Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co naprawdę wydarzyło się na Nanga Parbat .

Polecane posty

Gość gość
dobrze że ty wiesz jak to było ;) Jedna jedyna nie dałaś się zwieść tej przebrzydłej Francuzce!

Gość gość
w takich górach nie ma sentymentu, nie dajesz rady to zostajesz sam i wszyscy o tym wiedzą.

Gość WaszaGrażynka
Przecież nikt nie obsmarowuje tych himalaistów! Ci, którzy wyruszyli na ratunek to bohaterzy. Nikt też nie ma pretensji, że Eli zostawiła Tomka, zrozumcie to! Czasem tak trzeba, żeby uratować siebie i nie o to chodzi. Nie czytacie ze zrozumieniem cudzych opinii, czytacie co drugie słowo, a potem obrażacie. Cały czas chodzi o to, że ta Francuzka wciąż zmienia wersje wydarzeń, co innego mówiła na górze ratownikom, później co innego po zejściu na dół, a teraz jeszcze coś zupełnie innego powiedziała do lekarza we Francji. Czytacie jej wypowiedzi? Nikt nie wie co by było dalej, gdyby tak nie kręciła. Jeśli Tomek wtedy żył i nie było z nim tak źle, jak opisywała, może w jakiś sposób udałoby się mu pomóc, a jak ona powiedziała, że to prawie trup, już nikt nie chce się w to angażować. A może on tam czekał?

Gość gość
Dajcie już spokój. Prawdy nigdy się nie dowiemy.

Gość gość
gość dziś To nie jest tylko moja opinia, wychylasz czasem nos z kafe? Jak można dać wiarę słowom kogoś, kto co chwilę mówi inaczej? Ale kiedyś wszystko się wyjaśni, prędzej czy później, bo g****o zawsze wypłynie na wierzch, żeby nie wiem co.

Gość gość
ok pokaż mi linki do jej wypowiedzi, które rzekomo wciąż zmienia. i nie, nie odsyłaj mnie do googla, pokaż i udowodnij to co twierdzisz.

Gość gość
psycholog,który sam się wspinał i znał wszystkich znanych polskich himalaistów- Kukuczkę, Rutkiewicz itp itd i większosć z tych jego znajomych została na zawsze w górach prowadził badania psychologiczne himalaistów. Wyszło, ze życie ludzkie nie jest dla nich wartością nadrzędną, ważniejsze jest osiagnięcie celu i dlatego jest tak wiele wypadków smiertelnych w górach, bo ludzie nie odpuszczaja, zostawiaja słabszych, sami umieraja, bo mimo np. skrajnego wyczerpania wazniejsze od wycofania jest przejście jeszcze 300 metrówitp

Gość gość
A mnie strasznie żal Tomka, czuję, że on przez jakieś 24 godziny jeszcze tam czekał.

Gość gość
kurfa no, tak udusiła. Ja p*****le, za dużo telewizji, za mało człowieczenstwa.

Gość gość
to nie Eli mówiła ze go w namiocie zostawiła a potem ze w szczelinie to tabloidy walą fake news by podciągnąć swoje artykuły a potem luzie urabiają swoje domysły teorie spiskowe itd... ten Mackiewicz miał jakąś obsesje by zdobyć tę Nanga Parbat właśnie teraz zima on jakiś alpinista-amator wybrał zdobywać szczyt bez swojego telefonu satelitarnego bez odpowiedniej aklimatyzacji na wysokości 6.5 K byle za wszelką cenę zdobyć tę górę to tak to się skończyło tragedią dla niego

Gość gość
Tak na pewno go udusiła. W końcu cała akcja była z góry zaplanowana przez Rząd Światowy. Tomasz znał niewygodne fakty na temat życia pozaziemskiego i dlatego należało go zlikwidować.

Gość gość
Ale nie sądzicie że ona mogła sie wściec że on wszedł a ona nie? Bo ona byłą słabsza? I jak schodził to specjalnie wrzuciła go w przepaśc? Albo czekanem uderzyła w głowe.

Gość gość
Wg mnie bardzo prawdopodobne jest to że ona go uśmierciła. Czytałam na jednym z forów że oni kiedyś mieli romans i on chciał ja zostawić. Ona w taki sposób załatwiła jego bo była chorobliwie zazdrosna.

Gość gość
Ponoć policja Pakistańska ma zamiar oskarżyć ją o morderstwo ze szczególnym okrucieństwem - tak pisało na pasku w CNN. Czy wiadomo coś może o tym?

Gość gość
wiecie co, jestescie obrzydliwe, serio, gardzę wami jako ludźmi. Na takiej ludzkiej tragedii tak żerować, grzebać w tym i doszukiwać się milionowego dna żeby tylko było ciekawiej, bo oficjalna wersja dla was jest zbyt nudna... Masakra, dno i rynsztok. Do Was dociera że tam ZGINĄŁ CZŁOWIEK i przez zwykłą przyzwoitość należałoby zachować się z szacunkiem? Kur... Ciszej nad tą trumną....

Gość gość
czy ty slyszysz to co mowisz? "czytalam kiedys na jednym z forow..." ludzie, czerpiecie wiedze z drugiej reki, niewiadomego zrodla i bierzecie to za pewnik. Czy wy jestescie normalni?

Gość gość
A dlaczego nie zbadano czy ona nie jest w ciąży i najwazniejsze KTO jest ojcem. Przecież mogli się poklócić bo ona chciała wyjawić prawde i on chciął ją szarpać ale mu sie nie udało i ona wygrała.

Gość gość
13:36 jestes p*****lnieta

Gość gość
A ja tak off top. Mnie zastanawia żona Mackiewicza. Nikt nie ma prawa oceniać jak ktoś przeżywa żałobę, może ona akurat właśnie tak, ale jakieś takie dziwne mi się wydają te jej wyważone, spokojne wypowiedzi, wywiady udzielane mediom, apel, by pieniądze zbierane na drugą akcję ratunkową przekazać jej, bo są dzieci itd. Nie oceniam jej, ale dziwne to jest. Wyobrażam sobie siebie na jej miejscu i myślę, że zachowywałabym się raczej jak ojciec Tomasza i błagała o dalszy ratunek, robiła zbiórki na dalsze akcje ratunkowe, chociażby na wysłanie drona, zwłaszcza, że już był szum wokół tej akcji. A już to, żeby pieniądze jej przelać, a nie pokrywać z nich kolejnej akcji ratunkowej zaskoczyło mnie zupełnie. Nie oceniam, ale dziwi mnie to, że tak łatwo odpuściła.

Gość gość
gość dziś Nie wyczułaś sarkazmu?

Gość gość
gość dziś Ale wy jesteście głupie :D Przecież to był sarkazm.

Gość gość
gość dziś On żyje.

Gość gość
Przestańcie już sobie żartować, bo to nieludzkie. Stala się tragedia. Niektórzy twierdzą, że Francuzka nie jest wiarygodnym świadkiem. I tyle! Temat jest na poważnie, a wy idiotki zaczęłyście sobie robić żarty z uduszeniem, ciążą, strąceniem w przepaść. Normalne jesteście?

Gość gość
raz jeszcze proszę linki do źródeł z których wynika ze Francuzka jest niewiarygodna. Bo coś mi sie wydaje że Grażynka przeczytała na pudelku ze został w szczelinie, na kozaczku ze został w namiocie a na pomponiku że w jaskini i na tej podstawie wnioskuje że to Eli jest niewiarygodna. Czekam.

Gość gość
Próbuję dać dwa linki (reszty nie mam czasu szukać), ale ta durna kafe uznaje to za spam :/

Gość gość
to podziel linki na pół.

Gość gość
Przeczytaj oficjalny raport, od razu wyskakuje w google. Już tam jest napisane, że nie wiedziała, czy zostawiła go w szczelinie, czy w namiocie.