Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćAlicja20

Nowotwór psa :(

Polecane posty

Gość gośćAlicja20

Witajcie :) Niedawno dowiedziałam się, że mój ukochany pupil ma nowotwór, który grozi przerzutami i trzeba bardzo szybko działać. :( Uczę się w klasie maturalnej przy tym pracuje na etat weekendami i teraz dorywczo nocki w tygodniu biorę byle zarobić na jego operacje , zawalając przy tym szkołę. Jedna osoba jest wyłącznie wtajemniczona z mojej klasy dlaczego mnie nie ma. Same badania PODSTAWOWE wyniosły mnie już 700 zł , a co dopiero operacja, leki + mój pobyt w Warszawie - nigdzie bliżej nie przeprowadzą tak skomplikowanej operacji (Jestem z Gdańska) :( Nie byłam w szkole prawie 2 tygodnie. Ostatnio cały czas słyszę o chamskich komentarzach ze strony mojej klasy na forum do nauczycieli (nie znają przyczyny - większość by mnie po prostu wyśmiała,że psa chce ratować bo to TYLKO pies) typu " Stypendystka a do szkoły nie chodzi, wagaruje tylko" . "No ja muszę chodzić a ta co? Będzie miała wzorowe? Po ulicach łazi" itp. Moja klasa nie ma żadnych wartości , ambicji, byle "przejść dalej". Nie dość ,że mam zaległości, obrabianie tyłka to wciąż brakuje mi połowy kwoty , cholernie się boję, że mogę nie zdążyć a przy tym bardzo stresuje się szkołą . Na samą myśl ,że tylko z powodów finansowych mój pies może tracić życie to wciąż chce mi się płakać. Pisze tu głównie by wszystko z siebie wyrzucić, jeśli ktoś również miał chorego na nowotwór pupila i podjął się leczenia będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje jak to przebiegało , a zbędne komentarze dziękuje

Cześć ! Doskonale Cię rozumiem i wiem że jest Ci bardzo ciężko. A co na to twoi rodzice ? ewentualnie rodzina może Ci dołożą do operacji ? Porozmawiaj też z weterynarzem że masz połowę pieniędzy i że drugą dasz mu po operacji. Powinien się zgodzić, co do szkoły 2 tygodnie nie obecności to bardzo długo. Musisz myśleć również o przyszłości !! Daj znać co udało się Ci załatwić i co z psiakiem. Pozdrawiam

A w jakim wieku jest ten pies? i co to za nowotwór? Zgadam się, że warto poprosić o rozłożenie kosztów na raty. Weterynarz powinien się zgodzić. Możesz tez sprobować zagadać o pomoc do fundacji, ktore opiekują się zwierzętami, one też często pomagają. W necie są też strony dzięki ktorym możesz pozbierać trochę kasy. Życzę powodzenia. Ludźmi z klasy się nie przejmuj.

Ja znam sporo metod na nowotwory ale nie wszystkie można stosować na pieski:O.Na pewno można głodówkę (stosowałem i potwierdzam że likwiduje nowotwory)ale nie wiem ile robić:O.No i lewatywa z kawy z tej metody https://www.terapiagersona.com.pl/ :D.Jeżeli chcesz to podam więcej ale musisz uważać z dawkami pewnych rzeczy:P.Za 700 to chyba by starczyło nawet na wszystko z 10 metod:D.

Gość gość
:( powodzenia

Gość gość
Ja bym radziła zmienić weterynarza nawet tak dla swojego spokoju. Ja miałam taki przypadek, że lekarz stwierdził, że pies ma nowotwór a jak poszłam do drugiego w www.weterynarz.pila.pl i okazało się, że żadnego nowotworu nie ma.....piesek żyje i ma się dobrze :)