 23:14 Jak można chcieć myśleć tylko o sobie? Ale egoizm, ja pitole.Jak można nie chcieć z tego nigdy nawet troszke zrezygnować? Przeraża mnie taki typ człowieka, a najgorzej ze teraz takich jest najwięcej. Mentalnie zatrzymali się w gimnazjum. Gdyby wasi starzy tak mysleli jak wy, nie byloby was tu (szkoda, że tak sie nie stało)" xxx Przecież to właśnie rodzenie dzieci jest największym egoizmem. Rodzisz dzieci, powołujesz naświat małego bezbronnego człowieka, który nie koniecznie chciałby się urodzić jako akurat Twoje dziecko, aby spełnić swoją własną, egoistyczną potrzebę zaspokojenia swojego własnego instynktu i powielenia swoich własnych genów. Niektórzy jeszcze gadają o podaniu szklanki wody na starość itd. Nie egoistyczne jak cholera. xxx A ten tekst ze starymi zawsze mnie śmieszy. Jest taki oklepany i bez sensu. Gdyby nasi starzy tak myśleli to by nas nie było. Zgadza się. I co z tego? Czy życie na tym świecie to jakiś zaszczyt, przywilej? Czy nasi starzy się rozmnożyli bo to my się pchaliśmy na świat i domagaliśmy tego, czy to oni jednak chcieli zaspokoić swój popęd? Skoro rozmnażanie się jest takie cudowne i jest to jedyny sens życia człowieka to dlaczego macie tylko po 1 lub 2 dzieci a mogłyście spokojnie urodzić 8? xxx Zauważcie też jedną prawidłowość. Ludzie bezdzietni Z WYBORU to są w znacznej większości osoby inteligentne i odpowiedzialne, świadome siebie. Ludzie nieinteligentni i niezaradni życiowo, jeśli zdrowie im pozwala, zawsze mają dzieci i to często więcej niż jedno. (Nie znaczy to, że wśród dzieciatych nie ma inteligentnych osób, bo są ).

Gość gość
07:42 rozczaruję cię ale nie ma takowej zależności..to twoje dyrdymaly. Robiłaś badania naukowe na ten temat? Nie. Nie masz na ten temat publikacji ani nie jesteś w stanie wskazać autora. I jeśli strach przed odpowiedzialnością i skrajne wygidnictwo to dla ciebie przejaw inteligencji to cóż - kafeteria wszystko przyjmie, niemniej wszyscy wiemy jakie są fakty.

Gość gość
Hahaha yebłam! Te czasy są złe na rodzenie dzieci :D???? No to które były lepsze? Może komuna? Wojna? Pierwsza czy druga? A może miedzywojnie? Hmmm qrwa może wcześniej, gdy leków na połowę schorzeń nie było? Ach czego to dorosłe dzieciuchy nie wymyśla by pokazać światu ze są bardzo mądre, zarqdne i cudne ze wybrały życie bezpotomne :D

Gość gość
gość dziś Skrajne wygodnictwo? Rozumiem, że dzieciaci dążą za wszelką cenę do tego aby nie było im wygodnie i robienie dzieciaków (zaspokajanie egoistycznej potrzeby powielenie swoich własnych genów) jest przejawem umartwiania się.

Gość gość
08:13 no raczej jeśli ktoś nazywa rodzenie i wychowywanie dzieci wygodnictwem, raczej niz nazwanie w ten sposób beztroskiego życia gdzie nie masz dziecka i nie musisz być za nikogo odpowiedzialny, to nic nie rozumie. To oczywiste że urodzenie i wychowanie dziecka jest raczej umartwieniem niż wygodą..ładna mi wygoda.

Gość gość
Baby są p******e. Jestem facetem i uważam że dziecko to jedna z najfajniejszych rzeczy jaką się w życiu przytrafia i aż nie mogę uwierzyć że kobiety mogą pisać takie rzeczy. Coś musi być dodawane do jedzenia że baby się takie robią. Czyżby coś na kształt "pigułki" z Seksmisji.

Gość gość
Moi starzy akurat myśleli zawsze głównie o sobie i nie wdajac się w przykre szczegóły wiedli styl życia, który wyklucza posiadanie dzieci. Ale to ich nie powstrzymało. Nie wiem kto jest większym egoistą- ludzie plodzący dzieci wiedząc, że np zapewnią im tylko minimum socjalne, że mąż to np. agresywny typ czy ludzie, którzy myślą o takich rzeczach. Już sama refleksja, że nie nadaję się na rodzica, bo mnie takie życie będzie frustrować, nie mam potrzeby jest chyba dość cenna. A przecież pełno takich ludzi, którzy mają te dzieci i się do tego nie nadają. Nie znacie takich? Serio?

Gość gość
Wszystkie osoby jakie znam które nie chcą mieć dzieci mają dwie cechy. Są dziwni (odstają od reszty grupy) i mają jakieś chore relacje z rodziną, jakieś pretensje, żale.

Gość gość
Skoro człowiek dążący do wygodnego życia jest przez Was tak źle postrzegany to dlaczego same tak chętnie korzystacie z różnych udogodnień czyniących to życie łatwiejsze? Dlaczego używacie pampersów zamiast tetry, dlaczego nie pierzecie na tarze tylko w pralce itd itp? Swoją drogą, życie bezdzietne, nie oznacza wcale braku odpowiedzialności. Przecież taki bezdzietny człowiek może mieć mega odpowiedzialną pracę, opiekować się schorowanymi osobami w rodzinie czy podejmować się innych odpowiedzialnych zadań. Przecież rodzenie i wychowywanie dzieci to nie jedyna działalność jakiej podejmuje się gatunek ludzki :-) Słowo do krytykujących osoby poświęcające się pracy całkowicie: gdyby takich ludzi nie było, nie byłoby większości wynalazków, zdobyczy nauki i techniki, z których tak chętnie i powszechnie wszyscy korzystamy. Najlepiej by było, gdyby każdy zajął się swoim życiem, skupił na tym co robi najlepiej i nie brał się za to co z dużym prawdopodobieństwem spieprzy. Tak lepiej będzie dla całego społeczeństwa.