Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulka89

Starania o dziecko 2018 :) 2

Polecane posty

Gość Paulka89
Mazia poczekaj do wtorku to bedzie tydzień jak sie spoznia @ i idz na ta bete bedziesz miec jasnosc , a test robilas dzisiaj i nic ??

Gość Paulka89
Jak tak oglądam te cykle ciazowe na tym ovu to no widze ze tak w 6 albo w 9 d po albo obu to jest spadek temp dość widoczny. Ja tak średnio z tempka sie znam powiem szczerze , preferuje patrzeć szyjke jeżeli jest twarda to na bank sie udało ;p

Gość Paulka89
Agus no ładny ten wykres spadek był w 9 dniu myślę ze się udało ;)

Gość agus267
Raczej nici. Jakieś plamienia mam i brzuch pobolewa jak na @. :-(

Gość Paulka89
Plamienia jak na implantacje ;) dobrze by się składało w calosc ;) mysle ze za dwa dni mogłabyś testować bo pisza ze po implantacji 24/ 48 h mozna ;P ja mysle ze ci się udało ;p

Gość agus267
Paulka89 oj, ale bym chciala. Ale niestety, ja od jakiegoś czasu kilka dni przed @ mam właśnie takie plamienia :-( . Już nie raz myślałam że to ciążę i zawsze przychodziła @ :-(

Gość Mazia1989
Dziewczyny @ przyszła w końcu... Agus cykle mam 28-30 dniowe a teraz wyszło 35 pewnie nerwy zrobiły swoje ale na szczęście się wyjaśniło...ufff już myślałam że zwariuje... za chwilę zamawiam testy elektroniczne A jutro dzwonię do gina żeby się umówić na monitoring :D

Gość Mazia1989
Agus trzymam kciuki żeby się udało:D

Gość Paulka89
Oo no to dobrze ze juz jest bo bys osiwiala tak niewiedzac hehe ;) ja tez jestem ciekawa tych testow Ci powiem ;) Aga ja mysle ze trafilas :p

Gość Paulka89
Aga a takie plamienia to zaburzenia prolaktyny czy progesteronu ??? Bo ktoregos z nich ale nie pamiętam :/

Gość agus267
No właśnie i progesteron i prolaktyne ok więc nie wiem w czym tkwi problem. Progesteron w 7dpo wyszedł 14,8 A norma jest do 15,9.

Gość agus267
Mazia1989 faktycznie coś długi cykl. Ale dobrze że @ się pojawiła.

Gość Paulka89
Juz masz niedługo lekarza to dopytasz co i jak to moze wyjaśni dlaczego tak sie dzieje :/ Ale trzymam kciuki żeby to plamienie było na fasolke ;)

Gość Mazia1989
Paulka ja mam nadzieję że te testy będą dla mnie bardziej " wyraźne " :)

Gość Mazia1989
Agus to jest mój najdłuższy cykl jaki kiedykolwiek miałam:/

Agus masz bardzo ładny wykres temperatur. Widać, że temperatura idzie do góry. Już niedługo będziesz mogła zrobić test. Jak na razie Twój wykres na prawdę wygląda obiecująco :-)

Gość Mazia1989
Ja to nie bardzo się znam na tych wykresach :/ też chce teraz zacząć mierzyć temperaturę ale nie wiem jak mi to pójdzie

Gość Paulka89
Dokladnie kotwica zgadzam sie z toba ładny wykres tym bardziej ze ten spadek w typowym 9 dniu po ;) ja od jutra albo wtorku bo juz będzie całkowity koniec @ zaczynam mierzyć temperaturke ;)

Gość agus267
Oj dziewczyny, super gdybyście miały rację ale ja jakoś nie wierzę że się udało :-(. Właśnie siedzę na necie i czytam różne wątki. Napotkałam się na artykuly gdzie pisze że LH i FSH i estradio wykonuje się ok 3-5 dc. Chyba jeszcze pójdę raz zbadać.

Gość Paulka89
Agus nie badaj nie trac kasy poczekaj tydzień wytrzymaj i zapytasz sie lekarza nie czytaj na necie bo to każdy ma rozne opinie. Lepiej zapytać kogos kto ma pojecie ;)

Gość agus267
Jutro dzwonię do mojego byłego ginekologa który prowadził mają 1 ciążę. Zobaczymy co on mi powie. Właśnie otworzyłem wino i zalewam smutki :-(

Gość Marcela789
"Marcela witaj w gronie staraczek usmiech.gif . Napisz co robisz by zwiększyć szansę na zajście w ciążę, jak długi masz cykl itp?" Tak jak napisałam - dopiero zaczynam takie starania na poważnie.. i właściwie nie wiem od czego zacząc? cykle mam ok. 30-32 dni, nigdy ich nie obserwowałam ani nic z tych rzeczy, więc tak naprawdę nie do końca wiem, kiedy mam owulacje itd. Czy każda z was obserwuje cykle? widziałam, że niektóre z was pisały o ovufriend? z ciekawości weszłam i tak sie zastanawiam, czy nie zalozyc konta, bo obawiam się, że sama nie ogarnę tego tematu. Dla mnie te dni płodne, śluz, temperatury to czarna magia. A Wy dziewczyny długo się staracie? ciesze się, że mogę do Was dołączyć... w grupie raźniej

Hej Marcela. Ja obserwuję cykle bo stosuję NPR. Przed ślubem mieliśmy trzy spotkania w poradni rodzinnej i tam nam kobietka wytłumaczyła zasady. Ja mierzę temperaturę i obserwuję śluz. Co do temperatury to mierzy się codziennie rano o tej samej porze przed wstaniem z łóżka. Musi być min. 3 godziny snu. Zapisujesz też na wykresie wszystkie wydarzenia, które mogły spowodować zmianę temp. (stres, alkohol, leki, itd.). Mierzysz w tym samym miejscu (pochwa o***t lub pod językiem - jeżeli mierzysz w ustach pod językiem to zawsze w tym samym miejscu bo temp. w ustach może się różnić). Co do śluzu to w necie można znaleźć zdjęcia śluzu płodnego.

Gość Paulka89
Cześć ;) wam , jak samopoczucia ? Rybkaaga jak tak tam, Aga nie martw sie ,a moze sie akurat udało jak temperatura dalej wysoka ;p

Gość agus267
Hej dziewczyny. U mnia temp dziś 36,88. Czekam na @.

Gość Paulka89
:o kurde szkoda no !!! Ale jeszcze nie na @ wiec nadzieja jest ;) bedziesz dzisiaj dzwonić do tego lekarza ?? Zapytac o wyniki ? Rybkaaga a ty jak ? Mam nadzieje ze nie dalas się chorobie ? U mnie już calkowity koniec @! Wreszcie ;) od jutra mierze tempke , zobaczymy co to będzie ;p

Gość Paulka89
Marcela załóż sobie konto na ovufriend a z temeratura mierz dokładnie tak jak pisze kotwica a moze kup takie zwykle testy owulacyjne ?? Śluz plodny jest jak białko jaja kurzego rozciagliwy i bezbarwny :p

Hej dziewczyny, Właśnie wróciłam od lekarza. Po zrobieniu paru kolejnych badań hormonalnych, dzisiaj zrobiłam rano ostatnie - prolaktyne. Lekarz powiedział krótko: Zrobiła już Pani ostatnie badanie zlecone. Mąż zrobił badanie nasienia, staracie się rok bez skutku. Kolejnym krokiem będzie badanie drożności jajowodów - da mi skierowanie do szpitala, kiedy przyjdę z wynikiem prolaktyny. Rok temu NIGDY bym nie przypuszczała, że starania o ciążę mogą być tak długie i wyczerpujące :(

Gość agus267
Tak, będę dzisiaj dzwonić do lekarza. Zobaczymy czy mnie jeszcze przyjmie przed @. Meggie1 A w którym dc robiłaś prolaktyne? Kurczę, powiem Ci że sama jestem w szoku że wszystkie badania masz ok a i tak się nie udaje :-(. A może za bardzo chcesz być w ciążę i się nie udaje? Wiesz że psychika straszna robi tu robote.