Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy facet po wazektomii ma szansę na związek i milość?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie

Gość gość
Nie rozumiem pytania a co ma z tym wspolnego wazektomia, he? Przeciez po zabiegu tego nie widac, nie slychac, w ejakulacie brakuje tylko plemnikow, sex, wzwod zycie uczuciowe pozostaja takie same, ba lepsze. Facet, ktory uwaza, ze swoje dzieci juz splodzil po 3 m-cach po zabiegu moze sam i z odprezona partnerka, bez obawy o zajscie w niepozadana ciaze korzystac z sexu.

Gość gość
Nie rozumiesz pytania? Wiekszosc kobiet chce miec dzieci, wiec czy beda chcialy byc z facetem, ktory nie moze miec dzieci?

Gość gość
Przepraszam, przymierzasz sie do wazektomii, czy jestes po?

Gość gość
Jak czytam o tych wszystkich celowych wpadkach, to sie zastanawiam nad wazektomia, a co?

Gość gość
Istnieje opcja zamrozenia plemnikow przed wazektomia, przechowywanie dla bezpieczenstwa w 2 bankach komorek, ewent. re-wazektomia. Chyba, ze wykluczasz posiadanie dzieci. Jednak zdanie mozna zmienic, wiec warto miec opcje jw.

Gość gość
Sa pary rozmyslnie bezdzietne, wazektomia jest najbardziej popularna wsrod zonatych z zakonczona prokreacja ale mlodzi mezczyzni tez jej sie poddaja. Jako facet mozesz oprocz wazektomii jedynie kondomem wplywac na swoja nieplodnosc podczas sexu.

Gość gość
Tylko, ze kondom moze peknac. A wtedy od widzimisie kobiety zalezy, czy bedzie ryzyko ciazy. Z kolei po wazektomii moga byc bole jader, ktore moga nie przeminac nawet po rewazektomii i to mnie najbardziej powstrzymuje przed wazektomia. Zaplodnienie po wazektomii jest chyba mozliwe nawet bez rewazektomii, mozna pobrac plemniki strzykawka z najądrza.

Gość gość
No widzisz, juz jest kandydatka.;) Nie zdajesz sobie sprawy z tego jakim stresem dla kobiet jest zapobieganie ciazy bo jednak to prawdopodobienstwo zajscia w ciaze mozna tylko zmniejszyc, pomijam celowe wpuszczenia w maliny. Sama ze wzgledow zdrowotnych poddalam sie operacji uniemozliwiajacej zagniezdzenia sie jaja w macicy i sex nagle stal sie odprezony. Ale- ja juz matka bylam.

Gość gość
Ja miedzy innymi przez lęk, ze moge zostac ojcem, nabawilem sie psychogennej impotencji. Gdybym wiedzial, ze jestem bezplodny to byloby super

Gość gość
Ale nieparzysta pewnie z innego miasta albo w nieodpowiednim wieku-znajac zycie:p

Gość gość
Zainteresuj sie zrodlem bolu jader. Stan wiedzy w naukach medycznych ulega szybko zmianie. Z tego co pamietam, plemniki powinny zostac resorbowane i nie powinny wywolywac dolegliwosci. Odbywales juz rozmowy w ramach poradnictwa przed zabiegiem?

Gość gość
Jaka operacja zapobiega zagniezdzeniu sie jaja w macicy?

Gość gość
Kiedy nasieniowod jest zamkniety, to plemniki zbieraja sie w nasieniowodzie i najadrzu, powoduja ich rozrywanie od cisnienia. A kiedy nasieniowod jest tylko przeciety, to plemniki dostaja sie do moszny i poniewaz maja inny material genetyczny niz reszta ciala, moga powodowac reakcje autoimmunologiczna organizmu. Tak i tak zle, nie ma dobrego wyjscia. U niektorych sie to zdarza a u innych nie ale to ruletka

Gość gość
Wykluczasz stanowczo ojcostwo?

Gość gość
Nie wykluczam ojcostwa ale na pewno nie chce byc teraz ojcem. zołzis A w jaki sposob ma?

Gość gość
Reakcje autoimmunologiczne musza byc ekstremalnie rzadkie, plemniki roznia sie przynajmniej co do materialu genetycznego tym, ze jest w haploidzie, ewent. istotniejsze moga byc tu enzymy i Ag powierzchniowe. Zawsze warto posluchac relacji z najnowszego stanu nauki.

Gość gość
Z tego co niedawno czytalem, to ostatnio wlasnie zostawia sie wolna koncowke nasieniowodu, zeby nie narastalo cisnienie ale z reakcja autoimmunologiczna to nadal ruletka

Gość gość
Gosc 20:02 to calkowite usuniecie endometrium macicy wowczas byla to koagulacja drutem platynowym i z dostepu przez pochwe. Mialam b.silne miesiaczki prowadzace do anemii leczonych ciagle infuzjami zelaza, az ktoras lekarka nakrzyczala na mnie, ze ciaglymi infuzjami zelaza zniszcze sobie watrobe i trzeba dzialac przyczynowo. Oczywiscie od czsu op nie miesiaczkuje wcale. Op byla 10 lat temu.

Gość gość
Dlaczego nadal nie ma zadnych tabletek dla mezczyzn???? Ja tak chetnie bym je lykal a dla dodatkowej pewnosci zakladal prezerwatywe. Serio

Gość gość
Ha, sa zastrzyki hormonalne i ponoc dosyc skuteczne ale znowu jestesmy na poziomie prawdopodobienstwa jak w antykoncepcji hormonalnej u kobiet. Zajmuje sie tym grupa wokol prof. Nieschlag, nie deklinuje celowo, Uniw. Muenster, Niemcy.

Gość gość
Nie sedze tych badan obecnie, ale okazalo sie, ze meskie hormony plciowe maja jeszcze wieksze spektrum dzialania niz ich odpowiedniki u kobiet, mezczyzni po tym zastrzyku antyhormonalnym mieli zmniejszona gestosc kosc****are innych tego typu efektow. Wiem, ze byly prace nad mini-zastrzykiem ale znowu spadala skutecznosc, stan badan na dzis nie jest mi znany.

Gość gość
Ewolucja nas rozwinela na rozrod, nie ma lekko. ;)

Gość gość
Uwazam jako decydujace stworzenie dobrego zwiazku z partnerem a zapobieganie ciazy jako sprawe do rozwazania w zaufaniu w partnerstwie. Jedynie wazektomia zabezpiecza obie opcje-zarowno zapobiegania ciazy jak i pozniejsza ewentualnosc plodnosci/ciazy. Operacyjne zabiegi ubezpladniajace sa u kobiet nieodwracalne.

Gość gość
ja bym chciala takiego faceta, nigdy nie chcialam miec dzieci. jestem juz po 30stce wiec mam nadzieje, ze nagle mi sie nie zachce (wiem, jestem stara). mlodym dziewczynom moze sie jeszcze odmienic, ale nie jest prawda, ze wszystkie kobiety chca dzieci.

Gość gość
Hej, AUTORZE, masz wziecie.

Gość gość
Dla mnie taki mężczyzna jest całkowicie aseksualny. Taki bezpłodny eunuch w życiu nie dałabym się nawet dotknąć przez takie coś.