Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu jak idę na chrzciny, Komunię lub wesele to zawsze jest to samo do jedzenia

Polecane posty

Gość gość
17:49 Czego niby nie zrozumiałam? Wszystko zrozumiałam co miałaś do przekazania o swojej wykwintnej polskiej kuchni nie dla plebsu i kotleciarzy. Dziękuję, że się o mnie martwisz, ale niepotrzebnie, często goście po moich iprezach chwalą jedzenie i sami proszą bym im zapakowal to co zostało do domu :)

Gość gość
a ja autorke rozumiem tez jestem zmeczona czasami ze takie lokale gastronomiczne typowe na przyjecia , komunie,chrzciny,stypy itp maja tylko jedno do wyboru rosol schabowy/ dewolaj kompot nie trzeba szalec z przepiorkami i dziczyzna ale np poledwiczki w dobrym sosie grzybowym czy musztardowym , barszcz bialy , moze jakies dobre nieoklepane pierogi , jakis pyszny gulasz do tego kluseczki cos prostego co smakuje ale niekoniecznie wiecznie ten schaboszczak i nie piszcie mi ze jak mi schabowy nie podchodzi to mam nie isc np na chrzciny i stype , bo ide na takie rodzinne przyjecia zeby sie spotkac z rodzina (mam fajna rodzinke i wszyscy sie lubimy) ale miloby bylo z pewnoscia nie tylko mnie zjesc cos prostego ale innego

Gość gość
Najłatwiej jak są dwa menu : -chłopskie podniebienie: rosół, bigos, flaki, devolaj , schabowy (takie dania dają w chłopskim jadle) - na delikatniejsze podniebienie: przepiórki, owoce morza, dziczyzna, carpaccio z buraka, kaczka z mango itd Ja miałam 2 menu i każdy sam wybierał co mu pasowało. Osobiście nie znoszę polskiej kuchni :zasmażek, tłustego mięcha, salcesonów i innych mięch. Nasza kuchnia ze względu na klimat jest tłusta i ciężkostrawna, nie pasuje do obecnego stylu życia, mała część społeczeństwa ciężko fizycznie pracuje. Uwielbiam kuchnię śródziemnomorską, japońską i meksykańską. Jedyne co mamy fajne to duża ilość zup warzywnych.

Gość gość
Chrzciny, Komunia, wesele... nie zapominajmy o stypie, tam też to samo

Gość gość
Jak robiłam wesele, to było zamówione coś, co wg opisu było marynowaną wieprzowiną w czymś tam i z czymś tam. na obiedzie próbnym - pięknie i elegancko. W dniu wesela tylko przaśni schabowy w panierce z kapustą i kartoflami, bez krzty zieleniny czy czegokolwiek. Tak więc, jeśli mowisz o moim weselu, to wybacz, sama się rozczarowałam :D

Gość gość
Bo to są podstawowe najpopularniejsze dania, które większość zna i lubi. Jeśli o mnie chodzi to też często to spotykam, choć frytek i rozgotowanych warzyw jeszcze nigdy, no ale nie tylko, czasem dania są własnie takie, a dodatkowo jakieś tam będzie inne, mniej popularne.

Gość gość
A czemu czepiacie się lokali? Tam zazwyczaj jest duży wybór i osoby organizujące przyjęcie wybierają to co chcą.

Gość gość
My robiliśmy w Zajeździe u Przemka w Zgierzu . Mieliśmy bardzo duży wybór. Goście byli bardzo zadowoleni.

Gość gość
ten, kto mowi "bo wszyscy to lubia" ma na mysli wszytkich swoich znajomych i bliskich. Ale jego "wszyscy" nie sa moimi, ja dla swoich "wszystkich" pzrygotowuje co innego , zeby trafic iw ich gust, Trzeba zrozumiec, ze ludzie sa rózni