Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulka89

Starania o dziecko 2018 :) 2

Polecane posty

Gość gośćKatharina
Miało byc miałam ten sam problem a nie próbkę Ehh moj telefon wypisuje co chce :D

Gość Paulka89
Cześć kolorowaola ;) Testujcie dziewczynki bo jestem ciekawa i trzymam kciuki ;) A ja wyczekuje tych badań krwi ,chyba bardziej niz tej owulacji i starań hehe ;) ale gdzie tam jeszcze ponad dwa tyg :( Ja brałam wiesiolek i u mnie pomógł w pierwszym cyklu bo sluzu było dużo do tego buzia mi sie poprawila drobne krostki zniknęły :p a teraz sama niewiem czemu nie biore hehe ;) zapomniałam jakos

Gość gośćKatharina
Paulka bedzie dobrze ale tez patrz masz odwrócone trochę myśli od starań a czasami to wskazane, trzymam kciuki za Ciebie :*

Gość Paulka89
Moze i dobrze mowisz ;) hehe bede zyc badaniami i moze moze zaskoczy ;) Ja dzisiaj średnio sie czuje wypilam juz 5 herbat z imbirem i cytryna , ewidentnie mam zapalenie zatok nie wyleczylam raz a porządnie i tak sie ciagnie :/

Znacie dziewczyny jakieś przypadki że komuś z toebielą endometrialną nie usuniętą jednak udało się zajść w ciąże?

Gość Paulka89
Ola ja nie w temacie nie mam pojecia nie pomogę .

Gość gośćKatharina
Ja tez nie wiem nic mialam torbiel dermoidalna ale sa dwa jajniki wiec jak nie z tego to może z drugiego akurat byc owulacja, wiem ze moja mi mogła utrudniać zajście w ciaze :)

Gość Mazia1989
Kolorowaola ja miałam niedawno torbiel ale jak się okazało czynnościowa. Miałam mieć zabieg ale okazało się że sama się wchlonela ale z tego co mówił lekarz nie jest przeszkodą w zajsciu w ciążę ale lepiej żeby jej się pozbyć przed ciążą bo nie wiadomo jak się będzie rozwijać w trakcie.

Gość gośćKatharina
Mazią ale Ty mialas inna torbiel niż Ola a to spora różnica bo sty mialas czynnościowa czyli prosta i to jest najłagodniejsza torbiel bo zazwyczaj sie wchłaniają a endometrilana i dermoidalna to juz nie jest tak łatwo i mogą utrudniać zajście w ciaze ale nie zapobiegać zajsciu

Gość Mazia1989
Wiem że to inny rodzaj torbieli ale nie rozumiem tego że lekarze mówią żeby czekać skoro jest małe prawdopodobieństwo że sama się wchłonie...

Gość gośćKatharina
Mi tez kazali czekać przy mojej, dostałam antykoncepcję bo chyba liczyli na cud albo woleli sie upewnić, ze to nie torbiel prosta bo jak wiadomo przy anty sie wchłonie prosta torbiel, 3 mc byłam na tzw terapi hormonalnej a po tym czasie skierowanie na laparoskopię. W ciaze bym nie ryzykowała zachodzić bo pozniej może nie byc to takie proste jak zacznie szybko rosnąć ten guz

Gość Mazia1989
Przy mojej torbieli lekarz dał mi wybór albo właśnie antykoncepcja 3 miesiące albo punkcja torbieli, laparoskopia u mnie z innych względów nie jest wskazana. Ja nie chciałam czekać i tracic czasu dlatego zdecydowalam się na zabieg ale na szczęście okazało się że sama się wchlonela.

Gość Paulka89
Ja powiem szczerze ,ze badalam sie ginekologicznie 8 miesięcy temu I Pani doktor powiedziała że wszystko dobrze jest. A teraz niewiem :p

Gość Paulka89
Jezu dziewczyny macie jakies skuteczne domowe sposoby na zatoki bo glowe mi rozsadzi normalnie ;(;(

Gość Mazia1989
Paulka ja niestety nie znam żadnych sposobów na ból zatok oprócz tabletek:(

Gość Paulka89
Kiedys kupiłam spray do nosa nasodren sie nazywa i zamierzam go uzyc ale w weekend bo pisze, ze nie mozna autem jezdzic ;p dziala bardzo g***townie, ale czytałam opinie i bardzo pomaga, wlasnie na przewlekłe zapalenie zatok. Musze sie w końcu wyleczyc i mam nadzieje ze pomoze bo juz sie wykonczyc mozna :(

Gość gośćKatharina
Ja pamietam jak babcia mi do gorącej wody w miseczce wlewała kilka kropel olejku kamforowego następnie podsuwała pod nos i zakładała ręcznik na glowe tak aby para leciała mi centralnie na twarz i zatoki i robiła to na noc, gdy juz para sie kończyła owijała mi ręcznik tak aby zatoki były cały czas zakryte i szlam spać i pamietam, ze pomagało :) albo zamiast ręcznika owijać zalozyc czapkę

Gość rybkaaga
Hej kobitki:-) zrobiłam test i tak jak myślałam negatywny. Teraz czekam na @ aby jak najszybciej przyszła, trzeba w końcu zacząć nowy cykl;-)

Gość agus267
Hej dziewczyny. Dzisiaj rano zawitala do mnie @ :-(. Tak więc zaczynam nowy miesiąc ż monitoringiem. Paulka89 kurcze też nie znam cudownego środka na zatoki. Tabletki tylko. Rybkaaga szkoda :-(. Ale to tam, jak nie teraz to w następnym cyklu ;-)

Gość Paulka89
Cześć wam ;( ja ledwo wstałam dzisiaj tak się fatalnie czuje :( Agus , Rybkaaga przykro mi ze przyszla ta wstretna @ ! :(

Gość Marcela789
agus267 bardzo Ci wspolczuje :(:( dlugo juz sie staracie? dziewczyny pisalyscie testach owulacyjnych - kupilam wczoraj kilka sztuk w aptecw tak z ciekaowosci, bo nigdy nie robilam... tylko czy ovufriend bierze pod uwage testy owu? jak to jest?

Gość agus267
Wstawiam nową tabelkę. Staraczki 2018  Paulka89.... 28 lat....@13.03.. 5 cykl starań agus267....34 lata....@19.03.......5 cykl starań Kotwica2018......27lat....@6.03........2 cykl starań Natalia97 ........ 21lat........@12.02.... 3cykl starań Rybkaaga...33 lata... @ 22-25.02...3 cykl starań Claudii97...21 lat...@10.02....1 cykl starań

Gość Mazia1989
Hej dziewczyny:) Agus przykro mi że @ przyszła. W następnym cyklu musi się udać:) Paulka A Ty może idź do lekarza jak tak źle się czujesz ? Bo domowe sposoby mogą nie dac rady :/

Gość Mazia1989
Staraczki 2018 Paulka89.... 28 lat....@13.03.. 5 cykl starań agus267....34 lata....@19.03.......5 cykl starań Kotwica2018......27lat....@6.03........2 cykl starań Natalia97 ........ 21lat........@12.02.... 3cykl starań Rybkaaga...33 lata... @ 22-25.02...3 cykl starań Claudii97...21 lat...@10.02....1 cykl starań Mazia1989...28 lat...@20.03...3 cykl starań

Gość agus267
Marcela789 u nas będzie 5 cykl. Z pierwszym dzieckiem udalo sie przy 6 cyklu. Konto sobie załóż na Ovufreind. Testy owu jak najbardziej się przydadza. Zwiększy procent dokladniejszego wystąpienia owulacji. Paulka89 ja to zaraz Cię dogoni z tymi moimi krótkimi cyklami.

Gość Mazia1989
Agus mamy jeden dzień różnicy:D będziemy mogły razem testować. :D

Gość rybkaaga
Agus może akurat z monitoringiem się uda;-)

Gość rybkaaga
Paulka może faktycznie idz do lekarza, przepisze ci jakieś leki i wyzdrowiejesz a tak się męczysz. Wiesz co u mnie nigdzie nie ma tego płynu nawet w aptekach i rossmanie;-)

Gość gośćKatharina
Staraczki 2018 Paulka89.... 28 lat....@13.03.. 5 cykl starań agus267....34 lata....@19.03.......5 cykl starań Kotwica2018......27lat....@6.03........2 cykl starań Natalia97 ........ 21lat........@12.02.... 3cykl starań Rybkaaga...33 lata... @ 22-25.02...3 cykl starań Claudii97...21 lat...@10.02....1 cykl starań Mazia1989...28 lat...@20.03...3 cykl starań Katharina....26lat...@26.02....6 cykl starań

Gość gośćKtharina
Omg u mnie trzy szóstki haha może udało sie zgrzeszyć :D ja dzisiaj mam 28 dc okresu na razie w nocy lekkie kłucie jajników, w dzien nic nie zapowiada okresu, osłabiona jestem i mam mdłości ale nie wiem czy juzsobie wmawiam czy mam na prawdę ale ciągnie mnie na pawia