Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

plod mniejszy niż pokazuje data OM

Polecane posty

Gość gość

Powinnam się martwić? Różnica wynosi tydzień. Ginekolog powiedziała, żebym się nie martwiła, bo ogólnie na usg wszystko w porządku, ale ja i tak schizuję. To dopiero 17ty tydzień ciąży. Jeszcze do ubiegłego tygodnia praktycznie nic nie jadłam i wszystko co zjadłam zwymiotowałam. Schudłam 5 kg. Czy to może być przyczyną słabego wzrostu dziecka

Gość gość
Tydzień to nic.

Gość gość
Na tym etapie dzieci już rosną w swoim tempie więc nie masz się czym martwić.

Gość gość
Ja pierdziele tydz.roznicy a ty się martwisz:/ przewrazliowiona jesteś. Ja miałam różnicę 3 tyg.i się nie martwiłam przyjęłam za termin porodu datę z usg.

Gość gość
13:50 a masz nieregularne cykle i mogła przesunąć Ci sie owulacja? Bo ja jestem pewna, kiedy doszło do jajeczkowania

Gość gość
Bez obaw. Moj maly tez wychodzil mlodszy i nawet o 2 tyg. W polowie ciazy nadgonil a po 30tc byl juz " duzy" tak mowil gin. Urodzil sie kolos 4530 i 61 cm...

Gość gość
jeśli serce bije prawidłowo, to absolutnie nie masz się czym martwić. Jest to zupełnie normalne. Prawdopodobnie przesunęła Ci się owulacja. Nic takiego. Wiele kobiet tak ma. A jeśli masz nieregularne cykle, to już w ogóle. U mnie Według daty OM wychodził 13 tydzień, a według USG ósmy. A wszystko dlatego, że mam bardzo nieregularne cykle.

Gość gość
To na pewno nie przesunięta owulacja, dokładnie wiem kiedy miałam, bo cykl był monitorowany

Gość gość
Ale zarodek mógł się później zagnieździć, albo lekarz może mieć niedokładny sprzęt. Ja byłam w ósmym tygodniu, kiedy lekarka powiedziała, że ona tam żadnej ciąży nie widzi. Następnego dnia inny lekarz na innym sprzęcie zobaczył ciążę i bijące serce dziecka.

Gość gość
Tydzień to naprawdę mało. Ja mam różnice tygodnia ale staram się tym nie martwić.

Gość gość345
Jak bylam w ciazy to tez wychodzilo od ktoregos tygodnia ciazy tydzien i kilka dni roznicy. Nie przejmowalam sie tym. Coreczka urodzila sie sliczna i zdrowa :)

Gość gość
Tak z ręką na sercu - tydzien to jest bardzo mało. W granicach błędu lekarza i przesunięcia owulacji. Jak bym sie nie przejmowala.

Gość gość
Tydzień to jest w granicach błędu pomiarowego. Miałam termin na 22 lutego. Z usg termin na 2 marca. Urodziłam 7 lutego zdrowe dziecko.