Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nigdy juz nie znajde pracy dlaczego nie chca sie zgodzic

Polecane posty

Gość gość Maly
Tak masz rację, ale pracodawca często nie patrzy na papierki tylko umiejętności.czasy mamy takie ze każdy praktycznie jest po studiach, a o dobrego fachowca jest trudno.życzę ci dobrej pracy.pokory.bo być dumnym a pokornym nie zawsze idzie w parze.a ty ewidentnie się wywyzszasz nad osoby mniej wykształcone.A to jest akurat przeszkoda.powodzenia,

Gość gość rozmowca drugi
Nie chodzi o to, ze nie rozmawiam, tylko w tej kwestii nie rozmawiam. Zreszta tak mi sie powiedzialo po prostu. Wiem, ze pracownicy fizyczni zarabiaja duzo, moj brat ktory rowniez pracowal przy budowie jakichs tam obiektow, wyciagal na samym poczatku 3 tys zlotych. To jest wlasnie jedna z form braku rownouprawienia, facet pracownik fizyczny zarabia po kilka tys, natomiast kobieta takim pracownikem fizycznym byc nie moze. Jakby sie w sklepie zarabialo po 5 tys, to sama bym sie pchala tam, jak tylko bym mogla :) chce celowac w dobrze platne prace wlasnie, w tym celu swojego upatruje. I dziekuje za mile slowo, ze tacy jak na, sa pozadani na rynku pracy. Kilka miesiecy szukania pracy, zwlaszcza zaraz po studiach, nie powinno byc jakas duza luka w pracy, w cv. W takim razie podpisze sie takim nickiem :P

Gość gość
Parskam śmiechem jak czytam wspisy tej idiotki:D Mam nadzieje że to troll:D Jakiesz to ambitne studia tak nobilitują bo mnie zżera ciekawość?:D Ja też nie zamierzałam pracować w sklepie i tym podobnych pracach, z tym że ja miałam do zaoferowania pracodawcy praktyczną wiedzę, pokorę i chęć do nauki i po 3 roku studiów pracowałam już w swoim zawodzie jako analityk ekonomiczny. Umowę o pracę dostałam po 1-miesięcznych praktykach. W wieku 27 lat mam za sobą już kupę lat doświadczenia zawodowego i jestem koordynatorem działu. A tu proszę, 24 letnia panna ma się za nie wiadomo kogo, zero doswiadczenia, umiejetnosci ale mniemanie o sobie, że hoho. Na czym ta wyjątkowość polega? Czy się wyrózniasz spośród setek bezrobotnych z dyplomem? Zatrudniałam do swojego zespołu także ludzi świeżo po studiach i korelacja jest taka, że pilny i ambitny pracownik będzie osobą pokorną bo wie jak mało umie i ile pracy trzeba bedzie w niego włożyć. Osoby twojego pokroju na rozmowach kwalifikacyjnych odrzucam na starcie, od razu można wyczuć takich księciów i księżniczki na rozmowie i tacy po za swoim zawyżonym ego nie mają zwykle nic do zaoferowania.

Gość gość
14:44 ty za to tez sie popisalas, ale chamstwem i bezczelnoscia. Juz lepsze sa osoby dumne ze swoich osiagniec i zarozumiale, niz proste chamidla, ktorym piana z pyska leci z zacietrzewienia. Mialas niunieczko szczescie, ze cie po trzecim roku zatrudnili, wiec zamknij twarz i przestan obrazac osoby, ktore UCZCIWIE CHCA SIE DOROBIC. Nie powinnas sie juz tak osmieszac, wiesz jak wyglada dorwanie sie do wysokich stolkow w mlodym wieku? Najezdzasz na dziewczyne, ze jest zarozumiala, a sama jestes jeszcze gorsza. Wielka pani analityk sie znalazla, a sloma z butow wychodzi na kilometr. Powinnas przeanalizowac, ale swoje ograniczenie umyslowe. W gebie mocna, ale chyba tylko w necie. Prostak ze wsi wyjdzie, ale wies z prostaka nie.

Gość gość
14:44 odrzucic sie na starcie powinno, ale twoj ciasny umysl. Najpodlejsi sa tacy, ktorzy juz w mlodym wieku obsrywaja kariery innym. Jestes z siebie zadowolona?? Analityczka wielka

Gość gość
14:44 nawet pisac nie umie to indywiduum. nic dziwnego, zwiazana z ekonomia, to po polsku nie wie, jak sie pisze. Pisze sie JAKIEŻ, a nie JAKIESZ, co za prostactwo :O

Gość gość
14.44 skad ty wiesz, czy dziewczyna nie ma do zaoferowania praktycznej wiedzy? Analityczko przemadrzala, jak ty po trzech latach mialas, to kazdy cwiercinteligent bedzie mial. Obrazac ludzi to potrafi, a potem ucieka i nie odpowie na kontrargumenty. Tchorzostwo polaczone z chamstwem to combo odrazajace

Gość gość
27 latka na wysokim stanowisku, oznacza tylko jedno.

Gość gość
W pracy jestem ambitna dziewczynko, można posiedziec na kafeterii ale niektórzy mają tez inne zajęcia:D Wylewaj tu sobie post za postem bo prawda w oczy kole. Bezrobotna panienka z wielkim ego struga swoje mądrości w internecie. Twoje mądrości będą cos znaczyć jak cokolwiek w zyciu osiągniesz. Naucz się pokory bo daleko w zyciu nie zajedziesz z takim podejsciem do zycia. W sumie to już ci współczuje bo czeka cie bolesne zderzenie z rzeczywistością. EOT z mojej strony bo szkoda mi czasu na bezowocne dyskusje z kims oderwanym od rzeczywistosci

Gość gość rozmowca drugi
Gdybys miala odrobine oleju w glowie, niunieczko (fajnie cie ktos okreslil :D) to bys wiedziala, ze to pisali inni, nie ja. Ja mam swoj nick. Niemniej jednak, dziekuje osobom, ktore dobitnie wytknely chamstwo tej swiatowej slawy analityczce, z wata zamiast mozgu :) takiej podlosci nie zrekompensuje zadne stanowisko. Porownujesz sie z osoba mlodsza, ktora dopiero wchodzi na rynek pracy. Ta ekonomia calkowicie wyprala ci mozg z logicznego myslenia i prawidlowego wyciagania wnioskow. O czytaniu ze zrozumieniem juz nie wspomne, zas empatia, to obce ci zupelnie slowo. Przeanalizuj to, przemadrzala analityczko.

Gość to ja autorkaaaaaaa33
widze ze ostra dyskuja sie rozwineła.Bylam po dziecko w szkole. Gdybym miala kogos do pomocy to nie mialabym takich dylematow.

Gość gość
Bo nie wytrzymam:D:D Bezrobotny pustostan mozgowy pisze komuś "Z osoba z sama matura w ogole nie powinnam rozmawiac, bo to jest dzisiaj ZADNE WYKSZTALCENIE" a pozniej mi pisze o empatii, logicznym mysleniu i wyciaganiu wniosków:D:D Słodki jeżu jakie istoty chodzą po tym świecie:D

Gość gość
A drugi pustostan mozgowy pisze o pokorze, a zaraz potem wychwala swoje umiejetnosci i obraza innych ;) co za roszczeniowa, bezczelna niunieczka. To nie jest zadna analityczka, a zwykla schizofreniczka, ktorej sie wydaje, ze jest kilkoma osobami jednoczesnie. W szpitalu psychiatrycznym, w ktorym obecnie przebywa, ktos odstapil kompa i wariatka sie dorwala do netu, zeby poobrazac inne osoby. Jakims sposobem uwolnila sie takze z kaftanu. Schizofrenia paranoidalna to ciezka choroba, zas z osobami na nia cierpiacymi nie warto rozmawiac, kontakt z takimi psycholami powinni miec jedynie wykwalifikowani psychiatrzy. Kiedys schizofrenicy byli Napoleonami, dzis sa analitykami. Pisz sobie dalej, mam na ciebie wywalone :)

Gość gość
Do 15:43- ale ci pojechala po ambicji :D lecz sie rzeczywiscie, schizofrenia sama nie ustapi. Albo lepiej- niech cie lecza specjalisci. Chociaz brakujacych zwojow mozgowych sie nie da uzupelnic.

Gość gość
chyba ci sie nudzi dziewczynko na tym bezrobociu...

Gość gość
Autorko, szukaj dalej w biurach. Ja znalazłam po 3 m-cach, pracuję od 7-15, przez okres próbny miałam najniższą, teraz mam 1800 na rękę, ale dodatki- wakacyjny, na święta,itp, a firma prywatna. Nie są to kokosy, ale u nas to dobra praca (miasto 100 tys mieszkańców) Też już byłam załamana, ale nie mogłam iść na zmiany, też mam dziecko w przedszkolu, a mąż pracuje do 18, zanim wróci, to jest ok. 19-stej. A płacić opiekunce to bez sensu, jej zapłacić, jeszcze ją zarejestrować, bo bez umowy to moją koleżankę okradła opiekunka, tak na tym wyszła. Nie wpuściłabym kogoś obcego do domu, żeby z dzieckiem siedział, nie mogłaby pracować, bo bym się zamartwiała. Zresztą chcę sobie polepszyć życie, a nie pogorszyć.

Gość gość
16:30 a odbylas jakis staz, mialas doswiadczenie? A mozna zapytac o Twoje wyksztalcenie? Z tego co opowiadasz, rzeczywiscie udalo Ci sie z praca :)

Gość gość Maly
To ja już wole mieć te swoje średnie wykształcenie i zarabiać z mężem ponad 10tyś miesięcznie niż z waszym wyższym skomplikowanym wykształceniem i 1800zł,szkoda lat nauki .w zamian lepiej zdobywać doświadczenie niż kolejne papierki i szczycić się praca za 1.5tyś .naprwadę nikogo nie obrażam.

Gość gość
Tylko, ze z wyksztalceniem wyzszym mozna zostac dziennikarzem i zarabiac 30tys na miesiac :);) z matura do mediow nie wejdziesz. Pogadajmy za 50 lat, jak kazdy zycie przezyje i bedzie sie mogl porownywac z innymi :) byc moze osoba z wyksztalceniem, po ktorej tutaj jezdzisz, moze dorobic sie 40tys za jakis czas, przy czym Twoje 10 tys (jeszcze wiszenie na mezu i bycie od jego portfela zalezna) bedzie tylko marna pensyjka :):):):) w duzej mierze zawdzieczasz wszystko mezowi, a nie wlasnemu wysilkowi :) natomiast wyksztalceni zawdzieczaja wyksztalcenie wylacznie sobie ;)

Gość gość Maly
Przecież ja mam swoją pracę, bo mam swoją działalność , teraz tylko z tego mało mam bo mam małe dziecko, ale rekompensuje mi to macierzyński,a w moim wypadku nie jest niski.przez lata pracy zdobywamy doświadczenie.pi nikim nie jadę ,tylko trochę mnie dziwi ze ktoś zarabia 1,5tyś zł a tyle lat się uczył i ma się za lepszego człowieka od tej osoby która zaraz po szkole zaczęła pracować i zarabia godz pieniądze.a gdzie jest napisane że osoby bez tych wszystkich szkół za lat x nie mogą zarabiać 40tyś ? Naprawdę niektórzy mają za wysokie mniemanie o sobie.

Gość gość Maly
Niestety widać ze więcej oleju w głowie mają osoby które się nie kształcimy x lat,bo te osoby wiedzą od samego początku co to jest ciężka praca i ta pracę i wysyłek szanują.I szanują drugiego człowieka.a szkoda że was na tych studiach tego nie uczą .szacunku pokory.

Gość gość
Maly, Byl spokoj chwile, przyszlas i zaczelas znowu smrodzic i wszczynac klotnie, malo masz emocji? Idz na silownie i sie zmecz fizycznie, troszke Ci ulzy. Lepsze to, nic dokuczanie innym. Lepiej Ci, jak dosrasz innym?

Gość gość
13;16 No i co z tego ze masz takie ciężkie studia skonczone .Glupia pipo wielu ludzi ma studia i gdzies tam harują fizycznie na nocki i elitarne to jakies beznadziejne studia skonczylas. Trzeba skonczyc cos, co daje przyszlosc, mozliwosci, bo jakas tam politologia dzis nic nieznaczy, tylko to ze masz mgr przed nazwiskiem. Nie-masz znajomosci nigdy niebedziesz siedziec na krzeselku. Dzis oprocz studiow liczy sie tez doswiadczenie, jezyki obce, prawo jazdy i dodatkowe umiejetnosci i kwalifikacje, z takim podejsciem nigdy nieznajdziesz pracy.

Gość gość
20:56 dziewczyny tu juz pewnie dawno nie ma, a ty sie srasz do kogos, kto tego nie przeczyta i tak, ma na ciebie wywalone pewnie. Naucz sie najpierw pisac, a potem wez sie za ocenianie inteligencji innych. Twoja frustracja i brak zaspokojenia sa widoczne na mile. Marchewka nie daje rady? Przerzuc sie na baklazany :)

Gość gość
20;59Sama sie naucz pisac . Ty jestes wrozka ?ze wiesz ze tu nie ma dziewczyny, taa a ty sie przerzuc od zmywaka na ciotke klozetowa.Co druga to tu sra wyzej niz d**e ma ,ze swoimi madrosciami ,a pewnie sprzataja markety.

Gość gość Maly
A komu ja tu niby dowalam? Nie będę używać wulgaryzmów .mamy z mężem średnie wykształcenie, 2dzieci, oboje pracujemy, wiadome że mąż zarabia więcej, bo i pracuje ciężej, a doświadczenie i umiejętności teraz ma bardzo duże. Ja zawsze chciałam pracować w handlu ,a wykształcenie mam w kierunku żywienia ,ale sama sobie stworzyłam miejsce pracy. Właśnie dlatego ze nikt mnie przyjąć nie chciał bo nie musiałam doświadczenia.teraz już mam kilkuletnie .ale i prace też mam swoją wymarzoną.choć nie wyuczona.drażni mnie strasznie wywyzszanie się, ze jak się ktoś wyuczyl to jest od kogoś lepszy .w wg mnie wysoko inteligentna osoba nie powinna się wywyzszac.bo wszyscy jesteśmy tacy sami.dawniej studiowalibtylko ci co byli naprawdę bardzo zdolni.i to powinno wrócić,powinny powrócić ciężkie egzaminy.bo za dużo na rynku pracy mamy magistrów którzy uważają że jak obronili magisterke to pracodawcy będą przed nimi czerwone dywany rozwijać ,a w głowie pustka bo doświadczenia zero,bo do pracy niższej rangi nie pójdzie.bo przecież nie po to się uczył.

Gość gość
21:06 chcesz powiedziec, ze baklazan tez nie daje rady? Sprobuj z wiekszym, w takim ukladzie, warzywem :classic_cool:

Gość gość
21:08 pustke to ty masz w glowie. Nie chodzi o rozkladanie dywanow, a zwykla wiedze, zeby nie byc jakims tepakiem. Zero ksiazek, zero wiedzy skutkuja wlasnie taka ignorancja. Widac strasznie ci ciazy ten brak wyksztalcenia i wiedzy, bo CIAGLE O TYM GADASZ. Moze nie chcieli przyjac na studia bo matura slabiutka, albo cie wyrzucili, co? Juz ktorys twoj post o studiach. Uspokoj sie czlowieku, raz sie komus powiedzialo, a ty to przezywasz, jak mrowka okres. Masz jakies niespelnione pragnienia z mlodosci, czytaj studia? Jesli nie, to przestan juz o tym nawijac, do wyrzygania o tym nawracasz. Osoby po studiach maja jakies 20 lat wiecej wiedzy, niz ty, bo oni maja jakies pojecie o wybranej dziedzinie NAUKI, a nie pojecie o wykladaniu towarow na tasme. Prace taka jak twoja kazdy moze wykonywac. Do studiow trzeba miec predyspozycje intelektualne i byle kto juz nie pojdzie na jakis trudny kierunek. To jest SZKOLA PRZETRWANIA PRZEZ 5 LAT, a nie jakas fizyczna praca, ktora moga wykonywac ludzie wszyscy, w tym na przyklad niepelnosprytni intelektualnie, itp.

Gość gość Maly
Pisze o tych studiach dlatego ponieważ jestem przykladem ze wcale nie trzeba studiować aby mieć swoją wymarzoną pracę.uwarzasz ze jak nie studiowałem to w rękach książki nie miałam ?mylisz się bardzo dużo czytam ,uwielbiam to zresztą.dzięki temu mam reż wiedzę prawną , bo muszę przy prowadzeniu działalności. Muszę się znać na nowinkach elektronicznych,prawie pracy, prawie pracowniczym,kodeksie ,gdy tylko czas pozwala siedzę cały czas w literaturze prawnej, a i jakiś kryminał uda mi się przeczytać.trzeba wiedzieć ze wiedzą teoretyczna teraz nic nie znaczy.tylko bo wyłącznie praktyka.dlatego szybciej pracę znajdzie się po zawodowce niż po studiach.mały odsetek ludzi znajduje kierownicze stanowiska na tzw.stołkach a do tego trzeba mieć plecy,bo jak tego nie masz to i chociażby się studiowalo 100lat To i tak tej pracy się nie dostanie.naszym. kraju to chyba pracę mają zapewnioną tylko lekarze,chyba tylko oni nie muszą się martwić o miejsca pracy.tylko znów realia polskich płac im nie wystarcza.no i dobrze.muszą mieć płacę odpowiednią do ich odpowiedzialności.

Gość gość
21;09Ty spróbuj tym bakłażanem uderzyć sie silnie w głowę!