Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulka89

Starania o dziecko 2018 :) 2

Polecane posty

Gość Paulka89
Meggie dzisiaj bedziesz miec wynik prolaktyny ? Dobrze Aga mówi ze bardzo działa psychika, ja mysle im bardziej chcesz chyba tym bardziej nie wychodzi :/ . znam dziewczynę gdzie też przez rok się starała wszystko było w porządku i nic nie wychodziło i w końcu po roku odpuściła pojechała na wakacje chyba wtedy i zapomniala o wszystkim i @ się jej spozniala zrobiła test i udało się ;)

Gość Mazia1989
Hej dziewczyny :) u mnie @ trwa z miesiąca na miesiąc mam coraz większe bóle :/ ale przezyje wszystko byle się udało :D

Gość Mazia1989
Tak byłoby najlepiej żeby nie myśleć wtedy odrazu by poszło...ale jak nie myśleć jak się tak bardzo chce :/

agus267 wiem wiem i powiem Ci, ze juz mialam miesiace kiedy serio odpuscilam, miałam remont, wakacje, slub, przeprowadzke, wiec to nie tak ze caly czas mialam cisnienie na ciążę. Aczkolwiek kolezanka ktora sie starala 7 lat powiedziala jedno - jesli nie wychodzi po roku to lepiej wszystko zbadac, bo w 90% gdzies jest przyczyna. Dzisiaj mam 8dc i byłam robić, kazał zrobić szybko żebyśmy mieli obraz w ogóle jaka jest. Szczerze - chce isc na to badanie HSG, ponoc po nim do 3 miesiecy jest bardzo duży procent ciąż, bo oni w tym badaniu udrażniają jajowody. Jutro się okaże, czy będę je robić czy też nie. Trzymam za Was wszystkie kciuki! :)

Gość gość Katharina
Dziewczyny a powiedzcie mi proszę co sadzić o tym, staramy sie o dziecko, cykle mam 28-35 dni, ostatni okres 26.01 5dni, 9 i 10 dc sie kochaliśmy, 14,15,16 miałam śluz płodny z brunatnym wręcz bordowym plamieniem plus bole jajnika i podbrzusza, aaa w 10dc miałam odremontować ból pachwin i ud az ciągnęło sie do stop tak promieniowało k spać nie mogłam, następnie 21,22,23 miałam jak na mnie ogromna ilość śluzu płodnego az sie ze mnie lało ciagle mokro byłam w szoku bo ja mam zazwyczaj mało nawet w te dni, ustało wszystko po 3 dniach, dzisiaj mam 25dc, wszystko boli jak bolało czyli jajniki i lekkie skorcze podbrzusza dosłownie jakbym miała zaraz dostać @, plus piersi ale wyjątkowo lekko a zawsz ebola mnie mocno, wiem, ze mi nie wywróżycie tutaj wyniku, mam teść w szufladzie ale jest jeszcze dość wcześniej i nie chce znowu rozczarowania i nakręcania sie wiec wole poczekać i popytać na przyszłość jeśli było nie było to a znowu by sie cis takiego pojawiło, pozdawiam

Gość gość Katharina
Miało byc miałam ogromny ból pachwin hehe

gość Katharina powiem Ci tak... ja po tylu cyklach bez skutku już wiem, że nie warto robić sobie nadziei i nakręcać się. Miałam 2 cykle w których też miałam takie plamienia i byłam niemalże pewna, że będę w ciąży, po czym przyszła @. Poczekaj jeszcze trochę i zrób po prostu test. Ewentualnie możesz już pójść na betę. Staraj się nie stresować, bo jeśli rzeczywiście jesteś w ciąży to może to na nią również wpływać.

Gość gość Katharina
Meggie dziękuj***ardzo za odpowiedz, tak zrobię, zero stresu i poczekam chyba najlepsze rozowiazanie, w tym cyklu i tak udało sie rozluźnić bo odpuściłam pilnowanie dni płodnych i ściągnie męża tylko wtedy, teraz były spontany na luzie i sam seks jest duzo przyjemniejszy :) miłego dnia

Gość agus267
Dziewczyny właśnie odebrałam wyniki z posiew na mocz. Niestety ale mam bakterie coli :-(. Tak więc muszę się pierw wyleczyć a potem wrócić do starań. W piątek urolog a jutro się umówiłam do ginekologa na 12.20. Zobaczymy co mi powie.

Gość GoscKatharina
Agus trzymam za Ciebie kciuki, wyczytałam wcześniej, ze pisałaś o wieku swoim to powiem Ci na przykładzie mojej mamy, mam siostrę jest miedzy Nami różnica 19 lat, ja mam 26 lat ;) teraz mam siostrzyczkę która ma 7 lat :D dogadujemy sie jak nikt inny ale może dlatego, ze rzadko sie widzimy haha :D jestem szczęśliwa, ze mam tak mała siostrzyczkę :) jest zdrowa, kochana i ma na imię Maia:) A tera zna czekam i próbuje ehhhh wydawało by sie to takie proste a tymbardziej, ze ciagle gdzieś nowiny słyszę o ciazy kolejnej znajomej... ja wiem, ze pół roku to mało ale jestem niecierpliwa, liczę na ten cykl bo to pierwszy na takim luzie i nie myśleniu dopiero teraz kiedy jestem przed @ myśle o tym czy sie udało...

Paulka89 sorki, nie widziałam wcześniej... tak dzisiaj wieczorem będę miała wynik a na jutro się umówię na wizytę i od razu niech podejmie decyzję co do badania. Zobaczymy. Agus267 przykro mi... teraz doprowadz sie do porządku i rzeczywiscie odpusc starania na "chwilę".

Gość Mazia1989
Agus trzymam kciuki żeby bakteria szybko sobie poszła... Paulka w którym dc zaczniesz używać testów? Ja teraz nie mam pojęcia kiedy zacząć przez to spóźnienie @ :/

Gość Paulka89
Witam nowa kolezanke ;) katharina dzisiaj masz który dzień po owulacji ?? Aga no nieee :o pewnie dostaniesz jakis antybiotyk wyleczysz sie szybko i bedzie dobrze ;) Meggie trzymam kciuki za dobry wynik ;) Rybkaaga a gdzieś Ty ?;)

Gość Paulka89
Mazia hmm myślę ze wiesz co zobacz juz tak od 10 dnia po moze 11 ? Ja mam w planach tak, żeby nie wywalic od razu całych tych elektr. najpierw robic na tych zwykłych jak już wyjda podobne kreski to uzyje tego elektronicznego . z kalendarza wychodzi ow na poniedziałek za tydzień , więc od piątku soboty będę robić juz ;)

Gość gość Katharina
Witaj Paulka :) widzisz cieżko mi sie określić dokładnie bo jak mówiłam jest to cykl który wzięłam na totalnym luzie ale tez dlatego, ze dwa razy pojawił mi sie śluz płodny

Gość gośćKatharina
Cos moj telefon chyba szwankuje bo nie zdążyłam w pełni odpowiedzieć, tak wiec jeśli te plamienia miały związek z owulacja to bedzie z 11dni ale znam tez mentlik bo tydzień po plamieniach znowu miałam mnóstwo śluzu jakby płodnego stad cieżko mi sie określić bo cykl na totalnym luzie wzięty a kochaliśmy sie 7,9,10,16,17 dc

Gość gośćKatharina
Chyba, ze jest szansa, ze owu szybciej wystąpiła :D fajnie by było jakby z tego luzu cos wyszło ale tez sie nie nakręcam bo może tez hormony cos sie buzują

Gość Mazia1989
Też tak właśnie myślałam żeby zacząć od zwykłych A te elektroniczne zostawić na późniejsze dni :) tak czy tak jeszcze duuuuuzo czasu do testowania :(

Gość Paulka89
Mazia ja jeszcze tydzień ;p Katharina kiedy masz miec przewidywana @? Nic w sumie pozostaje czekanie jak zaciazylas to nie ucieknie, prędzej czy później sie dowiesz rozumiem czekanie jest najgorsze :/

Gość Paulka89
Mazia ty doczytalas ze te elektroniczne testy owulacyjne się robi z pierwszego porannego moczu ??? Ja nie czytałam instrukcji póki co ale na forum gdzies obilo mi się ;p

Gość gośćKatharina
Paulka albo za trzy dni albo nawet za tydzień bo cykle mam 28-35 ostatnio :/ bole przypominające okresowe takie typowe czyli skurcze mam od tygodnia ból jajników i pobolewanie w podbrzuszu mam od tego plamienia, ja wtedy nie wiedziałam co sie stało bo robiłam sobie śniadanie do pracy i nagle złapał mnie taki ból w podbrzuszu ze az sie skulilam i jakoś po pom godzinie zobaczyłam ten śluz zabarwiony ehhh Dam na pewno znac co i jak może ktoś bedzie w podobnej sytuacji kiedyś co ja teraz, pozdrawiam i dziękuje Ci za zainteresowanie Trzymam kciuki za wszystkie Was dziewczyny w końcu będziemy brzuchate :*

Gość Paulka89
Mysle ze wszystkim sie nam uda ;) prędzej czy później , to odzywaj sie katharina i dawaj znać jak tam wyglada u ciebie sytuacja ;) a juz mialas wszystkie badania w sensie krew hormony ?

Gość Mazia1989
Paulka tak właśnie czytałam że robi się z porannego moczu trochę to mnie dziwi ale skoro tak jest w instrukcji to tak zrobię:D

Gość gośćKatharina
Tak i wszystko jest okey, mąż tez robił i tylko dosłownie delikatnie w niektórych miał odstęp od normy Als nie szkodliwy po prostu dieta i praca

Gość Paulka89
No to niewiem :/ ale moze sie teraz udało ;) Ja mam znajoma co zaciazyla niedawno z wpadki , ona juz dobrze po 30 a on przed 50 ...

Gość gośćKatharina
Teraz to juz sie staje norma dziecko po 30, juz chyba po 30 podobne szanse jak po 25 roku życia, tyle teraz tej chemii itd, ze jakby poszukał to wszystko zle wpływa na Nasz organizm... trzeba uzbroić sie w cierpliwość i ja mam taki zamiar boli mnie tylko to, ze takie Panie lekkich obyczajów zachodzą za pierwszym razem albo kobiety które sa okropne dla swoich dzieci potem a normalne które bedą bezgranicznie kochać maja z tym problem i musza długo czekać i sie starać :( Mam nadzieje, ze to to bo bardzo juz bym chciała, po ślubie jesteśmy dwa lata i super by było gdyby rodzinka sie powiększyła, od jutra od rana do pracy wiec te dni bedą lepiej płynąc i nie bedzie sie o tym myślało i nie bedzie mnie test korcil bo jak go kupiłam to mu powiedziałam „Ty juz masz byc pozytywny!” :D

Gość Paulka89
Hehe ;) nom ja ostatnio pisałam ze najlepszy moment to wtedy kiedy jest @ , nie myśli sie o niczym ;) A mnie znowu zbiera choroba no :( :( dziewczyny mamy jeszcze ten miesiąc i następny żeby urodzic w tym roku hehe ;)

Gość gośćKatharina
Paulka to zdrówka życzę, mnie kilka razy próbowało cos brać w tym miesiącu ale sie nie dałam :) Kurde ale tak mi tez brzuch dokucza skorcze jakbym okres miała juz normalnie co chwile sprawdzam

Gość Paulka89
No mam nadzieje ze mnie nie rozlozy :/ katharina a mierzysz temperature ? Mowia ze jak sie zaciazylo to tez brzuch boli jak na @ :p