Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulka89

Starania o dziecko 2018 :) 2

Polecane posty

Gość gośćKatharina
Nie mierze akurat temperatury poddałam sie jak raz czy drugi zapomniałam :)

Gość gośćKatharina
Nie mierze odpuściłam ja kieszeń i drugi raz zapomniałam zmierzyć bo szybko szybko do pracy :)

Gość Paulka89
;) niby zajmuje ale uciazliwe jest :P chwilę zajmuje ale ja tez nie raz zapomniałam , postaram sie teraz ;)

Gość Paulka89
Cześć wam ;) a co tu taka cisza jest ?

Gość Mazia1989
Hej :) wszystkie dziewczyny gdzieś uciekły :D u mnie dopiero 3 dc :( jak ten czas wolno płynie...

Hej, ja za chwilę jadę do gina z wynikiem prolaktyny. Wynik 19,28 ng/ml czyli w normie. Zatem podejrzewam, że da mi skierowanie do szpitala na badanie drożności jajowodów. Może i dobrze, oczyszczą je i automatycznie zwiększą szansę na ciążę :) gośćKatharina - kiedy testujesz?

Gość Paulka89
Aga daj znac jak po wizycie bo pisalas ze po 12tej masz to odezwij sie ;) Rybkaaga nam gdzies zaginęła Meggie jak wynik prolaktyny ? Gdzie reszta ? Każdy czeka na owulke :p hehe Ja wstałam z wielkim bólem gardla nie mogłam spać w nocy poty mnie oblewaly jakieś :/ do tego śniło mi sie ze zrobiłam test i wyszło ze mam 5 tydzień :p hehe dżyzys :o

Gość Mazia1989
Paulka ja już się nie mogę doczekać kiedy użyjesz tych nowych testów i podzielisz się opinią :D fajnie by było jakby w tym cyklu każdej spełnił się Twój sen :D ja właśnie wstępnie umówiłam się z lekarzem na sobotę na pierwszy monitoring :)

Gość Marcela789
"Marcela załóż sobie konto na ovufriend a z temeratura mierz dokładnie tak jak pisze kotwica a moze kup takie zwykle testy owulacyjne ?? Śluz plodny jest jak białko jaja kurzego rozciagliwy i bezbarwny jezyk.gif" chyba na razie spróbuje tylko z mierzeniem, zobaczę jak mi będzie szło :) słyszałam, że jak już wejdzie to w nawyk, to w ogóle nie jest problematyczne. A gdzie mierzycie w pochwie czy w ustach? w sensie gdzie jest bardziej wiarygodne?

Gość Mazia1989
Marcela z tego co wyczytałam to najlepiej w pochwie ale sama mam zamiar dopiero w tym cyklu zacząć więc do końca też nie wiem :D

Gość Paulka89
Ja mierze zawsze pod językiem z lewej strony ;) mazia tez czekam kiedy będę mogla ich uzyc ;)

Gość Pola94
Cześć dziewczyny ;) można dołączyć? Również staram się z mężem o dziecko (od grudnia), właśnie mi leci 3 cykl. Mam PCOS więc bardzo nieregularne cykle. Od kilku miesięcy biorę ovarin na uregulowanie cyklów. Ostatnia moja @ 5-10 luty. Ciężko obliczyć kiedy bedzie owulacja, macie jakieś sposoby? Narazie na spokojnie do tego wszystkiego podchodzę ;) Aa mam 23 lata ;)

Gość Mazia1989
Hej Pola :) A jakie mniej więcej długie masz cykle ? Przy nieregularnych to faktycznie jest ciężko wypatrzyc ta owulacje:/

Gość Paulka89
Czesc pola najlepiej przy nieregularnych cyklach owulacje sprawdzic testami owulacyjnymi :p plus mierzenie temperatury codziennie rano ;)

Gość gośćKatharina
Hej, Meggie ja tak sobie dałam czas do końca tygodnia na testowanie bo dzisiaj mam 26dc a cykle 28-35 woec powinno byc okey :D Powinnam wytrzymać z testowaniem haha :D na razie piersi boma juz typowo mocno jak na @, staram sie nie doszukiwać niczego na siłe, wczoraj zjadłam frytki z dżemem Hahahaha śle ja zawsze i przed okresem dziwne zachcianki miałam :D dam oczywiście znac jak tylko zareaguje bądź jeżeli (oby nie) pojawi sie @ Dziewczyny a z tymi testami to im nie wierzcie na 100% nie ma nic lepszego od monitoringu usg, mi w zeszłym cyklu cały wychodziły testy owu pozytywne to Ci dopiero płodna nie? Haha Róbcie to nawet w dni które wydawały by sie tymi niepokornymi bo czasami można sie zaskoczyć a dwa plemnikom tez szkodzi gdy za długo sie parzą w jajkach :D i od tego cyklu wiec co to seks bez spiny i czyyyyusta przyjemność i nam nadzieje, ze niedługo sie okaże, ze dobrze gadam hehe

Gość Paulka89
Meggie i aga dajcie znac jak po lekarzu ;)? Macie jakies sposoby na bol gardla taki mega drapiący :/:/ ?

Gość Paulka89
Dobrze mowisz katharnia trzeba się przytulać ;) tylko kiedy sie ma ochote ,a nie ze idzie owulacja to wtedy na lenia żeby tylko zaskoczyło a później nic ... :p

Gość Pola94
Od września w sumie mam 33-38 wcześniej miałam i do 50 i dłużej.. Niby patrze na te 2 miesiące do tyłu to nie udało nam się trafić w owulację albo 2 dni przed albo 2 dni po. Jak to jest z tymi plemnikami, ile powinny przeżywać, bo ja już czytałam tyle opinii że już zgłupiałam ;)

Gość gośćKatharina
Paulka mi orofar max tylko pomaga ale jak drapie to dobrze tez nawilżać :D żartuje Kup orofar max mi tylko on pomaga i herbatka z cytrynka mmmm

Gość gośćKatharina
Pola to chyba zależy od jakości plemników oraz jakości Twojego śluzu wiec wydaje mi sie to bardzo indywidualne

Gość Mazia1989
Paulka ja właśnie odebrałam te testy i tak na szybko wyczytałam że można je robić o dowolnej porze dnia ale żeby nie oddawać moczu przynajmniej przez 4 godziny wcześniej. Nie jest nic napisane żeby robić z porannego moczu.

Gość Paulka89
No to musze kupic :/ mnie znowu zatoki zawalaja juz 3 tydzień nie moge wyleczyc ! szlag by to wzial :( Mazia 4 godziny nie sikac to dużo ja znowu sporo pije i chodze często sikac to dla mnie bedzie hardkor hehe :P

Gość rybkaaga
Hej dziewczynk:-) nie odzywałam się bo miałam problem z netem ale już jestem;-) Witam nowe koleżanki:-) U mnie chorób ciąg dalszy teraz przyszła kolej na męża, gardło już mi prawie przeszło za to trochę nos mi przytyka ale już lepiej;-)

Gość rybkaaga
Aguś współczuje, też kiedyś miałam problem z pęcherzem, czasami popijam sobie profilaktycznie herbatkę z żurawiną.

Gość rybkaaga
Wiecie co kobitki, jakoś nas w tym cyklu choróbska łapią jak nie przeziębienia to jakieś infekcje:-\ Ja dzisiaj znowu po raz kolejny jadę po ten płyn co polecałaś Paulka bo jak na złość nigdzie go nie ma:-\

Gość Paulka89
Ooo Rybkaaga jestes ;) no strasznie te chorobska chodza :/ ja nie chcę znowu min stóp brać tych leków bo co chwilę coś biore a znowu domowe sposoby tak średnio na mnie działają wykonczyc się idzie :( a płynu nie ma bo moze skuteczny jest ;) szukaj szukaj i kup :p a i Ciebie @ za dwa dni jak dobrze pamiętam jak przeczucie ?

Gość agus267
Hej dziewczyny. Ja po wizycie u lekarza. No wiec....zobaczyl moje wyniki i powiedział że progestwron ładny więc pewno owu była. Powiedział że nie ma co dawać duphostanu na wydłużenie cyklu. Kazał tylko zadzwonić ok 10dc żeby się umówić na monitoring. Kazał właśnie też zażywać ovarin. No i zrobił usg....ciazy nie ma :-(

Gość rybkaaga
Paulka za 2 albo 5 dni @. Wątpię, że się udało, czekam spokojnie na @ a test zrobię bo tak leży w szafce i mnie denerwuje;-)

Gość Paulka89
Agus No to super ze wyniki dobre ;) Moze nie widział jeszcze bo to za wcześnie żeby zobaczyc cos na usg co nie ? A z ta bakteria coli co powiedział ze to trzeba odlozyc starania czy nie przeszkadza to ?

Gość Paulka89
Rybkaaga on leży w szface i patrzy sie na Ciebie ;) ha ha na mnie tez sie gapi miesiąc w miesiąc :p