Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przedszkole a meldunek

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam w Gdańsku, ale jestem razem z synkiem zameldowana poza Gdańskiem. Czy w związku z tym mogę mieć problemy z otrzymaniem miejsca w przedszkolu publicznym w Gdańsku? Czy lepiej by było jakbym się z synkiem zameldowała w Gdańsku? Miał ktoś taką sytuację?

Gość gość
Mieli znieść obowiązek meldunku, ale nie zrobili tego i nie zrobią.

Gość gość
Zobacz jakue krytria sa w danym przedszkolu. W moim miescie meldunek nie ma znaczenia a adres zamieszkania

Gość gość
Mamy gdzie zameldować synka, bo mieszkamy w swoim mieszkaniu w obrębie przedszkoli, o które chcemy się starać. Dziecko zostało zameldowane tam gdzie ja mieszkałam, w moim starym mieszkaniu, które nadal posiadam. Urzędnik meldujący powiedział, że dziecko musi być zameldowane tam gdzie jeden z rodziców. Czy to prawda?

Gość gość
Od 2008 roku nie posiadam żadnego meldunku, ani stałego ani tymczasowego. Nie było to żadną przeszkodą abym zmieniała zatrudnienie, prowadziła własną działalność gospodarczą, rejestrowała się dwukrotnie w urzędzie pracy z prawem do zasiłku, wyrabiała dwukrotnie sowód osobisty, jeden taki w którym jeszcze wpisywało się adres zameldowania, u mnie było słowo "brak", drugi to ten nowy, gdzie nie ma już rubryki z adresem. W tym czasie wzięłam także ślub, syn zmienił szkołę z podstawowej na gimnazjum. Funkcjonuje jak każdy inny człowiek, mogę głosować w wyborach, normalnie posiadać ubezpieczenie, brak meldunku w niczym mi nie przeszkadza. Czasem nawet wręcz uważam, że więcej przeszkód ma osoba która ma ten meldunek, a inne miejsce zamieszkania, bo to faktycznie w wielu przypadkach rodzi problemy.

Gość gość
gość dziś Tak, dziecko powinno być zameldowane tam gdzie jedno z rodziców, a w przypadku braku meldunku obojga, dziecka po prostu nie meldujesz nigdzie. A czemu nie zameldowaliście go tam gdzie mieszkacie, razem z ojcem? No chyba, że tam gdzie mieszkacie to wynajem.

Gość gość
U mnie też był ten problem, liczył się meldunek. Syn nie poszedł do przedszkola.

Gość gość
Liczy się adres zamieszkania, dopiero w 0 jest obowiązek przedszkolny i trzeba podać adres zameldowania żeby do tamtego przedszkola wysłali wiadomość że dziecko chodzi gdzie indziej.

Gość gość
Autorka Mieszkamy w swoim mieszkaniu. Nie wynajmujemy. Mąż jest zameldowany u swoich rodziców, ale w innej części miasta, więc inne przedszkola tam są w rejonie. gość z 10:58 a z jakiego miasta jesteś?