Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam dość pracy w szkole. Codziennie 4 godziny harówki.

Polecane posty

Gość gość

Wolałabym siedzieć w biurze, popijać kawę i niczym się nie przejmować. Żadnych sprawdzianów, nerwów, dziwnych rodziców. No i zarobki wyższe. Niestety źle wybrałam wykształcenie, pełna energii i planów.

Gość gość
i pewnie stara panna 30+

Gość gość
Wiesz co, to daj mi znać gdzie taka praca biurowa jest, żevsię tylko siedzi, ploteczki, kawisie i piłowanie pazurów, to od razu tam pójdę :). Typowy narzekacz z ciebie, twoim mottem życiowym jest chyba powiedzenie "wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma". Nie wiem czemu każdemu praca biurowa jawi się jako cud, miód i orzeszki. Owszem, siedzisz na fotelu, owszem, może i rąk nie ubrudzisz, ale za to mózg musi pracować cały czas, musisz odpisywać na tysiąc maili z zewnątrz i wewnątrz firmy, odbierać telefony, udzielać informacji, nierzadko pracujesz na kilku (ok 6-8) aplikacjach/programach, do których wprowadzasz, skanujesz dane/dokumenty, licxysz, przeliczasz, tworzysz raporty, analizy, prezentacje, a nie zawsze baxujesz na swoich wyliczeniach tylko czyichś, a ktoś ci ich nie przesłał jeszcze, raportujesz do przełożonych, wykonujesz typowo np papierkową żmudną robotę, czy to ułożenie ich alfabetycxnie, skserowanie, schowanie do segregatorów, wypełnianie różnych druczków, wystanie i pisanie różnych dokumentów. Oj, nie da się opisać specyfiki, bo to zależy czy jesteś sekretarką, kadrową, księgową, czy np pracownikiem działu wsparcia sprzedaży, czy po prostu pracownikiem back office i np zajmujesz się procesowanim umów. Może za prl były takie "pierdziawki stołkowe" za biurkiem i faktycznie kawusia, raz na jakiś czas druczek do wypełnienia i petent chamsko potraktowany.

Gość gość
jaki staz, ile zarabiasz?

Gość gość
Nie wiesz, jak dzisiaj wygląda praca w szkole. Wywiadówki, wycieczki, a po 8 latach pracy zarabiam 2400 netto, czyli śmiech na sali. A wieczramu konspekty, dokumenty, sprawdziany. Ty pewnie wracasz o 15 i masz wszystko gdzieś, a ja muszę się użerać z pierdołami.

Gość gość
Dokladnie, ja sie zastanawiam czy z biurowej nie zmienic na szkole

Gość gość
słaba prowokacja. a swoją droga przyjdź do mnie do urzędu, od miesięcy szukamy pracowników i nikt nie chce przyjść, bo zapieprz taki , ze się pracę zabiera do domu, a pensja dla osoby nowej to równowartość minimalnej. Zapraszam, w tej chwili potrzebujemy co najmniej 10 osób.

Gość gość
nauczyciel mianowany? czego uczysz?

Gość gość
uzerasz sie zp*****lami jak to ujelas no ale w domu,czy moze wolalbys sie zajmowac tym w szkole ale siedziec do 16?

Gość gość
kiedy masz ferie?:D

Gość gość
2400 NETTO to nie jest powod do narzekania, duzo osob ma 2000 BRUTTO

Gość gość
Pracuję w US, mam 3 tys. netto, ale nie mogę prowadzić ŻADNEJ innej działalności. Ty dorabiasz na korkach, w szkołach językowych, ja nie mogę.

Gość gość
nauczycielki mają w poprzek